Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Aryes

    nagyúr

    válasz repvez #13224 üzenetére

    Hát hol is kezdjem... Ezzel a hozzáállással továbbra is csak egy helyben fogsz toporogni. :F

    "lehet hogy megtanulok könyvből 10 funkciot, de a problémámra csak 5re van szükség, de 2-t pont nem tartalmaz az a 10 amit már tudok."

    :N Ha megtanulsz 10 funkciót, abból lehet, hogy csak 5-öt fogsz felhasználni, viszont legközelebb egy másik feladat megoldásakor eszedbe fog jutni, hogy "mintha lenne erre egy függvény, melyik is az?" Eklatáns példa: kovalens kötés. :DDD Az általános iskolai tananyagban a rengeteg különböző, látszólag felesleges ismeret az általános műveltség része, a látókörödet bővíti. Remélem ezt nem kell magyarázni. Ugyanígy van ez a többi 5 függvénnyel.

    "szóval addig míg nem tudok mindent addig jobban koncentrálnék arra ami épp kell .Csak az a másik, hogy azt se tudom mikor mi kell"

    Erre az egyetlen megoldás: elkészült, működő kódokat nézni!!!
    Példa: szeretnél egy LCD kijelzőt. Kiválasztasz egy Neked tetsző típust. Megnézed, hogy van-e hozzá library. Letöltöd, megnézed az "examples" könyvtár tartalmát. Ott lesz pár működő példakód, amit egy-az-egyben lefordítva működő programod lesz. Megnézed, mi van a kódban, rákeresel az összes benne lévő függvényre az https://www.arduino.cc oldalon, így csak azokat fogod megtanulni, amik éppen Neked kellenek.
    Utána módosítod a kódot az igényednek megfelelően.

Új hozzászólás Aktív témák