Hirdetés
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- HP notebook topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen processzort vegyek?
- Gaming notebook topik
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
.DLL
veterán
Sziasztok!
Vaku vezérlő- és kioldó szettet szeretnék készíteni, és ehhez a Micro:Bit-re gondoltam, mivel:
- van beépített rádió
- nem ismerek egy program nyelvet sem, viszont a block szerkesztővel könnyen boldogulok, összedobtam már a vevő egység programjának prototípusát.Viszont nem hagyott nyugodni a gondolat, hogy elég gyors lesz-e, és utána olvasva azt találtam, hogy a polling rate 6ms... [Link]
"The scheduler uses a timer built into the micro:bit hardware to interrupt execution every 6 milliseconds and poll the inputs, which is more than fast enough to catch the quickest press of a button."Ez egy gyereknek lehet hogy elég gyors, de vaku szinkronizálásban borzasztó sok idő.
A példában szerepel a Forever loop, ami mindig csinál valamit, pl. frissíti a led-eket, és amíg anak egy ciklusa fut, addig csak Poll-ol, és ütemez későbbre.Namost az én programomban nincs forever loop, mert nem kell folyamatosan csinálnia semmit, csak külső vezérlésre, az lefut, utána úgy áll.
A kérdésem az lenne, hogy ha nem fut éppen semmilyen user által írt feladat, akkor is megmarad a 6ms polling rate, vagy akkor folyamatosan polling-ol?Ha az előbbi, akkor lehet-e ezen változtatni vagy "interrupt" módot beállítani valahogy az Editor-ban, hogy ha valami megszakítást kér (pl. rádió parancs érkezik) azt azzonnal lefuttassa?
Előre is köszi a segítséget.
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztali PC , i7 12700e , RTX 3070 Ti , 32GB RAM , 1TB m.2
- Dell Latitude 5411 / 10.GEN / i5-10400H / ÚJ 256GB NVMe / 8GB DDR4 / GeForce MX250 / IPS / WIN11
- Gamer AMD Ryzen 3700X (8 core) / 16GB DDR4 / RX 6700 XT 12GB / 1TB SSD /
- Gamer Ryzen 7 3700x (8core) / 16GB DDR4 / RTX 3070 Ti 8GB/512GB NVME SSD/
- Makulátlan iPhone 16 Pro Max 256GB, fekete titán színben, garisan eladó!
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C/A Universal Dock G2 docking station (5TW13AA) (DisplayLink)
- Felsőkategóriás Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 9800X3D / RTX 5070Ti / 32GB DDR5 /1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest