- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- ZIDOO médialejátszók
- Melyik tápegységet vegyem?
- OLED TV topic
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPad topik
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Nyaralás előtti hardverszemle
- Apple asztali gépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Arduino micro-hoz milyen usb lib támogatás van? Eddig találtam keyboard, mouse, és serial port-ot. Van még valami más?
-
-
coco2
őstag
@dew28
Az a bumszli páka egy fahrenheit 28021-es, és a hegye kb 2.5 - 3 mm vastag. Nem találtam másik hegyet ehhez a pákához, ami tényleg hegyes lenne. Csak tompa van. Nézz rá arra a képre, vetíts rá egy 3x3mm-es négyzetet, és képzeld el, hogy bármit teszek, az lesz a legkisebb terület, amit égetni fogok. És akkor még meg sem remegett a kezem és társai. Nekem működőképesen kellenének a mikrok
@Aryes
Ennyire kifinomult nyákoknál ha csípek, lutri, mennyi fóliát fogok feltépni, meg mit fogok szétkaristolni. Valakinek talán ügyesebb keze van - nekem nincs
-
coco2
őstag
Elég reménytelen úgy keresni misztikus hubákat, hogy nem látok teljes kapcsolási rajzot. És persze még akkor is, ha az stimmel, a gyakorlati hiba könnyen jöhet abból, hogy nem az van a panelen, mint ami a kapcsolási rajzon. Így, hogy kapcsrajz sincs rendesen, maximum tippelgetni lehet. Relé elengedésekor van egy öninduktív lökés. Az lehet mínuszba is, és lehúzhatja a tápodat zéróban. És talán nem minden hal meg köszönhetően stab kockáknak és kondenzátoroknak. Aztán a stuf fele újraindul határozatlan állapotokkal. Azért javul meg a resettől. Ez csak egy példa volt arra, ami történhet.
-
coco2
őstag
válasz
Postas99 #23573 üzenetére
@Aryes
Gondolkodtam olyasmin, de itt egy emlékeztető arról, miről beszélünk dimenzióiban:
Azok a furatok ott 1 mm átmérősek. Az a fehér morzsa a led kb középen. Csípni ott? Hozzáférhetőség zéró.@bagarol
Akkuról 2.4V-ot még kibír a led, 3.6-ot meg már nem akarok rákötni, problémát okozhat a stab morzsán.
@Postas99
Szigetelő szalag darabok nem igazán maradnak meg. Egész stuffot tudok lefedni, de akkor nem fog szellőzni (várható élettartam nem tudom). Ja igen, tüskesort fordítva beforrasztani, úgy dugni próba panelba, eddig tapasztalataim szerint hangulatvilágítássá változtatná az egész bread boardot.
Eleget offoltam. Köszönöm a tippeket mindenkinek. Valószínűleg egy másik forrasztó páka beszerzése lesz a vége, és leügyeskedni a panelról. De ha talál valaki olyan micro-t bárhol árlistában, amin nincsen power led, lécci sikítson
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Hátha valaki futott már bele. Arduino pro micro. A power lednek valami cudar bántó fénye van. Tompítani kellene.
Jelenleg csak bumszli pisztoly pákám van. Azzal nem tudom leforrasztani
Gondolkodtam azon, hogy talán szilikon hőpasztával lekenem, de nem találtam már itthon (ja, szégyen rám..), és mindenütt csak hőlapokat találok, meg ezüst pasztát, ami vezeti az áramot - oldschool szilikon paszta outdated lett
Ötletek kellenének.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Telefon felvásárlás!! Honor 90 Lite/Honor 90/Honor Magic5 Lite/Honor Magic6 Lite/Honor Magic5 Pro
- Bomba ár! Dell Latitude 7390 2in1 - i7-8G I 16GB I 256SSD I 13,3"FHD Touch I HDMI I Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900XTX 24GB be quiet! SB802 1000W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest