-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. augusztus
Új hozzászólás Aktív témák
-
Luissimo
veterán
a 800*600-hoz megkék nézni, hogy vané benne a data könyvtárban olyan felbontásra utaló megoldás.
deha nemvan, akkoris elindul rajta, max. nemlesz teljes a képernyőd. :-)
az ékezetes betűkön nemkell bepánikolni, Or utca vagy Őr utca, mindegy, megtalálja mindenki, nemlehet probléma :-)az Amigo nemegy Ájgó, deazért jobb minden más Sygic, Navitel, Navon és társaitól :-) :-)
netessék megvetni, tessék használni :-) :-) -
tthom
senior tag
A hárombetűs navi megy 800x480-on, biztos lehet találni 800x600as felbontásút is.. Netán átírni a konfigot.. Mondjuk, ez csak vélemény, szerintem nagyon béna az Androidos változat a rendes PNA féléhez képest.. Pl, de lehet csak az én változatom ilyen, nem lehet belőle előcsalogatni a spéci ékezetes betűket, ő, ű. Namost, Budapesten egy legördülő listából kieresni az Őr utcát... Amiben nem csak az ó, ő-vel kezdődőek vannak benne, hanem minden, amiben szerepel ó, ő... Háát.
De mondom, lehet csak ez a verzió rossz, de akkor szóljatok, mert majdnem kivágtam... -
foxi69
tag
Írtam mailt a Wayteq honlapján levő címre ma reggel. Délután itt volt a válasz:
Tisztelt XY!
A bővebb használati útmutató néhány napon belül elérhető lesz honlapunkon. Addig szíves türelmét kérjük
Az USB OTG adaptert pótolni fogjuk. Ez szintén néhány napot vesz igénybe. A pótlás menetéről később tájékoztatni fogjuk.
Üdvözlettel:
WZ
Respect Wayteq
-
megalover
tag
válasz
CHIPman #5389 üzenetére
Virtual Router Could Not Be Started!
Ezzel nagyjából ki is merültek a lehetőségeim.
Nemáár most vehetek erre a célra egy külön routert hogy működjön a net mind2 eszközön? Ez milyen máár??(teszem hozzá azt is hogy mindezt úgy, hogy a 2 eszközön egyszerre van Bluettooth és wifi)
-
pch
senior tag
Üdv!
Van egy toshiba folio 100.
Szeretnék rá 1.4-es foliomod-ot, viszont recovery nem megy tovább miután az ok-ra nyomok.
Ezt írja: booting recovery kernel image majd megáll.
Elvileg az install.zip az SD kártyán van.Milyen megoldás lenne hogy felrakjam?
pch
-
4marul4
tag
+1 kérdés: tud valaki olyan 7"-es tabletről, ami képes meghajtani egy CF kártya olvasót?(Másolni szeretnék róla a készülékre/SD kártyára). A 10"-es ACer Iconia A500 képes rá, de másik ilyenről nem tudok. Köszi.
-
megalover
tag
válasz
CHIPman #5389 üzenetére
Az a helyzet, hogy a gépemre jelen pillanatban Enterprise verzió van installálva, könnyen meglehet hogy ez a gond. Ugyanis a telepítés végén hibaüzenetet kaptam, és a program amely feltelepült ugyan de ennek ellenére nem nagyon indítható el.
Még megpróbálnám ezt a másik progit.
És mi a helyzet ActiveSync-es megoldással Bluetoothon, az csak a Windows Mobile-os eszközökön működik, vagy van erre android megoldás?
-
4marul4
tag
Köszi. Reméltem, hogy valakinek van otthon ilyen átalakítója; sajnos itthon nem találtam ilyen kábelt még a boltokban; szóval kipróbálni sem tudom egy üzletben. A Skype-ot azért kérdezem, mert sok tabletnél olvastam, hogy fagy és hasonlók (mintha a Concorde 7020-nál is láttam volna ilyesmit említeni, de erre nem fogadnék). Köszi.
-
tjb007
nagyúr
válasz
4marul4 #5387 üzenetére
Az USB OTG -hez spec. átalakító kell, ez jelenleg nem része az értékesítési csomagnak de pótolni fogják, szóval ezt még szerintem senki sem tudta kipróbálni (ha csak nem rendelkezik már ilyen átalakítóval)
A Skype -ot meg szinte 100% -ra mondom, hogy működik de majd én is kipróbálom ha megjön az enyém (mondjuk ahhoz előbb meg kéne rendelnem).
-
4marul4
tag
Sziasztok.
Az X-Pad 70-en illetve a Concorde 7020-on probalta mar valaki a Skype audio hivast? Videó nélkül elvagyok, de a voice chat szükséges lenne. Lenne még kérdésem: X-Pad-on sikerült valakinek beüzemelnie az USB Host funkciót? Az Archos 70-hez kepest mennyire használható a fenti két készülék? Tudom, hogy kevesebb a RAM, de nem tudom, hogy mennyire észrevehető ez a működésben. Köszönöm.
-
-
megalover
tag
Én biztos hogy nem vennék sohasem 7 colosnál nagyobb kijelzőjű tabletet. A tapasztalatom az, hogy ágyban vagy kanapéban fekve
már a pehelynek mondható Dell Streakem tartása is egy bizonyos idő után merevvé/zavaróvá/kényelmetlenné kezd válni, hát mégha 2-3-szor akkora súly lenne a kezemben. 1-2 órán át azonos pózban tartva - nem mondom hogy nehéz - de problémás számomra!
Apropó, egy ilyen problémába ütköztem most:
Itthon szeretném megoldani a netet, de a wifi csak a laptopomra kötött usb-s wifivel hajlandó menni, valamiért a Dell nem képes rá csatlakozni (gyenge jel?)!! De viszont a laptopomon is van Bluetooth, tehát ezzel elvileg akár meg tudnám osztani valahogyan a laptopon lévő netet a Dell Streakkel??? Létezik ez a megoldás? Ha igen, hogy csináljam? Help me.....
-
Chaser
legenda
Nagy
Most hogy volt 10-es netbookom ha tényleg mobil cucc kell akkor nagy. 7-esem még nem volt, de majd az xpad személyében úgyis lesz, ha nem találom kicsinek egy darabig el leszek vele. Azért nem mind1, hogy 1 év után 2 nappal v 2 év után 2 nappal hal meg valami, feltételezve hogy ugyanannyiba került mind2
Viszont ami jó az asusban hogy nagyon vékony, azért a netbbokom közelében se volt, lehet vékonyabban már tetszene az is.
-
tjb007
nagyúr
-
borist
tag
Megrendeltem az xpadot, pár óra múlva megkapom, majd leírom a véleményem
-
tjb007
nagyúr
Elég szépen lement a Transformer ára.
-
z0d1AK
nagyúr
-
nextman
aktív tag
Valami wifi erosito adaptert tudtok esetleg androidos tabletekhez?
-
borist
tag
-
z0d1AK
nagyúr
Igen. Pontos időpont egyelőre nincs.
(#5363) Luissimo: Maga a MeeGo nem versenyképes nálam, viszont érdekes a felülete. A másik, ami miatt kíváncsi vagyok, az az, hogy 105 ezerért milyen lehet vajon egy ekkora, óriási tablet. Mondjuk negatívum az Atom processzor, mert az hűtést igényel és ezzel együtt zajt termel.
(#5365) leeann: nem sima felületű a borítása, hanem apró mintákkal van érdesítve. Kicsit kopogós az Acerhez képest de úgy tűnik hogy nem hajlamos annyira karcolódni. A kijelző GorillaGlass, nálam jól bírja, bár egy ismerősömnél meglehetősen könnyen megkarcolódott.
-
CHIPman
nagyúr
Valaki próbált hárombetűs navit az xPad 70-en?
-
leeann
csendes tag
Az ASUS Transformerrel kapcsolatosan valaki a karcgyűjtő funkciójáról is beszámolhatna.
Elsősorban a hátlap érdekel. Remélem, hogy nem kell majd kipárnáznom a lakást, és ha egy tiszta, sima felületű asztalra helyezem a készüléket, egyáltalán nem keletkeznek benne vájatok, arra ugyanis rettentő allergiás vagyok.Akinek van tapasztalata, írjon!
LeeAnn
-
z0d1AK
nagyúr
"Leszámítva, hogy egy nagyobbra nőtt telefonnak találtam "
Az összes 2.× tablet annak tekinthető. Ezért is döntöttem a Honeycomb mellett. Itt már azért jelentős a változás.MOD: közben az ASUS Transformer tesztje meg is íródott. Holnap még képeket vágok hozzá. Utána jöhet majd a WayteQ xPad-70 kivesézése.
-
leeann
csendes tag
Egyszer kipróbáltam, nagyon tetszett...
Leszámítva, hogy egy nagyobbra nőtt telefonnak találtam (tudom, ellőtték már elégszer a klisét, de tényleg ilyen érzésem volt). Persze itt jön be, hogy ki mit vár egy tablettől.. Valaki ódzkodik a nagyobb kijelzős daraboktól, míg mások - többek között én is - csak azoknak látjuk igazán értelmét.De ez benne a nagyszerű, így rengetegen megtalálhatják a nekik valót.
-
z0d1AK
nagyúr
Ennél számomra érdekesebb a WeTab, amely MeeGo-t futtat és az ára sem rossz. Igaz, az már végképpen nem hordozásra lett kitalálva, lévén 11,6"-os kijelzője van.
(#5353) leeann: A honeycomb romoknak kínja lehet azonban minden esetben a Streaken, hogy nem éppen ilyen kicsi felbontásra készült a rendszer, bár nem tudom, miképpen viszonyulna egy gyári megoldáshoz ilyen esetben. Legközelebb ismereteim szerint a Streak 7 állna a 3.0 update-hez, bár ha meg is kapja, akkor is kérdéses, hogy mikor.
-
Saccco
nagyúr
válasz
megalover #5348 üzenetére
Hát eléggé gyerekcipőben jár még az a lépesméz.
-
leeann
csendes tag
-
z0d1AK
nagyúr
-
megalover
tag
Igen ez tény. Meg igaz hogy számomra most még megteszi tökéletesen ez a froyo is. Mivel annyira új még ez az egész android nekem, hogy csak ámulok és bámulok rajta!! Amikre képes. az már engem lenyüügöz és magával ragad...
bár azt hallani a 2.3as még durvább ennél is!
szerk. a teszt jellegéhez képest ez egy elég jóra sikeredett darab a delltől....
-
z0d1AK
nagyúr
-
Spidee
senior tag
Sziasztok!
Acer A500 kezeli a Bluetooth-os billentyűzeteket, egereket?
-
Chaser
legenda
Ez de kemény
-
Saccco
nagyúr
"1GMHz-s" - Ez mondjuk tényleg egy gyöngyszem. Sokszor belefutok én is.
Nem is figyeltem, hogy kétféle akksi kapacitás és felbontás van megadva. Jelen esetben mondjuk nem is számít, csak egy példa akart lenni.
Leginkább olyat keresek, ami nem via procis (egy most érkezik majd hozzám).
-
z0d1AK
nagyúr
Kérdés, mit is tud.
Leírás több helyen is ellent mond magának:
"Display: 7 inch TFT resisitive touch screen 1024*600"
"LCD displayer 7inch TFT display, 800x 480""Battery: 3000mAh"
"Battery 2400mAH, 7.4V lithium battery"Célszerűbb lehet olyan keresni, ami támogatja a Flasht, illetve 512MB RAM van benne.
Azt nem mondom, hogy a specifikáció mindig helyt áll majd az oldalon, kedvencem az 1GMHz-s processzor. -
Saccco
nagyúr
110-130 USD-s árkategóriában van ennél (7" epad ZT180 Android 2.2 1Ghz Tablet PC) jobb?
(#5331) thomyerk:
Ajkán van egy, ha még ott van. Feltételezem az nem megfelelő. -
thomyerk
tag
sziasztok, valaki nem tud megnézhető (neadjisten kipróbálható) pov mobii 10"esről?
-
fujifilm1
senior tag
Sziasztok,
Az Anysoft keyboardot tablet uzemmodba lehet kapcsolni. (Ingyenes.)
Aki tudta az most fogja be a szemet.En nem tudtam de nagyon baba.
Aki newbee (mint en
annak mondom: hüvelyk ujjal gyorsabban es kenyelmessen lehet dolgozni tableten. Tud magyarul.
Az anysoft -ban a billentyuk meretet meg lehet adni mind fekvo mind allo helyzetben kulon kulon. En kicsit noveltem fekvo helyzetben 1.2 re.
Nagyobb ban itt:
http://prohardver.hu/dl/upc/2011-07/03/138636_todpva0izhndqcft_2011-07-03_17_05_25.pngA screenshot az androSS -el keszult. (elinditas utan egy razasra csinal kepet arrol ami epp akktualisan a kepernyon van.) Nagyon jo.
Udv.
Robi -
leeann
csendes tag
Szia!
Nem izgulok, azonban izgatott és kíváncsi vagyok.
Elsősorban nem a vírusvédelem érdekelt, hanem a rendszer helyreállítása valamilyen súlyos probléma után. Nem gondoltam volna, hogy ekkora "erő" lakozik egy hard resetben, de megnyugtató választ kaptam.
Természetesen kerestem már a Marketen vírusvédelmi programokat, jobbnál jobbakat találtam, ha végre kezembe vehetem a Transformert, első dolgaim között lesz egynek a telepítése.
Ha már itt tartunk, tudtok még valamilyen Honeycomb-ra írt appról, amit erősen javallott telepíteni?LeeAnn
-
jFox
addikt
Ez relatív, mert nállam a Haipad-on nem csinált semmit, csak újraindítota gépet.
Az volt a megoldás, hogy kikapcsoltam, nyomtam a vissza gombot és úgy kapcsoltam be. Akkor feljött egy menü, amiből ki lehetett választani a Factory Reset-et.
Na ez legyalult mindent, még a háttérképet is visszaállítota. -
Pantok
aktív tag
Gondolom Colonel Zap videóját nézted, arról annyit hogy:
1. Ő régi FW-n van aminél az alap menük meg satöbbi "800x480"-ban fut, legalábbis valami hasonló, valószínűleg az LCD densityvel volt valami, tehát az ikonok ugyan olyan nagyok mintha egy 800x480-as gép lenne, én is így kaptam kézhez és gyorsan is futott, FW upgrade után viszont már a helyes adatokkal dolgozik és akkor már nem tűnt olyan gyorsnak minden. Ettől függetlenül egy LauncherPRO-val ugyanolyan sima és gyors animációkat produkál még így is.Illetve le ne huzzam a fickót de szerintem ő a videójának a "Have fun..." utáni felvételeit egy hajszálnyit gyorsítva játszik le.
-
leeann
csendes tag
válasz
rewentlow #5314 üzenetére
Rewentlow!
Köszönöm, hogy mindezt leírtad. Amikor 15 órás nyomkodásról írtál, hirtelen azt hittem, a dokkolós változatról írod mindezt. Anélkül bír 15 órát zenehallgatás, netezés mellett? A mindenit!
Bár én még nem használtam a Honeycomb rendszert, de a millió tesztből kitűnik, hogy van hová optimalizálni és fejleszteni a szoftvert. Türelmesen várok.Kérdés: Arról tud valaki valamit, hogy abban az esetben, ha megfertőződne a rendszer (tekintsünk el a vírusirtóktól), és "újratelepítést" kellene rajta végrehajtani, az lehetséges? Számítógépen csináltam néhányszor ilyet Windows-szal, csakhogy ott volt CD-olvasó.
+ Ha erre kerül a sor, az garanciavesztéssel jár?
LeeAnn
-
-
Luissimo
veterán
de nevegyél, vazze, ne adj ki érte annyi pénzt, ha nemtudja a natív ékezeteket
remélem nemis adnak el neked sehol tabletet, max tablettát.vegyél inkább egy táskaírógépet, azok már kiforrott fejlesztések, ugyanis az a kütyü, ami neked kéne, az mégcsak a te fejedben létezik.
-
aag
őstag
akkor neked inkább netbook kellene.
Azt már vettem. Tabletet is szeretnék. Sajnos még nagyon gyerekcipőben jár, de jó jel, hogy nagyon gyorsan fejlődik. Érdemes várni rá. Úgy tervezem, hogy november közepén veszem meg. Reményeim szerint addigra lesz majd jó árban olyan kivitelű amivel viszonyleg sokáig együtt tudok majd élni.
(#5308) rakal: Ha felrakod az Anysoftkeyboard magyar verziót,még válogathatsz is a különféle magyar billentyűzetkiosztások között(QWERTY,QWERTZ)
Köszönöm a felvilágosítást. Szóval alapból az Android nem tudja az ékezetes "billentyűzetet". Akkor jól tudtam. Gondolom ez a kis progi csak nemrégen létezik. Nem értem z0d1AK emiatt miért marasztalt el olyan csúnyán.
(#5311) TTomax: De, ponthogy tetszenek a tabletek. De mivel megfontolt ember vagyok és nem szórom a pénzemet az ablakon, várok. Követem a fejlesztést mindaddig, amíg kiér a gyerekcipőből. Ráérek venni. Van más játékszerem is.
(#5312) I.T.E.M
(#5313) Ditker: pénteken már vágtáztam is a wayteqhez hogy (...)
Hová? Netán ott is vetted?
(#5314) rewentlow: nálam a 120 ezer forint volt az a lélektani határ, ami után azt mondtam, hogy nekem ez márpedig kell
Igen, ezt latolgatom én is. Kitűztem, hogy 100 alatt legyen. Viszont 20%-al drágábban talán már meg is találnám a nekemvalót. Átgondolom még a dolgot. Mindensetre jó. hogy leírtad a te választásodat. Köszönöm!
Egyébként pedig elmondom, hogy nem jövök már ebbe a topikba többet. Minden jót nektek és köszönöm a sok segítséget!
-
rewentlow
csendes tag
Néhány tapasztalat a Transformerről:
Eddig teljesen meg vagyok vele elégedve, azt csinálja amit kell neki, ennyit vártam egy tablettől. Az ára ugyan tényleg borsos egy kicsit, nagy dilemmában is voltam, hogy megvegyem most, vagy várjak még két hónapot, amikorra az ár valószínűleg még esni fog egy 10-est, 20-ast. Végül rászántam magam, úgy látszik nálam a 120 ezer forint volt az a lélektani határ, ami után azt mondtam, hogy nekem ez márpedig kell.
Üzemidő sztem nagyon rendben van, kb. 15 óra nyomkodást bírt ki, úgyhogy a gyári 9,5 óra amit a filmezésre vállaltak sztem rendben van. A 15 órában volt netezés, zenélés, játék, meg általában minden, nagyjából reprezentálja sztem az átlagos használatot.
A Honeycomb is teljesen rendben van, igazolta a hozzá fűzött reményeimet (szempont volt, hogy honeycombos tabletet vegyek). Billentyűzetes dokkolót meg idővel valszeg venni fogok hozzá, de egyelőre teljesen jól elvagyok anélkül is. Tulajdonképpen az már egy elérhető plusz, ami még inkább megdobja a gép használati értékét. Véleményem szerint azzal simán túlszárnyal egy netbookot az eszköz (érintőképernyő, 16 órás üzemidő), hiszen ezeket a featureket egyelőre a netbookot nem tudják.
Úgyhogy aki Honeycombos tablet vásárlásán gondolkodik, annak bátran merem ajánlani az Asus gépét akár dokkolóval, akár dokkoló nélkül.
-
Ditker
csendes tag
A héten beszereztem az xpad-70 tablettát, pénteken már vágtáztam is a wayteqhez hogy adjanak OTG-s USB átalakítót.
Válasz, hogy pótolják ingyen mindenkinek, kimaradt a csomagból.Leírásra is rákérdeztem, napokon belül kirakják a 100 oldalas magyar használatit az oldalukra.
Még egy jó hír, augusztus végére kiadják a 2.3-ast, ebben lesz már magyar nyelv is.
-
jFox
addikt
Nem rossz, hardware-ileg olyasmi mint a Concorde 7020.
aag: akkor neked inkább netbook kellene. (Asszem már egyszer erről beszéltünk.)
Én is gondolkoztam már olyan átmeneten, mint az ATD 1028, vagy az Asus EEE T91, T101. Ezeken van érintő képernyő is meg rendes billentyűzet. Atom proci van benne, arra lehet rakni Ubi-t, vagy Win7-et is. Amelyik jól esik. -
Chaser
legenda
Mindenki a videot nézi?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- szinte új iPad 2022 (10. generációs) Wi Fi 64GB silver ezüst Apple garancia
- iPad Pro 12.9" 4.Gen 2020 1TB Space Gray Wifi cellular, Garanciával, üzletből
- iPad 8 WiFi + Cellular / 32GB / Space Grey / Gyári kártyafüggetlen (241)
- HP Elite x2 1012 G1 Touch 2in1 LTE/4G Win10 Tablet lecsatolható bill. 100%ÚJ Akku, üzletből, 27%ÁFÁS
- iPad 8 WiFi + Cellular / 32GB / Space Grey / Gyári kártyafüggetlen (239)
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5700X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 12GB NZXT H710I Be Quiet 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HP 14 Elitebook 1040 G9 FHD+ IPS i5-1245U 10mag 16GB 512GB 5G Modem Intel Iris XE Win11 Pro Garancia
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest