- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- ASUS notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Milyen SSD-t vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- ASUS blog: Ideális olcsó utazós gép lett az új Vivobook S14
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
1. A mágneszárak tudtommal 15 V-al működnek, de ebben nem vagyok biztos, lehet valóban 12. Igen, szerintem is a relé a legjobb megoldás. Ha ESP, vagy ARM, akkor 3.3 V! Pl.:
[link]
[link]
2. Mivel én ESP mániás vagyok, először ahhoz írom az én elképzeléseimet.
a.) ESP, szerrvernek programozva az ajtóra, relével nyit. Indítás mobiltelefonról, WEB lapról. Előnye, nem kell semmi más, hátránya, hogy mire csatlakoztatod a WiFit a telefonodon, és behívod a lapot, hazamegy, aki be akart jönni.
b.) Szerver ugyanígy, de nem telefonról, hanem másik ESP-ről indítva, egy gomb megnyomásával. Előnye, hogy azonnal reagál, hátránya, hogy minden nyomógomb mellé kell egy ESP12E (célszerűen) darabonként 700 Ft, +doboz, + valami táp megoldás.
RFID:
Hova akarod az RFID érzékelőjét? Az ajtóra, vagy az asztalodra?
Szerintem egy lehetséges megoldás:
Ajtónál: ESP12E , kezeli az ajtónyitó relét, és az ajtónál kívül elhelyezett olvasót, hogy akinek van hozzá tag (70-80 Ft/db) az be tud jönni.
Astalodon:
a.) ESP+nyomógomb ugyanúgy.
b.) szintén ESP-olvasó, ami WiFin keresztül utasíítja az ajtónál lévőt nyitásra, ha odateszed a taget.
RFID megoldás:
Ehhez
[link]
vannak kész könyvtárak, nem panaszkodnak rá, elvileg egy bejáratott technika, nem próbáltam.
Másik:
[link]
ez kényelmesebb, ha működik, mert benne van egy proci, és folyamatosan küldi a közelébe helyezett tag kódját UART-on.
Nekem egy verzió egy darabig működött, aztán nem. Próbáltam másikkal, az meg egyáltalán nem működött. Tovább nem próbálkoztam, eltettem akkora, amikor majd jobban ráérek. Nem egy kiforrott típus, mert pl egy smd led közvetlenül 5V-ra van kötve, ami kiég.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- War Thunder - MMO Combat Game
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Medence topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX Series S 512GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U7310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest