-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat!
_q: nem esp32-vel fogom, szerintem sima uno-val. Az esp32 amúgy is csak 1V-ig tudna mérni, a servo-nak meg 5V kell, nem hiszem, hogy össze merném kötni a kettőt, mert véletlenül rákerül az 5V az adc-re, aztán kiszáll belőle a füst, ami működteti.
Gergosz2: nagyjából értem, amiről beszélsz, de ha esetleg kapcsolási rajzot is tudnál hozzá mellékelni, azért hálás lennék.Az analóg jel mérése nem kimondottan lenne fontos, az általad javasolt módszerrel ugyanis digitális jelet is elő lehetne állítani, ami tökéletesen megfelelne a célra, tudniillik lenne egy stall trigger jel, a köztes értékekre nem igazán vagyok kíváncsi. Milliohmos ellenállást honnan vegyek? Nem lesz az egész borzasztóan zajérzékeny?
" Egyrészt azért mert elpirítanál rajta I^2*R teljesítményt"
Nem lenne ott akkora veszteség, mert a servo-nak csak pillanatokra ugrik meg az áramfelvétele, de valóban, elfűtenék vele egy kis energiát.
"másrészt a motor villamos időálandóját is eltolod vele."
Ezt ki tudnád fejteni?
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows! Logitech Mx Keys Magyar!
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
- BESZÁMÍTÁS! LG UltraGear 27GL850-B 144Hz QHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával l
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest