- Milyen egeret válasszak?
- HTPC (házimozi PC) topik
- Apple iPad 11” (A16, 2025) - a táblagépek vanília fagylaltja
- Milyen alaplapot vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Minden USB-C kábel egyforma? Hát NEM. És ez a baj. – Tech Percek #7
- Megemeli a GPU-k árát az NVIDIA?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Autóhifi
Új hozzászólás Aktív témák
-
Khaosz55
addikt
Hali,
kicseréltem a front szett hangszóró kábelét ezüstözött kábelre. Aztó iszonyatos gerjedésem van.Van egy 2 csatornás erősítőm ami frontokat hajtja és egy monoblokkom ami a mély ládát.
A jelenség a következő.
Gyújtásra rakom elindítom a fejegységet. Mélyben egy hatalmas puffanásanás. Ha tekerem a hangerőt és amint 0-ra letekerem nagy puffanás.
Elindítom az autót motor fordulatszámtól elkezdve mindent hallok! Borzalmas hangosan.
Kipróbáltam a következőt:
1.
Csak a monoblok volt bekötve, a másikról lehúztam az RCA-t és kivettem a biztosítotok. A jelenség ugyan az.2.
Csak a front erősítő volt bekötve, a monoblokról lehúztam az RCA-t és kivettem a biztosítotok. A jelenség ugyan az.Mi ez már ???
Csak a front hangszóró vezetékét cseréltem le. Most hosszabb a hangszóró vezetéke. A többi dologhoz nem nyúltam. Lehet hogy a front hangváltója kicsit közelebb került a táp kábelhez?
Hogy szoktátok az ilyen hibát keresni ?
Az RCA szedi össze a zajt vagy a hangváltó, vagy a hangszóró kábel?
Mindegyik erősítőn jelentkezik a probléma. Ha kiveszem a biztosítékot akkor is.
-
gabber01
addikt
válasz
mortalwombat #38297 üzenetére
Itt a hangsúly a "jo hangfelvetel/rossz hangfelvetel"-en van! Ha jól van masterelve az eredeti forrás, abból egy 320as mp3 nagyon jó minőségű lesz.
-
mortalwombat
tag
Sajnos nekem nem csendes az autóm-csak csendesebb az utolagos szigetelesnek/bitunak koszonhetoen-de 'sajnos' siman lehet hallani az mp3/gyari cd/jo hangfelvetel/rossz hangfelvetel kozott a kulonbsegeket...
Konkret pelda: eddig a Colorstartol volt ket irott CD-m , amit megvettem eredetiben, mert ereztem, h valami nem koser. A gyari cdket meghallva kiderult, h uj lemezeim vannak, annyi uj reszlet, finomsag jott elo...szoval valszeg mp3-bol volt kiirva az audio cd. De egy valogatas CD-n is hallom az egyes albumok-igy studiok, hangmernokok kozti kulonbseget...
Es kb a hangszoro set a leggyengebb lancszem a rendszeremben
...lehet inkabb egy 'edzett' ful kell?! -
runner 125
nagyúr
Okés, köszönöm az infot nektek.
Úgy gondolom én is, h ez még abszolút közelébe sincs high end rendszernek. Ezért sem értettem h index-en miért szajkózta ennyire a márkatárs, h "túl kevés már ide az mp3"...
Az első ajtók belsejét megcsinálom, illetve igyekszem minél profibban beszerelni, de ennyi. Eleve nem volt több elvárásom, minthogy legyen egy kellemesen szóló, a mindennapokban különösebb kompromisszum nélkül használható rendszerem. -
gabber01
addikt
válasz
runner 125 #38291 üzenetére
Egy igazán jó rendszer nem csak a jó dolgokat hozza előtérbe, hanem a hiányosságokat, hibákat is ugyanúgy felerősíti.
Ez a rendszer még nem az a rendszer, sőt. Teljesen felesleges rugózol veszteségmentes tömörítésen. 320-as mp3 tökéletesen elég még ennél sokkal jobb rendszerekben is. -
s4tch
veterán
válasz
Az autó adottságai, a kivitelezés minősége, az ajtó szigetelése, a kárpitozás részben adott elemek, és masszívan beleszólnak az összképbe. 320-as mp3 egy egészséges, combos hangzáshoz elég kell, hogy legyen. Menet közben már komoly felbontású rendszer, csöndes autó és jó fül kell ahhoz, hogy valaki megkülönböztessen flac-et és 320-as mp3-at.
A koax szett mi célt szolgál?
-
kigoi
senior tag
válasz
AAC,MP3 nál 320kbit/s a max,WMA van nagyobb is csak kérdés a fej felismerie. Nekem usb ről 320feletti WMA-t nem ismer. Azt csak más eszközről tudok játszani.
-
m3gtr
senior tag
sziasztok
Mi a véleményetek az aktív mély nyomókról? Lehet belőlük elfogadhatót kapni? -
runner 125
nagyúr
Ok, köszi.
Flac-et nem játszik le a fejegységem, csak ezeket: AAC/MP3/WMA. Innen melyik a legjobb minőség?Illetve, az mennyire igaz, h a most összeválogatott rendszer ( ProZ 6 Comp, Element Coax 5, Excursion 45 + ProX 410 mély 26 literes ládában HX-20 erősítővel) rendszerem már az a szint, ahol az mp3 "kevés"?
Egészen pontosan idéze:
"A pop-rock-dance-rádiózene műfajon eleve nem sok különbséget hallasz egy nagyon komoly és egy gyenge közepes rendszer között, tömörített fájlról pedig végképp semennyit. Sőt, továbbmegyek: mivel egy "jó" rendszernek nagyobb a felbontása, egy tömörített fájl jó rendszeren sokkal (sokkal-sokkal!) ROSSZABBUL fog szólni, mint egy egyszerű rendszeren. Gondolj valami nagyfelbontású képmegjelenítőre: ha rossz minőségű anyagot nézel rajta, csak zavarni fog, mennyire pixeles a kép.... A hanggal pontosan ugyanez történik, rossz műsorforrás egy high-end rendszeren szétesik, kiüresedik - tényleg idegesítő."
-
Daywalker
addikt
válasz
runner 125 #38288 üzenetére
MP3-ból? Úgy nincs. Ha veszteségmentes forrásból csinálsz AAC-t, akkor talán...de inkább nem.
-
gabber01
addikt
válasz
runner 125 #38288 üzenetére
Nincs.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
MP3-ből van értelme AAC-be konvertálni a jobb minőségért cserébe
Köszi.
-
KonzolKartel
őstag
Nem sietek a láda vásárlással, bőven ráérek, addig használom majd a sajátom, amíg nem találok megfelelőt. Most egy jó barátom ládája van bent(HGabor), Infinity Beta Twelve, de nem jön be, nem megy eléggé le vagy nem is tudom.
-
Daywalker
addikt
válasz
KonzolKartel #38284 üzenetére
Van egy 30as helix p12 amihez az elado ad zart es reflex ladat is. Asszem vmi 28-30 k korul. 4 ohmos 350/700W. Talan erdemes lehet azt is megfulelni.
-
mortalwombat
tag
válasz
KonzolKartel #38284 üzenetére
Így hírtelen: Facebookon, az autóhifi adok-veszekben árul Répa Répa nevű user egy Emphaser Emphaser EX T4 10' 700W RMS/ 1400W max '25cm' 1x4ohm, jó állapotban, 20e-ért...Az nem lenne jó? Igaz, 4 ohmos.
-
gabber01
addikt
válasz
KonzolKartel #38280 üzenetére
Az a baj, hogy ez így egy elég szerencsétlen párosítás. Az a nyomó nagyon nem megy a KAP29-hez, hidalva túl kicsi az eredő ellenállás, azt hosszú távon nem bírja. Én a helyedben mondjuk inkább a nyomót cserélném, az a KAP elég jó erősítő.
-
KonzolKartel
őstag
válasz
gabber01 #38279 üzenetére
Túlzottan nem értek hozzá, mikor vettem a hifim elemeit, akkor is Ti segítettetek. Hangszóróm tekercse égett meg, azt csévéli újra, meg még mit tudom én mit csinál vele. Azt mondta, hogy bonyolultabb, mint ha simán újra tekercselné, meg hogy le kell venni valamilyen sapkát, vagy kupakot? Mindegy is, én megbízom benne, meglátjuk mi lesz. Ha jól gondolom, a hangszóróm az erősítő miatt égett meg. Ezért kérdeztem, hogy mennyi a max. teljesítmény, amit képes leadni. Akkor ezek szerint, hogy kihajtsam azt, amit elméletileg a srác csinál, ahoz elméletileg kevés az erösítőm. Egy barátommal jártam nála először, amikor el szakadt a ?bevezető kábele? a magasamnak. Most meg gugliból kerestem meg.
[link]Mit ajánlotok, aminek szép a hangja, és megbírkózik az elméleti 1000w-al? Sajnálom, hogy le kell cserélni, mert a másik erősítőm is Kicx
, illetve a szettem is, tudom, hogy mit sem számít, de fa*za volt, hogy passzoltak
.
Kap 47, és pro 6024 -
-
Joe fiú
senior tag
válasz
opeter70 #38271 üzenetére
M széria az újabb, nekem MX12 volt reflex ládában..brutál hangos az érzékenységéből adódan, reflex ládában kellemesen döngetős diszkó stílus, kevésbé pontos és zenei, de ár-értékben kiváló választás, zárt ládában talán ki lehet csalni belőle zeneibb kottázható mélyeket, de reflexben populáris elektrora nagyon jó választás.
-
opeter70
senior tag
válasz
KonzolKartel #38273 üzenetére
Biztosan jó szakember, de azért az nem nem egészen úgy megy, hogy "bőven fér még rá...".
Valószínűleg a gyárban nem véletlenül tekercseltek rá annyit, amennyit.
És a nagyobb menetszámhoz nagyobb mágnest is fog rárakni? Hiába van több rátekercselve, ha a többlet menet úgymond "kilóg" a másgneses térből.
A nagyobb teljesítményhez erősebb pillét, merevebb membránt is be fog szerelni?
Egyébként a nagyobb menetszámmal inkább csak nagyobb lesz az ellenállása, kisebb semmiképpen. Hacsak nem vastagabb, vagy más anyagú huzalból tekercseli. -
PiciPeti
őstag
válasz
KonzolKartel #38273 üzenetére
Ettől az erősítőről (ha a mahinálás után bírni fogja az 1Ohm terhelést), nagyobb biztikkel, max 850-900W RMS várható. De hogy ezt nem fogja sokáig bírni, az szinte biztos...
-
KonzolKartel
őstag
válasz
gabber01 #38268 üzenetére
Amit én agyilag fel tudtam fogni, azaz, hogy gyárilag úgy van tekercselve, hogy még bőven fér rá. Ezen felül a többi részét már nem értettem. Amúgy megbízható szakember, rengeteg saját hsz-t épít, láttam nála egy két csoda darabot.
Próbáltam megkeresni, de nem találtam mi is annak az oladalnak az url-je, ahol fent van, hogy mekkora egy adott erősítő tényleges teljesítménye?
-
imi314
senior tag
válasz
opeter70 #38271 üzenetére
én nagyon nem értek még hozzá , énis csak Tőletek tanulok
azért is vettem ezt mert ezt ajánlották itt a fórumon
nekem csak reflex ládában volt .Van benne erő az tuti(előző nyomóim mellé sem állhatnak)
mikor külön erőt tettem be szubnak(ram3) akkor mutatta meg igazán,h mit tud, (kb negyed hangerőn van az erő és brutálisat szól igy is) -
opeter70
senior tag
válasz
Joe fiú #38262 üzenetére
Valaki esetleg tudna véleményt írni ezekről az AS M szériás mélynyomókról aki már hallott ilyet?
Persze Imi-n kívül, mert ő az eladó.
Na jó, egye fene, te is véleményezheted.
Milyen a hangja? Milyen típusú ládába javasolt?
És végül, miben különbözik az M12 az MX 12 Plus-tól? -
PiciPeti
őstag
válasz
KonzolKartel #38267 üzenetére
Azt is egyeztettétek, hogy mennyi ideig?
-
gabber01
addikt
válasz
KonzolKartel #38267 üzenetére
Hát arra én is... Ha szabad kérdezni, az alatt mit kell érteni, hogy "csinálja"?
Egyébként az előbb hülyeséget mondtam, mert hidalva 2Ohm-ra terhelést elég kevés erősítő bír, és nem vagyok meggyőződve arról, hogy ez olyan. Sőt, biztos vagyok benne, hogy nem. -
gabber01
addikt
válasz
KonzolKartel #38263 üzenetére
Ja, azzal úgy nem lehet semmi baj. Valami akkor ott elfáradt.
-
válasz
runner 125 #38264 üzenetére
hajrá
-
imi314
senior tag
van egy eladó 60L-es reflex ládám és egy audio system M12 mélynyomóm,ujonnan vettem 1 hónapot sem használtam , ha valakit érdekel dobjon privit.
-
gabber01
addikt
válasz
KonzolKartel #38258 üzenetére
2Ohmos a nyomó? Mert a KAP29 ha jól tudom nem 1Ohm stabil. Márpedig ha ezt a nyomót hidalva rákötöd, akkor az elvileg az erőn 1Ohm-os terhelésként lép fel. Egyébként hidalva a max RMS 4Ohm 500W neki.
-
KonzolKartel
őstag
Kicx kap29 mekkora teljesítménnyel bírkózik meg maximum? 2ohm, kb. 1000w a ládám. Megégett a nyomóm tekercse.
-
opeter70
senior tag
válasz
Pr0GrEsSiVe #38254 üzenetére
A monoblock erősítők 90%-án 2x2 csatlakozó van, amelyek ahogy az előttem szólók is leírták, belül párhuzamosítva vannak. Ha az 2 csatorna lenne, akkor nem hívnák monoblocknak.
Egyébként pedig ezt azért teszik rá, hogy ha netán 2 hangszórót akarsz rákötni, akkor ne kelljen egy csatlakozóba beleerőltetni a 2 vezetéket.m3gtr: Ötletem az van: Vegyél komplett szettet! Külön-külön összeválogatott mélyközép-váltó-magas komponensekből iszonyú nehéz jó hangot csinálni.
-
-
gabber01
addikt
válasz
Pr0GrEsSiVe #38254 üzenetére
Az nem két csatorna, csak két kivezetés. Azok bent össze vannak kötve. Nézd meg az erősítő leírását. Egyébként pedig kösd párhuzamosan a nyomót az egyik terminálra, vagy köthetsz egy-egy tekercset egy-egy terminálra, elvileg ugyanaz az eredmény.
Ja, egyébként ez csak azért van így, hogy ha valaki 2,3,4-X nyomót használ egy blokkról, akkor könnyebb legyen a bekötés.
-
A képen az erősítőn csak "1" csatorna van. Nekem meg "2", vagyis 1 + 1 vagy hogy írjam
(Amúgy párhuzamost akartam írni nem sorost
Ha nem egyéb, akkor marad így ahogy az előző képen is látszik
-
prmcsk
addikt
válasz
Pr0GrEsSiVe #38251 üzenetére
Így bekötve az erősítő 2 Ohm-on működik. Ha sorba kötöd a hangszóród tekercseit 8 Ohmos lesz és ez nem kóser.
Egy ohm-ra is mehetne az erőlködőd, de ahhoz 2x2 Ohm-os hangszóró kellene úgy bekötve ahogy ez most van.Ez a blokk ez alapján nem bridgelhető. A két kimenete belül szerintem párhuzamosítva van.
-
gabber01
addikt
válasz
Pr0GrEsSiVe #38251 üzenetére
A monoblock nem bridge-elhető, egy csatorna van rajta, mit akarsz összekötni benne?
prmcsk: vagy kettő ugyanilyen nyomó
-
Sziasztok.
Ez a bekötés így oké?
Erősítő: MAC Audio ZXS 1500D monoblock
Mély: MNC Spider 38cm, 2x4ohmNa most ez duplatekercses és a monoblock 1-1 csatornájára van kötve akkor valóban hány ohm lesz, 2? vagy csatornánként működik tovább 4ohmként? vagy kössem inkább sorosan a hangszórót és csak 1 erősítő csatornára kössem a hangszórót? De melyikre: két szélére (a monoblock bridgelhető?) vagy kössem csak az egyik csatornára?
Köszi a válaszokat előre is
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● A topikban TILOS hirdetni!
● Az összefoglaló elolvasása kötelező, a legtöbb kérdésre választ kapsz.
● Az összefoglalóban megtalálható kérdésekre NEM válaszolunk.
- Milyen egeret válasszak?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Filmvilág
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- iPhone topik
- AliExpress tapasztalatok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Friss előzetest és fejlesztői videót kapott a Mafia: The Old Country
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- Kopottas állapotban lévő Apple iPhone 14 256GB 84%-os akkuval kábellel, dobozzal, fekete színben
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Watch 6 47mm ESIM
- Fallout Stílusra Szabott Coca-Cola Mini Hűtő
- Eladó Lenovo ThinkCentre M70q Gen3 számítógép + Lenovo ThinkVision E24-28 monitor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600K 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Bomba ár! Dell Latitude 5290 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I Cam I W11 I Garancia!
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro Fold - Obsidian - Használt karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest