Hirdetés
- Egész pofás lett a Lian Li új mikrotornya, és az ára sem vészes
- Az Enermax nagyon belehúzott a "tápozásba"
- Holdbázis és űrkupola az Egyesült Államok csillagászati terveiben
- Nem a képgenerálásnak van köze a képmegjelenítés egyenletességéhez
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Mini-ITX
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- LED / LCD TV topik
- Az SK Hynix elárulta, hogy meddig nem lesz elég memória
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Én nem elektronikát tanultam, így onnan kezdtem, hogy mi az az áram. 6 éveseknek való illusztrációval és hozzá egy nagyon egyszerű szemléletes magyarázattal.
Viszont végig vittem azóta a majdnem 3 év alatt több saját projektet. Ebből lehet szerintem tanulni, meg a rengeteg kérdésből amik menet közben felmerülnek.
Ha elektronikát választottam volna egyetemen, szerintem már a mateknál kibuktam volna.
És működő dolgokat alkotok úgy, hogy régen se ment már az integrálás és nem oldottam meg komplex egyenleteket már évek óta. Viszont vannak kalkulátorok, amiket segítségül szoktam hívni és ez úgy tűnik szinte mindenre elég.
Kit érdekel pl hogy kell méretezni egy vezetősávot, amikor a gyakorlatban csak beírom a kalkulátorba mekkora áram és hőmérséklet, aztán kidobja hogy mekkora szélesség kell.
És szerintem a legbonyolultabb része a tervezésnek, az az alkatrészek illesztése.
De ez meg lényegében csak manual olvasás.
És mióta átlátom a teljes képet, azóta mondhatni nem is bonyolult megtervezni egy saját NYÁK-ot.Az a baj a sulival szerintem, hogy nem gyakorlatias az oktatás. Nagyon erőltetik a régi papíralapú számolást.
Oké, ha visszamegyünk a kőkorba és papíron kell levezetni, akkor hasznos ez a tudás. De amúgy nem.
Az egyszerű mérnökök meg nem alkotnak saját képleteket, a professzorok meg úgyis levezetik papíron/táblán ha újat találnak ki.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Új képmotorral mutat fügét a ChatGPT a Google banánjának
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- LEGO klub
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- PS4 FAT (1216A 12.02 GOLDHEN)
- FÉLÁRON SZINTE ÚJ HP HyperX Cloud Stinger Bolti ár:25k INGYEN FOXPOST
- Bomba ár! Fujitsu Lifebook T936: i5-6G I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! HP ProBook 640 G2 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- több db DELL P2417 full HD 1920x1080 IPS monitor HDMI - gari + számla
- Das Keyboard Prime 13 /Cherry MX Brown/EN/Fehér háttér világítás/
- Keresünk Galaxy S22/S22+/S22 Ultra
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3944
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone X Space Gray Ikonikus dizájn, Face ID, OLED kijelző 64 GB Használt, megkímélt ,100%
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest
Kit érdekel pl hogy kell méretezni egy vezetősávot, amikor a gyakorlatban csak beírom a kalkulátorba mekkora áram és hőmérséklet, aztán kidobja hogy mekkora szélesség kell.
ekkold