- 80 cm-es képtálójú, 4K-s BenQ monitor audiovizuális típusú munkához
- Felfűtené a 2 nm-es versenyt a japán Rapidus
- AI és közelségérzékelő növeli az MSI QD-OLED kijelzőinek élettartamát
- Bemutatjuk az MSI új Godlike X870E és MAX szériás alaplapjait
- Összefoghat az Intel és a Samsung üvegszubsztrátumok piacán
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ton-ton
tag
válasz
Postas99 #23722 üzenetére
Este megnéztem, esp wroom32 amire írtam régebben.
Illetve, azt rosszul írtam, hogy hardveres időzítőt kell használni. (ahogy már valaki írta is).
De még arduno mikrovezérlőn is van két hardveres időzítő...
A szoftveres megoldások okozhatnak gondot. Amikor a proci foglalt, akkor egyszerűen nincs idő a megfelelő időzítésre, így "elmászik" a servo. (Bár elméletben vissza kellene állnia amikor ismét megfelelő vezérlést kap).
Persze ha két processzormag van, akkor az egyikre rá lehet bízni csak a szervók vezérlését, de ahogy elnéztem az sem túl egyszerű arduino-s szoftverkörnyezetben... (tudom, nem csak ez létezik, és nem is a legjobb esp-hez)Holnap megnézem.
-
Janos250
őstag
válasz
Sajnos az ESP32-k esetében is belefutottunk a libraryk problémájába.
A libraryk természetszerűleg a kontroller regisztereit írják, olvassák.
Viszont sajnos az ESP32 esetén is bekövetkezett, hogy ezek változnak. Például egy C3 periféria vezérlő regiszterei másként működnek, mint a klasszikus ESP32 esetén.
Én ebbe akkor futottam bele először, amikor egy ESP32-re megírt hardveres SHA-t tartalmazó program nem ment más ESP32-n. Vissza is álltam a szoftveres SHA-ra.
Sajnos előjön a libraryk különbözősége miatti probléma az ESP32-k esetén is.
Ugyanezt tapasztaltam az RMT esetén is.
Az ESP32 RMT-je nagyon jó, nagyon kényelmesen lehet vele hardveres, fix értéket valóban tartó, nagy felbontású PWM-et csinálni, több csatornán.
Sajnos az újabbakon ezt felborították. -
válasz
...majd ha piros hó esik?
Szerintem a hó a festéktől nem lesz piros, legfeljebb nagyon halvány rózsaszín, mivel a fehér színt sem festék okozza, hanem a kristály fénytörése, az meg a festéktől nemigen változik. Viszont ha több összegyűlik belőle és kicsit megolvad, akkor lehet piros, de amit majd maga után hagy, ahová esik...
Esetleg a hulló havat piros lézerrel/lámpával megvilágítani egy jó szögből? Esetleg olyan festéket belekeverni, ami UV fényre piros lesz? (Fogalmam sincs, hogy létezik-e ilyen.
)
Update: létezik, [link], [link]
de akkor már olcsóbb eleve pirossal bevilágítani. 😅
Új hozzászólás Aktív témák
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Linux kezdőknek
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- A lemondást javasolja az Intel vezetőjének Donald Trump
- Horgász topik
- Mini PC
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- További aktív témák...
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3328, 94% Akkumulátor
- Dell P3424WE monitor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3326, 94% Akkumulátor
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Purple -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3327, 94% Akkumulátor
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 128GB Starlight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3323
- AKCIÓ! MSI Z77 MPOWER Z77 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3209, 94% Akkumulátor
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB 1 év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest