Hirdetés
- Videós, mozgóképes topik
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Példátlan a 2 nm-es TSMC node iránti kereslet
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Akciókamerák
- ASUS ROG Ally
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen TV-t vegyek?
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
meroly
veterán
Meggyőztetek
Erről velemény: Orion OCR-17371 ? -
dmad
aktív tag
válasz
meroly #73193 üzenetére
Igaza van zsoika kollégának, simán berögzíted a fém keretet és összedugod a csatikat.
Még a piros sárga csere sem kell, a Renault szabványos bekötést alkalmaz.
A kijelzőt és a kormánytávot ( ha van) nem tudod majd használni, illetve az antennához lehet, hogy kell átalakító.(ha kijössz Fótra, adok) -
meroly
veterán
Sziasztok!
Újpesten tudna nekem valaki autórádiót beszerelni? Vagy ismer valakit aki tudna?
Clio2 2003-as, az autórádiót még nem tudom pontosan milyen lesz, de egyedül nem állnék neki, így informálódom egyelőre és csak sima fejegységet szeretnék, hangszórók stb rendben van nekem.Köszi
-
magyarl
tag
válasz
Donki Hóte #73191 üzenetére
Álló motornál is van cicergés, vagyis magas vékony hangon sípol a fejegység elektronikája. Már kezdtem megszokni a dolgot, mert amúgy halkan csinálja, de most kedden még épp benne vagyok a webshopos 14 napos elállási limitben is. Elugrom a bolthoz, mit szólnak hozzá.
Sikerült telefonnal is kimérnem a sípolást, és szépen látszik az éles vonal a háttérzajban, amikor bekapcsolom a fejegységet. -
válasz
magyarl #73182 üzenetére
Ha az asztalon is hallottad a cicergést, az valóban nem normális. Hondában sajnos jellemző a generátorzaj, tehát a járó motor mellett hallható kisebb-nagyobb cicergés, de az könnyen kiszűrhető, mert a motor fordulatszámával változik a cicergés hangmassága.
Ha álló motor mellett is cicereg, akkor valóban meg kell mutatni a kereskedőnek, mert az valami problémát jelez.
-
Erwinke
aktív tag
Sziasztok.
A cinchet h kell bekotni? Azt hittem egyik fele lesz a "plusz" masik a "minusz". Savelosztoba 2 kabel megy. A kabel egyik felet "+" cinezem a belso reszre a kulsore meg a "-"t ugye? Es akkor melyikbe kell szurni? Koszi
-
Nagyfejű
aktív tag
Sziasztok! Ha van valakinek eladó kenwood kmm356bt, vagy kmm305bt, vagy esetleg kdc x5200bt értelmes áron megválna kérem jelezze.
-
-
troll81
addikt
sziasztok Gladen SQX 165 jelentem 3 év után beállt teljesen rip
a mai napon csere erett lett a mélyközép..
-
magyarl
tag
válasz
magyarl #73141 üzenetére
Na, Kenwood KMM-BT306 fejegység beépítve és tesztelgetve. Tapasztalataim:
- ki- és beszerelés nagyon könnyen ment, szerencsére az előző nem volt becsavarozva, nem kellett semmi műszerfalat bontanom (igaz, megvoltak még a régi fejegység kiszedő villák). A mikrofon az ajánlott helyre, a kormány fölé került, gyerekjáték volt.
- Honda Civic 6.gen gyári hangszórókat úgy szólaltatta meg a 20 éves Kenwood után, hogy állam leesett, mint audio laikusnak durva a különbség
- Rádió gyönyörű tisztán szól. Legalábbis a régihez képest, aminek árnyékolatlan antenna csatlakozója volt, fémesen a házzal érintkezett (kaszni antenna?)
- A párhuzamos BT kezelés nagyon kényelmes, asszony és én felváltva indíthatunk zenéket.
- Már az asztalon is fura volt, de bizony ennek az elektronikának ciripelő hangja van bekapcsolva. Zenehallgatás közben nem zavaró, de lenémítva/Standby bizony hallható, vezetés közben is.
- Amazon Alexát letöltöttem Android telómra és hozzáadtam a fejegységet. Iszonyat menő, mikor az előlapi mikrofon gombnyomása után azt mondod "Play Queen on Spotify" és már szól is a kért zene! Kérni lehet Alexától még pl hogy Shuffle módot kapcsolja be, vagy lájkolja be az adott zenét. Itt persze a telefon mobilnettel a rendszer agya, de okos hogy van natív támogatás.
- A natív Spotify módot én inkább letiltottam, mert az nekem csak ritkán tudott sikeresen csatlakozni (Android 7). A mezei BT üzemmód is tud számot léptetni, címet, előadót kiírni, nekem ennyi kb elég is. A zenék között úgysem a fejegység gombjaival turkálnék (pláne ha van Alexa).Hibáival együtt, 28e-ért szerintem jó ár-érték arány, én eddig nem bántam meg a választást. USB-t és Aux-in még nem teszteltem, az összes részletes beállítást sem túrtam még át.
-
dmad
aktív tag
Nem ismerem a konkrét típust, de a made for iphone szabványba beletartozik, hogy ugyanúgy tudsz keresni a rádión, mint magán az eszközön.(playlist, előadó, szám, stb...)
Ez Bluetoothon elég kevés modellen működik, ezért írtam azt, hogy konkrét típus kiválasztása után lehet bővebbet mondani.
Nem kizárt, hogy amit jeleztél típus tudja ezt.
Bár eddig csak kifejezetten csúcsmodelleknél láttam.. -
Random letöltöttem egy ilyen rádió kézikönyvét(KMM-BT205):
While in iPod USB source (or iPod BT source), press 5 repeatedly.
[MODE ON]: Control iPod using the iPod itself. However, you can still perform play/pause, file skip, fast-forward or fast-reverse from this unit.
[MODE OFF]: Control iPod from this unit.
ill.
Listen to iPhone/iPod via Bluetooth
You can listen to the songs on the iPhone/iPod via Bluetooth on this unit.
Press BSRC repeatedly to select iPod BT.
You can operate the iPod/iPhone in the same way as iPod/iPhone via USB input terminal. (Page 7)
A 7. oldalon ismerteti, hogyan csatlakoztassam a telefont USB-n, a folytatás 8. oldalon, hogy a rádió gombjaival mit vezérelsz(play,skip,repeat,...) a rádugott telefonon. Ezek alapján én azt mondanám ezek a funkciók bt-n is működik.Vagy a gyakorlat mást mutat? -
meri
aktív tag
Sziasztok! Ugyan gondolkodtam rajta, de végül nem használtam processzort, egyelőre egy LDAC/AptX-képes BT DAC-cal oldottam meg a dolgot, illetve egy aktív Hi-Lo konverter is van a fej speaker kimeneteire kötve (család / rádió), de hosszabb távon akarok rá line out kimenetet (nem is olyam egyszerű).
Viszont azon gondolkodtam, hogy hiába állítja be a processzor az EQ-t akár mikrofonnal, ezekben a gyári fejekben (az enyémben pl. tutira) erős, kikapcsolhatatlan LoudNess áramkör / beállítás dolgozik (minél kisebb a hangerő, annál jobban kiemeli az alját/tetejét - nagyjából), más hangerőnél eltérő lesz a loudness is. Akkor hogya t.k.mbe lehet egyet érdemben használni? A hangerőt mondjuk lehet "fixre" venni a fejen, de egyrészt nem arra mindig figyelni kell, másrészt akkor a proci hangerőszabályzóját kell használni, ami nem mindig triviális. Magyarul a processzorral a hsz kimenet adott hangerőálláson EQ-zható, de az csak annál a hangerőállásnál lesz jó (kivéve, ha a LN kikapcsolható a fejen, vagy nincs benne). Vagy ennyi kompromisszum belefér, ha már úgyis erősített jelet vágunk vissza és illesztünk? -
Made for iPhone, de a többi gyártónak is biztosan van hasonló megoldása. A boltban vásárlás előtt próbáld ki, vagy kérdezz ki egy szakembert (autórádiókra specializálódott boltot, beszerelő műhelyt).
-
válasz
gabor426 #73171 üzenetére
Nekem ilyenem van és ő tudja... Nem mai darab, de ebayen fent van 100 euróért. Ja és nem is alsó kategória, még a flac-et is tudja és BT csatlakozást is. Kb 3 éve használom és nincs kímélve de állja a sarat rendesen, no meg nagyon jó a hangprocesszora.
-
gabor426
csendes tag
Nagyon köszönöm! Ez akkor jó hír. Sajnos semmi jó oldalt/ videót nem találtam ami hasznos lenne csak a fórum. Majd akkor a hsz-ek és az ajánló alapján választok valamit, ebben az árkategóriában nagy különbségek gondolom nincsenek. A kocsi alap 4 hangszóróját fogja meghajtani, semmi utólagos nem kerül beépítésre.
-
gabor426
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék a kocsiba a gyári helyére (Civic 7gen)egy bluetooth fejegységet, alsó kategória, 1 din inkább, 20-30 ezer Huf, ne törjék fel érte a kocsit. Az lenne a kérdés, hogy ha Bluetooth-on kapcsolódom rá ios telóval, akkor a fejegységről tudom pl a számokat léptetni, vagy csak a telefonon? Simán a telón lévő zenékre gondolok. Illetve van olyan fejegység aminél igen és van amelyiknél nem?
Köszi: Gábor
-
RAiN91
őstag
Sziasztok.
Adott egy kombi autó, elől 2db 160mm hangszórókkal, hátul szintén 2db.
A kérdésem, hogy szoktak e olyat vagy van-e értelme a hatásokat valami mély hangszórókra cserelni, esetleg erősítővel? Vagy ha mély hangokat akarok akkor az csak külön mélynyomoval oldható meg? Nem kell komoly technika, csak valamivel több mély. -
szazbolha
addikt
Üdv! Van egy Macrom m2sw-1044 mélynyomóm : [link]
Kettős csatlakozása van, hogy kell ezt bekötni egy normál erősítőre?
A speckóban az szerepel, hogy 3,6 Ohm az impedanica, de ez hogy változik a bekötés variációktól? -
pellesmartin
tag
Sziasztok! Egyszerű kérdésem lenne. Raktam az autóba egy mélyláda+erősítő kombót,(DLD, nyomó,300W-os Solid Audio erősítő)gyári minőségű (nem tudom milyen vastagságú,de elég jó) kábellel húztam hátra a 12V-ot,test lekötve a csomiba,nincs is velük bajom. Most szeretnék a hangszórókkal is foglalkozni,egy 2 csatornás Alpine erősítőről mennének,kérdés hogy hova helyezzem el? Rakjam hátra a mélyláda erősítő mellé? Ugyanarról a tápkábelről mehetne ez az erősítő is? Húzzak hátra negatívot is,vagy csak akkor szükséges ha zajos lesz? Vagy tegyem a kesztyűtartóba(vagy alá),és oda húzzak új tápkábelt? Hol célszerű? Köszi!
-
gxyb
aktív tag
Sziasztok!
Audison apbx 10 as subhoz milyen rca kábelt tudnátok ajánlani? -
MrM94
addikt
válasz
Donki Hóte #73161 üzenetére
Csak recsegnek szegények,meg hangjuk is alig van,borzasztó minőségben szólnak..Közepem kb szinte semmi nincs.. irdatlan sok mélyem van és irdatlan sok élesem.
-
Alu
senior tag
Sziasztok!
Rockford Fosgate FNX 1614 szettel van valakinek tapasztalata? Úgy tudom a 2000 -es évek elején jónak számított, de nem tudom a ma kapható szettekhez hasonlítva milyen kategóriába lehetne sorolni. Szerintetek érdemes még beszerelni és alapozni rá egy komplett autóhifit vagy jobban járok, ha veszek valami mást a ma kapható szettek közül?
Az interneten nem találtam róla sok mindent, ezért csatolok néhány oldalt és képeket, hogy miről is lenne szól:
CarStereo, Ebay -
Helyedben én örülnék, hogy valaki belefaragta azt a mélyhangszórót oda, nem szedném ki.
A 4x6 collos hangszórók semmire se jók (egyszerűen kicsi a membránfelületük, ezért fizikailag nem tudnak elég levegőt mozgatni, ahhoz hogy értelmezhető mennyiségű basszus jöjjön ki belőlük). Ráadásul a megjelölt helyen a hangszórók akusztikus rövidzárban lennének (a membrán két oldalát szinte semmi sem választja el egymástól) így a mélyhangok eleve kicsi mennyisége a nullára csökken ebben a beépítésben.
Persze ha visító középmagasakat akarsz hallani a hátad mögül, akkor építsd át a kocsit, de én semmiképpen sem tenném
-
MrM94
addikt
Üdv,szeretnék egy pár hangszórót tenni, a kombi fabiamba a gyári helyükre,pirossal van jelölve.
A zölddel jelölt valaki által annó beleeszkábált hangszórókat pedig kivenni belőle.
Az alábbi linken azt írja hogy 6x4 esek illenének oda. Milyen márkát ajánlotok?Inkább valami több középpel
Én kinéztem magamnak a Crunch DSX462 hangszórókat 10500 ftba
A harmadik kérdésem pedig,hogy egy Sony CDX g1200u fejegységem van,RCA-zzam fel a hátsó hangszórókábeleket és kössem a REAR kijövetelre?Jelenleg,a zöld X el jelölt hangszórók az első hangszórók megvágott kábeljére vannak rátoldva/kötve.Ez így egészséges?Hagyhatom így?
[link]
[kép]szerk.
pótoltam a fejegység user manualját
24 edik oldalon vannak a csatlakozások[link] -
-
troll81
addikt
válasz
bartucz911 #73152 üzenetére
Szia persze mennyit forditanal osszeg szerüen a fejlesztésre
meg jo lenne egy 25 cm ladika is bele es akkor korrekten meg lehetne oldani az egész projektet
-
-
Comes
tag
Sziasztok!
A tanácsotokat, segítségeteket szeretném kérni:
3 éve az autómba (G Astra) teljes hangrendszer beépítés volt (2 mély elöl, 2 középmagas és 2 mély hátul, 1 db 800W-os Magnat mélyláda és egy 1000W-os erősítő). (Teljes Magnat széria).Adott egy Sony CDX-G1100U fejegység, amelyet szeretnék lecserélni egy Bluetoothos fejegységre.
Alapvetően a Sony és az Alpine fejegységekben gondolkozom, a cél a sokoldalúság (Apple támogatással) és a jó hangminőség lenne.
kb. 40-50e Ft lenne a ráfordított összeg.Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket!
-
troll81
addikt
válasz
bartucz911 #73152 üzenetére
Szia ki építette össze?és miért?
Die technischen Daten des Blam 165 RS Relax:
max. Power: 150 Watt
- Dauerbelastbarkeit: 75 Watt RMS
- Frequenzbereich: 60 Hz - 20 KHz
- Empfindlichkeit: 93 dB
- Impedanz: 2 Ohm
- 165 mm / 6.5értem én de mégsem...ehhez kell egy 2 Ohm stabil 2 csatis Erősítő.
Fej. Itt max ha 35 ig van skalazva akkor tekerd 30 ig de 28 ig talán nem ad torz jelet.
-
bartucz911
tag
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni autóhifivel kapcsolatban. Van egy 2009-es 5 ajtós VW Polo-m.
Ebben jelenleg egy Kenwood DPX M3100BT fejegység és 2 db BLAM relax 165 RS hangszóró+tweeter kombó van. A basszusokat nem adja ki olyan szépen ha hangosabban hallgatom mondjuk olyan 25-35ös hangerő között. (35 a max de ott már nagyon torzít). Egy kicsit jobb hangzás érdekében mit javasoltok? 2 új hasonló hangszórót a hátsó ajtóba is? Esetleg új fejegység? vagy mélyláda esetleg a csomagtérbe/ kalaptartóba?
Válaszaitokat előre is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Újszerű Garanciás Macbook Air M1-es (8GB/256GB) 2026.09-ig Garis)
- ÚJ BONTATLAN Apple MacBook Air 15" M2 8GB RAM 256GB Magyar billentyű garancia 1 év Deak t
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- AKCIÓ BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256GB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető
- Pioneer SC LX 502 7.2 4K Atmos házimozi erősítő
- BESZÁMÍTÁS! 500GB Samsung 980 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest