- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen videókártyát?
- Házimozi belépő szinten
- Dell notebook topic
- Drágít az Xboxon a Microsoft
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Új hozzászólás Aktív témák
-
tgulyas
senior tag
hali lenne egy kis gondom videónézés közben nagyon felmelegszik a GPU és lekapcsol a gép , most pasztáztam ujra 1-2- nap jó volt . De most bekapcsolom a gépet a venti ha 40% pörög a kor fel forr a gpu és kikapcsol 90% nál is 78 fokos a gpu . Mi lehet a gond ? Gigabyte HD 6970 OC
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #24515 üzenetére
Megnezted akkor LP2 Bench-nel az ertekeket?
#24592: Nem is tudtam, hogy mar vannak HD8650ES peldanyok
-
Teodor52
senior tag
válasz
kisza25 #24592 üzenetére
Úgyszint!
Egy Asus 4850-et váltott és maga volt a megváltás üzemi zaj szempontjából!
Ellenben a 4850-es teljesítményre ott volt,szinte minden újonnan kijött game-el tudtam játszani. BF3 médium-on futott, igaz 85fokos volt általában a gpu és a ventie úgy 80% körüli értéket vett fel(Október hőmérsékletek)) !
Szóval jó volt az Asus,elégedett voltam vele!Viszont mikor behelyeztem a Sapphire-t teljesítményre és dB-el(+ értelemben) száguldott!
Az utóbbi meg is tévesztett,mert 2 éve kaptam meg az első gépem (amihez hozzászokott a fülem (Asus)) és júniusba a videokártya csere után azt hittem, hogy nem megy a ventilátor,de komolyan!És levettem a ház oldallapját.
Azóta is kiválóan teszi a dolgát!Egy elégedett vásárló!
-
kisza25
félisten
válasz
HartgeH3-2.8 #24590 üzenetére
grat nekem egy HD8650-es sapphire van én nagyon elégedett vagyok vele
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Dark KillerX #24587 üzenetére
Semmi más csak kíváncsi voltam, nyilván a pénz itt nagy úr.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Dark KillerX #24587 üzenetére
Dupla.
-
Dark KillerX
addikt
válasz
csucsbicep #24578 üzenetére
Egyenlőre igen,mert vga és platform csere sok lenne!Amúgy pedig úgy is Full HD-n játszok magas szűrökkel,szal talán nem lesz akkora CPU limit,ja és nem is játszok nagyon multi játékokkal szal itt sem lehet korlátozó tényező!
Majd a későbbiekben kívánok cserélni vmi Sandy vagy Ivy rendszerre,és akkor a vga-ból kitudok mindent sajtolni!Sajnos erre van csak lehetőségem!
-
ooloo
őstag
válasz
BalaNce87 #24575 üzenetére
Szia !
Én most jutottam hozzá egy ilyen kártyához ( Radeon HD 6850 ) . Egy régi Gigabyte 9800 GTX + XFX karit cserélt le . Nem támasztok nagy igényeket a kártyával szemben , úgyhogy nekem tökéletesen megfelel .
Ez egy 7 hónapos készülék , ami 31.000 ft ellenértéket képviselt az eladója szerint .
Jó kártya .... ennyit mindenféleképpen megér . (!) -
csucsbicep
nagyúr
válasz
Dark KillerX #24573 üzenetére
Q8300 mellé a 7850?
-
Teodor52
senior tag
Szia!
Én [msi afterburnert] használok,ami fps mellett a gpu hőmérsékletét,terhelését,órajelét,a ventilátor kihasználtságát,fordulatát percenként,dedikált memória kihasználtságát,órajelét,továbbá rögzíteni tudsz vele képet,videót,és a kártya paramétereit tudod változtatni!
Imádom ezt a progit!
-
BalaNce87
addikt
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy egy Gigabyte 6850-et manapság kb mennyiért lehet ma elpasszolni? Másfél éves, hibátlan, garis, doboza is megvan, minden tartozékkal.
Köszi
-
ooloo
őstag
válasz
Dark KillerX #24573 üzenetére
Az AMD kártyákhoz is létezik olyan program , amivel lehet a ventilátort szabályozni ill. mutatja a kártya processzorának a hőmérsékletét ? Eddig Nvidia kártyáim voltak , és azokhoz volt ilyen program .
A kártya : Radeon HD 6850
A segítséget előre is köszönöm !
Nem Dark KillerX bejegyzésére válaszoltam ... csak szimplán félrenyomtam .
:-)
-
Dark KillerX
addikt
Azt hiszem kilépek a klubból,mert eladom a karim és még nem gyűlik össze a pénz a 7850-re,addig egy kölcsön GTS250-el fogom húzni 720p-ben!
-
belinho
senior tag
válasz
Pancsermeste #24571 üzenetére
Ez melyik progi, amivel monitorozod a cpu használatot?
-
Pancsermeste
őstag
Ismétlem, nem állítottam olyant, hogy egy proci tuningolt kártyához jobb lenne!
Kérlek, mutasd meg, hol írtam ilyent!
Én csak azt állítom, hogy attól, hogy egy proci 100%-on megy, míg az alap órajeles VGA mondjuk csak 70%-on, elfogadható FPS érték mellett (pl. nekem 60FPS - tehát ne keverjük ide a sempront, mert az természetesen képtelen erre), attól még érdemes a VGA-t tuningolni (nem, nem azért, mert a tuningolt VGA-hoz erősebb lesz a proci!), hanem azért, mert ha pl. az élsimítást feljebb akarom venni, akkor ezt megtehetem anélkül, hogy az FPS-em csökkenne!
Pl.:
VGA normál képminőségi beállítások: 69FPS, 100% proci és 79%-os GPU kihasználtság mellett.
VGA magas képminőségi beállítások: 53FPS, 100% proci és 100%-os GPU kihasználtság mellett. - tehát így már mondhatjuk, hogy "kihajtja" a VGA-t, csak az FPS visszaesett, ami engem már zavar.
Ezért mondom, hogy egy 4GHz- körül járó kétmagos proci esetén, ahol egyértelmű proci limit van, ott is érdemes tuningolni a VGA-t!
Pl. az előbbi beállítás egy kis tuninggal. - így már elfogadhatóbb.... -
belinho
senior tag
válasz
Turbolada II #24568 üzenetére
Aki alacsony felbontáson játszik, annak meg felesleges a 6850, mert oda gyengébb kártya is elég!
Baltoafarkas:
A teszt egy 560ti-al készült, ami azért jóval erősebb, mint a 6850, ezt is vedd figyelembe! -
Turbolada II
őstag
válasz
DIESELPOWER #24533 üzenetére
Normális. Az én kártyám is így néz ki és majdnem ennyit fogyaszt. (85C volt a vége a legnagyobb melegben)
belinho: A nyers erő alacsony felbontáson jön ki.
-
belinho
senior tag
válasz
Turbolada II #24565 üzenetére
-
miresz
veterán
válasz
Turbolada II #24557 üzenetére
Mi van veled Torrente,hogy így versre fakadtál?
-
belinho
senior tag
válasz
Turbolada II #24557 üzenetére
"Az újabb játékoknak egy második generációs i-s procira kb. ilyesmi szüksége van"
Ez mekkora hülyeség!
Ha így lenne akkor már rég összeomlott volna az egész játékipar! -
Turbolada II
őstag
válasz
Pancsermeste #24560 üzenetére
Én 1 hétig kényszerből egy rommá tuningolt E2160-assal használtam a HD6850-esemet. A játékok olyan sebességgel döcögtek, mintha egy HD4830-asom lett volna.
-
lsc
nagyúr
válasz
Pancsermeste #24560 üzenetére
Ennek azért járj utána, ez nem így működik. Igaz az előtt kellett volna mielőtt leírtad.
Ezzel az erővel veszek egy sempront és szénné tuningolom a videokártyát, ugyanitt leszek mint most a phenommal ?Nem fontos válaszolnod, mára annyi elég volt.
-
lsc
nagyúr
válasz
Pancsermeste #24555 üzenetére
A proci látja el adatokkal a kártyát, ha nem tud több adatot adni akkor tuningolt kártyához mitől jobb ?
-
Turbolada II
őstag
válasz
#90933760 #24556 üzenetére
Ha veszel egy Q9300-ast akkor 3X-os bukás lesz. [link] Az újabb játékoknak egy második generációs i-s procira kb. ilyesmi szüksége van (persze megfelelő vga-val):
"Az vagy nekem, mi testnek a kenyér
s tavaszi zápor fűszere a földnek;
lelkem miattad örök harcban él,
mint a fösvény, kit pénze gondja öl meg;
csupa fény és boldogság büszke elmém,
majd fél: az idő ellop, eltemet;
csak az enyém légy, néha azt szeretném,
majd, hogy a világ lássa kincsemet;
arcod varázsa csordultig betölt,
s egy pillantásodért is sorvadok;
nincs más, nem is akarok más gyönyört,
csak amit tőled kaptam s még kapok." -
törölt tag
válasz
Turbolada II #24554 üzenetére
Közbe már kiszerkesztetem, bocs. De amúgy igen, én azért öltem bele, mert mindig is akartam, csak csúsztam vele 5 évet, most viszont megvan és a P4-hez képest ez is villám és számomra van egy kis presztízs értéke, ez nekem nemcsak egy gép. De még kész sincs már érzem a fogyatékosságát neki, szóval végül is nem volt valami jó ötlet a Denebhez képest. Az meg túl nagy őrültség lenne ha már most eladnám, 2x bukás rövid időn belül.
-
Pancsermeste
őstag
Én ilyet nem írtam!
Éppen azt írtam, hogy nem a kártyához kevés a proci, hanem magához a programhoz, a szoftver által rábízott számolási feladatokhoz.
Alap órajeles és tuningolt VGA-hoz is pont ugyan annyira felel meg (vagy nem felel meg), tehát a VGA tuning hatására a proci nem lesz erősebb vagy gyengébb, de a képi látványjavító effekteket feljebb tudom kapcsolni, viszont ez csak is az "erősebb" VGA-nak köszönhető. -
törölt tag
válasz
csucsbicep #24550 üzenetére
Akkor vidihez ne is nyúljak. Procit meg addig míg egészséges. Szénné. Stalker kedvencem nem egy jól skálázódó játék.
-
lsc
nagyúr
válasz
Pancsermeste #24551 üzenetére
Ha egy alapon járó kártyához kevés a proci akkor egy tuningolthoz miért lesz erősebb
?
-
Pancsermeste
őstag
válasz
#90933760 #24548 üzenetére
A proci (E8400@4GHz) a VGA-t teljesen "kiszolgálná", a gond csupán az, hogy az újabb 4 procimagra optimalizált programoknál, játékoknál a processzorra jutó számítási feladatokkal még 4GHz-en sem tud megbírkózni. (Pl. BF3) - de nagyon sok új játékhoz bőven elég (Pl. Max P. 3)
Mindenképpen érdemes a VGA-t tuningolni, amit alapfeszültségen kényelmesen elbír. Ha FPS-ben nem is érsz el vele gyorsulást, arra mindenképpen jó, hogy a felbontás/képminőséget ~ a tuninggal arányosan feljebb tudod állítani.
(Nekem pl. még! teljesen megfelel ez a proci, még várok a 4 magos rendszerre váltással...) -
törölt tag
válasz
Pancsermeste #24495 üzenetére
Ezek szerint E8400 mellett nem is érdemes egy 6870-et húzni? És mennyire kell feltépni szegény procit, hogy kiszolgálja a vidit alapon?
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
DIESELPOWER #24541 üzenetére
Egy szellős házban biztos lejjebb menne valamennyit. Na meg ha beköszönt az enyhébb idő...
-
golyani
őstag
az mennyire normális h sapphire 6850 esetén terhelés alatt memio hőmérséklete 10-12fokkal is magasabb mint a dispio és pár fokkal melegebb mint az árnyaló? dispio nyugiban 40 fok körül mozog és ilyenkor csak 2-3 fok a zeltérés, játékok alatt a dispio 67 környékére megy fel.
-
Beri
addikt
válasz
Szerintetek normális az, hogy egy ref. hűtős ASUS 6870 alapjáraton 50 fok, terhelve eléri a 90 fokot is, új paszta van rajta és ki is lett tisztítva. Ventillátort alapon nem hallani 1000rpm 17% és terhelve 45%-ig megy fel kb nagyon lassan
Ha nem nyúltál a ventivezérléshez, akkor nyilván normális.Remélem azért nem lesz baja, ha ilyen hőmérsékleten használom.
Nem.Véleményem szerint a 90c kicsit lerövidíti így a kártya élettartamát.
Az AMD szerint meg nem. Akkor nem 45%-on forogna a venti. -
F_Zolee
nagyúr
válasz
Szobahőmérséklet és a ház szellőzésétől is függ mennyire melegszik fel...
-
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
miresz #24538 üzenetére
Nekem 5850 TOP DirectCU nem ment 65-75c fölé soha.
-
miresz
veterán
válasz
DIESELPOWER #24537 üzenetére
Nekem az ASUS HD6870 DirectCU kártyámon 45% melett 82C'-os volt ebben a melegben terhelés alatt.Nézz rá valami jó hűtést.[link]
-
DIESELPOWER
aktív tag
válasz
miresz #24536 üzenetére
Próbáltam, bios stb minden. Csak akkor normalizálódik a hő, ha 50-60%-ra teszem manuálisan a ventit. Ezen nem segít más, csak egy non ref. hűtő. Véleményem szerint a 90c kicsit lerövidíti így a kártya élettartamát... szerintem. De anno a ref. hűtős 5850 és 5870 kártyáim sem mentek 75-77 fok fölé.
-
miresz
veterán
válasz
DIESELPOWER #24535 üzenetére
Nézd meg nincs-e rá másik bios,amiben jobb a ventilátor vezérlés,vagy a meglévőben írd át.Ha nem akarsz Bios-t moddolni akkor valami programmal vezéreld neki a ventillátorát manuálisan. (Bár amilyen melegek voltak,egy ref. hűtőtöl elfogadható értékek.)
-
miresz
veterán
válasz
A ref. hűtők sosem a jó hűtésükről voltak híresek.
-
-
LobiDrg
aktív tag
Sziasztok.Van egy 1éves Giga 6870-em (Windforce) és a minap néztem, hogy mennyire melegszik a Sleeping Dogs alatt 82 fok volt a maximum de ennek a hűtőnek állítólag 65 fok körül kellene tartania a kártyát.A Vga szinte teljesen pormentes és semmi tuning nincs rajta.A hőfokot Msi Afterburner-el néztem 26 fokos szobahőmérséklet mellet.Lehet, hogy csak elfáradt a paszta ?
-
zserbox
őstag
már volt egyszer a fórumban de nem találom, hogy kell átállítani az afterburnert az unofficial tuningra?mert átírom a fájlba kérdezi hogy megértettem-e a kockázatot és utána core clocknál meg memorynál is 0 lesz
-
pockhome
senior tag
sziasztok!
az lenne a kérdésem hogy venni szeretnék vga-t és egy vtx3d 6850 x edition-t vagy
egy sapphire 7770 GHz editiont vegyek ?
a lap: MSI B75MA-E33
a proci i5-3450köszi előre is!
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #24505 üzenetére
Ertem, nalad LP2 Bench alatt milyen beallitasokkal volt stabil?
-
Beri
addikt
válasz
csucsbicep #24507 üzenetére
Na, az jó kérdés. Elvileg módosítatlan kártya volt, de hogy melyik gyártótól, arra már nem emlékszem.
-
old-dog
aktív tag
Azt hiszem jó választás volt 10 hónappal ezelőtt a 6850 választás. A topic olvasgatása mindenesetre teljesen meggyőzött.
-
Beri
addikt
válasz
csucsbicep #24505 üzenetére
A 3Dmark11 listát sokáig vezette egy 6850, amivel sikeresen kitoltak 1100-at. Annál nagyobb órajelet csak fizikai módosítással és nitróval láttam idáig.
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #24503 üzenetére
De ekkora (900-1100)? Ha jol tudom neked pl 1050-1090MHz-n is megy? Mekkora feszultsegen is? Ok, akkor legyen LP2 Bench. Meg a Stalker-SoC Bench-et javasolnam azt figyeltem meg az meg memoria tuningra erzekeny.
-
Z10N
veterán
Kellen csinalni mostmar egy Barts Overclock tablazatot, mert ahany hsz annyi specifikacio hangzik el. Pl.: vki azt allitja alapfeszen 6850: 1150mV / 6870 1175mV megy 1GHz-n, amit ketlek. Vkinek meg antituningos es alig akar 900MHz fole menni 1200mV-tal is. Ekkora szoras nem lehet szerintem. Szoval kellene osszesito tablazat. A HWBOT-hoz hasonloan.
Valahogy igy:
1) Alapfesz (1150mV/1175mV) mellett a legnagyobb stabil orajel (nem FurMark a kotekedok kedveert, pl.: Dirt3, BF3, Deus Ex 3, Diablo 3, Max Payne 3)
2) Max orajel, max feszultsegen (1250-1300mV)
3) Alulfeszeles (800mV-950mV)
4) Tobb monitor eseten (Eyefinity) mennyire veszi vissza a tuning eselyt.
X) A hofok ugye nem merheto, mert kulonfele hutok vannak. Illetve a memoria se, pl. esetembe Elpida chipes es megy 4900-5000MHz-n, de vkinek mar 4600-nal hibazik. -
CJ3
senior tag
válasz
Razerr #24497 üzenetére
Az én Asus 6870 Direct CU-m alapon 915MHz-n ment, én csak GTA 4 alatt adtam neki kakaót de ott is a GPU 950-960MHz re max
Alapfeszen olyan 980-990-et vitt az előző tulaj kitesztelte......de én soha nem is húztam addig
Szóval egy max max 10% ot tudsz belőlük alapfeszen kihozni-
De ahhoz jófajta hűtés is kell + házikó szóval egy Ref 1 es hűtéssel ne próbálkozzon senki szerintemNekem nyáron is 66 Fok volt a maximum 99%-os GPU kihasználtságnál
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i3 / i5 / i7 8xxx "Coffee Lake" és i5 / i7 / i9 9xxx “Coffee Lake Refresh” (LGA1151)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Spórolós topik
- Google Pixel topik
- Xbox Series X|S
- #Drive Rally teszt
- Fotók, videók mobillal
- Külpolitika
- További aktív témák...
- 3DB gyönyörű EVGA GTX260-275-285 Eladó !!
- PowerColor AMD RX5700XT 8GB / Újszerű állapotban / 6 hónap jótállással / számlával
- ÁRGARANCIA! Beszámítás, 27% áfa, 5db Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről BOMBA ÁRON!
- Gigabyte GeForce RTX 3060 Ti VISION OC 8G - újrapadozva és pasztázva
- ASUS GeForce RTX 4070 12GB Dual White OC Edition
- iPhone 16 Plus 128GB, Független, Újszerű, 100%, Garanciával!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Kolink KL 500W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest