-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
haxiboy
veterán
Sziasztok.
Adott egy Ariston Velis Evo WiFi vízmelegítő (bojler) amiben található egy wifi controller.
A képen hiányzik egy IC, nem tudom hogy a képen lévő kontroller sérült vagy eleve így van a bojlerben, ennek még kibontáskor utána nézek.Kis utánajárás után megtaláltam magát a kontrollert is
spwf01sa vagy sc (ha minden igaz STM32)A problémám a következő.
Az említett bojler közvetlenül kommunikál egy külső webszerverrel, folyamatosan diagnosztikai és egyéb adatokat küldve a gyártó felé, illetve van egy gyakorlatilag használhatatlan mobilos alkalmazás ahol a webszerveren keresztül lehet bizonyos beállításokat elvégezni.
Egyfelől problémás hogy akár a teljes wifi kommunikációba beleláthatnak, másfelől ha tönkremegy a cég/elérhetetlen a szerver akkor elvesztem az említett funkciót.
Hardware hackelésben nem vagyok jártas így ez a fő kérdésem.
Szeretném az említett mikrokontrollerről lementeni az aktuális firmware-t, és újra írni az egészet a fő funkciók megtartásával teljes egészében kihagyva a gyártó webszerverét.
Esetleg egy konfigurálható MQTT klienst írni rá amivel integrálható bármilyen okosotthon rendszerbe. De ehhez szükség van az eredeti firmware funckióira amivel kiolvashatom/állíthatom a különböző paramétereket.Előre is köszönöm a segítségetek/tanácsotok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Új DELL Inspiron 16 Fémházas Multimédiás Laptop 16" -40% Ryzen 7 8840U 8mag 16/1TB FHD+ IPS
- Sony FE 28-70 mm F3.5-5.6 OSS
- PS5 Slim Disc 1TB 2026.10.08 GARANCIA
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítással
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 Prémium
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest