Új hozzászólás Aktív témák

• mprrpm

tag

válasz JozsBiker #8102 üzenetére

Egyébként arduinóba megcsináltam már a dcf77 pontosítja DS3231-et.
    dcf77 vételi problémával már foglalkoznak mások is, sőt már külön jelformálót is készítettek ennek a kezelésére. Amit ajánlottam előzőbe, ha azt felrakod abban már van egy jelvizsgáló kis rész és meg tudod nézni a vett jelek minőségét is egy szkóp szerű képernyőn.

A ds3231 ZS-042 panel alapvetően nem sima CR2032 gombelemre van kitalálva hanem LIR2032 gomb akkura, mert létezik egy töltő áramköri rész ami folyamatosan tölti a 3,6V-os lítium akksit.
    Így az akkumulátor kapocsfeszültsége 4,2 V körül jár na most ha ebbe elhelyezel egy CR2032-t akkor az pár napon belül szinte felrobban, ezért el kell távolítani a panelről ezt a töltő áramköri részt. (bocs hirtelen ezt találtam)
    Egyébként én nem tettem gombokat egyik órára sem hanem IR-en keresztül pl TV távirányító nem használt gombjaira tettem a beállítást és nem kell hozzányúlni közvetlen az órához, vagy pl. magasra mászni a beállításához.
    De igen lehet BT vagy Wifi-n keresztül is, nekem volt egy csomó IR vevőm régi projektből maradt.
    Az én óráim Arduino nano valamint a kihívás és tanulás kedvéért STM32F103-mal készültek.
    A terv amin most dolgozom házfalra kültéri kb. 5000-8000 ledes reklámfelület fél méter magas, alapja ESP32 :) lenne, hőmérővel, órával természetesen (költséghatár max 40000Ft-ig).

MPETYA

Új hozzászólás Aktív témák