- Melyik tápegységet vegyem?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen videókártyát?
- Dual Mode-os IPS monitorral adott magáról életjelet a Gigabyte
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
csendes
addikt
válasz
mArZsi #61987 üzenetére
Standard 7" IPS, 1024x600 és 1280x800 között nagy a különbség?
A felbontás csak egy dolog. IPS kijelzők között is nagy lehet a különbség fényerő, automatikus fényerő szabályozás, kontraszt, színhőmérséklet, betekintési szög, frissítési- és reakcióidő között. Továbbá az emberi szem felbontóképessége is elég széles skálán mozog. És az is számít, hogy a GPU képes-e az adott felbontást akadásmentesen, gördülékenyen kiszolgálni (pl. FHD kijelző Rockchip RK3188 vagy Allwinner A31/A33 SoC-cal már időnként akadozhat)
Magyarul ezt, ha lehet üzletben kitett mintadarabon célszerű megnézni, vagy ha más nincs, akkor Youtube teszteken. -
tjb007
nagyúr
válasz
mArZsi #61997 üzenetére
Maximum a Mobile verziót kaphatná meg, de egy ilyen valóban benne van/lehet a pakliban.
Ha már használtál, volt a kezedben olyan tablet, aminek 1280x800 volt a kijelzőfelbontása, akkor lehet, hogy feltűnne a különbség. Ha viszont még nem, nincs összehasonlítási alapod, akkor elég nagy valószínűséggel egyáltalán nem zavarna, legalábbis addig, amíg egy nagyobb felbontású nem kerülne a kezedbe. -
csendes
addikt
válasz
mArZsi #61973 üzenetére
Az Intel Atom x3-C3230RK és az MT8392 ugyanazt a GPU-t használja, MALI 450 MP4. Az x3-C3130 a gyengébb MALI 400 MP2-t használja, míg az x3-C3440 SoC az erősebb MALI T720 MP2-t. [link]. Ezeket a SoC-okat Intel kifejezetten az olcsó tabletekhez tervezte integrált 3G, a C3440-nél 4G modemmel.
A CPU-t tekintve az Intel papíron erősebb, és 64 bites; viszont Android-nál még vannak apróbb kompatibilitási gondok. Az MT8392 a nyolc mag miatt jobban skálázódik, és jobb az androidos támogatása, de egy kicsit gyengébb.
Intel SoFIA AtomX3 3G-R(C3230) (C3230RK) SoC-cal szerelt tabletet, 60$+ÁFA alatt lehet rendelni webshopból és már nyalókával (Android 5.1): [link]. -
Shoo
senior tag
válasz
mArZsi #14983 üzenetére
a gép számára le van tiltva a marketben a legtöbb gameloftos játék (pl asphalt 6, dungeon hunter 3).
A gép alapból rootolt, superSU van fent, ami megy is. Chainfire-t a kellő módon beállítottam (use plugin, hide ch3d id, fix market) és mégse jelennek meg marketben a játékok. Elvileg asphalt 5 se támogatott, de annak megvolt a telepítője, feltettem és rezzenésmentesen megy.
Ha átírom a built.prop-ot akkor ér valami kár? Észrevehető-e, veszik-e a gari...
Épp egy notepadot teszteltem a gépen, amiben alapból kézírás van és párom kivette a kezemből és elkezdett rajzolni benne kézzel. Nagyon szépen lehet benne rajzolni, kiváncsi leszek mire képes egy rendes rajzprogrammal
Találtam egy ultra low-cost ceruzát, ami tökéletesen működik a kapacitív érintőfelülettel. Íme
-
Luissimo
veterán
válasz
mArZsi #11003 üzenetére
A fordítógépe az nagyon jó , így reggelre, kis mosolycsalogató.
"7 "Ebook olvasó Tablet PC 10.1 Wifi 3g kamera
Ez a legújabb Google Android Tablet PC karcsú elegáns epad jön a legújabb funkciókat és praktikus.
Flash támogatás 10,1, 4 GB, kamera, 3G adapter. Maradjon kapcsolatban a repülésre. Csatlakozás az internetre, FB, élvezze a filmeket, kamera, WiFi, 3G ésminden mást is felfedezhet a apps piacon.
Szín:
fekete
Csatlakozás:
3G
Jellemzők:
Kamera, Színes kijelző, E-mail, fájl böngészés, HD kompatibilis, Media Player, MP3lejátszó, Text-to-Speech funkció, érintőképernyő, Video Recorder, Web-böngésző
Operációs rendszer:
Android 2.2 Froyo
Processzor gyártó:
VIA
Felbontás:
800x480
Képernyőméret:
7 "
Képernyőméret (hüvelyk):
7 hüvelykes
Tárolókapacitás:
4 GB
szállítási idő 1-4 hét!" -
canniball
nagyúr
válasz
mArZsi #10539 üzenetére
22 euró ha cégtől érkezik, 45 euró ha magánszemélytől.
Mod. Most látom csak hogy tjb007 már pontosított.
-
kezdő
senior tag
válasz
mArZsi #10036 üzenetére
Értem én, hogy ünnepek, na de akkor is.
A feladást követően is lazán lehet 1-2 hét a postázás és így is már 18 napnál járunk.
Valamint az bosszant a legjobban, hogy amikor rendeltem a termék készleten volt nekik, legalábbis a honlapjuk szerint....Én nagyon kínai párti voltam tablet ügyileg, de ez most nagyon betett. Nem jobb az ajánlatuk annyival, hogy 30-60 napokat várjon rájuk az ember, ne próbálhassa ki előtte, ne legyen garanciája + kockáztassa a vám+áfa összegét.
Amúgy a fizetés itt PayPal segítségével zajlik. Ez az egyik legbiztonságosabb online fizetési módszer. Semmiféle pénzügyi adatomat nem ismeri meg az eladó, valamint a fizetést követően 45 napom van panasszal élni aminek, ha az ellenkezőjét nem tudja a feladó bizonyítani akkor a teljes összeget visszatérítik a számlámra.
-
DJGABI
addikt
Szerintem Onda VX610 lesz: [link] Márkát kivéve tök ugyan az. Szerk.: látom te is megtaláltad
Olvasom a kommenteket, ennyit vateráról. Azt azért el nem akarom hinni h ez az Onda bármiben jobb mint pl. az Elf...
Inkább ez mi lehet: [link] Szintén A10-es proci, ohne márkajelzés. Momo9-en vannak fizikai gombok, de az tök máshogy néz ki... Szerk: ez is megvan [link] ha ott kint is OEM-ként hirdetik az nem sok jót jelent ugye?
-
hercsi
tag
részletes info az Allwinner A10-ről
-
-
Vrtboy
tag
Hát ha ennyire nyomjátok a Zen-t akkor legyen az. Csak furcsálom, hogy nem repültetek rá a Cube-ra. Azt gondoltam volna, hogy az 1GB vs 1/2GB és többi hardveres plusz a Cube javára (akku, GPU, tár..stb..) arra sarkall benneteket, hogy azt válasszátok.
Egyébként még egy dolog eszembe jutott. Gondolom ezeknél a kínai eszközöknél, esélyem nincs hogy a Gorilla Glass-hoz hasonló szintű kijelző védelemmel érkezzen? Kicsit félek, hogy pár hét alatt össze vissza lesz karcolva...-
-
Armagedown
őstag
Kép- és videó nézés , chat videóval , mert természetesen böngészés.
Nem árt ha megy 3 órát legalább.
Az ilyen noname kütyük kezelnek pendriveot illetve USBs perifériákat ?
A 3g meglétével kapcsolatban viszont rávilágitottatok arra hogy nem szabad hinni annak a szegényes leírásnak ami az oldalon van, mert nem pontos -
Saccco
nagyúr
Nem tudom.A slatedroidon van saját topikja (ainol novo 8).De nevek helyett inkább 2 link:
8 inch Kapacitív
8 inch RezisztívPowered by Merimobiles.com
A támogatást a http://www.slatedroid.com-on érdemes lecsekkolni.
A Herotab és Ramos masinákat érdemes nézni szerintem.
szerk:
Ha combos Kínai hardvert keresel akkor az RK2918-as chippel szerelt gépekre nézz rá. -
Saccco
nagyúr
----------
Ha az ismeretlenbe vágysz: Ainol NOVO 8
Ainol NOVO 8:
- Cortex A9 CPU Amlogic 800Mhz CPU + Mali 400GPU
- Android 2.2 Gingerbread, Flash 10.1
- 512MB DDR2 Ram, 8GB Nandflash built in
- 8.0 inch Capacitive Multitouch
- 1280x768 pixels
~38kHufszerk:
(#6048) mArZsi:
Nyertél... a képarány volt bennem....
De a Novo tényleg 8as... -
hun_gery
aktív tag
-
kelzsoca
félisten
Azt kell megérteni hogy ami kint 20k, arra még általában megy szállítási költség is+vám/áfa, erre még megy az eladó haszna, és már ott is vagy hogy ezek a gépek 15-20k-al kerülnek többe mint a valós áruk.
De mondok példát, nemrégiben kértem Kínai barátomtól árajánlatot egy tablet-re, a DHL ~12k-ért vállalja a szállítást, mivel a gép akksit tartalmaz+megfognák a vámon is, trükközni lehet, de nincs értelme, így a vám is 10k körül mozogna, és ott vagyok hogy egy 40k-s gép már 60k-ért van nálam, úgy hogy magamnak rendeltem, és csak a kötelező dolgokat fizetem meg, nincs is rajta semmiféle haszon (hiszen saját részre venném)
-
Például azért, mert a gép alapban 20k forint, ha megnézed az árat (majd' 100 dolcsi a postaköltséggel együtt). Erre rájön még az 5k-s ÁFA, az már 25k.
Ha akar valami kis hasznot az eladó, akkor 30k-ért adja. Ha pedig te akarod 20-25k-ért megvenni, akkor meg kell rendelned magadnak Kínából -
kelzsoca
félisten
Behoz 100-at azt eladja.
Nagyon nem így van, itt az országban csak nagyon kevesen hoznak be ekkora mennyiségű gépet, még ha low-end kategóriás akkor is.
Nézd meg akár a Vaterán is mi megy, küldöd a pénz és aztán rendeli, szerinted ki fog ilyen selejt gépekbe több milliót tenni -
tjb007
nagyúr
Lényegtelen, hogy mivel és milyen formában jön. Trükközni sem érdemes az értékkel, ha bekérik a számlát akkor úgyis mindenre fény derül. Ha szerencséd van akkor egy fillér plusz költség nélkül megúszod ha meg nem akkor fizetned kell, a vámos(ok) kedvétől függ az egész.
150 euró értékig nincs vám, 22 eurótól pedig hazai áfát kell fizetni. -
kelzsoca
félisten
Csak szólok hogy egy ócska 100$-os gép olyan is, gyakorlatilag ha elromlik és vissza akarod küldeni a gép ára lesz a visszaküldés költsége.
(#2591) tjb007
Igen, így van.
(#2594) mArZsi
Lehet próbálkozni, majd kiderül hogy bejön -e
(#2593) janos1988
Szerintem drága, egy ismeretlen kínai vacakért ennyi pénz kiadni, hát Te tudod
-
janos1988
addikt
En FlyTouch 3-mat rendelnek tole. Rendelunk? Elegge megbizhatonak tunik az elado.
-
Peat;)
veterán
Tényleg az a legleglegminimumabb amit említettem. A flashnek minimum egy cortex a8-as proci kell, amit említettem abban az van, 800 mhz-en. Azonban még ezen sem lesz tökéletes! De népszerű termék, youtubon bármely funkcióját meg tudod nézni, ellenben a többi kínai készülékkel.
Nem vagyok szaki, de az ntfs fájlrendszernél nincs méretbeli megkötés nem? Fat32 megáll 4 vagy mennyi gigánál. Szóval nálam igenis az ntfs a nyerő, nem érdekel ha 10 perc helyett 11 a másolás. Váltsa csak ki a médialejátszót a nappaliban a tablet/telefon ha képes rá és memóriakártyák olcsóak. A fenének kell annyi eszköz és műanyag otthonra. Bár nekem mindegy, 1-2 év múlva bizonyára elhagyja az android valamilyen úton módon ezt a méretmegkötést, addig én meg nyugton maradok.
-
Peat;)
veterán
Annyiért nincs. És a rockchipes, meg telechipes csodákat is felejtsd el, azok is le vannak maradva egyelőre, ahogy az alcor is.
Ami legjobb ár érték arányú kínai készülék, a 3. kiadással a wits a81 legújabb változata(kapacitív kijelzős). Már régóta a piacon vannak, megbízható a kínaiak közül. Houseofdap.com-on 210$-ért vásárolható meg, csomagban, tehát még tatyót is adnak. Az oldal a kínai ünnepek után lesz újra elérhető. Ennél rosszabbat hatalmas hülyeség venni kínaiaktól. Nem érdemes 50 dollárt spórolni mert totálisan más kategóriát képvisel pl egy rockchiphes képest.
(android 2.2, a készülék cortex a8 procit tartalmaz, mint pl a galaxy tab, kapacitív a kijelzője, g-sensor, gps, átlagos 3d gyorsító játékra, de nincs magyar support és magyar garancia, illetve csak 256/256 a ram és rom, persze ez bőven elég arra amire kéred és jóval többre is)Érdekesség: A cowon kiad egy d3 nevű multimédia eszközt, androiddal. (fő szempont zene és minőség, igen meredek áron aki nem ismeri). Az érdekessége hogy NTFS fájlrendszert használ. Körmöst a többi gyártónak.
-
smkb
őstag
"Van-e valami kompromisszum nélküli, wifis internetezésre használható kínai olcsó Tablet?"
30.000 alatt nincs, kínából rendelve sem. A minimum RK2818 vagy TC8902 processzorosok, Android 2.1-el, ezek mindketten 256mb rammal készülnek, és már el lehet böngészni velük korrekten, de flash nincs, youtube van. Úgy 150$ körül indulnak házhozszállítási költséggel. Ennél jobb procit tartalmazó kütyük értelemszerűen drágulnak. Freescale IMX 515, TI OMAP 3xxx-ek, Samsung SPVxxxx (Galaxy Tab hummingbird csipje, sok kínai tabletben szerepel már ez is) viszont kizárólag már 2.2 vagy 2.3-al szabad megvenni, itt már a cortex a8-nak köszönhetően van flash 10.1 támogatás, de itt már a csillagos ég lehet a határ.
A wifi erősségére is oda kell figyelni (erre viszont csak kínai stb fórumok bújásával jöhetsz rá), mert ezen is sok múlik, hiába a jó vas, hiába az erős jel a routeren, ha a készülék wifije gyengén adja a jelet akkor bukó van. Az olcsó készülékekben ez is necces tud lenni.
Vagyis jelen piaci szereplők közül az olcsó kategóriában használható böngészgetést a Rockchip RK2818 és Telechips TC8902 processzorokkal kaphatsz. Qualcomm SoC-ok valahogy a kínai cuccokban nem nagyon vannak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Brave
- Path of Exile (ARPG)
- Spórolós topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nintendo Switch 2
- Melyik tápegységet vegyem?
- Tőzsde és gazdaság
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Milyen okostelefont vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Új, bontatlan iPad 11 2025 Wifi, üzletből, apple gyártói garanciával
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / M2 / Ezüst / Wifi / 256GB / Garancia
- Bontatlan ÚJ IPAD PRO M1 M2 M4 11 12,9 Wi-Fi és 5g cellular 128--512GB DEÁK TÉRNÉL Azonnal Átvehető.
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Manli RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest