Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Postas99

őstag

válasz JulianSinulf #23707 üzenetére

Megint elfelejtettem válaszolni.
    Előremenő iránynál 1600 µs és visszamenő irány esetén 1400 µs az impulzus szélessége ezért nem pontosan szimmetrikus, mindent ki kell számolni. Ha jó az eredmény még nem biztos hogy ugyanoda fog visszatérni. Nem tudsz fokot megadni csak időintervallumot. A különböző könyvtárak ezeket szabályozva tudják de ott is a 90 fok biztos hogy van amikor 90 és van amikor 89.3 fok szemere úgysem fogod látni. A hiba a szervókban van, fogaskerék, csigás áttétel stb hatásfoka és precizitása.

• Postas99

őstag

válasz JulianSinulf #23707 üzenetére

Ez már készen van, vagyis ez van SG90s szervóval. Most csak az egyik szemet mutatom,megy már mindkettő, de 4 órát eljátszottam vele, míg szinszinkronba került és mondhatom hogy 5 perc alatt csúszik el 5 fokot. Majdnem jó.
    [kép] [kép]
    [kép] [kép]
    Ezek a szervók olyanok amilyenek... nem igazán tudom most elképzelni mire is lehet PONTOSAN használni. mondjuk ha valamit forgatni kell arra jó, de pozicionálni egyik sem jó mert az egész összeszerelés nem olyan minőségű még a fém fogaskerekes sem. Kevés a fogaskerék benne csigás áttétel van benne.. szóval nem túl precíz.

A kérdés a következő az első nagy kép hátulról ábrázolja a léptető motort
    a másik előlről. Az elképzelés hogy léptetek vele 2 lépést a legnagyobb felbontásban. Ez kvázi 10 fok. Ez annyira elegendő, hogy a motorra szerelt fél drót alulról fel tudja tolni a felső gyűrűben lévő himba mechanikás aljzatot. Mivel az aljában fém van ha a drót lejebb megy a súlyából adódóan visszaáll alapállapotba.

Video-t mellékeltem. Ez lenne az első baba fej majd. A második lenne a szinkron motoros, mindkettőben lesz 4 csatornás rádió vevő és bal kacsint jobb kacsint és pislog lesz a beállított funkció. Mivel nem lehet a szervós motort túl használni akkor ugye elmászik a pozició, ezért kerül bele a rádiós vevő majd akkor vezérlem amikor nyúlnak a cukorkákért a gyerekek, hogy pislogjon és szólaljon meg.

A másik mivel léptető motoros lesz azt teljesen lehet automatizálni, midig ugyanoda tér vissza és ugyanannyit fordul el. Azzal már újabb trükköket tudok majd csinálni. A két alsó kép már az új verzióval készül.

Megnéznéd, hogy ez a 2 lépéses elfordulás pontosan mekkora fázisszöget jelent?
    Alap vonal majd ha elfordult újra egy vonal, hogy tudjam ellenőrizni amit elképzeltem.
    Köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák