Új hozzászólás Aktív témák
-
Z10N
veterán
válasz
Ger_man #25197 üzenetére
A BF3 elnezo a tuningra, ertsd nalam pl 1250 memclk-nal is elindul es fut, persze csikoz neha. Masnal 1 perc elteltevel osszeugrik a kep/fekete kepernyo/stb. ugyanez ervenyes a coreclk-ra is a perpixel effekteknel latszik az elszamolas, de fut tobb oran keresztul. Ez a Frostbite engine futoszalagjabol adodik.
-
Ger_man
senior tag
Sziasztok
múltkoriban olvastam itt hogy a Dirt 3 jó tuning tesztelésre, az lenne a kérdésem hogy a Battlefield 3-om is megfelelő?
Hétvégén VGA gyilok volt, és hát sikerült 1000/1200MHz-re húzni a Sapphire HD6850-esem, és 2órás játék idő alatt nem produkált problémát. Ellenben 1050/1200-os, igen sőt 1025/1200-on is azonnal kilépett.
Feszültséghez nem nyúltam.
-
Z10N
veterán
válasz
csucsbicep #25178 üzenetére
Mintahogy a kollega is mondta, miutan vegiggodolta ujbol, hogy lehet nem is finom kattogo hangot hall, hanem apro, pattano, ciripelest. A ventillator kizarasaval mas lehetoseg mar nincs, ezert elolegeztem meg a valaszt.
-
tomy0628
aktív tag
Mikrolaggot meg lehet valahogy szüntetni?
-
KYZRR
őstag
Erdekes, a HD4xx0 szerianal ossze tudtal kotni egy 4870-et egy 4670-essel is akar.
-
Endless
aktív tag
válasz
csucsbicep #25178 üzenetére
Bocsi igy belegondolva lehet ciripelés
de nem mindig szokta csinálni. köszönöm az információt.
-
kovsol
titán
válasz
csucsbicep #25181 üzenetére
gondolom 6950 helyett 6850 re gondoltál
-
ScrapUnit
aktív tag
válasz
csucsbicep #25181 üzenetére
Köszönöm a felvilágosítást. Még nem raktam össze CF-et, ezért nem voltam benne biztos, hogy nem megy 2 különböző sorozatú/magos kártya. Akkor a megoldás erősebb táp és mégegy 6850.
-
ScrapUnit
aktív tag
Sziasztok!
Van egy hibátlan VTX6850-es kártyám, ki szeretném próbálni a CF-et. Egy Chieftec 450-es táp hajtja az i7-es Sandy konfigot, tehát valami gyengébb testvérkártyában gondolkodok, aminek nem kell segédtáp. Kérdésem az lenne, hogy mit fogok észrevenni abban az esetben, ha egy gyengébb pl. 3xxx Ati kártyát rakok mellé? Visszafogja a 6850-et, vagy azért dob valamit a teljesítményen?
-
KYZRR
őstag
Valaki hasznal mar a 12.9 Betat?
Ha igen, akkor mik a tapasztalatok?
-
Endless
aktív tag
Mitől lehet, hogy Sapphire 6850-es kártyám kicsit kattogó hangot ad ki? Nem vészesen csak ha nagyon csend van akkor hallani és nem is folyamatosan. Nem a ventije kattog mert azt megnéztem.
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Mr. Erikszon #25169 üzenetére
-
old-dog
aktív tag
válasz
Mr. Erikszon #25169 üzenetére
Attól függ, mennyit szánsz a kártyára?
-
Mr. Erikszon
senior tag
Sziasztok van egy intel core 2 duo E4500 szeretnék venni bele egy jó videokarit(játékokra),de nem tudom hogy kompatibilis e az alaplapomba
model: P35-DS3
chipset: intel P35/G33/G31
Kérdés:Milyen videokarit vegyek?
U.I:Nem nagyon értek a gépekhez :?
-
Teodor52
senior tag
Most akkor ellentmondsz annak amit irtal, miszerint utana olvastal a temanak.
Jó lehet, hogy pontatlan volt a megfogalmazásom mert egy hozzászólást olvastam el.[ezt]
Úgy gondoltam ennél többet nem érdemes tudni róla.Szoktam használni a google fordítót és nem fordított semmit.
A képet azért tettem be, hogy ha erősebben szivárogna a többi kártyához képest az én gpu-m akkor hőmérsékletben és feszültségértékben is megmutatkozna.
Az hogy milyen chip van rajta nem tudom megállapítani mert azért nem vagyok annyira otthon ebben a témában. -
Z10N
veterán
válasz
Teodor52 #25147 üzenetére
Most akkor ellentmondsz annak amit irtal, miszerint utana olvastal a temanak. Ezek az adatok a chipgyartonak (esetunkben a TSMC) a sajat feljegyzesei a legyartott chip-rol. Aki nem tud angolul annak egy gyors leiras, bar eleg egyertelmuek (nem utolso sorban a google translate-t hasznalni ajanlott). "...a többi értéknél is különbségek vannak." Meg jo, hisz az egy masik chip
A belinkelt kepet meg vegkepp nem ertem, ez egy idle allapot, mit akartal volna ezzel demonstralni.
Production Location: TSMC Fab 14 300mm (Tainan, Taiwan) //gyar neve es helye, wafer atmero
Production Year: 2011 //gyartas eve
Production Week: 21 //melyik heten gyartottak
ASIC Revision ID: 111 //gyartasi beallitasok
Wafer ID: 6 //az adott heten hanyas sorszamu waferbol keszult
ASIC Quality rating by Iddq: 73.4375% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 05 //elhelyezes a waferen Y tengely
ASIC location in wafer (Axis X): 04 //elhelyezes a waferen X tengely
ASIC Lot S/N: 4250C233 (Encoded) //egyedi azonosito
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) //teljes-e a chip vagy vannak-e letiltott reszek (ezt hibasan jelzi, hisz csak 960 aktiv az 1120-bol) 6950 eseten ezt jol ismeri fel, bar lehet az "unlock"-on van a hangsuly (hw/sw) -
törölt tag
Így van, itt is le van írva.
Ha beviszem személyesen Debrecenben, rákészülök, ezt kinyomtatva érkezem -
törölt tag
Google-ben megér egy keresést. Pl itt is vannak érdekességek : http://www.fogyasztovedelem.com
Eddig összesen két eszköz esetében kellett cserélniük illetve javítaniuk, ebből az egyik az akkor 80 k -s monitor volt, és hát fogyasztóvédelemét emlegetnem kellett, de végül is rendezték az ügyet.
Természetesen az ár az egyik fő szempont mellettük, és a marketingjük sem gyenge, tévés reklámok stb, tehát van mögöttük tőke. Viszont nekem a francia széllel is volt garos kalandom, és velük is sikerült rendeznem a dolgot, igaz ott duplán írtam be, egyszer az akkor még panaszkönyvnek nevezett - bár már lehet akkor is vásárlók könyve volt, régen volt már 2003- kis könyvecskéjükbe, és nem voltam rest átsétálni a fogyasztóvédelemhez sem Debrecenben a Szent Anna utca 36-ba sem ott is leírtam sérelmeimet az üggyel kapcsolatban
Egyébként ilyen van gar levél nincs gar levél esetre a válasz:
"151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet
az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról
4. § (2) A jótállási jegy szabálytalan kiállítása vagy a fogyasztó részére történő átadásának elmaradása nem érinti a jótállási kötelezettségvállalás érvényességét." -
MrM94
addikt
válasz
csucsbicep #25160 üzenetére
sok rosszat hallottam roluk.. akkor banom h par ezressel olcsobban vettem inkabb rendeltem volna mashonnan..mindenki a garira panaszkodott azok kozul akiket olvastam meg,hogy refurbished termeket adtak neki..mondjuk a procinak szerintem nemlesz baja..remelem..
-
MrM94
addikt
válasz
csucsbicep #25151 üzenetére
tenyleg ennyire szemetek?en msot rendeltem toluk egy fx8120at..remelem nemlessz gebasz...bocs az offert
-
törölt tag
Sziasztok!
Sapphire HD6870-nél játék alatt a következőt tapasztalom... Függőleges objektumoknál mint pl ajtó ablak keret stb kisebb csíkozódás látható. Eddig nem tapasztaltam,nem figyeltem fel rá. Driver hiba vagy a kártyán lesz valami gubanc?
Köszi a választ előre is!
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #25151 üzenetére
Megtaláltam az eredeti linket melyen látszik, a valós garancia idő. Majd a debreceni boltjukban megpróbálom velük rendezni.
Nem voltam biztos, hogy 2 év vagy 3 év de szerencsére 3
Emailben majd megérdeklődöm, aztán felkészülök 1 hónap játék nélküli világra
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
#41133696 #25150 üzenetére
Elvileg szériaszáma alapján tudnak mindent. De egyik ismerősömnek is volt gondja ezzel a bolttal. Egy Asus lapot kellett gariztatni és, azt mondták, hogy újat küldenek, erre visszakapta a régi javítva, ami megint nem működött. Aztán hosszú idő után visszakapta a pénzét.
-
törölt tag
Helló, az Edigital szokott adni Gigabyte 68xx -as kártyákhoz külön garanciajegyet? Mert nekem számlát adtak, meg fuvarlevelet, de a külön jegyet nem látom. Voltak már náluk furcsaságok, egyszer alig használt routert küldtek - utólag miután emailben kicsaptam a balhét cserélt újra - egyszer pedig a Logitech Webkamhoz hagyták le a garanciajegyet.
-
törölt tag
válasz
kovsol #25144 üzenetére
..."azért az ilyen képnél ha már kirakod legalább terhelt órajelen látszódjon
gondolom nem volt nagyon húzva..."
A képet erre
és erre a kommentre "válaszolva raktam ki". A játék benchmarkja alatt kevés pontot kapott a VGA,de 3Dmark alatt a normál szintet hozza. Nem tuningolok. Ez a képen is látszik...P61-es lapom van...Erre esetleg valaki?!
Köszi!
-
Teodor52
senior tag
-
Teodor52
senior tag
Sziasztok!
Olvagattam az asic %-os értékéről és elindítva az exe-t a 8-as számot (6850) írtam be a select után majd kidobta ezt az eredményt txt formátumban:
ASIC Type: Barts PRO (8006 grade)
Production Location: TSMC Fab 14 300mm (Tainan, Taiwan)
Production Year: 2011 (Cards made pre-2010: Substract 10 years)
Production Week: 21
ASIC Revision ID: 111
Wafer ID: 6
ASIC location in wafer (Axis Y): 05
ASIC location in wafer (Axis X): 04
ASIC Lot S/N: 4250C233 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)Júniusban vettem és soha nem lett húzva!
Szerintem magas az asic érték ilyen fiatal kártyához! -
törölt tag
válasz
csucsbicep #25132 üzenetére
Üdv!
Nem a pontszám miatt futtattam a tesztet. Korábban kérdeztem hogy milyen szoftverrel lehet megnézni hogy hibázik e a kari,és ezt ajánlottátok. Nem láttam teszt közben hibát. Pontszámot meg ezt kaptam. De warez verzió a játék,és pl a beállításokban fel akartam maxolni mindent és csak YARRRR szöveg jenelt meg. Lehet hogy így a Vsyns-t is bekapcsoltam nem tudom.De itt van egy kép 3Dmark vantage eredményről... szerintem hozza a 6870 szintet.
-
KYZRR
őstag
Production Week: 30
Wafer ID: 25
ASIC Quality rating by Iddq: 70.3125% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 014
ASIC location in wafer (Axis X): 06
ASIC Lot S/N: 426A4E19 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled) -
drlovi
aktív tag
válasz
csucsbicep #25140 üzenetére
Production Week: 31
Wafer ID: 13
ASIC location in wafer (Axis Y): 012
ASIC location in wafer (Axis X): 012
ASIC Lot S/N: 426A4E60 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)1,157 V mellett 940 megy a gpu (ASUS 6850 DCU )
-
csucsbicep
nagyúr
Nekem, így néz ki:
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 49
Wafer ID: 24
ASIC location in wafer (Axis Y): 06
ASIC location in wafer (Axis X): 013
ASIC Lot S/N: 459E4B6D (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)1,149V mellett 980-at tud kb. a GPU.
-
törölt tag
Az Avast egy jó program csak az a baja, hogy az 5-ös verziótól fogva 90%-ban tévesen riaszt, amit előtte a 4-es nem csinált. Ezzel egy idő után az a baj, hogy az ember mindenre azt hiszi téves és mindent megenged neki.
-
Z10N
veterán
válasz
kisza25 #25135 üzenetére
Konkretabban mit talalt, illetve melyik exe-re? Mert nekem a NOD32 semmit nem jelzett es kicsomagolasnal sem riasztott. Ellenben csinaltam rajta egy online scan-t es ott EZT velte felfedezni. Viszont ezt a linket techpowerup-os es xtremesystem-es forumbol szedtem, ott senki se panaszkodott. Amugy ez egy hackelt program, igy valoszinuleg ezert.
ui: a scan linkje alatt egy azonos sha256 hash kulcsu file-t detektalt, most csinaltam egy UJ scant es kevesebb szuron akadt fent.
-
Z10N
veterán
Mivel meg ebben a topikban nem lattam ASIC/IDDQ logokat, ezert gondoltam megadom a kezdo lokest. A TSMC-PDE_V1.2.exe -t kell futtatni (ertelemszeruen 7/8/9 -es menupont) es a generalt ASIC_Data.txt file tartalmat kene bemasolni ide.
Kezdesnek itt az enyem:
Production Year: 2010 (Cards made pre-2010 : Substract 10 years)
Production Week: 48
Wafer ID: 23
ASIC Quality rating by Iddq: 75% (higher value the better)
ASIC location in wafer (Axis Y): 011
ASIC location in wafer (Axis X): 08
ASIC Lot S/N: 45A14790 (Encoded)
ASIC SIMD Configuration: 0 (ASIC has full SIMD/CU configuration enabled)ui: Aki vegzett barminemu tuningot (over/downclock) es feszultseg emelest/csokkentest azt is irja ide. Pl esetemben 6850 Toxic alapfeszen 950MHz (1175mV), 1GHz (1200mV). Mindezt Eyefinity mellett, ezert kb 25MHz-cel alacsonyabb ertekeken stabil. Hofokot nem irok, mert az minden esetben mas (gephaz, szobahomerseklet, huto, terheles)
-
Beri
addikt
válasz
csucsbicep #25132 üzenetére
Vagy csak simán olyannal játszik, ami akkor sem produkál magasabb GPU loadot, ha fejreállsz.
-
törölt tag
válasz
Pepe78 #25129 üzenetére
És 99%-os a gpu kihasználtsága? Játékok alatt nekem is 65-70°c között ingázik terheléstől függően. De játékok még meg sem közelíti a 99%-ot a gpu.
A ház szellőzése rendben van,azzal nincs gond. Kártya ki van takarítva rendesen,újra pasztázva. Nem tudom miért magasabb akkor nekem a hőfok. Lehet a flexnek jobb a hűtése, vagy valami spéci pasztát használsz, vagy nem teszed fel a gép oldalát
Korábban a régi házammal csináltam olyat hogy levettem az oldalát és kevertem rá a levegőt külső ventivel,akkor nekem is 55-65°c között volt a hőfok. Igaz az egy 6850 kari volt.A gpu alap órajele és a memória órajele neked mennyi terhelés nélkül?
-
törölt tag
válasz
Pepe78 #25127 üzenetére
Ez a típus van nekem
Ennek terhelés nélkül alap órajeleknek mennyinek kell lennie? 150/300 vagy 300/300? -
törölt tag
Lefuttattam a Dirt Showdown benchmark tesztjét.
Nem tudom hogy befolyásol e valamit,a játék warez verzió. Ezt az eredményt kaptam. Teszt alatt semmi hibát nem tapasztaltam. -
törölt tag
19 fok van a szobában, S1-en a 12-es venti pörög maxon.
Furmark Xtreme Burn In alatt árnyaló ~90 fok, MemIO ~80 fok, DispIO ~70 fok.
Vagy ezen a teszten ez így megfelelő? -
törölt tag
válasz
csucsbicep #25120 üzenetére
Rendben Köszönöm!
F_Zoleenak is szintén köszönöm! -
csucsbicep
nagyúr
válasz
#77081088 #25118 üzenetére
Attól függ mivel próbálkozol. CPU és GPU instabilitásnál kifagy, vram esetén általában csíkoz vagy valamilyen képhibákat produkál.
Pala: Igen, persze ez nem 100%, de jó eséllyel igen. Volt, hogy Crysis-al játszottam 1 órát miden gond nélkül, Dirt2 meg 2 perc után kifagyott. De volt már ez LinX-el is. Semmi hibát sem produkált, játékot meg nem bírta.
-
Pala
veterán
válasz
csucsbicep #25117 üzenetére
Hmm, szóval mondhatjuk, hogy az az órajel, ami Dirt alatt stabil, az jó eséllyel máshol is stabil lesz? Csak mert akkor én is inkább ezzel tesztelek...
-
törölt tag
válasz
csucsbicep #25117 üzenetére
Soha nem játszottam ezekkel a játékokkal. Azt hogy a legkisebb hibát is kidobja hogyan érzékeled? Szaggat a játék?
-
Pala
veterán
válasz
Dark KillerX #25115 üzenetére
A Dirt-részek ennyire érzékenyek lennének a tuningra?
-
Dark KillerX
addikt
válasz
csucsbicep #25114 üzenetére
Dirt2-től az összes rész nagyon jó stabilitási tesztre!Én pl a Showdown használom!
Pala Igen,amíg a Crysis2 és a BF3 simán fut nálam órák hosszáig 1150/1300,addig a Showdown 10 perc alatt csontra fagy!
-
törölt tag
Sziasztok!
Olyan szoftvert keresek ami teszteli a VGA-t hogy hibázik e terhelés alatt. Illetve kérdezem tőletek hogy létezik e olyan szoftver VGA-hoz ami megmutatja a gyártási dátumot,vagy az első üzembe helyezést,vagy hogy hány órát üzemelt a kártya eddig. Hasonlót keresek mint a HDD Sentinel.Köszi előre is!
-
Plavix
tag
Helló!
Win 7, SSD-ről bootol, HD 6790 Sapphire, P45DE3 lap. Új partició, új win. A bootolás 1-2 másodperc. Fölteszem a videokártya driverét, és a bootolás 50 másodperc lesz. Ötlet, segítség? Megköszönöm!
-
törölt tag
A Videó kártyámról itt egy GPU Shark info
Ez szerint a mostani órajel beállítások 300/300. De akkor mit jelent a legelső a 100/300 , és a 2-ik a 775/1050? -
törölt tag
válasz
Pepe78 #25094 üzenetére
Szia!
Pontosan milyen beállításokat alkalmaztál? Mert én is teszteltem kicsit most,alap beállításokkal nekem a gpu 85°c venti vezérlés 60% 2600-2700rpm és itt már azért hangja is van. Viszont nekem alap beállításokkal 48-50 fps a teszten. A képen amit linkeltél azon 12fps van. Nagyon nem értek hozzá,ezért kérdeztem hogy milyen beállításokat használtál, mert elég szép eredményt hozott a te karid hűtésben. Lehet ennyi a különbség a flex és a sima verzió között?!...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASRock RX 7800 XT 16GB GDDR6 Challenger OC - Új, bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Palit 3070 Ti GamingPRO 8G 115e ft
- Csere-Beszámítás! MSI Ventus 3X RTX 4070Super 12GB GDDR6X Videokártya!
- 3dfx Voodoo2 12 MB Inno3D Retro videokártya --csütörtök estig JEGELVE!
- XFX Radeon Speedster MERC 319 RX 6800 XT 16GB GDDR6 256bit // dobozos // 34 CM HOSSZÚ, 1,8 KG !!!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkStation P330 SFF / ThinkCentre M720s SFF -Számla, garancia, WIN11
- Laptop felvásárlás , egy darab, több darab, új , használt ! Korrekt áron !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest