-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
Én annak idején a pointerekbe keveredtem bele, és el is hajítottam a C könyvet. Szerencsére a C++ -ban már kevesebbet kell használni. Igyekszem is - ha csak egy mód van rá - elkerülni a pointereket. Mivel pointer = tömb, így van is rá lehetőség. A tömb neve a pointer, a tömb[index] pedig a pointer + index. Ahogy a pointernek bármilyen - értelmes - értéket adhatunk, ugyanúgy a tömböt is rádefiniálhatjuk bármire, pl. akár a processzor perifériáinak hardver memóriájára is, akár többféleképp is, hogy ha úgy tartja úri kedvem, akkor uint8_t - ként, vagy uint32_t -ként érem el. Ugyanez megoldható a struktúrával is, az is bárhova definiálható a memóriában, bármilyen más néven használt mezőre is.
Sokkal kisebb a hibalehetőség, mint pointerezni. Mindamellett arra se kell vigyázni, hogy a new által létrehozott felszabadításra kerüljön, mert másként, idővel baj lesz. (Bár ezt már az okospointerek tudják, hogy felszabadítják.)
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- Lenovo ThinkPad 40AF docking station (DisplayLink)
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged