- A karmos/ujjbegyes fogásokkal nyomulók örömére megjött az Arye szénszálas egere
- ISA dokumentáció árulkodik az Intel közelgő magjairól
- TMR technológiás Keychron billentyűzet, ezúttal teljesen kerámiából
- Bemutatkoztak az NZXT legfrissebb, C Gold Core sorozatú tápjai
- Ha eGPU-ról van szó, akkor az OCuLink a teljesítménybajnok
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
Sziasztok.
Adott egy Ariston Velis Evo WiFi vízmelegítő (bojler) amiben található egy wifi controller.
A képen hiányzik egy IC, nem tudom hogy a képen lévő kontroller sérült vagy eleve így van a bojlerben, ennek még kibontáskor utána nézek.Kis utánajárás után megtaláltam magát a kontrollert is
spwf01sa vagy sc (ha minden igaz STM32)A problémám a következő.
Az említett bojler közvetlenül kommunikál egy külső webszerverrel, folyamatosan diagnosztikai és egyéb adatokat küldve a gyártó felé, illetve van egy gyakorlatilag használhatatlan mobilos alkalmazás ahol a webszerveren keresztül lehet bizonyos beállításokat elvégezni.
Egyfelől problémás hogy akár a teljes wifi kommunikációba beleláthatnak, másfelől ha tönkremegy a cég/elérhetetlen a szerver akkor elvesztem az említett funkciót.
Hardware hackelésben nem vagyok jártas így ez a fő kérdésem.
Szeretném az említett mikrokontrollerről lementeni az aktuális firmware-t, és újra írni az egészet a fő funkciók megtartásával teljes egészében kihagyva a gyártó webszerverét.
Esetleg egy konfigurálható MQTT klienst írni rá amivel integrálható bármilyen okosotthon rendszerbe. De ehhez szükség van az eredeti firmware funckióira amivel kiolvashatom/állíthatom a különböző paramétereket.Előre is köszönöm a segítségetek/tanácsotok.
Új hozzászólás Aktív témák
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14400F 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 3310 2in1 i5-8G I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari
- ASUS ROG Zephyrus M16
- HIBÁTLAN iPhone 14 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3236
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest