- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Kompakt vízhűtés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házi hangfal építés
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Nyaralás előtti hardverszemle
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harcipocok84
tag
Sajnos pont az a bajom, hogy nem tudom reprodukálni és zavar, hogy nem tudom miért történt. Programozási hiba talán kizárva. Az EEPROM címek nem fedik egymást, és egyik változó sem akar a másik EEPROM mezőjébe írni. A menthető értékek ahogy írtam maximalizálva vannak, tehát még 150 felé sem mehetett volan az érték, mert ha értékadás utána 150 feletti az érték akkor 150-re visszaírja és csak ezután történik az EEPROM-ba írás.
Az hogy a szóban fordó EEPROM cím "elhasználódott" kizárt, mert max. 100-200db írás történhetett rá eddig. Bár én ha jól tudom az olvasás is bele számít az elhasználódásba, nem tudom hogy igaz-e...Működött szépen az eszköz, menet közben átírtam az adott értéket 100-ról 120-ra, elmentettem az EEPROM-ba, majd az eszköz működött szépen tovább. Hozzáteszem mentés utána újra beolvassa az értékeke és ebből dolgozik tovább, tehát a mentéskor még jó érték volt benne, és visszaolvasáskor is jó volt.
Majd jött egy áramtalanítás,elindult az eszköz, setup részben beolvastam újra mindent, és ott már a rossz érték volt. Visszaírtam az értéket 120-ra, újra elmentettem, majd újabb áramtalanítás után megtartotta a jó értéket, és azóta is jól működik áramtalanítás után is.Egyszer hülyüt meg.... És ez nagyon zavaró...
Esetleg egy öteletem van: a felhasználó szerint, volt egy olyan pillanat, amikor bekapcsolta, majd szinte azonnal ki is kapcsolta.
- Elképzelhető olyan, hogy pont olvasta azt az adott EEPROM címet amikor hirtelen kapott egy áramtalanítást, így az "megsérült"? Olvasás tönkre tudja tenni a cím tartalmát ha idő előtt befejeződik?
- Olvastam valamit a Brown-out-ról, hogy talán pont az ilyen dolgok ellen véd? Hogy ha éppen EEPROM művelet zajlik, és megszűnik a táp akkor előtte befejez minden EEPROM műveletet? DE NEM AKARLAK EZZEL megvezetni, lehet semmi köze hozzá...
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- LEGO klub
- E-roller topik
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged