Hirdetés
- Projektor topic
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- OLED monitor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- Milyen DVD-írót vegyek?
- OLED TV topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- A firmware okozhatja a Windows 11 augusztusi frissítésével kapcsolatos SSD-hibát
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
Kakumix #4799 üzenetére
Bocs a hosszabb off-ért.
Ilyen értelemben tényleg van cloud, bár a telepített programok jelentős része max adatbázisokat használ, például az időjárás programok vagy a naptárak, de nélkülük is ugyan úgy működik, csak nincs tartalom, de nem a dokumentumkezelés vagy az adatbázisok elérése igényli a legtöbb erőforrást egy okostelefonon, hanem inkább a játékok és a nagyfelbontású videók rögzítése illetve lejátszása, a sávszél terhelést meg az aktív netezés, program és egyéb fájl letöltögetés vagy frissítés és a streaming videó generálja. A cikk viszont arról szól, hogy a különösen erőforrásigényes dolgok működnek cloud computing alapokon, példaként hozzák a kép és videó szerkesztést. Gondolom van ilyen megoldás ezekre is bár sose találkoztam velük, egy-kettőt viszont néztem már PC-n, jórészt használhatatlanok vagy az offline megoldás sokkal többet tud, túlzásnak érzem, hogy ezeket jelölik meg oknak. Meg aztán minek egy okostelefonba GHz-es, meg lassan kétmagos processzor GB-nyi memória és erős grafikus chip mellett, ha nem csinálnak szinte semmit? A Google docs és a Flash játékok ide sorolhatók, de a webböngészőket már nem tekintjük cloud computing eszközöknek, pedig a PHP például csak a szerveren fut. Teret adhat neki, de ott meg a weboldal maga az eszköz.
A cloud computing ugye nagyon leegyszerűsítve amikor egy kliens program van csak a gépen, vagy még az sincs, csak egy böngészőből elérhető weboldal, ami elküldi az elvégzendő feladatokat adatokkal együtt a szervernek, az végrehajtja, majd visszaküldi az eredményt, így a gép nem végez tényleges számítást az adatokkal. Erős csúsztatásnak érzem a dolgot, azért hoztam fel itt, mert nem tudtam eldönteni, hogy én nem hallottam csak róla, hogy elterjedőben van már ez a megoldás vagy sikerült elsiklani a cikkírónak a cloud és a cloud computing közti különbségek felett. Azt hiszem ahhoz tudnám hasonlítani a cloud computingot, mint a PHP, ami a szerveren fut, cloud, mint a JavaScript, ami a böngészőben fut és csak adatokat vesz a szerverről. Persze rossz példák, főleg mert a JS is a szerveren van, csak nem ott fut.
Aktív témák
- Professzionális fotó- és videófelszerelés bérlés
- XPS 7590 15.6" 4K IPS érintő i7-9750H GTX 1650 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Samsung Galaxy S24 Ultra (újszerű, Független, 256 GB, 12 GB RAM, Titánium sárga)
- Azonnali készpénzért veszek iPhone-t!
- Apple iPhone 16e (használt, Független, 128 GB, 8 GB RAM, fehér)
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 5800X / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- iPad Pro 13 M4 256GB wifi újszerű 2028.04-ig jótállás
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF/ i5 8-9-10 gen / Elitedesk 800 G4 /Win11- Számla, garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2133
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest