- Kiemelkedően csendes ASUS VGA jött a Noctua közreműködésével
- Mini kijelzős SSD-hűtő a Thermalright névjegyével
- Windows: mi történik valójában Leállításkor, Alvó módban és Újraindításkor?
- Gyenge Wi-Fi otthon? – a leggyakoribb hibák és megoldások
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Változatos hardverbokréta
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Milyen egeret válasszak?
- Egérpad topik
Aktív témák
-
Necc
addikt
válasz
adakiller #49294 üzenetére
es a /data particion mennyi helyed van? csak ez szamit, es nem az hogy mennyi az annyi a "belso memoriaban" vagy "az SD kartyan".
Terminalba (elotelepitett busybox kell):
# busybox df -h
Filesystem Size Used Available Use% Mounted on
tmpfs 362.2M 76.0K 362.1M 0% /dev
tmpfs 362.2M 0 362.2M 0% /mnt/asec
tmpfs 362.2M 0 362.2M 0% /mnt/obb
tmpfs 362.2M 0 362.2M 0% /mnt/usb
tmpfs 8.0M 0 8.0M 0% /app-cache
/dev/block/mmcblk0p2 503.9M 278.6M 225.3M 55% /system
/dev/block/mmcblk0p1 11.8M 8.2M 3.6M 70% /efs
/dev/block/mmcblk0p6 2.0G 473.4M 1.5G 23% /data
/dev/block/mmcblk0p3 307.1M 5.7M 301.4M 2% /cache
/dev/block/vold/179:4 3.7G 1.5G 2.3G 39% /mnt/sdcard
/dev/block/vold/179:9 14.9G 4.7G 10.2G 32% /mnt/sdcard/external_sd
/dev/block/vold/179:9 14.9G 4.7G 10.2G 32% /mnt/secure/asecHa nincs legalabb 30-40MB szbad helyed, az android nem enged telepiteni uj alkalmazast.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
Hurkafej #49296 üzenetére
Mit szeretnél, autós navit, ami ismeri és ezáltal navigálni is tud földutakon is (nem tudok segíteni, de sztem ez a térkép adatbázisától függ, nem a programtól), vagy turistaútvonalakat (is) kezelő appot, ebben az esetben a Locus kitűnő ingyenes választás, online elérhető a turistautak.hu grafikus térképe, részletek offlineba menthetők, illetve vektoros változat tartalmazza az egész ország túratérképét, installálás után ezt a fájt be kell másolni az applikáció maps könyvtárjába, majd az appból vektoros térképeknél kiválasztani.
-
Hurkafej
aktív tag
Turista féle GPS-t tud valaki? Ami ha az út elfogyott, akkoris tovább visz, földúton.
Mondjuk ami csak a nyilat mutatja, mint az iránytű. -
adakiller
senior tag
Sziasztok!
Tud vki segíteni azügyben, hogy fel volt installálva a titanium backup, aztán uninstalloztam. ismét fel szerettem volna tenni, de azt írja nem áll rendelkezésre elég hely. moto defy(CM 7.2) belső tárhelyen 450 mb szabad, sd-n 2 gb. volt cache törlés, Play-en belül is. aztán dalvik cache törlés is. továbbra sem tudom Play-ből sem, illetve lementett apk-ból sem feltenni.
Találkozott már vki ilyennel?
Előre is köszi
-
bigrock
addikt
válasz
Bone123 #49290 üzenetére
Kicsit szórakoztam vele: a példamondat ez volt "Hol lehet tükörsima cipőfűzőt vásárolni kétirányú fúrógéphez ?" A gugli megértette a komplett mondatot és simán hozta a találatokat (értelemszerűen nem a komplett idióta mondatra talált, hanem a szavakra) JB 4.1.1@Galaxy Nexus az alany.
-
jegenye77
addikt
Jelenleg Németországban vagyok.
Így be lehet állítano a Play-en,hogy a könyvek között ne a Német könyveket kínálja fel hanem a Magyar nyelvûeket? -
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
atillaahun #49289 üzenetére
A "milyen idő lesz holnap" pont annak a néhány száz egyszerű és gyakori parancsnak az egyike, amire ugye a JB rávágja a holnapi időt (angolul persze). Az ICS vajon (az általad említett hangtárcsázáson felül) már tud direkt választ adni? A guglinav valóban egész jól érti a címet, nem is tudtam h van magyar hangja. A keresőnek viszont van hova fejlődnie.
-
atillaahun
veterán
válasz
Bone123 #49287 üzenetére
Nem hiszem. Én is próbáltam kiokosítani a Voice Serach-öt mindenféle trükkökkel, de úgy látszik ez ICS/JB nélkül nem akarja bevenni a parancsokat. Gondolok itt a hangtárcsázásra, ami - mint valaki már jelezte - működik ICS alatt (bár érdekes módon ott is csak a "calll"-t ismeri hiába van magyarra állítva).
A "milyen idő lesz holnap" talán nem a legjobb, mert elméletileg nem kell tudnia, hogy éppen hol vagy meg mikor van az a holnap. Szerintem a "Budapest időjárás előrejelzés"-el többre mész.
Szerintem a navigálással sincs gond, olyan szempontból, hogy nem a GMaps-nek kell bemondani a címet, hanem a GNavi-nak. A parancsokat valóban nem tudja (még?) értelmezni.
Nekem egyébként a Tiszai pu.-t gond nélkül felismeri, és meg is találja. Meg ilyeneket is bevett, hogy Lillafüred, meg Bükkszentkereszt önkormányzat.
Először nekem is szarakodott, de aztán rájöttem hogy kell vele beszélni.Bár úgy tűnik nekem, - hogy ugyan bekerült a magyar nyelv, de egészében nem integrálták még annyira a rendszerbe mint az angolt.
-
scapegt
őstag
válasz
BigBlackDog #49240 üzenetére
Először a kábelre kell dugni a pendrive-ot vagy eszközt és csak utána a telefonra/tabletre.
Először SII-n próbáltam, azon használtam többet, de az Archos 101-essel is működik szépen. -
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
atillaahun #49285 üzenetére
A Voice Search a 2.3-as Androidomon ért magyarul, de elérhető a Jelly Bean összevont, válaszolós hangszolgáltatása is? (akár angol nyelvhez) Egyelőre ugyanis a voice search annyiban kimerül, hogy amit bemondok, szépen beírja a böngésző google keresőjébe és kiadja a találatait, nem túl hatékony. Pl. ha megkérdezem "milyen idő lesz holnap" mindenféle marhaságot felhoz, pedig egyből a gugli szervereire navigálhatna. A térkép alatt is meg van kötve az ember keze, nem érti, hogy "navigálj" ide meg oda, noha olyat, hogy "Dob utca 17" megtalál, pl. "Déli Pályaudvart" már nem.
Az a JB-s válaszolós voice cucc marhajó, mezei Android verziókhoz is létezik ilyen?
-
válasz
takjoe #49274 üzenetére
"Telepítettem a SVOX-ot ,vettem hozzá egy magyar és egy angol hangot, letöltöttem a Moon Readert és a Cool Readert, de nem tudom összehozni. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?"
A beállítások -> hangbevitel és kimenet -> szöveg beszéddé alakítása -> itt állítsd be alapértermezett motornak Svox TTS, ill. Hu nyelvet.
A Cool Reader támogatja a TTS felolvasást. Az ingyenes Moon Readerben nem találtam ilyen jelegű lehetőséget.
Cool Readerrel megnyitsz egy szöveg fájlt, egyebek -> felolvasás TTS.
( az epub fájlt nem tudja felolvasni, de a txt és dok folyamatosan olvassa, lehet sebességet és hangerőt állítani is. ) -
atillaahun
veterán
-
atillaahun
veterán
Igen, gyanús egyébként hogy ez nem "tudatos" frissítés eredménye, hanem szimplán az Android leszívta magának a színfalak mögött. Bár nálam a tűzfal elméletileg nem enged ki-be semmit, csak ami engedélyezve van, de hát nyilván ennyire nem alapos, hogy kifogjon a rendszeren.
A Svox biztosan nem okozta, az egyébként is TTS, nem STT, és nem is a Google programja. A GTranslate még esélyes lehet, bár azt meg én nem frissítettem már jó ideje.
Szóval nem tudni.(#49283) bigrock
Nézz bele Mariska kommentjeibe a Market-en, meg magába a Svox-ba, úgy hallottam nem egyedi problémák, panaszkodnak egy páran a Svox stabilitására. -
bigrock
addikt
válasz
takjoe #49274 üzenetére
Érdekes, nekem ez GB alatt tökéletesen működött, de JB 4.1.1 alatt nem hajlandó Svox Mariska velem beszélgetni
Pedig még meg is vettem a hölgyet... Aszongya a Google Play: "Please reinstall the app" ...Reinstall után ugyanaz. Úgyhogy engem is érdekelne valami megoldás.
-
Speeedfire
félisten
válasz
Speeedfire #49277 üzenetére
-
DS39
nagyúr
válasz
atillaahun #49278 üzenetére
szerintem egyik sem, nekem még az a maps és voice search van ami alapból telepítve volt és akkor még nem tudott magyarul. azóta egy szótárprogi felolvasás funkciója miatt telepítettem a svox-ot, meg feltelepítettem a google fordító app-ot, melybe hangalapon is lehet szavakat írni, én inkább erre a kettő frissítésére tippelnék, hogy mitől lett a voice search-ben alap a magyar nyelv, úgy hogy az a progi maga nem frissült.
-
atillaahun
veterán
válasz
takjoe #49274 üzenetére
Ha jól emlékszem a magyar nyelv nem a Voice Search frissítésével került be a rendszerbe, hanem valószínűleg a Maps-el, esetleg nézz rá arra, hogy mit lehetne kezdeni vele.
A Svox-ot kipipáltad a hangbeállítások alján? Az az alapértelmezett motor? A példát fel tudja olvasni?
(#49273) R19
Esetleg a System Panel fizetős változata. -
Speeedfire
félisten
Felnyomtam a busybox-ot, de nem jött be ezért leszedtem. Azóta nem tudok programokat telepíteni/frissíteni. Ötletek?
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
tomi0816 #49272 üzenetére
He? A díjcsomaghoz tartozó mobilnet általában attól a naptól számol, amitől maga a telefoncsomag, nálam a Djuice-nál ez minden hónap ötödike. Ha mérni akarod a havi / egyszeri adatforgalmat, a My Data Manager az egyik legjobb app, nemcsak az addigi forgalmat tudod nyomonkövetni, hanem a napi átlagot is (100MB-os csomag esetén pl. 100/30 azaz kb. 3MB-ot javasol) és az egyes applikációk adatforgalmát is. A számlán lesz rajta, hogy a mobilcsomag a hónap melyik napjától kezd újraszámolni, illetve ha fix adatcsomagot veszel, értesítést a szolgáltató ad, hogy a csomag mikortól aktív, az applikáció minden mást intéz, pl. beállíthatod h figyelmeztessen a felhasználható adat 60, 80, 90 stb %-nál.
-
takjoe
tag
Esetleg valaki..........
Sziasztok!
Két kérdésem lenne:mindenhol hallom, olvasom, hogy már működik a Gooogle keresőben a magyar hangalapú keresés,de én a Voice Search settingnél nem találom továbbra sem a magyar nyelvet,így nem tudom átállítani (egyébként Concorde 9,7 tabletről van szó Android 4.04-el),gondoltam letöltöm a Google Playról ,de ha a tableten keresztül lépek be nem találom ezt az alkalmazást, Valakitől azt a tanácsot kaptam, hogy majd frissül magától, de hogyan, ha a tableton nem látom ,mint külön alkalmazás?
A másik: szeretnék e-könyveket felolvastatni, (magyarul,angolul), de nem tudom megcsinálni. Alapból kiírja mindig, hogy a Google TTS alkalmazás leáll, az használhatatlan. Telepítettem a SVOX-ot ,vettem hozzá egy magyar és egy angol hangot, letöltöttem a Moon Readert és a Cool Readert, de nem tudom összehozni. Van valakinek ilyen irányú tapasztalata?
Kösz. -
R19
senior tag
Ismertek olyan appot, ami a CPU Spy-t tudja helyettesíteni?
-
tomi0816
tag
nemjön csak akkor ha már kevés van meg amikor elfogyott...:S és pontosan nemtudom hogy melyik napon érkezik :S
-
tomi0816
tag
Hali! van olyan app amivel meg tudom nézni mikor érkezik meg a mobilnet a telómra?
-
istnag
addikt
Akinek rootolt a telója, kimentené a frissített Adobe Flash playert 11.1.11.17 és feltöltené valahová!
köszönöm szépen!
(raktározok)
-
cselt
senior tag
JB-vel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Valahogy ki lehet írtani belőle ezt a Google Now-ot, illetve a hangfelismerés funkciót, mert eddig a headseten a hosszú gomb nyomással váltottam számot, de most ez a kedves progi minden áron a hangfelismerés funkciót akarja elindítani, ami számomra kevéssé hasznos, mint a zene vezérlése
-
Bone123
HÁZIGAZDA
válasz
SG3rg0 #49259 üzenetére
Nekünk már tesztperiódusban van a rajongói Jelly Bean update is.
-
-B-
senior tag
Valaki tudna ajánlani egy ICS stílusú digitális óra widgetet ezen kívül?
-
DS39
nagyúr
válasz
atillaahun #49252 üzenetére
erről volt szó a hírekben szerintem hogy akinek már volt korábban telepítve annak még jár némi support. de érdekes hogy nem jelzi hogy van, most hogy mondtad megnéztem playen, rákattintok a "telepítve" gombra és akkor mutatja hogy telepíthetek egy új verziót, de a telepített progik között nem jelezte hogy ehhez van frissítés.
-
atillaahun
veterán
Egyébként ahhoz képest, hogy lassan két hete nincs hivatalosan Android-ra, nemrég jött ki hozzá 2 frissítés is.
-
Bone123
HÁZIGAZDA
Valaki meg tudná osztani a legutolsó, eredeti, működő Flash Player apk-t?
-
szilchi
őstag
Köszönöm a válaszokat
.Egy éve volt már tabletem és ott sem találkoztam ilyen gonddal.Hogy esetleg hardver/memória gond lenne nem tudom.A gép 1Ghz/512 Mb Ram.A szabad memória olyan 330 Mb.Ja és ICS fut rajta.Mondjuk annak épp elég az 512 ram.Most a PlayerProt tettem fel.Az most stabilnak tűnik,eddig nem volt gond a zene lejátszással.
-
andoneboy
tag
Sziasztok!
Olyan helyen leszek 4 napig, ahol nincs wifi.
Hogy tudnám megosztani a Samsung Galaxy S2-m 3G kapcsolatát a laptoppal, hogy a telefon adatkapcsolatát használja netezéshez a laptop?
Ha a beálllítások -> vezetéknélküli -> internetmegosztás -> USB internetmegosztást bepipálom, akkor megjelenik az elérhető hálózatok között egy ADB-0AD323 nevű hálózat, de jelszót kér. Fogalmam sincs mi lehet az..
Vagy esetleg valami program kellene külön hozzá?
Remélem érhető. Előre is köszönöm a segítséget! -
scapegt
őstag
válasz
BigBlackDog #49233 üzenetére
Nem kell hozzá program, vagyis a saját filekezelővel (Fájlok) működik. Bármelyik pendrive-val jó, már kétfélével is próbáltam (Patriot, Sandisk). Korábban ha rádugtam a telóra, írt valami olyasmit, hogy nem ismerhető fel, de annak ellenére működött, ezt már az ICS-ben javították ahogy elnézem. Egyébként úgy kell használni, hogy előbb a kábelre kell dugni a pendrive-ot és utána a telóra.
-
Antilhu
tag
Sziasztok,
Valaki ismer olyan programot ami a hívások alapján öszessíti hogy adott hónapban melyik számmal mennyi időt beszéltem? Esetleg tudja kezelni a számlázási egységet és a díjat? Illetve az is hasznosn lenne ha excelbe kintudnám tenni a havi mérést.
Remélem van ilyen, előre is köszi a segítséget! -
sarkanyolo2
őstag
Kösz srácok, mondjuk ja!
-
fatal`
titán
válasz
sarkanyolo2 #49228 üzenetére
Nem, az a Samsung oprendszere, okostelefon platform az is, csak nem túlságosan elterjedt, ezért szegényes az alkalmazás kínálat.
-
bubi92
őstag
válasz
amúgy meg buksisimi
-
DS39
nagyúr
válasz
nem, az nem android, de egy hasonló okostelefonokon használt oprendszer, mint az android, melyet a Samsung fejleszt.
-
sarkanyolo2
őstag
Lenne egy "Ülj le, egyes!" kérdésem.
A Bada az android, vagy miféle?
-
Kulinger
tag
Szerintetek a Camera360 vagy az lgCamera a jobb? Nem igazán használtam még egyiket sem.
-
darvinya
titán
Most kell egy app szakértő.
Flashplayer-en keresztül töltenék fel file-t.
De nem lehet kiválasztani melyik mappából.
Csak annyi történik, hogy Upload ablak benne a szöveg, hogy nincs kiválasztható file.
Ezt kellene megfejteni, hogy feltöltsön. -
BigBlackDog
veterán
Én ez alapján csináltam, igaz pendrive-ot ugye pont nem tudok kezelni, csak sima usb-s eszköznek látja a host progi. Viszont bill és egér tökéletes.
-
Deck
titán
Mit kéne vennem ahoz, hogy pendriveot tudjak telefonon olvasni? Ez ehez van? [link]
-
válasz
atillaahun #49200 üzenetére
Nálam mobilnetről és OpenWrt-s router-ről megy, máshonnan nem
Szerencsére nem sűrűn kell használnom -
Sterilzona
senior tag
Sziasztok. Olyan alkalmazást keresnék,ami lehetövé teszi számomra,hogy bejövő hívásnál villog hátul a led
-
szilchi
őstag
Mivel nem megy fel a Mort player,megvettem a PowerAmp-ot.De azt tapasztaltam,hogy míg a Mort Player-nél úgy 2-3 számnál volt egy kisebb megakadás addig a PowerAmp-nál minden számban 2-3x mintha leállna a lejátszó.Mindegy,hogy a tablet memóriájában volt vagy az SD-kártyán.Van még valami használható zenelejátszó?
-
Inarus
addikt
válasz
maggi1886076 #49213 üzenetére
Ez az a plugin: [link]
-
gipsztigris
addikt
válasz
BigBlackDog #49207 üzenetére
Nem tudom ilyesmire gondolsz-é! [link]
De van még ezen kívül számtalan gps widget a play-en.
-
xSide
őstag
válasz
maggi1886076 #49206 üzenetére
Egy alternatíva és hamarosan magyar nyelv is lesz benne...
-
fatal`
titán
válasz
Ott az ingyenes friendcaster.
(#49209) maggi1886076: Miért ne lehetne? Üzenetet is lehet írni, a chathez pedig egy plugint kell leszedni a marketről. Reklám van benne, ennyi a különbség a fizetőshöz képest.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Véleményetek szerint melyik a legjobb, legpontosabb akku-s program. Próbáltam már az akku HD-t és most próbálom a battery info-t. Ezen kívül még melyiket tudjátok ajánlani?
-
Inarus
addikt
válasz
Van belőle ingyenes is. [link] Vagy az nem elég?
-
BigBlackDog
veterán
Sziasztok!
Olyan alkalmazást keresek, amely egy képernyőn képes megjeleníteni a térképen az aktuális helyzetemet, koordinátákkal, magasággal, sebességgel együtt, gps jel alapján. Jó lenne, ha ezen kívül tudna némi infót adni az aktuálisan használt műholdak helyzetéről, jelerősségéről. Ha jól sejtem, valami tracker progit kéne keresnem. Mit ajánlotok? -
maggi1886076
addikt
facebook alkalmazásra tudnátok vmi jó alternatívát mondani?mert a hivatalos elég gáz.friendcastert nem akarom megvenni.esetleg vmi ingyenes?
-
hhheni
tag
válasz
atillaahun #49200 üzenetére
Sajnos, 110-nél is ugyanaz a helyzet
A húgomék routeréről egyébként ugyanez gyönyörűen megy. Tudnál valami másik programot ajánlani helyette?
Köszi! -
Dyrtyho
őstag
Nekem konkrétan csak annyi a bajom az Androidos FB alkalmazással, hogy a mostani frissítés előtti verzióval sem tudok képet megosztani, mert az írja ki, hogy cannot upload this photo. Ez a bug másnál is előfordul ? Vagy csak nálam ? Amúgy most megpróbáltam feltölteni vele egy képet, és most sikerült, tegnap bezzeg nem....
Aktív témák
Hirdetés
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- TCL LCD és LED TV-k
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest