- Összesúg a ChatGPT a Spotify-jal és a Booking.commal
- Keserű jövőképet ígérő lövöldével dobná meg az új GeForce eladásait az NVIDIA
- Három játékprofillal készült az új Arc meghajtó
- Befutottak a beágyazott rendszerekbe szánt, tempós Ryzenek
- Mi történik a szemeddel, ha napi 8 órát monitort nézel? | Orvos válaszol
- Hisense LCD és LED TV-k
- Mini PC
- OLED TV topic
- ASUS notebook topic
- A Synology visszatáncolt a saját márkás HDD-k megköveteléséből
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- 350 Hz-es IPS kijelzővel gyarapodott a Samsung portfóliója
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
JulianSinulf #22737 üzenetére
Őszintén, úgy emlékeztem, hogy valamelyik videóban említették ezt az adatot, aztán láttam, hogy a kolléga írta nemrég
de nekem is kb. ez volt az emlékeimben.
Még fiatalabb koromban volt ilyen ultrahangos macska+rágcsáló riasztónk, PIR mozgásérzékelős volt, nem hangra aktiválta magát. (Kellett a padlásra valami, mert ott buliztak mindig éjszaka a macskák 😼) Lehetett ultrahang tartományt választani, asszem 3 közül. Úgy emlékszem, hogy 22kHz környékén a nagyobb testű állatok (kutya-macska), 30kHz körül az egerek-patkányok ellen. Mintha az is rajta lett volna, hogy rovarok ellen 45kHz-cel véd, de ezt nem annyira hittem el.
Na annak a hangját akkor bizony én hallottam, sőt, nem csak azt, hanem azt is, hogy nem állandó frekvenciát adnak ki ezek az eszközök, mert azt könnyen megszokják az állatok, hanem modulálják, hogy változzon a hangmagasság és még fülsértőbb legyen.
Na ez az eszköz egy akkoriban elterjedt olcsó kínai hangchip kimenetét használta modulációra, én pedig ezt is hallottam. Így fordulhatott elő, hogy a macskák éjszaka aCsendes éj
dallamát hallgathatták a padláson - az ultrahang tartományban.Szerintem ez engem nagyon zavarna.
Igazából az embert nem zavarja, csak ha nagyon közelről hallgatja. Már az is elég, ha más irányba néz a hangszóró (piezo), mert az ultrahang nagyon irányított hang, nem nagyon terjed gömb alakban, mint a mély hangok (így működnek a zajvédő falak is az autópálya mellett).Én amúgy az Arduino HC-SR04 ultrahang szenzor pingjét is hallom.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy topik
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Fejhallgatós találkozó
- Nyaralás topik
- Xbox Series X|S
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mr. Beast retteg, elveszi az AI a munkát
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Futás, futópályák
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Honor 400 Lite / 8/256 GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Dell G15 DDR5 Gamer laptop // i5 12. gen. // RTX 3050 Ti // Számla+Garancia //
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 12100F 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Zalman S2 TG CHIEFTEC 700W
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 10700K / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest