- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
- Elérhetők a Micron HBM4 memóriájának mintái
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Crytek #38199 üzenetére
3g es 3g tab kozt is van kulombseg, van amelyik gsm modulos soc-al rendelkezik, ezekkel vagy gyarilag, vagy moding utan osszehozhato a beszelgetes, a kinai tabok joresze (rk, aml, alwinner...stb) 3g modemmel szereltek ezekkel nem megoldhato a telefonalas. Pontosabban ha voip elofizetesed van pl skype akkor 3g neten keresztul tudsz telefonalni.
-
Crytek
nagyúr
Soha nem volt még 3G képes tabletem ,csak most.
Ha belerakom a sim kártyámat akkor pl telefonálni hogy tudok róla?Van rá vslami alkalmazás hogy tárcsázni lehessen, vagy hogy müködik?Félreértés ne legyen ,nem kiváltani akarom a telot csak pár perces tesztcsevegésig használnám.Netezni kellett csak a 3G.
-
Webistvan
csendes tag
Közben ijedtemben megoldottam hogy az only wifis tabrol lehessen whatsapp-olni.
Telórol whatsapp backup, és rátettem a tabra.Azé igy mingyá más irogatni!
-
atika88
senior tag
Most vagy elírtak a 3G kívül minden mást, ami elég durva lenne. Vagy csak a 3G-t hagyták le...gyanítom, hogy ez lehetett, mivel elég új típus; így a sok láma aki feltöltötte tojt rá, hogy milyen infókat ad meg. Sokszor láthattunk már ilyet...arról nem is beszélve, hogy ebből a készülékből csakis 3G verzió létezik!
Mindenesetre írtam emailt nekik, hogy most akkor mi az igazság -
VMatteo
őstag
-
Mezcal
addikt
A Pro 7 Duo GPU 4 magja 250Mhz-en működik. A Prime Duo GPU 2 magja üzemel 400Mhz-en.
-
sonaj0203
aktív tag
Bocs csak azért a sürgetés, mert egy hétvégén tartandó szülinapra kellene és a sietség miatt nem akarok rosszul dönteni.
Köszi
-
syberia
veterán
Melyik a legolcsóbb netezős tablet, ami nem hullik szét pár hónap után?
-
V0yager
csendes tag
Ez érdekes amikor az előző hozzászólásomat írtam előtte néztem meg az árát 68 600 Ft volt, de majd lesz ez még olcsóbb remélhetőleg miután a többi cég is elkezdi forgalmazni a hasonló tudású tableteket. Egyébként melyik nem kínai és nem drága ehhez képest és még jobb is ebben a kategóriában?
-
VMatteo
őstag
Még valami:
a Speedben MALI 400-MP4@320 vana Proban
GPU Quad Core Mali 400 MP
GPU Speed 400MHz
jobb a Pro? -
VMatteo
őstag
A Pro Duo és a prime duo között mi a különbség?
jól látom? a Primeban nincs HDMI csatlakozó, meg 1,5GHz-esek a CPU-k? Vagy 1,5-1,6 az ugyanaz? -
V0yager
csendes tag
-
-
atika88
senior tag
Sziasztok!
A kiszemeltem lett egy WayteQ xTAB-100dci! Szerintetek lecsapjak rá? Nagyon jó árnak vélem amit itt látok KLIKK!
-
vlevi
nagyúr
válasz
fogtunder #38170 üzenetére
"a raktárkészletben is áll a pénzed"
Teljes mértékben igazad van, ezt már jópárszor kitárgyaltuk. Ráadásul pont az informatikában, ha valamit fél év alatt nem tudsz eladni (legfőképp a mostani sláger tablet, processzor, tv témában), nagyjából ki is hajíthatod az ablakon, mert elavul. -
fogtunder
nagyúr
válasz
Redneck #38167 üzenetére
mivel ebben dolgozom jó pár éve, nagyjából tisztában vagyok a piaci körképpel, de még mindig fárasztó, hogy mindenki azzal jön, hogy mekkora lehúzást csinálnak itthon a forgalmazó cégek, ez az általánosítás pedig baromság. ha valaki akar normális supportot nyújtani, raktárkészletet tartani, és nem azon filózni hajnali 2kor az ágyban, hogy vajon mikor jön rá a NAV, akkor az plusz költség, ami bele lesz építve az árba. nagyon jó példa erre a szolgáltatói prepaid árak vs. sufni GSM telefon árak.
behozatalnál meg azért a piaci ellentéteken kívül vannak egyéb dolgok is, a ganaricális ügyintézés simán el bírja vinni a komplett árrésedet, ha szar volt a gyártás minősége, mert ugye vagy rászámolsz x% cserekészüléket, vagy alkatrészellátást kell megoldani, szervízt találni. van ugye vám is, meg áfa, a raktárkészletben is áll a pénzed, mert kínából nem fognak 2 hét alatt új fuvart hozni, és bármennyire nincsenek is túlfizetve az alkalmazottak, a nettó bérük kétszeresébe kerülnek legalább.
részemről minden tisztelet a legális bizniszt futtató korrekt kiskereké, akik a mutyizók miatt szívnak
-
m3ss
veterán
hasznal vki ilyen, estar mid 1028-as tabletet? vajon van ehhez fozott rom? meg google sem nagyon ad ra talalatokat
viszont jo arban van...
-
tjb007
nagyúr
válasz
Redneck #38164 üzenetére
Először is úgy kezdődik a dolog, hogy egyik nagyker sem fog Chuwi, Ainol, meg hasonló kínai márkákat berendelni, szóval attól, hogy te meg tudod tenni még a nagykerek nem fogják. A nagykerek a hazai piacon jelen lévő márkától fognak berendelni, a haza márkák viszont addig nem csinálnak semmit, amíg ki nem futtatják az a terméket, aminek a helyére behozzák majd azt a másikat (mivel senki sem szeretné, hogy a nyakán maradjon bármi is).
A másik dolog meg az ár. Senki sem fog a megjelenés után beleugrani bármibe is, mert egyrészt az első szériák problémásak, másrészt pedig drágábbak, mintha 2-3 hónappal később venné meg, amikor már jönnek a még újabb modellek.
Azokat a szutyok egymagosokat is azért lehet kapni, mert a kínaiknak már nem kell, olcsón "kiszórják" a készleteket, itthon viszont ezeket még el lehet adni, mert van rá kereslet. -
Redneck
nagyúr
válasz
fogtunder #38166 üzenetére
Ebbe nem is megyek bele bővebben, vannak itthon korrekt (a hazai viszonylatban) és kevésbé korrekt boltok, valamint vannak undorító lehúzós helyek is. A korrekt kiskerekkel semmi bajom, nekik a kisebb árréssel ki kell tudni termelni a rezsit/dolgozók bérét az alacsony profit mellett. Ők azok a webshopok/boltok ahova szívesebben megy az ember.
Amúgy ha most kisvállalkozásba kezdenénk hogy kínából hozzunk be jó áron telefonokat, nagyon hamar nem tetszene a piac leosztóinak és a karhatalomnak. Hamar lenne egy törvénymódosítás amibe belerejtenének egy kis buktatót hogy ne érje meg.
Szerk:
Én az Xperia Z Ultrát csodáltam mostSzép "kis" telefon/tablet.
-
Rellind
senior tag
Lesz a közeljővőben valami bomba tablet?
Érdemes várni vagy megrendelhetem az Xperia Z-t? -
Redneck
nagyúr
válasz
tjb007 #38161 üzenetére
Akkor szerinted miért nincs még a piacon? Ha egy felhasználó meg tudja oldani a készülékek importját akkor egy nagyker nem? Ugyan már ne légy naiv. Egyszerűen le van már osztva a hazai piac mint mindig. Ha most lehetne kapni RK 3188-as gépeket alaphangon 2GB RAM-mal és 16GB ROM-mal szép Retina/IPS kijelzőkkel az agyon reklámozott gyártók nem adnának el annyit mint nélkülük.
Te mivel indokolnád hogy nincsenek ilyen gépek jelenleg kereskedelmi forgalomban? Bezeg vannak szutyok egy magos szarok amiket máshol már a kutya sem vesz már meg.VMatteo:
Azzal nincs semmi gond, én is ugyanebben a csónakban evezek. Ha nem próbálod ki egymás mellett mindkettőt úgy sem fogsz megtudni semmit. Mindkét topikban vannak negatív és pozitív vélemények. A közölt hozzászólásokból és specifikációkból rakd össze a képet vagy próbáld ki őket ha tudod. Ha nem tudod kipróbálni, 8 napon belül elállhatsz a vásárlástól ha neten vetted. Hidd el én is ezen agyaltam.Crytek:
Hidd el én sem szeretem a hazai (ne nevezzük azért magyarnak ha kérhetlek) áruházak lehúzós árképzését. Heteket viszont nem tudok várni még ideér, ha valami baja van, újabb heteket még garancia-ügyintéznek. A srác is aki ezzel foglalkozik azt mondta jól gondoljam át, aludjak rá egy hetet.Szerk3:
giorgio:
Azért nem fizetik ám túl az alkalmazottakat. Plusz árrést mindig rádobnak a valósra.
Csak egy példa.
Nagykerben egy termék 50Ft.
Kiskerben ue. 65Ft.
Multiban 75Ft.A kiskertől mondjuk nem sajnálom, már ha korrekt és látom hogy az ott dolgozók elégedettek, illetve a vásárlók hozzászólásai pozitív képet adnak.
-
Dr. Mózes
aktív tag
Sziasztok!
Tudtok nekem ajánlani olyan mini billentyűzetet, amivel lehet gépelni és magyar v. német kiosztású? Lehet összehajtható is, csak egy hagyományos bill. nem férne be a táskámba. A legjobb olyan volna, amin nincsen numerikus billentyűzet. -
Redneck
nagyúr
válasz
Crytek #38155 üzenetére
Ettől tartok én is, nem akarnak konkurenciát a Tegra 3-nak és a két fő gyártó készülékeinek. Áhh picsába egyéni importot nem szeretnék
Az nem +15k hanem általában +20 vagy 25%
VMatteo:
Hagyd már abba és vegyél Speedet inkább.tjb007:
A hazai importőrökre értettem. Itthon nagyon pörög a Samu-Apple vonal egy ideje. Nem vágynak kínai konkurenciára amelyik alacsonyabb vagy azonos áron, többet is ad(hat). Így értettem.
Az alsó régióban a Tegra 3, a magasabb árszegmensben a Samu-Apple nyomul. Az embereket a szolgáltatók hülye reklámjain keresztül okosítják. -
VMatteo
őstag
Zavar még hogy a Pro Duo-t csak USBről lehet tölteni?Magyarul nem tölthetem miközben pendriveról nézek filmet?
-
Redneck
nagyúr
Szerintetek mikor érkezik kis hazánkba Rockchip RK 3188-as Tablet átlagos boltokba?
-
tvamos
nagyúr
válasz
VMatteo #38137 üzenetére
Nekem hatarozottan tetszik, hogy nagyobb a felbontas a N7-en, mint az Aurora II-n volt. Sokkal szebbek a kepek, meg minden. Szerintem jo dolog, az 1024 helyett az 1280. (Bar az is lehet, hogy a display minosege zavar meg. Bar ha jol tudom, mindketto LG display, vagy nem tudom.)
-
Redneck
nagyúr
válasz
z0d1AK #38150 üzenetére
Szolgáltató intézte. Olvastam most fórumokon persze a szolgáltató a hibás, mert ha közvetlen az Appletől veszed (nem tudom ez mitől más, ugyanaz a termék, a szerviz szintén Apple) akkor 1 nap alatt arannyal rakják ki előtted a járdát mikor az újért mész. Mindegy tulajdonképpen hidegen hagy az Apple. Ugyanazt a társaságot gazdagítja mint a szolgáltató. Sőt, tulajdonképpen miért nem Szlovákiában vette, ott kolbászból van a kerítés... Lezártam, aki ébren van látja miről van szó, aki a másik oldalhoz tartozik annak meg hiába magyarázom. Kettős mérce és globalizációs lezüllesztés megy itt a vadkeleten.
Szerk:
A hibás de új készüléket is csak refurbishedre akarták cserélni. Ez is korrekt és a szolgáltató hibája. Ilyenkor hol van a hírös Alma terméktámogatás?
Ez az üzletpolitika és az adóelkerülésSzerintem még a koreaiak is prémiumabb hozzáállást tanusítanak.
-
z0d1AK
nagyúr
-
Redneck
nagyúr
válasz
z0d1AK #38146 üzenetére
Csak itt Abszurdisztánban nem adtak más készüléket másnap. Nem sufni GSM-es volt egyik sem.
"Az egy év garancia valóban nem sok, de ez annak is köszönhető, hogy a fogyasztóvédelmi törvények nem kényszerítik ra ezt a gyártóra. Az Eu-ban két evet kellene az ilyen eszközökre adni, de nem követelik meg az adott országok. Pl Szlovákiában két év garancia van az iPhone-ra is."
Az adórendszerben is van kiskapu, nem véletlenül, hogy egy ilyen derék cég mint az alma ne fizessen adót.
-
sonaj0203
aktív tag
válasz
laszlohu #38075 üzenetére
Köszi!
Kaptam még néhány ajánlatot ezek közül melyik jobb: Concorde 7015 vagy Koobe S7 Easy vagy Wayteq xTAB-70.
Szerintetek ez mennyire valós merjen az ember vásárolni, mert szerintem igen csak jó ár: Prestigo Multi Pad 7 Pro Duo
Köszi
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
Redneck #38106 üzenetére
,, Lehet hogy emberekkel társítom mert azt vettem észre hogy az Apple fanok nagyképűek felénk. 3-ból 2 Iphone adta meg magát körülöttem és töltött heteket szervizben."
Ne állíts kérlek hülyeségeket. Az Apple jelenleg iPhone esetén olyan garanciális megoldást alkalmaz, amit egyik más gyártó sem. Ha meghibásodik a garancias iPhone, beviszed bármelyik APR-be és legkésőbb másnap kapsz egy másikat.
Itt csak akkor van hosszú hetekig tartó szerviz, ha valami sufni GSM-ből veszed, sőt, meg akkor sem biztos.
Az egy év garancia valóban nem sok, de ez annak is köszönhető, hogy a fogyasztóvédelmi törvények nem kényszerítik ra ezt a gyártóra. Az Eu-ban két evet kellene az ilyen eszközökre adni, de nem követelik meg az adott országok. Pl Szlovákiában két év garancia van az iPhone-ra is.
-
VMatteo
őstag
Nemtudom... Ez a Pro Duo tavaly novemberben jött ki, a Speed meg idén májusban. Az a félév nem jelent semmit?
-
VMatteo
őstag
Na most el lettem bizonytalanítva! Ó te édes tudatlanság!
Concorde:
pro: nagyobb felbontású kijelző, BTPrestigio:
pro: nagyobb akksi, 2 év gari, 2 kamera (bár nem izgat)
a felbontás mennyire szól bele a sebességbe?900mAh a különbség az akksiknál, ez meg jelentős -
tjb007
nagyúr
válasz
banderasz77 #38131 üzenetére
Működni működik, csak nem mindegyikkel.
(#38132) VMatteo
Jól látod, mellette pedig más nem szól, ellene viszont igen, mégpedig az kisebb felbontású kijelzőpanel.
-
Webistvan
csendes tag
Valaki tudna segiteni, hogy lehet a whatsapp progit wifis tabon használni?
Már az elején a szerződés elfogadásnál kiírja hogy nem kompatible hardver. -
Redneck
nagyúr
válasz
banderasz77 #38131 üzenetére
Igen. Az a Concordenál is. Én is az akksi és a gari miatt választottam. Adnak most hozzá tokot is plussz a Concorde nagyobb felbontású tehát valamivel lassabban futnak rajta a játékok pl. A ROMokról topikokban kérdezzetek azért, én már a Pro Duoról érdeklődtem és jók a tapasztalatok. Hibák azért előfordultak de azokat orvosolták.
Logout Pro Duo
[link] -
vlevi
nagyúr
válasz
tjb007 #38128 üzenetére
Van nem sokkal többért 4magos is.
Amúgy pedig ennek a kijelzőjét inkább az ipadhoz hasonlítanám, nem a nexushoz. Valószínűnek tartom, hogy ezek a kijelzők az első generációs retina displayes ipadokból "megmaradt" darabok. Illetve hát nem állították le a gyártósort.pl. u9gtv, vagy pipo m6. Azthiszem ezek a "nevesebbek" a kínai táblák közül.
Vagy, ha nem 4:3 képet keresel, hanem szélesvásznút, akkor vannak 10.1"-osak, 1920x1200 felbontással.
-
blueye
veterán
válasz
this is life #38120 üzenetére
Kösz, de én Kínából veszek majd (ha le akarom cserélni a Tab 10.1-et), ezt a nővérem miatt kérdeztem.
-
VMatteo
őstag
Köszi a gyors válaszokat. Ti melyiket vennétek?
-
-
VMatteo
őstag
A CC 7015-öt 22 óra alatt adtam el 16e Ft-ért!
A nagy dilemma hogy mi jöjjön helyette? 9"-os nincs 35e Ft alatt ami IPS, dualcore, stb ugye? 7"-osban mi most a csúcs 35ért?Külföldről nem merek rendelni. CC speed, wayteq 70dci? Melyikhez van jobb támogatás?Főzött ROM-ok? -
válasz
blueye #38118 üzenetére
Ha venni akarsz itt is megteheted[n7 refurbished]
-
Redneck
nagyúr
válasz
marcyman #38107 üzenetére
Detto ezen agyalunk egy kollégámmal épp
Ebben igazad van mondjuk de te tudod hogy szeretnél-e Apple terméket
Mondjuk ha nincs más akkor tényleg nem tehetsz semmit.
Nexus amúgy jobb persze mint egy Rockchipes cucc, azért a Tegra 3 nem akármi. Viszont itthon túlárazott és 1 év garis :S Nem is mindegy mondjuk hogy 37 vagy 60-70.
Szerk:
Nem fogsz mellé, pláne ha jó áron veszed és ha megelégszel az Apple adta kiterjesztési korlátokkal. Ha azt legyőzöd, egy korrekt masina tulajdonosa leszelNem szar az Apple ezt sosem mondanám, egyszerűen lehúzós és kész, de talán a Mini még nem annyira.
-
tvamos
nagyúr
válasz
Redneck #38106 üzenetére
Az a baj, hogy jo hardware van, jo firmware meg nincs. Persze nem kicsit unfair osszehasonlitani, de ezelott Aurora II volt nekem, hardware teljesen OK volt, de ott volt a firmware-rel a sz@rakodas. A Nexus 7 fenyevekkel jobb! De tenyleg. Es a kollegam iPad-je, (a legujabb, vagy retina, vagy mi a szosz,) az ugyan annyival jobb a Nexus-nal. (Persze, sokba kerul, es nem biztos, hogy az megeri. Nekem nem, mert nagy, es nehez, de ez csak egyeni preferencia kerdese. Ellenben a mini nem hiszem, hogy sokkal jobb lenne a Nexus-nal... de lassan egy eve hasznalom, es azert lassul, egyre jobban akadozik. Allitolag egy factory reset megoldana, de nem bolygatom, jo meg.)
-
bsanya
aktív tag
válasz
tjb007 #38102 üzenetére
És erről a márkáról/típusról mi a véleményed:
Freelander PD800 HD Dual Core
Itt most jó áron láttam:
http://www.geekbuying.com/item/Freelander-PD800HD-Dual-Core-Exynos-5250-Android-4-2-Tablet-PC-9-7--Retina-Capacitive-Touch-Screen-2048-1536-2GB-16GB-BT-White-315165.htmlKöszi
Sanya -
marcyman
aktív tag
válasz
Redneck #38106 üzenetére
Igazából egyetértek veled.
Csak nem igazán találok alternatívát ilyen 70 ezres árszegmensben az iPad minire android vagy windows fronton.
Lényeg, hogy 8" kijelző legyen és aránylag erős, megbízható gép.
A Samsung note 8 sajnos túl drága. A Nexus 7 kijelzőméretével nem vagyok megelégedve. -
Redneck
nagyúr
válasz
marcyman #38099 üzenetére
Szerintem undorító az Apple üzletstratégiája. Pont az 1 év gari és a túlárazottság. Keresnek dollár milliárdokat és nem fizetnek adót. Lehet hogy emberekkel társítom mert azt vettem észre hogy az Apple fanok nagyképűek felénk. 3-ból 2 Iphone adta meg magát körülöttem és töltött heteket szervizben.
Elismerem a felhasználói élményt, de nem gondolom hogy egy komolyabb Androidos készülék ne nyújtana annyit mint egy Ipad. Ha nem használsz specifikus programot akkor jobban jársz ha nem veszel tőlük semmit. Undorító bagázs szvsz
Szerk:
Tudtok olyan 8-as Android gépet ami nem Galaxy Note és van benne 3G, GPS, jó kijelző és jó hardver? -
keccsa
aktív tag
Sziasztok!
Nem teljesen tablet, de hátha mégis...
Olyan 7"-os navit/táblagépet keresnék (WIN CE vagy Android), aminek IPS (vagy legalább is nagyon szép, kontrasztos, nagy betekintési szögű) kijelzője van, érzékeny a GPS vevője, és VAN NEKI AV bemenete! Autós DVB-T tunert szeretnék rákötni, így nem kellene két képernyőt (navi+TV) elhelyeznem valahogy a műszerfalon/tetőn (egyet is elég nehéz lesz...)!
Találkozott már valamelyikőtök hasonló szerkezettel? -
tvamos
nagyúr
Kiveve, ha mar Androidrol is letorolted, hogy ne akadozzon... Mert azert a widgetelosdi kepes megakasztani egy 4 magost is!
Szerintem a "tularazott" kifejezes nem jo! Egyszeruen meg kell fizetni a Smartsagot! Es azert egy Galaxy Note 8-hoz kepest mar nem olyan draga mini.Mondjuk annal nem is feltetlen jobb... Szerintem probald ki. Ami a nagy baj mar ezeknel, hogy hasznalni kell nehany napot, es akkor mar csak az van, hogy eladod buktaval. Az meg nem jo!
(#38101) Bozek
En siman lecserelnem, de.. a Nexus 7 teljesen jo. Errol nem erdemes... bar a fent emlitett Note 8 az pofatlan jo cucc! Par hetig biztosan lekotne a pen. -
tjb007
nagyúr
válasz
DanielLong #38089 üzenetére
A SoC erősebb benne, minden másban viszont elmarad a SmartQ T19-től.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AKCIÓ! Gigabyte H510M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- PS3 Játékok 1500Ft/db - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Új! HP 230 Vezetéknélküli USB-s Billentyűzet
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G6 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged