Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ult1mate
tag
Hello!
Nos, tegnap jutottam hozzá egy Asus 4850-es 512-es Glaciator hűtéses kártyához. A bajom az hogy iszonyat hangos rajta a venti. Még idle-ben is. Haverom ajánlotta mert mondta hogy neki még 100%-on is alig hallani. Hát nekem még 25%-osan is picivel hangosabb mint a régi 8800GT-m. És ez most nagyon zavar. Valami ötlet? Esetleg gyári hibás lehet?
-
Chalez
őstag
Valószínű az első ok lehet a gond. Háttérben futó cuccok kizárt, a rendszerem közel tökéletes... Amúgy rFactornál is észrevettem, hogy vsync: on és 60fps-el mintha szebben futna mint a változó 100-250 átlag fps-el...remélem az új dx10-es gammáknál nem lesz uez az érzésem...
-
fagy53
nagyúr
Feltehetőleg arról lehet szó, hogy a most futó DX10-es kártyák nem állnak a helyzet magaslatán a régi DX8-9-es játékoknál. Ez az ATi-nál gond elsősorban, az nV DX10-esek ebből a szempontból jobbak. Van olyan 2004-es játék amely a DX10-es ATi VGA-kal kikerülhetetlenül textúrahibás, a 9600XT-vel jó és hasonlóan jól megy a 9600GT-vel.
Nálad persze lehetnek a háttérben futó programok, net, vírusírtók, hangdriverrel való összeakadás az ok. -
Chalez
őstag
nVidia után váltottam ATI-ra. Half Life 2 alatt amikor 300 körül van full grafon az fps néha lecsökken 130-ra és darabosnak tűnik. Amikor bekapcsolom a vsync-et, akkor 60fps-en folyékony a játék, viszont néha kitér 58-62-ig a számláló és akkor megint darabosnak tűnik. Nem lehet, hogy valami felesleges beállítás be van kapcsolva? Egy kicsit zavaró így a játék folyamatossága...valakinek valami ötlete rá? 4870 1GB a kari, de pl egy 9800GTX+-nál mintha folyékonyabban ment volna a grafika...
-
fagy53
nagyúr
A proci teljesítménye soha nem a VGA-hoz kötődik, hanem a játékokhoz. Ha egy játékban helyenként a proci gyengesége miatt esik a sebesség, akkor tökmindegy, hogy milyen csúcs VGA-t nyomsz a gépbe.
Általában a 2.8GHz felett a kétmagos procik nem okoznak gondot, kivételek egyébként az utóbbi időben születtek / GTA4, ArmA2 /, jórészt a VGA határozza meg a játék sebességét. Most a játszhatóságról beszélünk és nem a multizás FPS éhségéről, az egy más történet.
A 3800+X2 2.0GHz és ez kevés, akármilyen VGA-hoz. Én 2.85GHz-en használtam, soha nem volt a játékok többségénél korlátozó tényező a proci, de 2.5GHz alatt a 2007-es játékokban már sokszor volt a játékon belül CPU limitem, ami zavaró volt. -
penge111
addikt
skacok egy 4850 1gb-os karesznek elég egy 360-as chieftech táp? Jelenlegi gépemet kihajtja 3800+ x2-es proci+giga lap+1950 pro+80 gb winyó+dvd olvasó ennyi semmi más nincs ami zabálná az áramot!
-
cszn
őstag
Mi is rengeteget toltuk a diablo 2-t.
Haverom már alvás közben klikkelgetve játszott... meg sorolhatnám
Én attól nem félek hogy rossz lesz. Nem is emlékszem rá mikor láttam (ha láttam egyáltalán) utoljára rossz Blizzardos játékot. Erre meg nagyon odafigyelnek, mert a diablo2-vel még most is rengetegen játszanak... ennek egy folytatását bűn lenne elrontani. sc2 szintén. Mondjuk ezeknek a grafikája nem lesz a legmodernebb a sok csúszás miatt, de a kidolgozottság az tuti meglesz. -
katt777
félisten
Többféleképpen is lehet keresni. Mindenesetre régóta fórumozok itt, és rengeteg MSI-s tapasztalat volt, ill. emlékeim szerint főleg az 1. részben. Ügyetlenséggel/lustasággal nem sértesz meg senkit, majd MSI-sek válaszolnak.
Mellesleg sztem ha valaminek nincs értelme, az egy gyengébb VGA nagyobb RAM-mal, hiszen utóbbi nagy felbontáshoz való, viszont gyenge hozzá a kari, ergo megint csak butítani kell a grafikát.
bigskull: Alacsonyak a 2D órajelek, vagy magasak a 3D-k; attól függ, üzemmódváltás előtt v. után történt a dolog. Ha pont akkor, esélyesebb a 2D-hiba.
-
Nem bántottál meg senkit, és nem kell megsértődni.
Ha van tapasztalat azt itt úgyis leírták, felesleges kérdések nem viszik előre a topikot.
Ha problémája van valakinek akkor is az a fórumok illeme,hogy először a keresőt használja aztán kérdez,mert lehet,hogy előtte már több tucat válasz született.
A visszaolvasás egyébként is hasznos dolog,mert új ismeretekre tehet szert az ember.Mindezt nem bántásnak szánom én sem és más sem, ha "figyelmeztet"
Csak jó tanács. -
Chalez
őstag
Akinek van 4870 1GB Toxic-ja nézze meg plz, hogy 2d-ben 500Mhz-en 780rpm (nekem ennyi az alap) ventivel milyen a gpu hőmérséklete...nálam olyan 62 fok körül van, de CCC szerint csak 4%-on megy a venti. 20%-os fix ventire állítva 47 fokra csökken. (még talán lejjebb is megy...) Csak a miheztartás végett kíváncsi vagyok, hogy jók-e ezek az értékek.
-
bigskull
tag
Estét!
Cod4-et indítottam a menüben bíbelődtem 5 percet majd mikor ki akartam lépni képernyő elfeketedett.
Mi lehet a probléma? Att -ben a profil a következő;
Rosszul csináltam valamit?
-
kriszbon
őstag
válasz
BigG.(nnnnn) #5878 üzenetére
Hát ha rádobnak valamennyit akkor talán, de én nem cserélném el
Mod: [link] -
Májsztró
addikt
válasz
BigG.(nnnnn) #5878 üzenetére
nem
-
Szerinted mire értette a keresőt?
Nem google-t írt hanem keresőt, tudod a bal oldalon fent.
Te is megtalálhattad volna amit én megkerestem helyetted.
Mert jobban esik pikírt választ adni,mint pár betűt lenyomni a billentyűzeten.
A visszaolvasásról nem is beszélve.(#1806) NuMuN hozzászólása.
(#4829) Pepe78 hsz.
A többit keresd meg magad. -
fenergie84
addikt
Sziasztok!
Van egy Sapphire 4870 512mb ref hűtős, piros nyák...
A kérdésem az lenne, hogy ezeknél mennyi a normál hőfok?
Előtte nvidiam volt, és nem tom, hogy ezek az ati-k milyenek ilyen téren.
Üdv. -
lujo10
aktív tag
katt777: nem a hivatalos tesztekre vagyok kíváncsi, hanem a PH-s kollégák tapasztalataira
és azt szerintem itt a PH-n tudom meg.
-
katt777
félisten
A Grid a HD4650-emen ment maxon 1680x1050-ben, azért ugyan nem kell 4870.
Procit kéne húzni, hogy kihajtsa a VGA-t.
Qru: Morrowindet 5X hagytam a fenébe az idióta harcrendszere miatt, Oblivion az egyetlen igazán jó RPG. Hát, BGate és társai nálam gyorsan feledésbe merültek épp a harcrendszer miatt, hát a francnak kell, hogy még körül sem nézek, máris kinyír valaki, fogalmam sincs, miért.
lujo10: A keresőt próbáltad már?
-
Hooper
őstag
válasz
#25954560 #5823 üzenetére
köszönöm a részletes választ!
lenne egy kérdésem - virus okozhatja a következő problémát:
2napja bekaptam 1 mailware-t (CRU621 asszem) hosszas szenvedés után SDFixel lekaptam, azóta minden OK, kivéve 1 dolgot - Call of Duty 4 eddig fix 240-50 FPSen ment, most ugyanazokkal a beálításokkal 120 körül mozog. Egyszerűen kifejezve a vírus óta fele olyan jó a VGA
Ötlet mi lehet a gubanc?köszi előre is!
-
lujo10
aktív tag
Üdv, akkor itt is érdeklődöm.
Valakinek van tapasztalata ezzel: MSI R4850-2D1G-OC 1024MB PCIe ?
Megbízhatóság, hűtés hangja, hatékonysága, stb.
Köszi -
bozont
veterán
Persze, most nagyon ráálltak a multigpu támogatásra, inkább arra gyúrnak az új driverben, de friss telepítésnél érdemes már azt feltenni. Mondjuk nekem muszáj volt, mert előfordul hogy játékoknál ledobja a tálcára az alkalmazást, ez nem tudom mitől lehet
, de UT3-nál ilyenkor nem lehetett visszalépni. Ezt javították az új driverben szerencsére.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #5852 üzenetére
Oblivion nagyon jó, de még a Morrowind-et se sikerült végigtolnom, szóval Obli-t csak próba szinten nyomtam. Grandiózus játék mind a kettő. Bár nálam a pálmát akkor is a rajzolt grafikás Baldur's Gate saga viszi (főleg a 2).
cszn: Diablo3-tól tartok, túl régóta fejlesztik félek, hogy elrontják. Maradjon egyszerü hack&slash, LAN-ra az a legjobb. Második részt annyit játszottuk lan-partykon... Még ma is elő-elő kerül.
-
köszönöm a megnyugtató szavakat
remélem már holnap berepül a gépbe a technikanagyon várom már hogy maxon grid-ezhessek
-
fagy53
nagyúr
Szerintem a bogár nem szereti a Win 7-et, vagy az ATi VGA-t!
Célszerű lenne kipiszkálni azt a bogarat és a kártyát meg használd nyugodtan a Win 7 alatt egészséggel.
A megnyugvásod érdekében nézd meg ezt a tesztet, megtalálod ezen a site-on a GF-okkal végzett Win 7 teszteket is! -
sziasztok. a napokban hozzájutok egy 4870es sapphire kártyához.
win7 64bitem van.
egy ismerős elültetett egy bogarat a fülembe, miszerint win7 nem szereti ati kártyákat. ez mennyire igaz? milyen ismert hibák vannak?catalyst-ból már leszedtem azt amit ati.amd honlapon felhozott a kereső. remélem nem lesz semmi baj és hasítani fog a technika
-
katt777
félisten
Hát én ezt ugyan nem hiszem, eleve nagyobb a HAF932 hűtési teljesítménye, mellesleg nekem 29k-ba került anno. Max. azt tudom elképzelni, hogy nem termel a rendszeretek annyi hőt, amennyihez kellene a nagy tesó. Nekem mindenesetre 27-30°C-osak a vinyóim, 41°C-os a VGA (idle, tuninggal memio megy fel 87-ig, GPU 70 fölé is alig), a P5Q 33°C körül volt benne, a P6T 40°C, CPU idle szobahőm. volt E8400, i920 34°C, terhelve 4GHz fölött 52 ill. 62°C (kupak); én biztosan nem cserélném gyengébb hűtésűre (erősebbre meg nem tudom).
-
törölt tag
Hali!
Én találkoztam már ilyennel, de Nvidia Geforce 9500GT-n. Nálam is ugyanez volt a jelenség, csak még az alaplapi csipogó is jelzett hármat. RESET után minden jól ment. Kiderült, hogy a videokártya nem volt elég jól beletéve a PCI-Express aljzatba, és a BIOS egyáltalán nem, vagy csak nagyon lassan ismerte föl a kártyát. Jól belenyomtam, és a rögzítőcsavart is jól meghúztam. Azóta nincs ilyen probléma.
-
falco5
tag
Sziasztok!
Kellene egy kis segítség. Nem rég vettem egy 4850es Sapphire VGA-t.
Azt tapasztaltam, hogy első bekapcsolásnál a monitor sötét marad és a ledje villog. Ha újra indítom akkor minden rndben megy és utána nincs vele gond.
Valaki találkozott már ilyennel? Egyébként még semmit nem állítottam a kártyán.
előre is köszi -
katt777
félisten
A grafika egy dolog, a játékélmény meg egy másik. Sebaj, fent van az NFS4, és tojok az elavult grafikára, qrwa jó játék.
Az 5-össel (Porsche) az NFS meghalt.
Az előre felépített pályás, stratégiainak nevezett taktikai vackok, meg az elcseszett harcrendszerű RPG-k annyira, de annyira hidegen hagynak...
Jó játéknak ott az IG2, ill. az Oblivion (na, az még megfekteti a 4870-et is max grafikával).
AirBooms: Jó oda egy GFX Chilla is, vagy Battle Axe.
-
AirBooms
addikt
Sapphire ref. 4850-re milyen hatékony, de halk hűtést javasoltok a gyári helyett, amitől nagyon forró a karesz még jól szellőzött házban is?
-
Chalez
őstag
válasz
katt777 #5843 üzenetére
RivaTunert használok...amúgy 2d-ben elég ha éppen világít valamit a monitor, 3d-ben meg nem számít a zaj, mert elnyomja a hangszóró vagy a füles...
Stephen Blood és a 6k-s házában egy Toxic...Szép mutatvány!!
Amúgy most hozta a posta a 4870 Toxic 1GB karimat...itt simogatom.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
katt777 #5839 üzenetére
Abszolút egyet értek! Én is levettem a hirdetésem, megtartom a GTX260-am egyenlőre. Nem sok értelme van most váltani. Mire?! De leginkább minek?!
mod: off
Nagyon utálom ezeket a konzol átiratokat, lásd újabb NFS-ek.
Kiábrándító, hogy egy többszázezer Ft-os erőgépen is ugyan olyan gányul néz ki a játék mint egy PS-en vagy Xbox-on.
-
katt777
félisten
Ha nem RivaTunert használsz, akkor nem.
Mindenesetre még nem láttam olyan ATI hűtésvezérlést, amelyen ne lehetett volna javítani, de ez nem is annyira a gyártók hibája, hiszen vérpistike 6000Ft-os PC-házában nyilván másképp kell pörögnie egy VGA ventinek is, mint egy hozzáértő HAF-932-ében.
Ebben pl. a Sap. teljes gyári beállítása mellett remek a hűtés (nem megy a memio sem 95°C fölé akár tuninggal), csak hát nekem 2D-ben meleg, és sokat fogyaszt. Európában és Amerikában nem számít az a havi pár száz Ft a villanyszámlában, errefelé inkább.
Freeman2: Hát pont a konzolok miatt cseszték el az összes PC-s játékot az elmúlt 10 évben, úgyhogy arra valahogyan nem gerjedek.
-
Chalez
őstag
-
-
katt777
félisten
Egész véletlenül nem a 2D módból próbálod tuningolni a kártyát?
Qru: A mai játékfelhozatalt látva lehet, hogy majd 68xx-ra cserélem a 4870-emet (de az is lehet, hogy már nem is cserélek, ha ilyen ütemben veszik mindenütt a játékélmény). Persze, olyan meg már van régóta, csak nV.
-
Dj Dekko!
őstag
válasz
vergilx #5832 üzenetére
Igen, ezt én is tudom. Viszont azért azt is nézzük... Hogy két kategória kicsit eltér egymástól. Hiszen az AMD és az INTEL *vetélytársak. Így az intel annyiért adja a csúcs kategóriás prociait amennyiért akarja... hiszen... nincs az az amd ami megfogná vagy próbálná megsúrolni tudásban...
Ezért gondoltam én is azt hogy az az atinak az új kariai ugyan olyanok lesznek... aki miért adná olyan jó áron? :...nah de ebbe ne menjünk bele.
-
_XXXXX_
tag
Alapból mikor összepakoltam letoltam rajta pár 3dmark-ot és akkor nem voltak ilyen hibák aztán lenyomtam rajta 2-3 játékot single-be és akkor se volt gond. Aztán vagy egy hete vettem észre, hogy elkezdett szemetelni meg lekapcsolta a monitort. Na ja valószínűleg tényleg nem lesz ebből már stabil cucc. Thx a választ valószínűleg garancia lesz, csak előtte a kollégámat is ráveszem, hogy ölje meg a videokártyáját pár játékkal(még nem is játszott vele), hogy akkor két msi kártyát vihessek vissza garanciába
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
_XXXXX_ #5833 üzenetére
Nem vacakolnék ha alapból szemetel akkor gariztasd sztem. Abból 100% kártya már soha nem lesz hiába csavarod fel a hűtést (ami nem is oldaná meg igazán a problémát).
Dj Dekko!: Nem a 10 vagy 11 elterjedésével van a gond. Évek óta DX10-es karijaim vannak és még soha nem játszottam dx10-ben. Ha kijön az új széria lassan lemenenk az árai a dx10-es kariknak. Nem kell dx11-es karit venned ha nem akarsz de pár hónap és jóval olcsóbban megkapod a 4890-et is. Igaz akkor a mostani 4870-edért is kevesebbet kapsz nyilván de azon ígyis-úgyis buksz.
-
_XXXXX_
tag
Hi!
Van nekem egy ilyen kártyám: MSI PCIe R4870-MD1G kb 1 hónapja vettem, de csak másfél hete kezdtem el nyúzni játékokkal, kevés az idő játszani is, tuningolni meg végkép. A problémám viszont az, hogy amikor úgy gondolja akkor elkezdi teleszemetelni a képet. Csak játékoknál és nem minden nap, hanem csak amikor olyan napja van. Gondolom memória hiba miatt szemeteli a képet tele. Viszont a kérdésem a következő, hogy ez csak a melegedéstől van vagy alapból szar az egész? Ha szélvihart csinálok a memória köré akkor megszünhet-e a gond vagy inkább kuka/garancia stb? Ha valaki már írt megoldást akkor csak egy linket kérek nem olvastam át a topikot thx.
-
Dj Dekko!
őstag
dx 11 es kártyát csak azért venni mert dx11 es? mikor még a 10 is épp hogy elterjedt.. normálisan...
Bár jövőre nézve lehet érdemes lenne várni inkább másfél hónapot és ha jó áruk lesz egy 60 - 70 körül benevezni...egyre... de félek hogy elérik megint a 100 ezres lélektani csúcsot ezek a vga-k is.
Ha jobbak lesznek mint az nvidia kariai és nem lesz ellenfelük se dx11 api.-ban se tudásban, akkor borsos áruk lesz. (pl.: Intel icore... van ellenfelük ? nincs! ... :S elkérik az árukat érte?...még szép.) -
Dj Dekko!
őstag
Sziasztok.
Hónap végi vga cserén gondolkozok. 285 GTX vs. 4890?!
nem kockáztatok a 4870 cf emmel... mert valahol működik valahol meg felejtős... más felöl csak 512M a karim. -
Hooper
őstag
sziasztok!
Gainward oldalán lévő driver, miben más mint a game.amd.com-os? A gainwardos 210 mega a másik csupán 18 (display driver only-ra gondolok természetesen).Köszi!
-
fagy53
nagyúr
Ha 640MB-ot igényel, mint pl nálam az ArmA2, akkor az 512MB kártya, mint az enyém, már használja a RAM-ot, míg az 1GB-os még messze nem.
Más kérdés, hogy a memóriavezérlés jó kialakítása miatt10-20%-os túlcsordulást még nem venni észre a sebességben, de efelett már érzékelhető az FPS csökkenése emiatt.szala11: PH! alapelvek!
-
fagy53
nagyúr
Az, hogy egy játékban leesik az FPS, nem egyértelműen a VGA vmem méretének a kritériuma. Egyértelműen csak a vmem monitorozása után jelenthető ki, hogy túlcsordult-e a memória mert ha igen akkor a kiterjesztett mem.területet kell használnia, ami a RAM-on belül van kijelőlve a számára, amihez viszont jóval lassabban lehet hozzáférni.
Íme egy példa háromszor futtatott Crysis bench. -
sith7
félisten
Nekem 512 - es 4870 - em van, de csak a Total War Empire- ról tudok nyilatkozni
/1680*1050, full /Szóval, napsütéses időban lejátszott szárazföldi csatánál nincs gond ( 32-55 fps ), viszont a tengeri ütközet, illetve hóesés az odavágott neki nagyon... nem volt 30 fps ...
Mintha szaggatott is volna
.... picit ...
Szóval én azt mondom 1 GB - osat vegyél
-
munky
őstag
Hi!
1680X1050-ben mennyire elég a 4870 fél giga memóriája szűrőkkel
TF2 (Source motor) és Total War sorozat amit futtatnia kellene más nem érdekel egyenlőre. (Esetleg év végén még a Star Wars FU)
Érdemesebb ilyen felbontásba az 1GB-os változatot venni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi haladó szinten
- Nintendo Switch 2
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- PlayStation 5
- Mafia: The Old Country - Fókuszban a harcok
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Ubiquiti hálózati eszközök
- További aktív témák...
- LG 27GS60QC-B - 27" Ívelt - 2560x1440 - 180Hz 1ms - AMD FreeSync - Bontatlan - 2 Év Gyári Garancia
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 3511 - i5-11GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari
- ÁRCSÖKKENTÉS ASUS HD6870 videókártya
- Bomba ár! HP EliteBook 845 G9 - Ryzen 5 6650U I 16GB I 512SSD I 14,1" Touch I Cam I W11 I NBD Gari!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest