Új hozzászólás Aktív témák
-
Ger_man
senior tag
válasz
ricshard444 #25994 üzenetére
Megerősíthetem, hogy szépen fut a FarCry 3-m Ultrán, FHD melett, sőt nálam 6850-el is... igaz húzva... a Very High beállítással szemben, nem sokkal lesz kevesebb FPS... 2-4FPS, de így is 30 körül mozog, nem akad.
-
-
F_Zolee
nagyúr
válasz
ricshard444 #25997 üzenetére
Mert hallottad valahol, hogy rossz kártya lenne?
-
-
belinho
senior tag
válasz
A max beállítás nálam azt jelenti, ultra, de ahogy linkelted ez ilyen custom beállítás, így nekem is vitte!
Azért egy nagy harcnál vagy vezetésnél beesik 30 alá simán!
Igazán játszható csak high beállítás mellett volt! -
válasz
Alap órajelen ... 915/1050
Nem szoktam kamuzni
-
-
válasz
ricshard444 #25991 üzenetére
Jó kártya az, nem vitás. A RAM viszont sok komolyabb grafikánál kifogy (sőt komolytalannál is, ha moddolva van, lásd Skyrim). Igaz, hogy a rammal együtt nagyjából a gpu is elfogy, tehát aki többre vágyik (mint én, pl
) váltani kényszerül
-
belinho
senior tag
válasz
ricshard444 #25991 üzenetére
Gondolom nem ULTRA beállítás mellett?
-
-
belinho
senior tag
válasz
ricshard444 #25987 üzenetére
Próbáld ki a Far Cry 3-al, az már nem fekszik neki ilyen jól, én ezért adtam el a 6850-et, meg az új játékoknál kezdett kevés lenni az 1GB vram, szóval érett a csere!
-
válasz
RetepNyaraB #25988 üzenetére
Más pedig inkább a részletességet veszi le, nem vagyunk egyformák. De azért jobb a képernyő natív felbontása mellett maradni,mert ha lejjebb veszed mindenképp számottevően romlik az élesség
-
válasz
ricshard444 #25987 üzenetére
Szerintem az élsimítás (minél magasabb) alapvetően változtatja meg egy játék külcsínját - pozitív irányban. Részemről inkább kisebb felbontásban nyomom és lejjebb veszek ezt-azt, de simítva.
-
válasz
ricshard444 #25986 üzenetére
Még egy kis áradozás a kariról azt befejeztem:
Szóval a következő a tapasztalatom, 1 mostani csúcs gpu-hoz képest annyiról maradnak le a 6870 tulajok,hogy nem tehetik rá az élsimítást az új címeknél és csak 30-40 körül játszhatnak vagy kis butítás és 50 körül,de szvsz 30k-ért inkább ez mint 3x ennyiért élsimításos 60 körüli fps
-
válasz
ricshard444 #25985 üzenetére
Szépen megy a Crysis 3 High-n élsimítás nélkül 1920ban...35-45fps
Hát,nem is gondoltam,hogy valahol ennyire domborít ez a kis kártya,már kezdek féltékeny lenni a vevőre -
Van nálam egy 6870 amit beszámítottam ( Gigabyte féle Windforce és eszméletlen jó a minősége szvsz,ilyen jót nem láttam a GX2 / GTX295 páros óta)
Teljesítménye némi kompromisszummal vállalható,pedig meglehet nézni milyen grafikus rendszert hajtok ( és hajtottam már mindenfélét)
Max 57 fokos 100% terheltség mellett,igaz szerintem ez a Windforce is kicsit fölé lövi a ventivezérlést mint mindegyik ( 2000rpm) ,de ezt könnyen lehet orvosolni,szóval lehet 30k-ért kicsit olcsón adtam -
Zsolti24e
csendes tag
válasz
kovsol #25983 üzenetére
Most újra rakta a win 7. 35perc játék után nem volt semmi gond (lekopogva
)
prime 95 teszteltem kb20 percet semmi gond. Heaven DX11 Benchmark most leszedem megnézem. Köszi.
Még egy kérdés :
6850-esre érdemes memoria hűtőt tenni? Ha igen mivel lehet rá tenni a bordákat? (bocs az off-ért) -
-
Zsolti24e
csendes tag
Sziasztok van egy 6850 vtx-em és a probléma az,hogy most játéknál bf3 lefagy a játék és amikor kilépek belőle (alt ctrl delt-el) akkor a betűk amik az asztali ikonok aljánál találhatóak csíkosak és lilásak mintha szétesne de csak a betű. újraindítás kell neki h rendben legyen.
adatok: win7 32b
proci x3 450 (4magosítva 3.75ghz) lehet ez sok neki?
2X2gb ddr3
táp enermax 500wKártya hőmérséklete játék alatt :60-65fok
Furmarkal teszteltem kb 15percig semmi baj nem volt mondjuk ott 72fok volt a kártya amit ki írt. -
wukodlak
aktív tag
Sziasztok.Kinéztem magamnak egy Powercolor Hd6870 PCS++ magamnak.Az a kérdésem,hogy a mostani gépem kihajtaná-e?:Asus A75fm1-es alaplap,Athlon2 x4 641(4×2,8ghz),4gb ddr3 1600 ram,a felbontás amin használnám 1440×900-as.Vagy azért a procin kéne húzni?
-
karis
tag
Hello! Van egy sapphire HD6790-es kártyám. Húzni az órajeleket mivel érdemesebb külön szoftverrel( MSI Afterburner, AMD saját programja) vagy fesz. emeléssel? Tuningban még kezdő vagyok. köszi a segítséget.
-
func93
senior tag
Sziasztok!
Adott egy gigabyte 6850 oc. Plussz oc-val belehet érni a 6870 alap teljesitményét?
-
Dr. Gonzο
senior tag
Sziasztok!
MSI R6850 Cyclone 1GD5 Power Edition/OC VGA-t meddig lehet húzni? És mivel? -
Hooper
őstag
Köszi
1920x1200 melle ha 2 1080 magas menne. Van olyan beállítás hogy 1080nál alul felül fekete sav legyen a nagyobbiknál? -
Hooper
őstag
Hi,
Autós szimulátort szeretnék 3 monitorral összehozni.
Ifinityt ismerem, de ahhoz 3 ugyanolyan felbontású kell.
Van más megoldás? 24" a fő monitor mellé lenne másik 2 azonos de valószínű kisebb átmérőjű (esetleg 4/3)
köszi -
Beri
addikt
válasz
SkS7891 #25953 üzenetére
Kérlek mond már el, ha nincs jól feltéve a hűtő, akkor hogy képes 10 fokot másodpercenként hűlni?
A kártya hirtelen elkezd durván tizedakkora hőmennyiséget disszipálni, a GPU meg nem egy ötven kilós vastömb, hogy sokáig tartson visszahűteni. Ilyen egyszerű. Ha nem hiszel benne, próbáld ki ugyanezt a processzoroddal. -
SkS7891
tag
Nem értem miért nem lehet elhinni, hogy az a k*rva dióda szar. A hűtő jól van feltéve, kérlek értsd már meg.
Nekem a gyári hűtővel is hibás értékeket adott. Kérlek mond már el, ha nincs jól feltéve a hűtő, akkor hogy képes 10 fokot másodpercenként hűlni? ...s nem lapátolok közben havat a házba...
Leírtam, irreálisan melegszik, irreálisan hűl...
-
Beri
addikt
válasz
Zsolti24e #25948 üzenetére
a borda és a gpu illetve bármilyen magról beszélünk nem lehet magasabb a borda aljánál
Pont fordítva. Semmi nem vezet olyan szinten hőt, hogy ne tudd megmérni a különbséget a hűtő és a kupak között.tehát szinte a paszta közvetlen közelében mért eredménynek maximum 10fokkal mert ha magasabb lenne akkor vagy a paszta nem adja át a hőmérsékletet vagy nem csatlakozik rendesen a hűtő a gpu-hoz
Tehát akkor eljutottál oda te is, hogy sikerült rosszul feltenni a hűtőt? -
Zsolti24e
csendes tag
Igen a gpu valós hőmérsékletét nem lehet megmérni itthoni körülmények között de ez a kis teszt talán ki induló pontja lehet annak a feltevésnek hogy rossz a dioda ami a mérést szolgálná vagy legalábbis hamis értékeket küld. Ezt azzal tudjuk bizonyítani, hogy a borda és a gpu illetve bármilyen magról beszélünk nem lehet magasabb a borda aljánál tehát szinte a paszta közvetlen közelében mért eredménynek maximum 10fokkal mert ha magasabb lenne akkor vagy a paszta nem adja át a hőmérsékletet vagy nem csatlakozik rendesen a hűtő a gpu-hoz.
-
Dovahkiin
csendes tag
Üdv! Nekem egy Radeon 6800 as vidi karim van, ez 1 gigás. Ti mit gondoltok milyet kéne vennem ha egy 2 gigásat akarok?
-
Dovahkiin
csendes tag
Üdv! Nekem egy Radeon 6800 as vidi karim van, ez 1 gigás. Ti mit gondoltok milyet kéne vennem ha egy 2 gigásat akarok?
-
Zsolti24e
csendes tag
-
Zsolti24e
csendes tag
válasz
SkS7891 #25936 üzenetére
Holnap írok még mert haverom áthoza a labor mérőt ami egy nagyon pontos hőmérséklet mérő és azzal mindent meg lehet mérni.
Szerintem én így hagyom a kártyát gyakorlatilag a gyári ventije lekerült meg a borítás is, és helyette kapott 2db 6cm-es ventit a gyári hűtőborda ami 12v-ról pörög hangja kisebb mint a gyári ventijének ami már ha 75%pörgött lenyomta az lg porszívónkat.
-
Zsolti24e
csendes tag
válasz
SkS7891 #25934 üzenetére
Levettem a piros műanyag bóritást ráküldtem a cuccra még két 6cm-es ventit gondoltam most megnézem így i melegszik-e. Tapasztalat 98%terhelésnél 88fokot mutat mondom magamnak ezt nem hiszem el megtapiztam a hűtőbordákat és kéz meleg lehetett ha nagyon erősen túlozni akarok max 60fokos lehet. Sztm szar a hőérzékelő!
-
SkS7891
tag
-
csevede
tag
Szép estét mindenki!
UGYANEZ van egy win reinstall és szűz windowsra feltelepített teljesen friss driverrel is, ezek szerint mehet gariztatni?
-
SkS7891
tag
Hát én nagyon gondolkozok azon hogy megválok a vtx6850től. Nem normális ez a melegedés. Lehet, hogy csak a hőmérséklet érzékelő dióda a szar, de ez engem nem nyugtat meg, mert felpörgeti a ventilátort, s már idegesítő a zaja.
Valami ötlet? Legújabb catalyst van fenn, ami most jött ki pár napja (7000res szériához való).
20perc játékkal most 88 fokot mutat...
-
törölt tag
válasz
F_Zolee #25926 üzenetére
maga a GPU még a 100 fokot is bírja (sőt, kicsivel még többet is). a forrasztás az, aminek nem tesz jót a magas hőmérséklet. de a VGA nem igazán tud olyan hőmérsékletet elérni, ami "azonnal" károsítaná a forrasztást. a forrasztást a melegedés-lehűlés váltakozások gyengítik, főleg akkor, ha ezek gyorsan következnek be (és széles intervallumban). ettől viszont nincs akkora félni való, hiszen megfelelő minőségű forrasztó anyagot használva kibírják a terhelést. amennyiben mégsem, akkor elválik a GPU a NYÁKtól... ismert jelenség a G80-as nVidiaknál, hiszen ott "elcseszerintették"* a forraszanyagot, plusz eléggé melegedtek is. de azok 2006-7-8-as karik... aztak'va, de szalad az idő. már 5-6 éve volt az. pedig mintha tegnap lett volna.
*: asszem ehhez kellett az is, hogy a hülye EU, meg környezetvédők rinyáljanak a forrasztóanyag miatt, hogy nem környezetkímélő... és tessék, meg lett az eredménye. azóta szerencsére azok is javultak.
-
F_Zolee
nagyúr
Úgy tűnik ezek a VTX-ek zsákutcák.
-
-
SkS7891
tag
Visszaraktam rá a gyári hűtőt. Azzal is elszáll furmark alatt. 95 foknál kapcsoltam ki.
-
SkS7891
tag
válasz
F_Zolee #25908 üzenetére
Tudom. De ha nem ülne fel rá rendesen, akkor meg nem hűlne le 3 másodperc alatt 50 fokot.
A melegedés és a lehűlés is irreális számomra. A borda természetesen maximum langyos...
Leszedtem, felraktam. A paszta elkenődik, tehát van kontakt a GPU és a Hűtő között. Természetesen friss paszta van rajta...
-
Zsolti24e
csendes tag
válasz
Dr. Gonzο #25909 üzenetére
Nekem is így szokott lenni occt-vel terhelem a kártyát pillanatok alatt fel megy 70fok fölé és aztán kb 1perc múlva már 86fokos feljebb nem nagyon megy, aztán kilépek és kb 10mp alatt le megy 60fok környékére. Akkor lehetséges hogy a gyári hütés sem érintkezhet a gpu-val rendesen?
Valaki tudna egy olyan progit ami játék közben kijelzi a hőmérsékletet?F_Zolee a három venti 1: ház hátulján kifelé fúj, 2: ház elején befelé fúj, ház oldalán befelé fúj.
-
SkS7891
tag
válasz
F_Zolee #25905 üzenetére
Nekem is hőmérséklet problémám van. A héten vettem VTX6850et. Accelero S1 + ventilátorokkal kb 20 másodperc furmark után felmegy 98fokra. Leállítom, nehogy baj legyen, 3 másodperc után vissza is áll kb 50 fokra. Nem lehet h driver hiba? Ilyen mértékben se nem hűlhetne se nem melegedhetne...
Alapjáraton 42 fok...
-
james1
csendes tag
Heló.
Valaki tudna segíteni hogyan tudnám aktiválni a HD3D-t?
Volna egy 6970 videókártyám+Samsung 3d tv.
A dirt showdown indul 3d-be.
Elvileg néztem a bf3.black ops...crysis 2 is lehetne.
Az amd oldalán annyit irnak tegyen a Hd3d-t On-ra majd utána inditsam.
Valaki tudna segíteni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Pure Base 500DX fehér 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged