Hirdetés
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- RAM topik
- HP notebook topic
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Teasüti
nagyúr
Én nem elektronikát tanultam, így onnan kezdtem, hogy mi az az áram. 6 éveseknek való illusztrációval és hozzá egy nagyon egyszerű szemléletes magyarázattal.
Viszont végig vittem azóta a majdnem 3 év alatt több saját projektet. Ebből lehet szerintem tanulni, meg a rengeteg kérdésből amik menet közben felmerülnek.
Ha elektronikát választottam volna egyetemen, szerintem már a mateknál kibuktam volna.
És működő dolgokat alkotok úgy, hogy régen se ment már az integrálás és nem oldottam meg komplex egyenleteket már évek óta. Viszont vannak kalkulátorok, amiket segítségül szoktam hívni és ez úgy tűnik szinte mindenre elég.Kit érdekel pl hogy kell méretezni egy vezetősávot, amikor a gyakorlatban csak beírom a kalkulátorba mekkora áram és hőmérséklet, aztán kidobja hogy mekkora szélesség kell.
És szerintem a legbonyolultabb része a tervezésnek, az az alkatrészek illesztése.
De ez meg lényegében csak manual olvasás.
És mióta átlátom a teljes képet, azóta mondhatni nem is bonyolult megtervezni egy saját NYÁK-ot.Az a baj a sulival szerintem, hogy nem gyakorlatias az oktatás. Nagyon erőltetik a régi papíralapú számolást.
Oké, ha visszamegyünk a kőkorba és papíron kell levezetni, akkor hasznos ez a tudás. De amúgy nem.
Az egyszerű mérnökök meg nem alkotnak saját képleteket, a professzorok meg úgyis levezetik papíron/táblán ha újat találnak ki.
Szerintem.
Új hozzászólás Aktív témák
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Nikon Z MILC fényképezőgépcsalád
- Gyúrósok ide!
- Formula-1
- Nők, nőügyek (18+)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- 129 - Lenovo Legion Pro 7 (16ARX8H) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4080
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3055
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest