- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- 5:4 képarányú SXGA monitor jön ősszel az EIZO berkeiből
- 3D nyomtatás
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. július
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwhy
veterán
válasz
kelzsoca #2395 üzenetére
Mint korábban is írtam főként sok net (jó lenne n), és doc/xls/pps nézegetés (ne adj Isten szerkesztés). Lényegében ennyi, 90%. (Ezekre) többen azt mondták, h felejtsem el a 600/660-as stb. procikat, min. 800MHz/1Ghz kell a flash oldalakhoz.
És nem tudom, h vodás USB-s modemet kezel-e, illetve jobb lenne a 3G-s SIM kezelés (egy feltöltőkártyás SIM menne bele, alkalomszerű net esetére). -
wwhy
veterán
Folyamatban egy ebayes eladóval valamiféle "üzlet", kíváncsian várom az ajánlatát erre:
"7 inch tablet PC what has at least 800 MHz CPU/256MB/RAM/ 2.1or2.2 Android/USB 2.0 and support 3G dongle. Would be best awith g/n wifi. "
válasza:
"I have got some stock coming in the next couple days, I will have one amazing tablet which has everything you need, the good news is this tablet is a capacitive touch screen (fast response, supports multi souch), if you want to enjoy a ipad feeling, this should be one you have been looking for."
-
Tim82
félisten
válasz
mleslie #2383 üzenetére
Ezzel csak egyet tudok érteni: a kényelmes és gyors böngészés, hosszú üzemidő, különféle e-book és képregényformátumok támogatása (akár alapból, akár utólag telepíthető alkalmazással), némi film- és zenelejátszás (nem szükséges az 1080p, még a 720p sem nagyon), wifi, GPS, beépített 3G modem és BT (Skype-hoz van egy jó BT fülesem) és nekem is kész volna a tökéletes tablet. Még csak az sem izgat különösebben, hogy kapacitív legyen a kijelző.
-
kelzsoca
félisten
Sajnos valóban rengeteg munkával jár, jelenleg a ZTE Blade topicban segítem a kezdőket, illetve módosítgatok romokat, továbbá 2.2-es romot magyarítottunk le 2 másik forumtárssal karöltve.
A komolyabb munkák 1-1 ilyen rom esetében ~1 hetet simán elvisznek, napi 6-8 órával számolva.
-
smkb
őstag
válasz
kelzsoca #2378 üzenetére
"Az androidos tudásom átlagon felüli, szerintem a teljes szoftver átdolgozása/honosítása stb.. nem okoz problémát,"
Ezért kifejezetten irigyellek! Jó lenne nekem is egy 2.2 Androidot hekkelnem a kütyümre, de egyszerűen nincs kedvem időt ölni bele, mert ez is, mint a hasonló szüttyögések irdatlanul tudják rabolni az időt
-
kelzsoca
félisten
Nem játékra lenne használva, abból már kinőttem
Az androidos tudásom átlagon felüli, szerintem a teljes szoftver átdolgozása/honosítása stb.. nem okoz problémát, a lényeges dolog hogy ne 2 órát bírjon akksiról, lehetőleg ne legyen gagyi hatású, és netezésre, online kapcsolattartásra megfeleljen
Egyébként az Archos 7 home tablet átnevezéséről van szó a Prestigo esetében.
(#2377) smkb
Egyébként köszönöm az infókat, azért körbenézek még
-
smkb
őstag
válasz
kelzsoca #2374 üzenetére
Ha az 5070C-re gondolsz, kb ugyanazt kapod a, mint az Alcor E-Pad-tól és minden más RK2818 platformtól. Valszeg ugyanazok a bugok, amik alapján dönthetsz a vásárlásról ezek kb.:
- gyenge wifi
- 3d gpu-t igénylő játékokat felejteni kell (de pl angry birds sem megy)
- töltés közben időnként fel fel villanó képernyő
- 95% - 59% közt nagyon gyorsan eső akkutöltöttség kijelzés
- a gsensor nem az igazi, sok alkalmazásban felcserélődik (labyrinth lite stb)
- 720p lejátszás 2,5mbit/s-ig max, mainprofile, level 4.1 (4 gigás 720p-k ezért átkódolást igényelnek pl)
- van hogy suspendből nem akar magához térniViszont, multimédiában egyéb tekintetekben jó, a dspnek köszönhetően egész jól bírják akkuról a médialejátszást, xvid, divx, mp3, stb zsírul mennek. Ebook reader jó,
Gyári browserrel a legjobb, a dolphin és a többiek az Arm9 procinak sok, de a gyárival egész jó, vállalható.
Igazából más taboknak is ugyanígy megvannak a nyűgjeik, csak mások.
Launcher pro fergetegesen sokat dob rajta, komolyan látványosan reszponzívabb lesz a home képernyő, a scrollozás stb., ajánlott felrakni.
Ha úgy tekintesz rá, mint egy jó kis médialejátszóra, ami mellékesen Android 2.1-el van felvértezve, netezhetsz rajta, alkalmazásokat futtathatsz és csak 40.000 ft, akkor nem rossz.
Szerintem a youtubeon keress rá RK2818-ra, biztosan találsz róla tesztet, pl Ramos W9.
-
smkb
őstag
Épp most néztem, egyik hazai nagy online shopban a Prestigio 5070C mindössze 40.000 ft, a gyártó saját webshopjában is 165 eur. 235 lesz a március közepén megjelenő Prestigio 7070 (Archos 70), ami az 5070 ára alapján 60.000 körül lehet akkor itthon... na az nagyon nem lesz rossz érte.
A 40.000 is korrekt szerintem az 5070-ért, az ugyanerre a platformra épülőket (RK2818) HongKongból sem sokkal olcsóbb megrendelni, pár ezer ft a különbség, ennyit már megér a hazai garancia érvényesítés.
-
z0d1AK
nagyúr
Bár mint írtam, 7"-ra vágyom, és a 10" már nagy, de elgondolkodom, hogy a Point of view nem-e volna jó. Elvileg jön majd 1 tesztre, és mivel olcsó, megnézem.
-
kelzsoca
félisten
-
mleslie
tag
Hát épp most olvastam el az előbb belinkelt tesztedet is és nem voltál oda a felbontásáért böngészéshez.
Én azon gondolkodom, hogy megvárok egy 3g-s 10"-os 3.0-val telepített 1280*800-as felbontású tabletet, ami reményeim szerint le tudná már váltani a matuzsálemi korú HP NC4010-esem...
-
mleslie
tag
Lenne egy kérdésem srácok.
Szinte mindenki 7"-ost akar venni, főként a méret miatt. Viszont én ott ilyen 800*480-as felbontásokat látok. Én 3g-s készüléket keresek, mert főként internetezésre akarom használni oda viszont nagyon kevésnek gondolom az 1024*768 vagy 1280*800-as felbontásnál kisebbeket. Van valakinek gyakorlati tapasztalata az ilyen alacsony felbontású netezéssel kapcsolatban? Szóval ki használ most 7"-os kütyüt és milyen vele böngészni?
-
z0d1AK
nagyúr
Hát, vond le magad a következtetést, pont ez volt már nálam teszten, Ati012 jóvoltából.
(#2353) VD: Azért mert 1GHZ-s procija van, még köze nincs a Galaxy Tab-hoz. Leginkább csak egy magyar földre integrált kínai a Navon is.
-
VD
őstag
Nagyon elsiklottatok a Navon T810 mellett. [link] Enyire gáz lenne?
A speckók alapján simán hozna egy Galaxy Tab szintet. Mondjuk igaz, hogy wifi only. -
wwhy
veterán
És erről mi a vélemény? Fontos, h UK-ból küldik, tehát nem lenne +áfa (kockázat).
-
rakal
senior tag
Sziasztok!
Belinkelek ide 2 tabletet,amiket érdemes megvenni,itt és most.
Mindkettő Cortex A8-as.
Mire a Cortex A9-esek elérhetővé válnak szvsz. 1 év is bele fog telni.
50-70 KHUF közt mozognak,szerintem ezek most az optimális választások:Enspert E201
Witstech_A81G_Capacitive_Multitouch
Elfogult vagyok a Witstech A81-el ,A81E tulaj vagyok,és az is maximálisan ok,igaz nem kapacitív,és G-sensor sincs benne,de villámgyors,minden funkcióra OK(GPS-t is beleértve)
A Witstech szoftvertámogatottsága is jó egyébként.lsd
[link] -
kildor
csendes tag
Halihó,
Terveznék egy tablet beszerzését, de ami nagyon érdekelne, hogy létezik-e már olyan verzió, amiben úgy van integrálva a flash, hogz pl az ilyen online pokeroldalak webes felületén lehessen játszani. Vagy erre még egyik sem alkalmas. Valakinek van ilyen irányú tapasztalata ?
-
karaj27
csendes tag
7" Mid Tablet PC Laptop Netbook (BLH-TS001)
7'' MID with GPS, WIF, 3G
Cheap&Hot7'' MID, tablet PC
CPU ARM926EJ, 600MHz CPU+600MHz DSP
Operation system ANDROID GOOGLE SYSTEM
Memory 128MB
Storage Device 2GB FLASH
LCD Size 7"WVGA wide-screen
PIXEL 800*480
WiFi 802.11b/g
Touch Pannel 4-wire RTS Resistive Touch Screen
I/O Port "USB 2.0 * 1, MINI USB * 1, HDMI * 1,
Headphone *1, MIC*1, DC JACK*1, TF card reader"
Sound effect In focus AudioBuilt-in stereo speaker
Built-in Microphone
Media File "Audio: MP3, WMA, WAV, APE, OGG, FLAC, AAC
Video: AVI, 3GP/MP4, RM/RMVB, FLV, MKV, MOV, WMV"
Video HD Output HDMI 720P Output/ YPbPr
Accessory Remote control, MINI USB cable, quick guide
Battery 2000MaH, 7.4V
Last time Last time: 10 HOURS; Video play last: 4 HOURS
Dual-core processors
ANDROID operating system
7-inch touch screen, 800 * 480 resolution
Built-in WiFi Internet access, peripherals RJ45 InterfacePlug-in 3G Internet access (built-in optional)
USB2.0, microphone, headphone / speaker, SD card slot, RJ-45 network access, WI-FI (to support WAPI), reserved TDSCDMA, EVDO, WCDMA and other 3G module hardware design
Video Player: Support AVI, MPEG4, 3GP, ASF, H. 264, RMVB, WMV9 format; By hard decoding up to 720 * 1280 @ 30FPS results
Audio Player: Support MP3, WMA, AAC, AAC +, AC3, CAT format, up 48KHz @ 320kbps
Graphics: Support-based flash player5.0 (FLV) of animation and JAVA games
Application: Internet Explorer, Media Player, Photo viewer, Word, Excel, Powerpoint, Acrobat Reader, MSN, QQ
Language: English, Simplified Chinese, Traditional Chinese, Japanese, Korean.ez egy ilyen!!
-
karaj27
csendes tag
sziasztok!az volna a helyzet hogy találtam a gépemben egy ilyet:Select language and region:[I]és ebben vam magyar nyelv!!!rá is kattintok de semmi!vagy akkor ez mit jelent???[/I]angolul:helyiség és régio kiválasztása vagy valami ijesmi:))))
valakinek valami ötlet?? -
maláj
addikt
Balinov féle nekem is van - akár több darab is
nincs más lehetőségetek - mint ahogy nekem sem - várni és várni ...
mivel a 10"-os eleve kiesik a választékból - a maradék 7-esek közül csak a Tab a normális.
remélem nyárra már mindenkinek lesz közülünk 100K-ás áron -
Balinov
titán
Sracok, penteken voltam a Curry's-ben egyeb okbol kifolyolag es megtapiztam ujbol a Galaxy TAB-ot, jo meg minden, de a mellette kirakott Tegra-s Advent Vega nem csak hogy lenyomta sebessegben (mind2 mukodo demo darab volt), hanem meg sokkal jobban is nez ki.
-
kelzsoca
félisten
Én sem akarok várni, de egyszerűen nem tudom eldönteni hogy vegyek egy olcsóbb belépő színű gépet akár rezisztív kijelzővel, vagy vegyek egy 2x annyiba kerülő gépet, de már kapacitív kijelzővel, vagy tovább várjak mert ezek a gépek fél év múlva csak a felét érik
(#2317) mleslie
Az a nagy tablet robbanás, mire hozzánk elér csak ki pukk lesz belőle
-
mleslie
tag
válasz
Neurotoxin #2288 üzenetére
Nincs mese meg kell várni a tavaszi dömpinget és akkor majd kiderül, hogy ki alkotta meg a "best buy"-t.
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
kelzsoca #2310 üzenetére
Én teszteltem is, szóval tudom, hogy jó.
A dilemmám az, hogy fél év múlva itt vannak a Honeycomb tabletek. Azok meg azért jelentősen előrébb lesznek, mint a tab, bár drágábbak is lesznek egyelőre.
Viszont 7"-os készülékből nem sok fog érkezni, ahogy észrevettem. Ez viszont számomra negatívum. -
-
wwhy
veterán
válasz
karaj27 #2304 üzenetére
Te valószínűleg sehogy. 99,99%, h nincs olyan ROM, ami a te cuccodhoz jó és lenne benne HU nyelv. Programozói ismeretek, ROM buherálás meg ilyesmik kellenek hozzá. A táblákon nem hagyományos OS van, nem lehet csak úgy telepítgetni, mint a win-t. Az Android kicsit más világ, de majd jön vki okosabb, mert annyira (még) én (sem) vágom
Olvassgass1
Olvassgass2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi belépő szinten
- E-roller topik
- Fotók, videók mobillal
- MasterDeeJay: Natív 3Dfx Glide Windows11 alatt Voodoo1 és Voodoo2-vel.
- Milyen széket vegyek?
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Vezetékes FEJhallgatók
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- újszerű iPad Pro 11" (4. generációs) (2022) M2 chip Wi-Fi 128GB silver ezüst Apple garancia ajándék
- Eladó Dell Venue 11 Pro 7139 i5-4300y 4gb 128gb
- Apple Ipad A16 128GB Blue , Bontatlan, Aktiválatlan
- szinte új 11 hüvelykes iPad Pro (M4) (2024)Wi-Fi 256GB silver ezüst Smart Folio Apple 3 év garancia
- iPad Air 2. 128 GB - HIBÁTLAN
- Tablet felvásárlás! Samsung Galaxy Tab S10+, Samsung Galaxy Tab S10 Ultra, Samsung Galaxy Tab S10 FE
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Hp Prodesk 600 G3/ G5/ G6 SFF-MT / i5 8-9-10 gen, Hp EliteDesk 800 G4 / Win11- Számla, garancia
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest