- Azonnali fotós kérdések órája
- VR topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- TCL LCD és LED TV-k
- Úgy tér vissza a Commodore 64, ahogy titkon mindenki várja
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen TV-t vegyek?
- Jóárasított AI PC-ket szeretne látni az AMD
- Apple MacBook
- OLED monitor topik
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
tthom
senior tag
válasz
I.T.E.M #3798 üzenetére
Én úgy vagyok, hogy kb. már a pénz is meg lenne rá, de egyszerűen nem tudok dönteni. GPS kell, soha nem lehet tudni alapon, Dropad A8 tuti jó lenne, olcsó, mindenki dícséri, de nincs még bluetooth se, hogy esetleg egy külső vevőt. Á, szívás.
Kinntről meg garancia nélkül venni 50-60e-ért... Nem tudom..
-
seahorse
csendes tag
Köszönöm Nektek a segítséget!
Esetleg ilyesmi árkategóriában (50 e körül) van más tablet, amit ajánlanátok?
-
Zirowe
nagyúr
-
Zirowe
nagyúr
Sziasztok, ugyebár rég óta keresek vmi olcsó kínai tabletet, főleg képregény olvasás céljából, 10" lett volna a célcsoport, de végül találtam egy 7"-est elég olcsón, nem tudtam nemet mondani!
Egy 7" ePad Flytouch-ról lenne szó, kemény 13484 magyar valutába fájt.
Az adatlapja szerint a következőek a paraméterei:
CPU VIA8650, High-performance 800MHZ CPU+300MHZ DSP
Operation system Android 2.2 (Support Flash 10.1)
Memory 256MB DDR2
Storage Device 2GB NAND Flash maximum capacity of 32GB tf card
Gravity 4-Dimensional G-sensor
LCD 7" Touch screen, 800*480 pixelsAzt szeretném kérdezni, hogy használt-e már más ilyen gép, mik a tapasztalatai, és hogy mennyire valósak a megadott paraméterei?
Esetleg root vagy főzött rom van rá?Köszi!
-
seahorse
csendes tag
válasz
I.T.E.M #3775 üzenetére
Köszi.. mást én se nagyon vettem észre... és Te melyiket ajánlod inkább:
-Archos 70
-Wayteq Xpad 70 (e felé húzok..)
-Navon T810Az archos neve nekem spec ismeretlen, de látom, hogy eléggé széles a kínálatuk, így vszeg én vagyok tudatlan..
Amire kéne: film, olvasás, zene, játék, wifin net
Kösziiiii
-
AS
félisten
LOL HTC megint megbolondult...
LINK -
megalover
tag
válasz
I.T.E.M #3770 üzenetére
A tízcolos batárok és még nagyobb társaik nekem már kifejezetten használhatatlanok, hogy vegyem én azt elő egy járművön vagy bárhol útközben, max autóban de az meg nekem nincs ugyebár....
Mondjuk már a 7colos is kissé határeset szerintem, én elvileg egy 5 colosat szerettem volna, de abból meg semmi rendes választékot nem tudnak(*) felmutatni - elérhető áron persze - ami azért nem kicsit bántó!
(*Egy Ramos 5 colban lenne ugyan, de az meg már lassan fél éves prototípus, kicsit elavult..)
-
megalover
tag
Hm, hogy mik vannak. DE tényleg igazad lehet, szóval ezek szerint erről készült ott a leírás véletlenül, ám nekem (még)sem tűnt fel!!
Külsőleg kicsit jobban tetszik a BluePanther, mint ez az újabb. Belsőleg viszont meg amaz gyengébbecske kicsivel újabb társánál, szóval megnézem mind2őt és majd csak aztán döntök hogy melyik legyen végül is a szerencsés kiválasztott..
-
Na én megrendeltem ezt az archos 101-et,ha megjött leírom a tapasztalataimat...
-
A gpu-ról találtam valamit,feltéve,hogy ebben a kütyüben is az van (MALI 400MP)
Ahogy olvasom az új galaxy SII be is ezt rakták a powerVR SGX helyett.. Hm
-
megalover
tag
válasz
I.T.E.M #3758 üzenetére
Komolyan mondom, ez az első (no.1) értelmes - valamire való - tablet kínálat kicsiny hazánkban és itten már kapható is úgy látszik...
De lehet meglesem, s (ha tetszik) megveszem!!!
Köszönjük a linket!
///A kapacitív jelző a kijelzőjére azonban egy kissé eltúlzottnak látszik.. lásd: "...a legújabb fejlesztésű "resistive" érintőfelületével minden lényeges funkciója elegánsan és könnyedén elérhető, ill. vezérelhető...."///
-
válasz
seahorse #3760 üzenetére
Én ezt nézegetem, nekem nagyon szimpatikus,és normális támogatás is van hozzá...
Magyar részletes leírás és 70e FT!
Archos 101 részletes technikai leírás www.archos.com
-
seahorse
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen tudatlan vagyok a témában , azaz pár dologgal már tisztában vagyok . Szóval szeretnék venni egy tabletet , de nem csúcskategóriásat.
Amire szeretném használni, iiletve szeretném, hogy tudjon:
-ebook olvasás
- filmnézés
- zenehallgatás
- wifi
-bluetooth
-flashes játékokat lehessen rajta játszani (ha jól tudom, ehhez android 2.2 kell..)
-mobilnet nem fontos rá, elég a wifi
azt hiszem ennyi lenne...
Kettőt néztem ki:
-ConCorde Tab 7.1 tablet
-Navon T810..
Ajánljatok mást is nyugodtan!!!
Légyszi segítsetek!!!! -
tthom
senior tag
válasz
I.T.E.M #3758 üzenetére
Ennyi pénzért nem tűnik rossznak, kérdés, hogy a 800x600 mennyire támogatott az Android alkalmazásokban. De ha tényleg kapacitív, meg ugye hazai garancia, akkor ilyen procival, képernyővel... Hát ha még a bluetoothon keresztül támogatja a GPS modult, akkor meg aztán pláne.
-
-
Luissimo
veterán
itt állok a speedshopban, a bemutatópult elött, de egyetlen bemutatodarabjuk sincs még belöle.
ha később is kezdik forgalmazni, azért egy tapogatnivaló darabot kitehetnének belőle.
MARKETING.
(nemlenne rossz,de a 800*600 miatt kicsit nagytéglának tűnik.)
de majd kiderül, ha lesz belőle. -
batuz
csendes tag
Ez egész barátságos készüléknek tűnik az árát tekintve is: http://www.speedshop.hu/termekoldal/52748_internet_tablet_wayteq_xpad-70.html
-
Luissimo
veterán
szépnapot mindenkinek...
m.sg.hu/cikk.php?cid=82038
szerintem igazavan a mukinak, átkéne öltöznie mindegyiknek, market inget kellene cserélniük. :-)
-
kolosanyi
veterán
válasz
Luissimo #3731 üzenetére
Pont jövő héten kezdődik...
(#3734) rakal
Változó, általában sikerül lejegyzetelni a lényeget. Más kérdés, hogy milyen külalakkal, de ott van, az a lényeg.(#3735) Luissimo
Hát a Műegyetemen nem szokott ezzel gond lenni. Viszont csak a diasorozat az sokszor hiányos, nehéz kivenni a vázlatpontokból, hogy mi akar lenni, ezért kell mellé, amit én jegyzetelek. Volt olyan zárthelyi nem is egy, hogy olyat kérdeztek, ami nem volt benne a diasorozatban, de előadáson elhangzott...De nem baj, nem teszek le erről a jegyzetelős ötletemről.
Idén már nem fog kelleni (most már mindegy kategória), nyáron meg kibírom tablet nélkül. Őszig meg talán letisztul, hogy mi lesz, de van egy olyan gyanúm, hogy valami Win tablet lesz belőle...
(#3732) Spidee
Point of view, illetve a -
Luissimo
veterán
nohameg nem, akkor rossz egyetemre jársz, azonnal váltsál. :-)
Vazze, milettvolna velunk anno a KKVMF-en, Schnöller tanárúr Villanytan és Selmeczi tanárúr Fizika előadásain, ha nemtudjuk lejegyzetelni a Schrődinger egyenletet vagy a különböző gráfokat.
holvolt még akkor a ppt vagy pps dia ? -
rakal
senior tag
válasz
kolosanyi #3728 üzenetére
Az előadáson kopírozó jegyzetelést én a HEROIC FAIL kategóriába sorolom,nem tudom,te hogy vagy vele,de én kb 25-30% nál el szoktam veszteni a fonalat,a grafikus ábráknál meg mire elkezdtem scribolni,már ugrott is az előadó,szóval fail,márcsak a sebesség miatt..
Szerintem sokkal értelmesebb,ha a kedves előadótól elkéred az előadásdiákat,ppt-ben,pdf-ben,vagy pps-ben etc.,majd ráteszed a tabletre,azt hiszem,több egyetemen ez már elérhető opció..,így már van némi értelme a dolognak. -
Spidee
senior tag
Sziasztok!
A két gép közül melyiket ajánljátok inkább, és miért?
-Point Of View Mobii Tegra 10
-ViewSonic ViewPad 10sA segítséget előre is köszönöm!
-
hun_gery
aktív tag
válasz
panizzi #3725 üzenetére
WM8505
VIA8650Rockchip 2808
Rockchip 2818
Telechips 8902
telechips 8903
ZT180
imx 515
Cortex A8
Amlogic 8926
Tegra 2ajánlott olvasmány:
http://mp4nation.net/blog/2011/03/the-big-players-chips-in-the-shenzhen-tablet-market/
ezt olvasd el -
kolosanyi
veterán
válasz
Xpredi01 #3727 üzenetére
A kapacitív egyébként nem fontos, megvagyok nélküle is, a rezisztív különben is jobb ilyen feladatokra. Itt a lényeg az alkalmazáson van, amivel lehet normálisan jegyzetelni. Nem rég keresgéltem neten, belefutottam egy srác blogjába, aki egy régi XP-s tabletet használ pontosan ilyen célokra. Kiválóan megold vele mindent (sőt a koleszban nincs is más gépe, mert minek), amit én szeretnék egy tablettel. A hátrányait is leírja. Egyik a világítás, de szerinte ez elviselhető (szerintem is egyébként), másik az üzemidő. Ez utóbbi miatt szeretnék ARM procis gépet, mert ezek a Win-es tabletek jó, ha 4 órát mennek, ami nekem édeskevés, pótakksival meg szórakozzon a fene. Szóval alkalmasak erre a feladatra, persze nem mindenkinek szimpatikus ez a megoldás. Nekem azért az, mert tényleg bele lehet fulladni a sok száz oldal jegyzetbe tantárgyanként + még, amiket én is írok az előadásokon. Ez keltette fel az érdeklődésem ez iránt amúgy, de ez baromi drága, ennyit nem szánok rá. Valami olcsóbb droidos megoldás lenne az igazi, ha létezne ilyen, mármint nem olcsó droidos tablet, mert az van dögivel, hanem ilyen app.
-
Xpredi01
tag
válasz
kolosanyi #3726 üzenetére
Gondolom nem újjal akarnál írni... A kapacatív stylus-ok jellemzően tompa végűek, nehezítve a pontos bevitelt, (pedig az íráshoz az kell), a képernyő is folyamatosan világít a szemedbe. El nem tudom képzelni, hogy az ilyen felépítésű tabletek hosszú távon alkalmasak legyenek erre a feladatra. (tehát nem az előkapom leírok valamit, hanem a napi több órás írásra)
Amit linkeltem Asus-t, az talán már közelebb jár a megoldáshoz...
-
kolosanyi
veterán
válasz
Xpredi01 #3721 üzenetére
Hogy alkalmatlan lenne a kapacitív érintőpanel ilyesmire az nem igaz. Csak értelmes programot nem láttam még, ami jó lenne ilyesmire droidon. Azért ezt portolhatnák droidra. De ez is elég jónak tűnik. Na szóval ilyesmikre gondoltam, mint jegyzetelő appokra, de ezek szerint akkor a droid vonalat ne erőltessem. Csak ezzel az a baj, hogy annyi pénzt nem akartam rászánni a jegyzetelősdire, meg az egész tablet dologra, amennyibe egy iPad, vagy akár egy Windowsos tablet kerül...
-
panizzi
aktív tag
Egy "szakértő" rakja sorrendbe legyenszíves (gyorsulás szerint) :
WM8505
VIA8650
Cortex A8
Tegra 2
Rockchip 2808
Rockchip 2818
Telechips 8902
ZT180
Amlogic 8926 -
Luissimo
veterán
Haggyadcsak, nemérdemes vele, rámutazik. a muki :-)
(csak érzékeltetni akarta, hogy, annyira sem érdemesít, hogy annyi időt rámszánjon, hogy átkapcsolja a tablettáján a billentyűzetet ékezetesre.)
merthogy arra gondolni sem merek, hogy nem kompatibilis a kütyüjével :-)Mertugyebár, miaz, hogy ismét ????
Egyébkéntis, amit én írtam, abban a lehet szó szerepelt,mert annak nagyobb a szabadságfoka, mint a nem-nek.HA az általam emlegetett kapacitív, kifordítható képernyőjű, windows netbook kapható 100 alatt,akkor persze MEGINT TÉVEDTEM.
-
Xpredi01
tag
válasz
kolosanyi #3720 üzenetére
Szerintem semennyire, a kapacitív kijelzők teljesen alkalmatlanok erre a célra. Nekem is kellene valami ilyen célra, mert szinte belefulladok a sok papírba az egyetemen.
[link] ezt nézegettem, de nem nagyon lehet még kapni. (állítólag nem lesz vészes árú). Ha lenne egy ilyen pixelqi kijelzővel, androiddal, emberi áron, rohannék is a boltba.
Nem értem, hogy egy gyártó sem veszi észre az ebben a területben rejlő potenciált... -
kolosanyi
veterán
Tudom, hogy nem tartozik szorosan a topic témájába, de azért megkérdezném.
Szóval az lenne a nagy kérdés, hogy droidos tableteken mennyire lehet normálisan, kézírással jegyzetelni? Ugyanis a majdani vásárlásom során ez egy kizáró ok lehet, mármint a jegyzetelés hiánya, mert az lenne az egyik fő funkció, amiért tabletet vennék. Nekem egyetemre nagyon hasznos lenne, így első év után úgy vagyok vele, hogy szívesen áttérnék a digitális jegyzetelésre. Nézegettem a marketen a progikat, de telefonnal ugye más a kínálat (a 320x480-as felbontás miatt). Olyan program kéne, ami képes a kézírásos jegyzetelést (nem szövegfelismerés) valami széles körben elterjedt formátumba menteni, pl pdf, esetleg nyomtatni. Olyasmi, mint ami az XP tablet editionben van. IOS-re láttam ilyet a neten, droidra nem láttam még olyat, ami ilyet tudna. A Genial Writing a legjobb, amit próbáltam a telefonommal, de az nem tud nyomtatni, meg pdf-be menteni. Ha nincs ilyen, akkor le kell sajna tennem a droid vonalról, pedig ilyesmit szeretnék, mert egyrészt olcsóbb, másrészt meg üzemidő szempontjából nem mindegy.
ui.: A htc Flyer jegyzetelős funkciója nem okés, mert annyit nem szánok rá, amennyibe az a cucc kerül itthon. (Pedig amúgy tetszetős.)
-
rakal
senior tag
válasz
panizzi #3714 üzenetére
Gagyi,ne vegyél ilyet a saját jól felfogott érdekedben..
Érdemes megjegyezni:kapacitv képernyős tablet 180-200 USD körül kezdődik,ami alatta van,az minimum gyanús...
Úgy látszik,a Kínában minden gyártó racuppant a tabletbusinessre(a PMP gyártók is)
Komolyan mondom pár hónap múlva ember legyen a talpán,aki eligazodik majd a kínálattengerben...(most sem könnyű) -
panizzi
aktív tag
-
Luissimo
veterán
szia.
mondjuk ez a válasz várható volt a specifikációd után.egyébként. necsüggedj, tudsz venni olyan netbookot,amin windows ketyeg, tíz collos és kifordítható az érintőképernyője és kvázi összecsukva tudnád a célra használni, amennyiben a többi igényednek megfelel.
Hja, hogy az nemjönne ki százezerből ?
Sanszos ... -
Luissimo
veterán
válasz
nextman #3709 üzenetére
opera mini böngészget rajta, végül azjöttbe a legjobban.
flasht játszik, (nagyöröm a zte blade után ez a tudása)anysoft keyboard ketyeg rajta magyarosítva, mert a sajátja csak hosszannyomás után volt hajlandó az ékezetes betűkre.
youtube hd videokat játszva játsza.
Az árakon ne akadj fenn, az első rendelésünk nekünkis egy 169 dolcsis mukitól volt, csakaztán kiderült, hogy ő már nincs is az élők sorában.
ígyakadtunk maxstartra, igaz kicsivel drágább volt, de egy hét alatt ittvolt. -
nextman
aktív tag
válasz
Luissimo #3708 üzenetére
Böngészőjével hogy vagy megelégedve? És a virtuális billentyűzettel?
Flasht játssza?Ugyanaz lehet, mint ez?
http://szamitastechnika.vatera.hu/laptop_tablet_pc/egyeb_notebook/capacitive_tablet_pc_1ghz_samsung_processzor_7_1454980430.htmlDöbbenet, ha a srác 20ezres árréssel akar dolgozni...
-
Luissimo
veterán
- mennyi időt tud egy feltöltéssel film + internet
én netezésnél kb. 6-7 órát mondanék neked, változó intenzitással.
+filmnézéssel nemtudom.- a 800*480 nem zavaróan pixeles ?
Nem zavaró, az teljesen jó felbontásnak számít ezen a 18 centis képátlójú displayn. (persze 1024*768 vagy valami egyéb biztosan szebblenne)
- kitől rendelted, mennyi a szállítási költség + vám (ha nem titok) ?
Dhgate, maxstart nevű eladó, szállítás ingyenes csomagra írva 41 dollár gift, azaz vámmentes
- mennyi ideje használod ?
egy hónapja használom
- napsütésben látszik belőle valami ?
a napsütésben jobban kell kukkolni, de azért látszik.
neteztem már a kertből vele, de jobb ha a diofa árnyékába huzodom.
strandon filmetnézni, ebookot olvasni nemalkalmas, de netezni ottis lehet vele. -
-bh-
aktív tag
Uraim!
Lenne egy kérdésem: alulinformált vagyok tablet témakörben, de szemezgetek a szegmenssel. Ami konkrétan érdekelne, h van-e olyan tablet, emberi áron (100000 Ft alatt...ha lehet, bőven
), amin van Video In/S-Video In, vagy képes kezelni vmilyen USB-s digitalizálót v TV-tunert.
Amiatt lenne érdekes, mert így egy 10" körüli kütyüvel kiváltanám a laptopot (félig..), és a kis monitort, amit kamera-beállításhoz használunk. (nem rögzíteni akarom a kamera képét, csak megjeleníteni a kijelzőn)
A laptopot persze nem pótolja (tárhely), de átmenetileg pár db 720p-s mp4-filet el kell bírnia (tárolni/lejátszani); és ha lehet, időnként kezelnie kéne még 1 kártyaolvasót...
Melyik tablet tudhatja ezeket? -
Nara19
aktív tag
válasz
Luissimo #3704 üzenetére
Minden? tesztet elolvasva maradt egy csomó (láma) kérdésem:
- mennyi időt tud egy feltöltéssel film + internet ?
- a 800*480 nem zavaróan pixeles ?
- kitől rendelted, mennyi a szállítási költség + vám (ha nem titok) ?
- mennyi ideje használod ?
- napsütésben látszik belőle valami ?
Bocs a sok kérdésért. Kösz előre is. -
Luissimo
veterán
válasz
nextman #3703 üzenetére
a felhasználói kommentek fontos visszajelzések, természetesen.
én is megtudom erősíteni pl. hogy az eredeti android 2.2-vel valoban nem teljeskörű a market.
Mint sokminden másra,erre is van megoldás a forumokon.
hja,és hogy törötten érkezett meg? meglehet.
de ez másfajta kütyüvvel is előfordulhat, amiota láttam hogyan rakodnak ki és be bőröndöket a repülőtéren, azota semmin sem csodálkozom.
ilyenkor jön a visszaküldés pl.
Lehet még rendelni a dhgate oldalról is, az azért jó, mert az eladó addig nemkapja meg a pénzt a dhgate-től, amig te valoban átnem veszed az árút.
A 2.2-es Droid, amivel jön, teljesen jól működik.
és a forumon vannak letölthető, újabb firmverek.
és a 4Gb nand flash egy sdhc kártya formájában van beépítve kártyaolvaso foglalatba, és minden további. nélkül kicserélhető egy 16gigásra.
belül a memoria modulok és az integrált videochip is Samsung gyártmány, és az alaplap és a ház is egy korrekt összeszerelés látszatát kelti.
én nembántam meg, hogy rendeltem egyet, most is erről pötyögöm be ezt a litániát.
A skype működőképes ráoperálása és napi hanghívásra használhatósága sokat emelne az amugysem kicsi elégedettségi faktoromon,bízombenne, hogy hamarosan erre is születik megoldás.
Összefoglalva, amig a sokatígérő WeTab nemfogja leváltani , addig ez a kis masina nagyon jó szolgálatot fog tenni nekem a mindennapokban.
Ti sem ijedjetek meg tőle... :-) :-) -
Luissimo
veterán
miregondolsz könkretice?
hogy akadozik?
mert szerintem a cím egy kissé elkapkodott és általánositó.(mintahogy a tizcollos galaxy tablet esetében kiderült)
mindenesetre szerintem még nemsok dolog megy a mézeskalácson,én arragondpltam, hogy az alakul, mert egye több app lesz majd rá.
majd .
de ez minden ujdonsággal igyvolt, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- BESZÁMÍTÁS!Samsung Galaxy Tab S10 Ultra 256GB 5G tablet extra tokkal garanciával hibátlan működéssel
- Kobo Aura Edition 2 (N236) 6" háttérvilágításos kijelzővel, 4 GB-os tárhellyel - jó állapotban
- 16GB RAM 1TB Háttér 10,1" NoName
- Chuwi HiPad Pro 8GB/128GB 10.8" 2K 8mag 2SIM Alu ház 7,5mm 450g
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- HP 200W (19.5V 10.3A) kis kék, kerek, 4.5x3.0mm töltők + tápkábel, 928429-002
- Kingmax 2x2GB DDR3 RAM eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest