Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Hát ebben nincs teljesen igazad.... Nálam ATT-vel van szabályozva a 2D, -40W-ot (!!!! 40W !!!) jelent, ha a gyári 240Mhz/975Mhz-et ATT-vel leszabályzom 160Mhz/300Mhz-re és 0,925V-ra..... És azért nagyon nem mindegy, hogy pl. netezés, msn meg hasonlók közben 145W-ot eszik a gépem, nem pedig 185W-ot....
Mert akárhogy nézem, nálam többet van valamilyen 2D-s tevékenység a gépen, mint játék, és szerintem ezzel még sokan mások is így vannak....
Amúgy arn már hónapok óta így használja minden gond nélkül [link], és nálam se volt még belőle gond az elmúlt 2-3 hétben....
Hűvösebb is az egész, nincs is csontra visszavéve, mitől menne tönkre?
Amúgy nálam jól müxik az ATT (most nem tudom melyik verzsön) mind Vista64, mind XP32 alatt.... Mondjuk kézzel nem tudok tetszőleges feszültséget definiálni, mert nem veszi tudomásul, de a gyári értékek között szépen lehet kapcsolgatni.... A 3D nálam általában 750/900Mhz, 1,1875V-on... Halk, hűvös, és kellően gyors, ha meg nagyon muszáj, visszarakom alapra.....
És még egy árva fagyást nem okozott ez az egész móka.....
Ja, és a kérdésedre a válasz: azért nem raktak bele hatékonyabb 2D energiamenedzsmentet, mert a GDDR5-ös memóriánál "villan" egy picit a kép, mikor órajelet vált. (Újra kell kalibrálnia a memóriakapcsolatot az új órajelhez.) Márpedig automatán, ATT nélkül egy weblapon való scrollozás is pl. Vistán ide-oda kapcsolgatja a 2D-3D órajeleket. Gondolj bele, mit szólna az egyszeri júzer, ha össze-vissza villogna a kép netezés közben? Könnyen belátható, hogy ez nem egy vállalható kompromisszum. Viszont ha csak pl egy játék indításánál villan egy picit a kép, aztán mégegyszer, mikor kilépsz, azt észre se venni...
De erre az Ati rendszere nem képes automatikusan, ehhez már külön szoftver kell, ami felülvezérli a powerplay működését.... És ezért jó, hogy van nekünk Ati Tray Tools-unk...
(#3921) Henker2:
Próbáld a legfrisebb ATT-t: [link]
Jobb ötetem most nincs, nem tudom, nálad mi okozhatja a problémát, de nem zárnám ki, hogy a Win7 keze is benne lehet a dologban....
Új hozzászólás Aktív témák
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- BESZÁMÍTÁS! Asus Prime A320M R5 1600 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA TT 500W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- AKCIÓ! nVidia Quadro P4000 8GB GDDR5 videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Asus Számítógép PC Játékra! R5 1600X / GTX 1080 8GB / 32GB DDR4 / 256SSD + 2TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged