- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Blu-ray lemez tapasztalatok
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Külső 3,5'' mobil rack-ek topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
tzsolesz #12801 üzenetére
hát, én néztem ezt a tesztet, azt látom, hogy a legdurvább dolgok (pl. CoD4) már sokat javultak a driver miatt, de sok helyen 15-20% a különbség 12x10 4xAA mellett a 96GT javára - és ez 30-40 fps között pont nem mindegy. csak ismételni tudom: várd meg a FC2-t (addigra lesz 4830 is
).
Cpt.Pirk: ez a Diablo 3 nekem egyelőre az urban legend kategória. a DX10.1 támogatással én pl. semmire sem mennék (no Vista plz!), ráadásul a Blizzard játékai klasszikusan nem az iszonyú erőforrásigényükről ismertek - engem meglepne, ha pont emiatt kellene VGA-t cserélnem.
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12801 üzenetére
A 96GT-t alulról a 4670 közelíti meg és a 4830 hagyja maga mögött.
Szerintem nem éri meg a 4670, mert egy nagyobb monitornál és egy keményebb játéknál kevés lesz! A 4850 majd egy tízessel drágább lesz mint a 4830, ha pénzérzékeny vagy, akkor ez számít abban az esetben, ha egyébként a 4830 minden igényedet kielégítené.Várhatóan a 4830 messze jobb lesz mint a 4670, az árkülönbözetet meghaladóan, ezért éri meg megvenni. -
válasz
tzsolesz #12795 üzenetére
Nekem most 1280x1024-es felbontásra kellene VGA úgy hogy minden minden játékban betudjam kapcsolni a max AA, AF, és részletességeket, fícsőrőket.
Rájöttem arra is hogy 20K-nál lehet nem éri meg többet kiadni egy VGA-ért.Ennek a kritériumrendszernek jelenleg egyetlen kártya felel meg, a 9600GT (ha 161FT extra még belefér
) - akár technológiai visszalépés, akár nem. A Radeonoknál van pár játék, ami 12x10 4xAA mellett már kissé lassú (értsd 30fps alatt).
De ha a FC2-t várod, akkor az első benchmarkolható demo előtt semmiképpen ne vegyél VGA-t...Wendelke: ez minden engine-nél más. Általában 30fps alatt már gázos a dolog, de ha nagyon ugrál a framerate, akkor ennél jóval több a minimális elvárható érték.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #12795 üzenetére
A 9600GT inkább technológiai visszalépésként fogható fel, a te meg az én kártyám is 4670 lesz szerintem. Nálam az fog dönteni, hogy mikor viszik el normális áron a mostani 2600 karit. Meg persze jó lenne mindenképpen megvárni, hogy ne Pestről keljen rendelni...
Aggregátor: okés, de akkor már várhattál volna picit, lett volna még némi írnivaló szerintem.
-
-
fatal`
titán
válasz
tzsolesz #12750 üzenetére
Köszi
Haverod VGA-ja pedig szép darab
Én is 4850et akartam eredetileg, de most nem volt annyi pénz, inkább a CPU lett erősebb, meg nem játszom csak 1280ban ahhoz pedig megfelel a 3870 is. Majd ha kevés lesz, akkor a mostani árnál olcsóbban hozzá fogok jutni egy 4850hez
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #12694 üzenetére
Amíg nem láttam, hogy mit tud a 4670, addig én is 4850-et akartam venni, de mivel javarészt a 2600XT sebessége is elég volt nekem, valamint fontos a passzív működés és az ár, a 4670 lesz a nekem való kártya.
Itt meg ha most venném meg, akkor kb. 9k-ért menne el 2600pro-m és 9k-t kellene ráfizetnem, ha azt nézzük, dupla ár, dupla teljesítmény. (nem beszélve a fejlettebb HD és Powerplay képességekről)
-
válasz
tzsolesz #12692 üzenetére
feltétlen rakd ki a logoutra, szerintem!
Aggregátor: 1et értek, akinek jelen pillanatban egyik játék sem fáj iszonyúan az aktuális VGA-jával, annak érdemesebb megvárni a november környékét. a GTA4-re én is kíváncsi leszek - különösen annak tükrében, hogy a konzolok hogy szenvednek vele...
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12686 üzenetére
Remek, én meg megnéztem a Bioshock-ot hasonló feltételekkel mint az előzőeket, játszható, de 20-25 FPS között mozog, ez keményebb helyzetekben kevés.
De a minden maxon jegyében készült, 1680x1050 felbontásban tesztelt játékdemóban, így is remekült helytállt az XT.
Nem hittem volna!
Lazításképpen meg tudnád nézni, hogy mennyi SuperPi 1M eredményt kapsz a két procinál azon az órajelen ahol már nincs CPU limit? -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12677 üzenetére
Én meg megnéztem hogyan birkózik meg a 1680x1050 felbontással az XT 850/900-as órajelen. XP-n nézve pl a CoD4 remekül megy, persze az élsimi kikap, átlagosan 35 FPS körül jól játszhatóan megy, annak ellenére, hogy a vmem használat 450MB!!.
Le a kalappal!
A GRiD helyzete már nem ilyen rózsás, itt is kikap az élsimi, minden szintén maxon, de az FPS csak 19-20 körül, ami édeskevés a játékhoz.
A Lost Planet demója nem tudja ezt a felbontást de 1280x980-on hasonló beállításokkal mint az előzőeknél 22 FPS-t sikerült a bench-csel összehozni, a játékban hasonló a tempó, még játszható.
A proci 2.56GHz-en ment, E2160. -
fagy53
nagyúr
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12662 üzenetére
Meg fogsz ezzel szenvedni, már látom, de megéri, mert ezt az összehasonlítást még nem láttam pedig fontos, mert nem mindenki E8xxx-el vagy Quad-dal indít....!
A MOHA-t nem kértem, csak ajánlottam, de meglátod egyike a legjobb CPU teszteknek.
Ha sikerül a főhadiszállásba bejutnod, tűzharcba keveredsz, akkor meglátod igazam volt. A repülőből való kiugrásnál ha lefagy a géped, az nem a progi hibája, hanem kiderül a konfig gyenge pontja.
A Fraps sajnos nem látszik méréskor, de az ATT szerencsére emlékeim szerint igen, így nyomon tudod követni a változásokat. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12659 üzenetére
lajafix: kinek a papné, kinek a lánya!
Szerintem itt a procik összehasonlítása, közelebbről annak a kérdésnek a megválaszolása a cél, hogy az 512kB cache elég-e a játékokhoz, illetve a különbség a közte és a kétszer akkora társa között. A VGA gyakorlatilag lényegtelen, de jelen esetben remekül illik a 2600XT a versenyzőkhöz.
4850-el is ki lehetne próbálni, a fontos, hogy ne legyen VGA limit. Ezért írtam én is, hogy a nagyobb felbontások ebből a szempontból érdektelenek, meghamisítják a mérést. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12654 üzenetére
Üdv!
Nagyon mohó vagyok, már kerestem az értékeket!
Exelben jobb lett volna, mert diagrammokat is tehettél volna fel, de ez is jó lesz.
- Hiányzik az átlagérték, ezért Fraps-szal kellene csinálnod a teszteket, mert ott három adatot kapsz meg egyszerre: min, max,Avg.
- A Crysis CPU tesztjét használd, az erre jó.
- A nagyobb felbontásokat akár el is hagyhatod, mert a két proci összehasonlítása a cél, és nem a VGA teljesítménye.
- Az NFSPS CPU gyilkos, de a MOH Airnborne még rajta is túltesz, szedd le a demóját, megéri. Az Orthos-szal OK. volt a gép és a MOHA mindig ugyanott, kiugrás a rep.gépből, hazavágta rögtön a rendszeremet. Azóta is ez a végső teszt nálam.
Most állítottam a gépemen és ez az egyetlen játék, ahol játék közben egy bizonyos helyen látni lehet a CPU gyengeségét. Amikor az NFSPS simán rángásmentesen ment, a MOHA főhadiszállásán a korábbi 40 FPS-ről 10-13 FPS-re esett le a tempó. Melegen ajánlom ezt a demót, mert szinte a CPU tesztjére fejlesztették ki. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12631 üzenetére
Öreg szekér már mind a kettő.
A különbség ott volt közöttük, hogy az AMD jóval kisebb órajelen, pl a játékokban többet tudott, mint a P4, konvertálásoknál ez már így nem volt teljesen igaz. Az az idő volt az AMD fénykora! Jóval kisebb hűtés is kellett neki mint az Intelnek az azonos csíkszélesség ellenére is. Ezek a daliás idők egyelőre még nem jöttek vissza, de ami késik, nem múlik!
-
vtechun
veterán
válasz
tzsolesz #12547 üzenetére
vga már megvan, és passzyvanm akarom hajtani, valamint az sem árta ha a jövőben is , ha veszek egy komolyabb vidkarit azt is elbírja..
más.
Próbálom a Media Player Classsic HomeCinema -val hw-esen tamogatott h.264-es videok lejatszasat, több kevesebb sikerrel, amikor megy a hw-es gyorsítás akkor nem, vagy csak megkötésekkel tudom kiküldeni a képet az LCD tv-re. pl. Ilyen esetben megy mindkét kijelzőn a film, desktopon ablakban, tv-n full screen, és az a gáz, hogy pl tekerni benne is csak destopon tudok. Erre nincs valami megoldás?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
tzsolesz #12566 üzenetére
A gyengébb kétmagossal csak az a baj, hogy ahol a game nem támogatja a két magot, ott nem fog gyorsulni a kari. Pl. CoD2-ben hajszálra ugyanannyi fps-t kaptam X2 4200+, és sima 3000+ -al, mindkettő 2300MHz körül ment. Szóval rá kell gyúrni az egymagos teljesítményre, csak képtelen voltam lehűteni az x2-esemet.
A HT meg nem akkora csoda, csak a proci éppen nem használt részeiből csinál egy látszólagos második magot. Mondjuk mint ötlet tetszik.
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12555 üzenetére
Hát nálam vistán fullon 1024x768-ba 50 fps-nél kevesebb nem szokott lenni.Átlag 70 körül de változó hisz volt olyan rész ahol 170 fps-m is volt
Egyébként pont vasárnap raktam fel xp-re unakatesómnak.Egy 3500+ sempron és geforce fx5200 társaságába,és lowon simán futott neki gond nélkül.Nem értem mi lehet a baj
dx9 fenn van vistán?mert érdekes módon nálam a cod 2 el sem indult míg nem raktam fel neki a dx 9c-t VISTÁN,amikor alapból dx 10 volt fenn,és utólag felraktam rá és probléma megoldódott,de ez volt 3dmark 06-al is.
-
Blood Mage
senior tag
válasz
tzsolesz #12505 üzenetére
OFF 990Ft ért meg lehet venni DVD-n már nagyon rég óta szinte bárhol... (amúgy nem ingyenes a Far Cry, de asszem az USA-ban igen mert telipakolták az egész game-t mindenféle hírdetésekkel, ami Európában persze semmit nem ér. Itt meg kell venni, ennyi pént meg ne sajnálj már egy eredeti játékért és tegyük hozzá hogy ennyi pénzért csak ilyen 10éves űbergagyi játékokat lehet kapni)
PL. itt beszerezheted: [link] -
fagy53
nagyúr
-
empir3
tag
válasz
tzsolesz #12481 üzenetére
Kösz, hogy válaszoltál és tudom hogy a procim miatt adodnak a gondok de mar tervezek beszerezni egy intel pentium 3ghz-s procit! De majd a 1-2 het mulva fogok neki intézkedni mert holnap utazok el! Ja és kösz linket is igaz hogy még nem próbálom
ki de csak érdeklödtem
Szerkesztve: Amúgy te hányas catalystot használsz? Amit a karival adtak vagy töltöttél le?
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12449 üzenetére
A rendes Grid megizzasztja rendesen a XT-ket, játszottam vele úgy anno hogy csak egy volt benn a gépbe,High beállítások mellett 4X élsímítás mellet 1024-be.Nem igazán volt úgy játszható,de a peccsek sokat segítettek.Igazából a városi pályákkal voltak gondok,és ott is csak néhány helyen,minden ok nélkül csak úgy leesett az fps 6-ra,de haverom HD4850-esével is megtörtént ez nem egyszer
Szóval nyugodtan rakd fel a full verziót,és patcheket,ha lemondasz némi élsímításról meg egy két effektet kikapcsolsz szerintem simán játszható ezzel a karival 1280-ba.
mod: valamelyik játék nálam is szórakozott a media centeres dologgal,de nálam a football manager 2008 csinálta ugyan ezt.
-
empir3
tag
válasz
tzsolesz #12443 üzenetére
Állitólag ez az agp hotfix "megnyomja" a celeron procikot! Öszintén megmondom, hogy én nem értek ahhoz hogy prescott vagy nem. Ezt jó volna elmagyarázni
Amúgy Steve-0 nem biztos hogy a vidókártyával van a gond ha kilép a játék verseny után. Lehet az Windows probléma is szerintem.
-
empir3
tag
válasz
tzsolesz #12441 üzenetére
Hát igen én néztem az AMD oldalán, ott van 3 oszlop: elsőkén tki kell választani a windowst, a másidikba hogy radeon és a 3dikba hogy hd2600, de ott zárójelbe azt irja hogy PCIe-re van driver és az szerintem nem fog találni AGP-re! Amúgy 2gb ramom van, 2.4ghz celeron proci, persze agp alaplap. És ahogy elnézem egy socket478-as proci kellene!
-
empir3
tag
válasz
tzsolesz #12439 üzenetére
Tehát a monitor és a proci a hunyó. Kösz, hogy irtál de amúgy visszatérve hogy milyen driver van feltelepitve én azt raktam fel amit vele adtak és egyesek szerint azt nem szabad. Szóval ha volna egy nagyobb monitorom és egy jó procim akkor ezzel a "gyári" driver-el is tökéletesen kellene müködjön, tehát nem kell frissitgetni a drivert. Jól gondolom?
Szerkesztve: Amúgy az elöző videókártyámon egy ati 9550-esn 800x600-on jol futtak a játékok csak azaz hogy ezt a kártyát 4 évvel ezelőtt vettem és a mai dolgok nem futnak rajta és azért vettem meg a hd2600xt-t. Valyon az xt nem szereti a 800x600-as felbontást? És a 9550-es pedig azzal müködött optimálisan?
-
empir3
tag
válasz
tzsolesz #12437 üzenetére
De ismerek olyant akinek agp-be van egy hd3650-es es csak a procija mas annak egy pentium processzora van és neki jól müködik a kártya igaz hogy nem 15ös monitorja van hanem nagyobb. De egy pentium procival és egy nagyobb monitorral teljes lenne a siker? Amúgy úgy értem a játékokkal kapcsolatban, hogy pl a loading jel elég zavaros. És igy értve a menüben is pl a nyilakat jobbra vagy balra (a carbonban) az sem tiszta!
Szerkesztve: Ja és a Pro Streetben is ezt csinálja! Ezzel a két játékkal probáltam! Nem rég vettem a karit egy 512mb GDDR3-as
-
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12428 üzenetére
Jah 8800-lett tuningal
Amúgy ötletem sincs hogy miért nem akar összejönni a tuning,főleg a legújabb ATT-t nem értem miért kapok kékhalált az apply után azonnal.
Egy lehetőség maradt, szépen megrántom az egyik kártyát
,jelenleg jobb ötletem nincs.
De hátha erre téved valaki aki tudná orvosolni a problémám -
Piero89
aktív tag
válasz
tzsolesz #12419 üzenetére
Hát sajnos csak este fele értem rá beüzemelni a játékot,ezért még sok tapasztalatom nincs.
Egyszerűen szépvolt egy kis állítgatósdi a garfikával,és medium helyett most játszható highba is. Fps értékeket játék közben nem néztem de nem tűnik úgy hogy szaggatna, egyszerűen f@sza az egész.
Egyébként első játék a gépemen ami nem megy full grafikán 1024x768-ba. -
zoxo
csendes tag
válasz
tzsolesz #12411 üzenetére
Miro A1770F CRT 1280x1024@75Hz - nem csesztetésre, mivel egyéntől is függ, de 75Hz még vibrál CRT-n, minimum 85Hz legyen a szemed épségének érdekében. Ezenfelül CRT-n az 1280x1024 torz, lapított felbontás. A helyes 1280x960pixel. Az arány mindig 1,33 legyen:
1024/768=1,333;
1280/960=1,333;
1280/1024=1,25Nekem is volna egy kérdésem. Winfos Pista 64bit, 2drb 19" CRT (1280x960,85Hz), HD 2600 XT (8.493.0.0 illesztőprogi) - a gond, hogy elejétől fogva a másodlagos monitor beállításait rendszerint elfelejti restart, vagy akár hibernálás után is. Ilyenkor 800x600, 60Hz-el indít. A másodlagos monitorom egy régebbi belinea, cirka 5-6 éves. Próbáltam már újabb drivert is, és ugyanezt csinálta 32bites Vistával is. Próbáltam a kivezetést felcserélni, de akkor is mindig a régi monitor beállításait felejtette el. Lehetséges, hogy mivel korábbi a belinea, nem ismeri fel rendesen a videókari, míg az újabb iiyamát már tudja azonosítani?
-
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12415 üzenetére
Könnyen megtehetném, hogy kikapom a GT-t és visszarakom a PRO-t, de tudom előre az eredményt. Számszerűsítve nem de általában, igen. Nagyon megdöbbentett, amikor 12x10-ben sem vitte AA-val a CoD2-öt! Mást is kellett állítanom, hogy single-ben egyáltalán játszható legyen.
Szeretem ezt a kis kártyát, de félő, hogy 16x10-ben kiábrándulnék belőle. -
fagy53
nagyúr
válasz
tzsolesz #12412 üzenetére
Nagyon a pofájára akarsz mászni a 2600XT-nek, hogy ekkora felbontásokon töröd a fejed!
A legtöbb esetben már a 12x10 is sok neki, AA nélkül, mit vársz a 16x12-től?
A 96GT-nek a 16x10 jelenti a maximumot, ennél nagyobb felbontásnál már vissza kell venni a beállításokból, pl AA.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Synology NAS
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Delta Force (2024)
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Kuponkunyeráló
- Milyen okostelefont vegyek?
- Formula-1
- Magisk
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Hardcore café
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! R9 3900X / RX 6700XT / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged