- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gaming notebook topik
- Megérkezett a Snapdragon X-hez tervezett Windows 11 lemezkép
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HDMI topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Logitech Z906
- Asztrofotózás
- Kompakt vízhűtés
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
Aktív témák
-
őstag
Nekem már van egy Sapphire 4850es kártyám Féltem nagyon tőle hogy 2D-ben hangos lesz a gyári cooler, de abszolute nem, szinte nem is hallom a hangját.
-
őstag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés. Itt van a kezemben két darab Sapphire 4850. Az egyik az első generációs egy slotos hűtésű piros nyákos, a másik pedig a két slotos hűtővel megáldott Sapphire. A nyák színe is más. A legfontosabb hogy a nyák is teljesen más, a gpu hátrébb van a dupla hűtésűn. Melyiket érdemes megtartani? Az az igazság nekem a sima sem volt hangos.
-
őstag
Kövezzetek meg, de tegnap volt a kezemben egy sima és egy dupla magas hűtővel szerelt sapphire 4850 kártya. Próbáltam mindkettőt, de a duplamagas jóval hangosabb volt alapjáraton. Pedig elvileg pont forditva kellett volna lennie (vízhűtésem van és fontos a halk működés üresjáratban). Szóval duplamagas hűtőt kihajítottam a gépből, pedig azt akartam volna megtartani. Arról nem is beszélve hogy tök más volt a nyák a két videókártyánál. Lehet az utólagos Sapphire már nem referencianyák? Sőt a dual slotos Sapphire-hez kisebb doboz illetve csak driverCD járt. A simához meg azért adtak egy smást. 3Dmark, játékdemó CD, PowerDVD, majd kétszer akkora doboz.
Ja és a régi egy slotos videókártya szerintem sokkal szebb is
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz stevve #26227 üzenetére
Tudod, ez a jövő. Ha alig üzemel a gép igenis vegye vissza a fordulatszámokat. A referencia nyákos pedig a "lite" verzió volt, mivel nem volt benne a pendrive. Egyébként ennyiben különbözik a full a lite verziótól. Nem ítéltem hamar. Mikor furmarkban toltam a sima kártya full fordulaton olyan hangos volt mint a duplamagas alapjáraton. Tehát így halk gépet ezzel a sapphire kártyával nem lehet építeni. Az mondjuk igaz hogy 15-20 fokkal hűvösebb a kártya, de én a VGA-t nem szoktam tuningolni.
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest