-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
tthom
senior tag
válasz
penge111 #83012 üzenetére
"ne döcögjenek, lagoljanak rajta a dolgok"
Ez a nehéz. Saját tapasztalatok alapján ezáltal a mindenféle ROMos kínai tabok kilőve. Paraméterekben hiába jó közülök sok, de a rendszer általában nem optimalizált, az akksi nem hozza azt, amit lehetne. Tehát ha biztosabbra akarsz menni, akkor valami nevesebb gyártó.
Xiaomi Mi Pad 4 jó, de én mostanában nem láttam jó áron, pedig én is keresem egy ideje.
Huawei Mediapad M sorozatot dícsérik, de Kirin procis tabletem még nem volt...
De ez csak saját vélemény.
-
tthom
senior tag
Itt se lenne gond, csak nincs ilyenre felkészítve. Ha Android, akkor azt hiszi, hogy telefon, ennyi. De pl Whatsappra van pár alkalmazás, ami webes megoldást kínál, ki kell próbálni párat. Esetleg ha lehet olyat, hogy chromeban valamiképp elrejteni, hogy mobil eszköz, akkor gondolom bejönne a PCs felület és használhatnád Chromeon át.
-
tthom
senior tag
válasz
csongi #81126 üzenetére
Szép. Én Antutut nem futtattam, gondolhatod, hogy nálunk 1280x800-al milyen szépen visz kb. mindent.
Agyaltam én is ezen, de végülis a gyerekek a 8" mellett döntöttek. Szerintem nem olyan rossz cpu ez, főleg, hogy PowerVR van mellette. Én max a FireHD10re cserélem majd, ha lemegy 80 dollárra egyszer.
-
tthom
senior tag
Megérkeztek a Teclast p80x tabletek hozzám. Ugye 8", 1280x800, 2Gb ram, 23e/db.
Végeztem egy gyors tesztet, amíg a gyerekek hazaérnek.
A hangja tabletes, nem egy Harman Kardon, de bőven elegendő. A kijelzőn dupla fólia van, az egyik vastag műanyag, azon keresztül kicsit olyan moaré-snak tűnik, nem tudom másként mondani, nem tudom milyen leszedve a fóliákat, érzésre nem olyan tiszta így, főleg a nagy fehér háttereken látszik. Lehet, hogy nélküle simán jó, mert a tesztekben nem panaszkodtak erre, sőt, írták, hogy árához képest egész jó, játék közben abszolúte nem feltűnő. A színek jók, a méret előrelépés az előző 7" után, sebessége meg, akármilyen régi elavult ez az unisoc, teljesen jó. Asphalt 8-at próbáltam hirtelen, high beállításon is folyamatosan megy, teljesen jó. Ez a felbontás + 80e-es Antutus proci abszolúte jó párosítás.
Dokkan Battle elindul, az is kényes játék.
Szóval az árát mindenképp megéri, ennyi pénzért nehéz jobbat szerintem. -
-
tthom
senior tag
válasz
cidalain #80756 üzenetére
Hát nem tudom.. Persze, nem valami felsőkategóriás GPU, de tesztek szerint a GX6250-et eléri, azt meg fullHDs tabokba is rakták, MT8173 és társaival. Szóval azért reménykedek, mivel amit én rendeltem, csak 1280x800, fele annyi képpont, kicsit egyszerűsítve, mint a Mi Pad 4 fullHDval.. Ebben 75e antutu, ott 140e.
(tudom, hogy nem egy az egyben számolandó, csak közelítés)
Persze, a Mi Pad 4 nagyon jó választás, de az több, mint duplája árban. Nálam meg a két gyereknél kb. 3x pénz. Meglássuk. -
tthom
senior tag
válasz
cidalain #80746 üzenetére
Attól függ mire. Mert ha játszani akar a gyerek, akkor a 2560x1600-as felbontás inkább hátrány a fullHDhoz képest, mert darabosabb lehet a játék.
Én pl. megkérdeztem a gyerekeket és azt választották, hogy 8"-en inkább legyen 1280x800-as, ugyanazzal a SOCal, mintsem fullHD, mert most is olyan van nekik és játékokban nem a pixeleket vadásszák úgyse. Ott ugye nem szöveget olvas az ember, nem kell a pengeélesség. Cserébe fele-harmadannyi képpontot kell megmozgatni, tehát folyamatosabb a játék.
Szóval ha megérkezik a 2db Teclast p80x, majd beszámolok, ha érdekel valakit.. Aztán lehet megszívjuk az olcsó tabbal.
Szerk: ha meg leakciózzák nagyon az új Fire HD10-et, lehet arra csere, ezeket meg bontatlanul eladom.
-
tthom
senior tag
válasz
Khelben #80735 üzenetére
Én ugyanezen gondolkodom. Már majdnem megrendeltem a Teclast P80x-et, amikor is megláttam, hogy az Amazon frissítette a Fire HD 10-et.. Ami most ugyan 150 eur, de Black Fridaykor le szokták ezeket akciózni.. Egész jó lenne, érdemes vetni rá egy pillantást, ha esetleg a 10" is szóbajöhet. Én sem akartam, de tényleg szépen viszi a játékokat.
-
tthom
senior tag
válasz
Somatom #80679 üzenetére
Persze, ennyi pénzért nem várhat az ember utolsó genes cuccot..
Én most nézegetem ezt a P80X-et, ha valakinek nem kell magas felbontás, annyi pénzért tényleg egész jónak tűnik, még a játékok is használhatóan futnak rajta.. Nálunk most is 1280x800-as van, igaz csak 7"-en, szóval lehet elég is lenne.. Főleg, hogy bármit veszek, kettő kell. -
tthom
senior tag
válasz
cidalain #80677 üzenetére
Hm, ez Teclast T8 tényleg nem rossz.. De sajna kupont nem találtam rá hirtelen.
Na majd figyelni kell. A GX6250 nekem hirtelen szimpatikusabbnak tűnik, mint a Mali a Chuwiban. Kösz a tippet.
Szerk: Viszont a Teclast P80X, ha igaz a spec, azzal a felbontással egész jól mehet. Eldobható tabletnek simán jó 75 dollárért. -
tthom
senior tag
válasz
Danecay #80593 üzenetére
Engem a Chuwi Hi9 Pro-tól az tántorít el, hogy az MTK procijára szinte minden tesztben azt írják, hogy kiegyensúlyozatlan teljesítményt ad. Tehát maga a tablet jó, jó minőségű, használható, de egyik alkalmazásban ilyen, másikban olyan, játékokban is van akadás néha, pedig adott játéknál Antutu alapján nem kellene. Hogy most a proc fura, vagy a rendszer nem optimalizált, nem tudom. A snapdragon-osakról ritkábban olvasok ilyet.
-
tthom
senior tag
válasz
Danecay #80396 üzenetére
Persze, számok alapján hasonló méret, de ne felejtsd el, hogy a mostani nagyméretű telefonok általában nem 16:9 arányúak. Tehát hiába 6.26os a telefonod, mivel az 19:9 arányú, egy 7es tablet jóval nagyobb mellette. Valamint, ha kisgyereknek lesz, kalkuláld bele, hogy kényelmesebben fogják, ha van valami keret a kijelző mellett.
Nekünk kettő Lenovo A3500-as van, 7", ezer évesek ezek is, de kaptak egy 7es custom androidot, sd kártya bővítést és a gyerekek teljesen jól elvannak vele, pedig Brawl Stars, Dokkan Battle, minden van. Jó, kicsit lassabban indulnak a játékok, de nem panaszkodnak.
Csak azért írom ezeket, ha hosszabb távra tervezel gyereknek, lehet érdemes lenne egy Xiaomi Mi Pad-ra is beruházni akár.. Én is le akartam cserélni ezt a kettőt, de mivel ezeknek 1280x800-as felbontása van, az újak meg fullHDsak, így hiába lassabb a procijuk, fele annyi képponttal egész jól elbírnak még..
-
tthom
senior tag
válasz
fastleslie #55602 üzenetére
fastleslie,
Ez a Beex Rainbow, igaz?
Milyen kijelző van benne? IPS, vagy sima TN..? -
tthom
senior tag
Ha valakit érdekel, a kék Asus Memopad HD7 elég jó árban lett, ha jól láttam. Árgépen 34e, de Interstore-ban 29e!
-
tthom
senior tag
válasz
tjb007 #49564 üzenetére
Azt akarom mondani, hogy az anno egyszer már asztali proci piacon megtörténtek függvényében simán el tudom képzelni, hogy egy A7 alacsonyabb órajelen többet kap, mint az újabb A9 magasabb órajelen. Mármint elméletben. Természetesen ettől még simán az lehet, hogy nem így van, nem ismerem az összes procit.
Anno amikor az első P4ek bejöttek, hiába volt magasabb órajel, újabb architektúra, az utolsó P3asok jó sok alkalmazásban elverték őket.
-
tthom
senior tag
Ez a Vega ránézésre hasonló a Wayteq xTAB-700qci -hez, igaz, az 25e.
-
tthom
senior tag
válasz
CHIPman #5423 üzenetére
Amennyire utánaolvastam, szinte bármilyen bluetoothos tablettel megy a navi. Az enyémmel is, telefonról is meg lehet osztani, csak ott már vigyázni kell, mert amióta próbálgattam, nekem pl. azóta nem megy normál üzemmódban a telefonos gps, csak bluetoothon átküldve, ezért újra kell majd raknom az egészet. Én, mint írtam anno, külső GPSes vevővel használom a tabletet, ha netán arra van szükség, szóval tuti jó az xPad-al is. (külső vevő + Rena3, külső vevő + X8 telefon, megy szépen)
-
tthom
senior tag
A hárombetűs navi megy 800x480-on, biztos lehet találni 800x600as felbontásút is.. Netán átírni a konfigot.. Mondjuk, ez csak vélemény, szerintem nagyon béna az Androidos változat a rendes PNA féléhez képest.. Pl, de lehet csak az én változatom ilyen, nem lehet belőle előcsalogatni a spéci ékezetes betűket, ő, ű. Namost, Budapesten egy legördülő listából kieresni az Őr utcát... Amiben nem csak az ó, ő-vel kezdődőek vannak benne, hanem minden, amiben szerepel ó, ő... Háát.
De mondom, lehet csak ez a verzió rossz, de akkor szóljatok, mert majdnem kivágtam... -
tthom
senior tag
Azért én ezt a garis dolgot megértem. Szép és jók a kínaiak, meg olcsó, meg bármi, de tény, hogy akár 1 hónap is lehet, ha gebasz van vele. Jó, rendes garissal is, de itt legalább be tudsz menni és verni az asztalt.
Nálunk egy 45e-es telefon lebeg a levegőben. Kínából véve, az oldal nem reagál, pedig nem nevenincs eladó, szóval még el se indult a postán. Itthon nem foglalkozik vele senki, mert legközelebb az oroszoknál kapható. Szóval mérges vagyok na. De hát ez a rizikó.
Na ezért jobb talán a hazai garancia.
-
tthom
senior tag
Nem feltétlen.
Az X8as telefonom is USB csatlakozón keresztül töltődik alapból. De számítógépre kötve max 500mAel, rendes töltőről meg 900al. Valamiképp érzékeli, ha számítógépre van kötve és nem engedi többel.
Még ha két USB aljzatból is kapja... Bennt a menüjében lehet is látni, hogy épp töltőn van, vagy adaton.. -
tthom
senior tag
válasz
hun_gery #4782 üzenetére
C9 vs C8+.. Hát, igen, ez jó kérdés. Ránézésre szinte minden ugyanaz benne.. Elvileg elrontani nagyon nem lehet.. Mondjuk, én erről a belső GPSről letettem, nem ér meg ennyi kísérletezést. Majd ha elterjed, ok, de így, hagytam. Ha gyalog megyek, ott a telefonban, ha nagyon kell, ha autóval, akkor meg a külső adó bárhol elfér. Valamint a külső az 100%, hogy hamar talál jelet, a belső gps meg ki tudja milyen bennük. Azért lássuk be, nem mindig a legfrissebb, legoptimalizáltabb cuccokat rakják bele kedvenc kínai barátaink.
Szóval marad ez a rel. könnyű Rena3 + külső. Aztán majd meglátjuk 1 év múlva mi lesz a piacon. Ennél a Renánál nagy pozitívum, hogy oldalt vannak a hangszórók, nehezebb lefogni a hangját. Amúgy kis cucc, nekem elég gyors, firmware is csordogál hozzá, érintőkijelző is érzékeny, szemből jól látható, szép színei vannak, most perpill elég. De látom te nagyon belelendültél a cserélgetésbe, majd számolj be erről a GPSesről, ha megjön.
-
tthom
senior tag
Ezzel a DXes Rena3al ismét beigazolódott az, hogy az ember, ha vesz valamit, utána ne nézze az árakat, mert úgyis talál olcsóbban.
Vettem rendes külső GPS vevőt, majd próbálom azzal is, elsőre nem talált jelet, igaz, fel sincs töltve, villog, hogy kevés a delej.
-
-
tthom
senior tag
Amúgy pont most láttam egy videót erről a Sense V7ről, egy összehasonlító tesztben.
Dropad A8: esélytelen az 1080p videó, darabos
Rena3: majdnem tökéletes, de meg-meg akad, mondjuk itt még van lehetőség a javulásra szerintem
Sense V7: viszi alapállapotban is folyamatosan, pedig ugye nagyobb felbontás, ha lett volna bluetooth benne, ezt vettem volna én is. -
tthom
senior tag
Más téma. Régebben említettem, hogy ki akarom majd próbálni bluetoothon keresztüli GPS megoldást. Jelentem, kipróbálva. Telefonon megosztottam bluetoothon, tablet fogadja, Google Maps, iGo megtalálja, szépen látszik, hogy hol vagyok. Annyi kell csak, hogy a beépített "GPS" is legyen bekapcsolva, mert az iGo problémázik, hogy nincs bekapcsolva. Persze, a helyet megtalálja, a tabletben nincs is, de akkor is kell neki szoftverszinten.. Biztos ellenőrzi, hogy a Android bekapcsolta e.
Most már csak egy célvevő kell, hogy az autóba beleragasszam.
-
tthom
senior tag
Azért sztem nem kell megijedni. Ezek alapvetően nem telefonok, hogy az ember mindenhova cipeli zsebrevágva, asztalra letéve, kiejtve, bármi.. Gondolom a műanyag is ellenállóbb, mint egy műanyag villa, hisz tapicskolásra van kitalálva. Amúgy meg.. Ha lesz rajta pár karc.. Na bumm, használja az ember, 1-2 év múlva meg úgyis annyira elavul, hogy mindegy.
-
tthom
senior tag
Ilyet amúgy vett már valaki? Milyen lehet a kijelző minősége?
Azért a kijelzőn jön ki legjobban, hogy ki mennyire igényes.. Pl. az X8am kijelzőjét szinte bármilyen szögből szép színesen látni, a legtöbb tabletét meg csak szemből. Jó, persze, onnan használja legtöbbet az ember, de akkor is durva, milyen betekintési szögű kijelzők vannak már. -
tthom
senior tag
-
tthom
senior tag
válasz
nagyadam90 #4633 üzenetére
Jaja, keríts hozzá egy firmware-t, aztán flasheld újra. Akár az eladót is megkérdezheted, hátha van neki. Ha úgyse, akkor tényleg mindegy. Esetleg dugd rá töltőre, hagyd ott 1 órát és próbáld utána bekapcsolni.
-
tthom
senior tag
Hát, az van, hogy a hardver részét általában egyszerűbb összeszórni működőre, mint a szoftverest.. Valamennyire modulos felépítésű, de a szoftver részét, drivereket, mindent megírni pöpecre, az sokkal több munkaóra, mint csak a hardvert valamennyire működő szofttal gyártani milliószámra.
-
tthom
senior tag
Amióta megrendeltem a tablet, azóta folyamatosan csökken az USD. Ehh.
-
-
tthom
senior tag
Legfőképpen elsőként várjuk meg, hogy ez a Wayteq tényleg olyan lesz-e, mint amit előre írnak a specifikációkban és tényleg annyiért-e..
Amúgy erre a célra, amit írsz, tuti jó, hisz ezek olyan általános dolgok, amiknél ha egyik progi nem megy a felbontás miatt, majd megy a másik öt.
-
tthom
senior tag
hun_gery: na, nem vitték még ki a cuccost? Vagy hogy áll?
-
tthom
senior tag
De ez arra van. A telefon a hot spot, a szgép csatlakozik hozzá. Hibaüzenetet nem dobott, így gondolom 3G nettel is menne. A telefonról megy adat a gép felé, szóval szerintem működik 3Gvel is.
Csak mivel ez vitamax, arra meg minimum 1000Ft kipróbálni, most azt csak úgy nem állítanám be..
-
tthom
senior tag
Én sem használtam még soha telefonon wifi megosztást, ezért most kipróbáltam, hogy egyáltalán megy-e. Barnacle progi letölt és a számítógépem tudott is csatlakozni a rootolt X8amhoz, 2.1-es. Szóval jó.
3G előfizetésem ugyan nincs, de gondolom ha lenne, menne szépen, mert a kapcsolat létrejött, van forgalom a két gép között.
-
tthom
senior tag
Ebben a Wayteqben amúgy tényleg Mali400-as GPU lesz? Mert az elég jópofa..
-
tthom
senior tag
válasz
hun_gery #4079 üzenetére
Az alkatrész listát én is láttam, de a GPS meglep.. Sehol nem írják. Persze, ha a tiedben van, enyémben nincs, akkor de fogok örülni.
Amúgy úgy tudtam, hogy a Broadcom 4751 a GPS modul, azt pakolják más, új cuccokba.
Egyébként: Boradcom 4329
Itt nem említik a navit. De persze, jusson el hozzád, aztán kiderül, max írj verziót, vagy serialt, vagy bármi azonosítót is, aztán majd összevetjük pár hét múlva.
Amúgy a GPS mizéria miatt nem mertem az aliexpresseset megvenni. Mert gyanús, hogy amit ott árulnak: link, az a Herotab C9 belsejével van, arról meg Merimobileson azt írják folyamatosan, hogy jelenleg nincs kamera és GPS benne. De legtöbb helyen feltüntetik, hogy gps, aztán alul, hogy optional, máshol meg láttam olyat, hogy majd júniusban. Meg erről a vasról egyáltalán nem találtam semmi infót, mármint a C9re hasonlítóról.. Valamint GPSt, ha van is bennük, sehol nem tesztel senki, Galaxy Tabnál is írják, hogy lassan találja a műholdat, az X8as telefonom meg aztán.. Szóval ha olyan szintű benne a chip, akkor inkább a külső egység..
De majd meglátjuk.
-
tthom
senior tag
válasz
psanchez #4067 üzenetére
psanchez: nem, nincs benne GPS, csak bluetooth. Viszont több tabletnél olvastam, hogy működésre bírták bluetoothos GPS külső vevővel, így próba szerencse, hátha ennél is megy. Vevő maradhat az autóban, aztán amikor kell, ott van..
Az a proci ránézésre elbírja szépen. Nekem a gyorsaság nem kell semmi konkrétra, csak arra, hogy amit a rendszer tud, arra ne kelljen várakoznom. Szóval csak használati élmény index növelés. Az asztali gépet se használom komoly feladatra, de a windows hasítson, ha valamire kattintok.
-
-
tthom
senior tag
válasz
I.T.E.M #3978 üzenetére
Csak videók alapján gondoltam, meg élőben is amikor használtam, ott volt mindenhol, de akkor okés.
Azt meg nem is tudtam, h nem támogatja a fizikai gombokat. Szerintem túlzás mindent az érintőről vezérelni, sokkal egyszerűbb pl. hangerőt szabályozni anélkül, hogy bármi menübe bele kellene mászni..
-
tthom
senior tag
Én a POV-ot venném, két okból:
1. Tegra2 erősebb, egy idő után csak lesz olyan firmware, ami kihasználja rendesen, de ez a kisebbik ok
2. Archoson a képernyőn magán vannak az Android vezérlő fő érintőgombok, tehát mindig látszanak, videók, játékok, minden alatt és ha jól láttam még nincs rá eltüntető megoldás. Szerintem sokkal jobb a dedikált fizikai gomb magán a készülékházon, ami a POVon van. -
tthom
senior tag
-
tthom
senior tag
Speedshop oldala szerint a WayteQ xPAD-70 Érkezés: 2011-05-23. Legalább van egy konkrét dátum.
-
tthom
senior tag
hun_gery: hogy áll a szállítmányod? van valami infó, hogy merre jár?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Kazy Computers - Fehérvár - Megbízható?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen SSD-t vegyek?
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- XPLORE TECH IX104 C6 ipari tablet eladó 4. gen. I5 4 X2900 Mhz, 8GB DDR3,128GB SSD, WIN10, jó akku
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- iPad 2025 (11. Gen) 11" 128 GB / 256 GB WiFi meg Cell - Minden szín - bontatlan - 1év garancia
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Samsung Galaxy A52s 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest