Hirdetés
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
tonermagus
aktív tag
válasz
Tankblock
üzenetére
Szia
Rajzot nem tudok sajnos adni, mivel pont ez a problémám, hogy nem tudom milyen elemeket kell hogy tartalmazzon feszültségszabályzás részen, inkább részletesen leírom:
Van egy HC-05 Bluetooth modul, amire egy érzékelő van felpárosítva ami egy értéket ad neki. Ezt az értéket átadja a modul az arduinonak, ami kiszámítja hogy mennyire kell hogy világítson a LED. Ennek megfelelően az Arduino egyik kimenete vezérelné a FET-et. A FET pedig a 12V-os áramkör pozitív szálát szakítaná.
Mivel laikus vagyok elektronika témában, ezért én úgy képzeltem el, hogy az ardu kimenetén van egy FET, aminek az egyik lábára rákötöm az ardu egyik kimenetét(Analóg?) és azon a kimeneten analogwrite paranccsal tudom vezérelni a FET-et, hogy mennyi áramot engedjen át ezáltal a nagyobb átengedett feszültség miatt a LED jobban világítana.
Bár azt már most látom gyapo11-nak hála, hogy én a PWM-el nem a feszültséget csökkentem hanem "gyorsan ki-be kapcsolgatom" így a teljes 100%-os ciklus csökkentésével csökken a fényerő.
Ezek szerinte nekem tényleg csak egy FET kell ami elbírja az áramerősséget, és az analogwrite-al parancsot küldök neki a GATE-re, és már tudom is fadelni a LED-et?
Új hozzászólás Aktív témák
- Interactive Brokers társalgó
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Apple MacBook
- Adventi kalendáriumok
- Assetto Corsa Rally
- Gyúrósok ide!
- Milyen notebookot vegyek?
- ASUS routerek
- Nagyon jól néz ki a Nothing Phone (3a) limitált kiadása
- További aktív témák...
- HP ProDesk 600 G3 SFF PC, 6. generációs i5-6500 Proci, Jogtiszta Windows 11
- Asus TUF Gamer PC, i9, TUF B560M-Plus, TUF RTX 3060 TI, 32 Gb, 1,5 Tb SSD, Liquid Cooling, ARGB
- Iphone X 64gb Space Grey független 100% akku
- X1 Carbon 9th 14" FHD+ IPS i7-1185G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- 27% - GEEKOM Mini PC Intel U9-185H / 32GB DDR5 / 2TB NVMe! BeszámítOK!
- iPhone 15 Pro Max 256GB Black Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, 100 % Akksi, MS4047
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- HP 150W töltők (19.5V 7.7A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Apple iPhone SE 2020 / 128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia / Akku:82%
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ekkold