Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- Hobby elektronika
- Otthoni időjárás-állomás
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Zenelejátszó építése, a kiváló hangzásért
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Apple MacBook
- Nubia Red Magic Astra - táblajáték
Hirdetés
-
PROHARDVER!
Mielőtt kérdéseket teszel fel, nyisd meg az összefoglalót és bátran szaladj végig az alábbi linkgyűjteményen. Ha nincs válasz, nyugodtan kérdezz.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Ezek szerint lemenőben lesz épp a Hold a fogyatkozás idején, tehát Nyugatra lesz. A szüleim háza fölötti dombtetőről akkor rálátni. Csak oda kocsival felmenni, hááát...van földút de olyan nyomvályú van, plusz ha hó/jég is van benne, akkor még tán az ukrán traktorgumi is gondban lesz vele. Az út 90%-a jól járható, aszfaltút. De a maradék 10%-on gyalog, sötétben felvinni egy 30 kilós csillagásztávcsövet, hát, szerintem nem jó móka. Egy megnézést megér talán. Valamelyik hétvégén, vagy most, vagy jövő héten megyek a szüleimhez és megnézem a terepet. Küldök fotót róla, hogy milyen állapotban van épp az út, érdemes-e megpróbálni. Annyiból mindenképp érdemes, hogy hozzád marha közel van.
Végülis fényszennyezéssel itt is kell számolni, de jobb 5 percet autózni a fényszennyezésért, mint fél órátBízzunk benne, hogy nem olyan nyomott párás-ködös idő lesz, mint eddig egész télen. Karácsonykor 4 napig voltam otthon és egy nyomorult tájképet nem sikerült összehoznom pedig végre volt hó, csak mind a 4 napon 50 méter alatt volt a látótávolság. Nem éppen asztrofotós idő. Bp-en most is 50 méter a látótávolság, Dél-Budán legalábbis. Az se tudom, fenn van-e a Hold, lehet, hogy már egy hónapja felrobbant csak nem láttam azóta az eget.
Én is remélem, hogy hamarosan újra lesz alkalmad fotózni, már azt hittem, hogy csak a PH-ról tűntél el
Privát megy az egyebekkel kapcsolatban -
hali01
őstag
válasz
Hydra SR #394 üzenetére
Köszi!
De vmi magaslat kell mert a hold már elég alacsonyan lessz hajnali 3 után és legalább 15km-re legyen lakott területtől.
Ha más nem lessz akkor felmegyek visegrádra a silvanus melletti dombra.Ott nincsenek fák,viszont van fényszennyezés.A kiállításodjoz gratulálok és a meghívást köszönöm.Nomeg a fotónak is örülni fogok.El is megyek megnézni.
A nevemet ráírhatod,de nem fontos,mivel a Te képeid azok amiket itt készítettél.De ha ragaszkodsz hozzá priviben megírom.
Énmár hónapok óta elő sem vettem a gépet.A táskát is vastag por lepte be.Egyenlőre van fontosabb dolog az életemben a fotózásnál.Remélem ez hamarosan megváltozik.hali01
-
Hydra SR
addikt
A Macska-lyuk alja talán jó, körbe hegyek vannak amik talán kellően árnyékolják a fényszennyezést, közvilágítás ha jól emlékszem nincs (hűha, ebben most nem vagyok biztos de azt hiszem, nincs) a környező hegyeknek ezen az oldalán. Az erdészház környékén parkolni is lehet, utána van a sorompó. Szerintem a parkoló környéki tisztás éppen jó is, de ha mégsem, lehet beljebb is menni, de azt már csak gyalog (persze ha nincs talicskád akkor a 750-es Newtonnal bajban leszel
) A Skanzen melletti autóbusz forduló felől lehet bemenni, a Sztaravoda forrástól nem messze. Felőled közelítve a Sztaravodai úton el kell hagyni a Skanzent, pár kanyar és azt hiszem a második jobbra kanyarodási lehetőségnél kell bemenni. Pont az utca végénél van buszmegálló mindkét irányba, már bent az utcában.
Akartam is veled beszélni holdfogyatkozásos képpel kapcsolatbanFebruárban nyílik a kilállításom Szentendrén, és a tavalyi holdfogyatkozásos képünket is szeretném kiállítani. Ehhez viszont kérném egyrészt a beleegyezésedet, másrészt a teljes neved, hogy odaírhassam. Sőt, kapsz egy példányt is a képből A/3 vagy A/4-es méretben, attól függ, melyik lesz elfogadható minőség, addigra úgyis letesztelem. És természetesen meg is vagy hívva
Irén is, ő is jelezte, hogy majd jönni szeretne. 14-étől 1 hónapig a Művészet Malomban, 30 kép.
-
hali01
őstag
Sziasztok!
21.-én Csütörtökön hajnalban teljes holdfogyatkozás lessz.
Tudnátok olyan helyet Szentendre környékén ahol elég sötét van a megfigyeléshez,fotózáshoz?
Mindenképpen olyan amit autóval meg lehet közelíteni. -
ThufirHawat
senior tag
[Ez] 400mm, APS-C szenzoron, kézből. Erősen vágva.
-
KeyserSoze
csendes tag
Ma reggel megérkezett a canon tele lencsém, és 1,75x helyett 2,4-est küldtek.
Remélem jó lesz azért, mert hallottam, azaz olvastam, hogy nem tükörreflexes gépekre a 1,6x-ig ajánlják, a 2x-t kevésbé. Mivel Canon, azért bízok benne, bár az is igaz, hogy nem egy 60 ezres Raynox, illetve nem is távcső, de talán mégis jó lesz.
Ja, és elő a Holddal végre! -
KeyserSoze
csendes tag
Köszönm szépen And és drkbl!
Hasznos lesz a link drkbl, most, hogy befejeztem a fősulit, tanulhatok megint egy kicsit.
And: A Fuji, bridge gépem (kiderül mennyit tudok kihozni belőle) pont 6MPixeles, de az objektívem és a tele lencse átmérője is nagyobb, mint 5cm.
Holnap megérkezik a lencse, így holnap este, vagy holnap után feltöltök egy képet, no persze csak, ha látni lehet itt Fehérváron a Holdat. Elég vastag szürke takaró van a fejünk felett. -
And
veterán
válasz
KeyserSoze #387 üzenetére
A Hold távolsága 384 +/-21 ezer km, tehát a látszó átmérője alig 11%-ot változik. A horizont feletti magassága sokkal érdekesebb lehet, ebből a szempontból (errefelé) télen jobb a helyzet.
Másik kérdésre: nagyban függ a felhasznált szenzor méreteitől. Primer fókuszban APS-C méretű érzékelővel 525mm-es fókusztáv nagyjából 2,5° x 1,6° -os látómezőt ad. A Hold látszó átmérője 0,5° körüli. A hasznos felbontást pedig úgyis behatárolja az objektív átmérője és minősége. Ha az APS-C érzékelő 6 Mpx felbontású, és az objektív 5cm nyílású, akkor pont ki tudod használni az érzékelő felbontását (azaz hiába lesz viszonylag kicsi a kép mérete, nagyobb fókuszú objektív sem adna részletesebb képet, ha csak ekkora az átmérője). -
drkbl
őstag
válasz
KeyserSoze #387 üzenetére
Első kérdésre: esetleg próbáld itt: [link]
-
KeyserSoze
csendes tag
Üdv!
Tudnátok ajánlani egy linket ahonnan megtudhatom, vagy meg tudná-e valaki mondani, az év melyik időszakában, napjaiban van a Hold a legközelebb a Földhöz?
Egy másik kérdésem az volna, hogy hobbbifotósként megfelelő 525 mm-nyi obi (300mm + 1,75x tele lencse) Hold fényképezéséhez (mivel nem tudom mikor lesz távcsövem)?
-
drkbl
őstag
Egy válogatás: 2007 legjobb asztrofotói [link]
-
EmThor
addikt
no, most hogy ismét a fél éjjelt a témának szenteltem, rájöttem a megfigyelés előbb megfelelő lesz
de inkább kezdem egy jó könyvvel: amatőrcsillagászok kézikönyve
más egyéb könyvet tudtok ajánlani? (világegyetem atlasza, univerzum, meteor csillagászati évkönyv?!)
thx
[Szerkesztve] -
EmThor
addikt
Üdv emberek,
elképesztőek ezek a képek! gondolkoztam rajta hogy esetleg veszek egy felszerelést. elsősorban a bolygók + mély-ég objektumok érdekelnek. legalább is azt hiszem. fórumot végigolvastam + pár távcsöves oldalt, de egyenlőre elég magas a cucc. na jó, full kínai, de anno is így tanultam meg a sok pc-s dolgot
majd keresek pár könyvet + utána nézek ezeknek a webkamerás, digiképes-távcsöves dolgoknak.
addig is keep up the good work ;) -
ruan
tag
Sziasztok
Kicsit off, de izgat hogy Budapesten belvárosban tud valaki olyan házat, épületet aminek a tetejére fel lehet menni, és lehet fotózni akár este, égitesteket, mert a westend teteje nem a legjobb.
Ha valaki ismer ilyen tetőt írja már meg privibe vagy ide.
köcce -
And
veterán
M3 gömbhalmaz és környezete (Vadászebek csk.):
[link] -
Gyuri16
senior tag
válasz
johnjohn #374 üzenetére
koszi, ott vettem az adaptereket.
a problemamra egyenlore azt talaltam ki, hogy csinaltattam haverral az okularkihuzatra menetet, igy nyerek nagyjabol 1 centit, remelem ez eleg lesz.. ha nem akkor megprobalok valami adaptert kitalalni okularprojekciora.. ha minden jol megy jovo heten ki tudom probalni.
[Szerkesztve] -
bandiras2
senior tag
[link]
Tacskó gazdaságos logitech astrocam. Do it yourself.
Angoltudás erősen ajánlott, de a képekből egy jó kézügyességű ember kiszűri a lényeget. -
Gyuri16
senior tag
sikerult beszereznem adaptereket, igy tudnak apum 350D-jevel fenykepezni a tavcsovemmel, de adodott egy problema. Nem tudom beallitani az elesseget, az okularkihuzatnak meg nagyjabol 1-2 cm-t kellene befele mennie ahhoz hogy eles legyen a kep. Probakepp leszedtem az adaptereket, es a fenykepezogep testet foletettem a kihuzatnak es ugy nagyjabol latszott, hogy elesedik a kep (utkozesig az objektiv helyere tettem a kihuzatot). Igy keszult a kovetkezo kep (semmi manipulalas nincs benne, csak korbevagtam):
[link]
hogyan lehetne igy elesre allitani a kepet? -
Hydra SR
addikt
Nemrég kezdtem el figyelni az asztrofotós topicot, kb. a mostani holdfogyatkozás óta érdekel. A speciális zajszűrése érdekel az Irisnek, ami állítólag megkülönbözteti a képzajt a csillagoktól. Bp-ről nem tudok asztrofotózni, a szmog és a fényszennyezés mindent kinyír. Holdfogyatkozást is Szentendréről fotóztam, erős északi szélben, vagyis épp az ellenkező irányból jött a levegő mint amerre Bp volt. Teleobjektívem sincs, csak hali01 750mm-es Newton tükrös távcsövével lövöldöztem, egyik jó lett (a 40-ből
). Azért majd ha adódik alkalom, feltétlenül megyek még.
-
-
Gyuri16
senior tag
válasz
werttzui #364 üzenetére
vannak mechanikak amik kompenzaljak a Fold forgasat, igy a csillagok nem huznak csikot. Vannak direkt allvanyok fenykepezogepre, amik szinten tudnak ilyet.
Csinalnak egy ilyen mechanikan tobb kepet, es aztan szoftveresen osszeadjak, akar ps-ben, de vannak direkt astrofotokra programok, itt van 2:
RegiStax:
[link]
Iris:
[link] -
Hydra SR
addikt
válasz
werttzui #366 üzenetére
hali emlegetett nekem valami állványfejbe építhető motoros óraművet amit bekalibrálsz az égtájaknak megfelelően és kompenzálja a Föld forgását folyamatosan. Szerintem így. Máshogy nehezen.
Szerk: közben elolvastam j.bravo hozzászólását isigen, akkor egyre gondoltunk
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
Érdekelne egy két dolog a csillagok fotózásával kapcsolatban először is olvastam olyat,hogy pl 10 szer 5 perces záridővel készült a kép például , kérdésem milyen progival fűzik össze őket a 2 kérdésem már 1 perc záridő után is csíkot huz (mozog a föld) akkor az öt perces záridővel készült képen hogy lesznek mégis pötty alakúak a csillagok hisz elvileg vonal alakúnak kellene lennie. Ráadásul 10 szer 5 perc ről van szó hogy tudják 1 pillanat képként összehozni ??? HELP
-
Hydra SR
addikt
Ki tudja, hogy a távcsövek ill. objektívek nagyítását hogyan lehet meghatározni a fókuszhosszból?
hali01: pl. a te 750-es Newtonod hányszorosnak felel meg szabad szemmel az okulárba nézve?
Klassz lett az Orion -
Hydra SR
addikt
-
Hydra SR
addikt
válasz
Avicularia #357 üzenetére
Na ilyet akartam én is, csak nem akaródzott leszedegetni a gépet a távcsőről, kunyerálni egy megfelelő telét meg állványt, és próbálkozgatni miközben bármelyik percben elkezdődhet a jelenség
De végülis te legalább megörökítetted -
Avicularia
veterán
ezt még a fogyatkozás előtt csináltam,de álmos voltam és a végén nem vártam meg
[link]
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
-
johnjohn
addikt
Sziasztok !
Volna egy kérdésem, adott egy Fuji Finepix S 7000 gép és egy SkyWatcher 130-900-as
Newton, hogyan tudnám a gépet illeszteni illetve mi kellene közé?
Van a newtonhoz egy Plossl 25-ös,egy 10mm-es,és egy 20-as wide angle lencsém, gondolom valamilyen adapter és konzol kéne még közé,ami a gépet tartja.Ha valakinek van evvel tapasztalata,az írjon !
[Szerkesztve] -
Dictator^
veterán
válasz
Hydra SR #346 üzenetére
tényleg nagyon jó lett a kép (és a többiek képe között is vannak faszák).
előszőr nemtudtam, hogy a fenébe lehetett ilyen közeli képet csinálni.
ha jól gondolom akkor Dtomi linkében pont ez van elmagyarázva. [link]
mellesleg sajnos én nem láttam pont semmit, és egy kicsit későn kapcsoltam, hogy mi a helyzet..
[Szerkesztve] -
hali01
őstag
Tegnapi holdfogyatkozás sztem egyetlen használható képe amit Hydra készített a 400D-vel+ 750-es Newtonnal: [link]
Nagyon erős széllökések voltakígy a képek többsége bemozdult.
Én egy sigma 50-500-al szerencsétlenkedtem,szó szerint.Az összes képem bemozdult vagy fókuszálás miatt lett életlen. Sigma: [link] [link] -
Hydra SR
addikt
Az imént kristálytiszta volt az ég kb 20 percig. Csak lesz abból a 73 percből legalább 10, amikor ugyanilyen. De azt se bánom, ha néha belelógnak a felhők, olyan képet is akarok
Eső elállt, még a végén mázlink lesz.
Téged meg hívlak majd hamarosan, mert nem tudom a pontos címed
werttzui: akksik feltöltve, fotós cucc összerámolva, még az S5500-at is magammal hoztamha 5-ször nem ellenőriztem mindent akkor egyszer se, nagyon rákészültem már
adik: nekem meg 55*1,62=89mm, azzal én sede találtam alternatív megoldást, már csak az időjáráson kell izgulni. Ja meg az S5500, 370mm ekv, csúcsminőségű rajzolat
(Holdat egyébként egész korrektül lehet vele fényképezni, próbáltam már)
[Szerkesztve] -
werttzui
addikt
Mindenki izgul mindenki felkészült?
-
adik
őstag
Be-be-bee, nekem nincs cropom!
80mm az obim vége, úgyhogy nem fogok Holdat fotózni
-
Dtomi
őstag
Végre Fehérváron ért a telihold nem Pesten, az eredmény még jobb természetresen kézből ISO100 F8.0 zár 1/640s 30D 50-500 így esett ki a gépből exif benne nulla PS.
[link][
-
MLaca
őstag
remélem nem offolok sokat, de fontos lenne számomra:
abbahagyom az asztrofotózást, ezért eladóvá vált 120/900 mm-es ED APO refraktorom. a készletből már csak a tubus van meg teljes csomagolásával együttesen, ezt 380.000,- forintos fix áron szeretném eladni (boltban 480.000,-). a készülék karcmentes, új állapotban van és válogatott optikával rendelkezik. vele készített kép: (direkt fókuszból, minden egyéb lencse nélkül, canon eos 2d mk2-vel) [link]. van még egy 2x ED barlow-m is (2 colos átmérő), ezt 15.000,- forintért viheti, akinek kell (boltban 28.000,-).
telefonon érdeklődjetek, ha érdekel 0620-4248559. köszönöm a figyelmet! -
And
veterán
Ha jól látom, az a Szaturnusz-fotó webkamerával készült, több frame átlagolásával. Egy minimál (erre a célra is bőven megfelelő), akár használt dslr sincs 2-300 rugó.
Minimum obi: szvsz. akár egy kitobjektívvel is lehet bizonyos típusú képeket csinálni (pl. a 'csíkhúzós' csillagfotót). De egy kisebb 90..130 mm nyílású, egyszerűbb Newton- v. Makszutov teleszkóp ára - mechanikával, okulárokkal - is ötjegyű, olcsóbb, mint pl. egy nem is nagyon extra Canon objektív.. -
xcbiker
addikt
Ahhogy nézegetem az ide feltett képeket, kezdem úgy vélni hogy meg kellene szabadulni a Fuji s9500-tól és venni valami dslr-t.
Nagyon tetszenek a ködről, saturnusról készítettek. Nem is gondoltam volna, hogy egy 2-300eft-os gép is képes ilyenre.
Mi a minimum obi erre a feladatra? -
And
veterán
Primer fókuszban fotózáshoz nagyjából az kell, amit írtál: az okulárkihuzatnak megfelelő átmérőjű fotoadapter (végén T2 menettel): [link], ill. egy T2-menetes Canon EOS bajonett: [link]. Arra számíts, hogy ha nincs szerencséd, akkor - akár az adapterek nem túl jelentős hossza miatt is - a képsík túlságosan ''belül'' lesz, és nem tudsz fókuszálni. Én is így jártam, de mivel csak kb. 1mm hiányzott az éles képhez, úgy döntöttem, inkább a fotoadapterből esztergáltatok le egy keveset, mintsem egyéb optikai elemet (Barlow-lencsét ?) használjak a fényútban a képsík kihozására.
Ha komolyabb fotózásra vágysz, előbb-utóbb nem úszod meg valamilyen óragépes mechanika, pólustávcső, stb. beszerzését sem.
-
Gyuri16
senior tag
meg egy kerdesem lenne, tovabbi fenykepezest apum 350D-jevel szeretnem veghezvinni, azt szeretnem tudni ez hogyan megy. Szoval egy canon bajonettrol T2re atalakito, aztan az okular helyere meg egy atalakitot szinten T2 menetre, ezt egyberakni, vagy meg kell valami?
-
Dare2Live
félisten
Itt van pár szép asztrofotó[link] nagyon érdekes ahogy leírják a technikáját, ahogy forog a föld, forog a kamera, hütik az érzékelöt, nelegyen zaj....
Meg még a Hubble tud szépeket produkálni de azmár máskategória. -
Gyuri16
senior tag
itt az egyik jobb kepem tegnaprol (van rajta egy kis utomunka, de photoshoppal is csak ismerkedek meg):
[link]
epitojellegu kritika johet. -
Gyuri16
senior tag
teljesen kezdo vagyok a temaban, szoval a turelmeteket elore is koszonom.
szoval van egy tukros tavcsovem, illetve egy canon s3 is gepem. Ma ugyan felhos volt az eg, kirohantam a balkonra mikor lehetett latni a holdat, es megneztem, fotoztam (okularba bele, kezzel tartva .. ). A kepek mondjuk elsore elfogadhatoak, de azert sok profi kep utan megse olyan jok. Szeretnem kerdezni a profikat, mit hogyan csinaltok (a tavcso beallitastol a fenykepezogepeig..).
azt szeretnem meg tudni, hogy ti hogyan taroljatok tavcsoveket? Most kinnt van nekem a balkonon, gondoltam ha esik megse lenne jo ott hagyni, de attol felek ha behozom hirtelen beparasodik.. szoval ki hogyan van ezzel?
(altalaban gondolom ugy lesz, hogy hetvegen elo van veve, addig kinnt van a balkonon , de aztan el kell tenni.)
es nem art neki, ha sokaig kinnt van ( 2-3 napig)?
mivel a balkonrol ma lehetett latni az orion csillagkepet, gondoltam jo terv lenne az orion csillagkodot megnezni (fotozni gondolom kezbol nem lehet), ezt lehet varosbol egy balkonrol, vagy ehhez mar ki kellene menni valahova ahol nincs vilagitas?
-
Dtomi
őstag
Na most tudna Sszever teliholdat fotózni 1/500-addal nagyon ragyog!!!
-
And
veterán
Végre egy saját kép az Orion-ködről (M42):
Nagyobb: [link]. -
hali01
őstag
Sziasztok!
Szeretnék venni egy távcsövet.Vegyes használatra kellene.Természet fotózásra és az eget bámulni.
A kiszemelt áldozat egy 102/660 SkyWatcher Refraktor.[link]
Ha tudnátok róla néhány szót írni,h jó lessz-e nekem,milyen a képminősége természetfotózásnál (350D) és milyen mélységig lehet észleléshez használni?
Hali01. -
piqla
őstag
Uaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaah, rajottem, hogy miert nem tudtam hasznalni a barlow lencset, ezazzzzz ! Persze pont most van ilyen kurva nagy kod...
-
piqla
őstag
válasz
ijjen nincs #313 üzenetére
Koszi!
-
ijjen nincs
tag
Szia!
Nem vagyok nagy szakértő, de annyit én is össze tudtam olvasni a neten, hogy pl. a nagyítás úgy számolandó, hogy a gyútávot osztod az okulárod hosszával, esetedben az okulárjaid 90 és 45x nagyítást eredményeznek. Távcsöved max nagyítása az átmérő kétszerese 90*2=180x elméleti ökörszabály
Azt javaslom olvass egy kicsit:
[link]
[link] -
piqla
őstag
válasz
ijjen nincs #306 üzenetére
Szia!
Nekem ilyenem van: [link] Tegyuk fel, hogy van idom, es 100-bol eppen az az egy nap van, amikor idom is jutna ra, es nem is felhos az eg.
Milyen lehet a legjobb kep mondjuk a Szaturnuszrol? Mert egyszer talan sikerult elkapnom, de ha nem tudtam volna, hogy a gyuruit lattam, akkor nem hiszem, hogy rajottem volna, hogy azt latom. Szoval erted.
Van egy 10*-es es egy 20*-os őőő... okkularom? Lehet, hogy nagy hulyeseget mondtam... Szoval adott ez a ''kukker'', es a leheto legjobb teljesitmenyt szeretnem kihozni belole. Tudsz nekem segiteni, hogy mit vegyek ra? -
werttzui
addikt
Kérek még képeket
-
And
veterán
válasz
ijjen nincs #304 üzenetére
Na, ez király! Ilyen fotókat még.. (ha már egyszer nekem nagyon ritkán van időm erre, akkor meg tuti felhős az ég
).
Ez egy darab frame, vagy átlagolgattál jó sokat (Iris, Registax, akármi)? -
xcsab
aktív tag
válasz
wow
.. mennyi egy ilyen tavcso?
-
werttzui
addikt
válasz
Hát ezt meg mivel csinálltad távcsővel
-
werttzui
addikt
Na valaki asztroképeket nem csinált senki mostanság?
Új hozzászólás Aktív témák
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Kerékpárosok, bringások ide!
- PlayStation 5
- Hobby elektronika
- Törékeny-e a Z Fold7? Ki van csukva!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Autós topik
- Témázgatunk, témázgatunk!? ... avagy mutasd az Android homescreened!
- További aktív témák...
- LG 27GP850P-B - 27" NANO IPS - 2560x1440 - 180Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 400
- Akció! Sérült! Corsair Icue 5000X RGB Számítógépház! Olvass leírást!
- PS Plus előfizetések
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch Series 6/Apple Watch Series 7/Apple Watch Series 8
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók