- Milyen billentyűzetet vegyek?
- SSD kibeszélő
- Házimozi belépő szinten
- TCL LCD és LED TV-k
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- ASUS notebook topic
- OLED TV topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
biker
nagyúr
üdv, oled+rotary encoder problémám lenne.
A probléma a google szerint jól ismert gond, hogy a rotary encoder (2db kell a projekthez) jól működik soros portra is kiírja jobbra-balra és számol is. Az oled (I2C) is jól működik, de a kettő együtt nem, mert az enkóder innentől 98% felfelé számol, akkor is ha lefele kellene.
Ahogy kikapcsolom a kiírást kijelzőre, jó, tehát nem kód problémaA google megoldások mind mind a megszakításvezérelt enkóderhez vezetnek, de az UNO amihez elkezdtem dolgozni csak két megszakítás lábbal rendelkezik, és két enkódernek négy ágát nem tudom rákötni.
Kérdés, ha egy egy lába van az enkódernek rákötve akkor kettő működhet? mivel ABAB vagy BABA a forgás, elvileg ha csak az A lábak vannak megszakításra kötve, akkor is jó lehet, de ABAB irányban első kattra lefutna a megszakítás míg BABA esetén a második kattintástól ha jól sejtem.Van-e bármi jó megoldás erre? Esetleg SPI kijelző I2C helyett megoldja a problémát? Állítólag a lassú kirajzolás a gond, ezért gondoltam, az SPI gyorsabb mint az I2C
Vagy használjak fel/le gombokat enkóder helyett
Új hozzászólás Aktív témák
- E-roller topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Medence topik
- Hobby rádiós topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- SSD kibeszélő
- Microsoft Excel topic
- Házimozi belépő szinten
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest