- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Samsung LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Elég kompakt lett az MSI legfrissebb, Blackwell architektúrás VGA-ja
- OLED monitor topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somacsek
csendes tag
válasz
BeLuke #13672 üzenetére
A POV remekül működik, de az is lehet, hogy nem voltak túlzó elvárásaim. Szépen kezdem belakni. Az a cél, hogy ha kell, ki tudja váltani a laptopomat átmenetileg. Nyilván máshogyan kell használni, mint egy hagyományos számítógépet, és főleg tartalom fogyasztásra remek kis mobil cucc. Talán írtam, hogy sokat gyorsult, miután csináltam egy resetet. Az akkuidővel semmi baj. Nemrég fejeztem be egy mérést, divx-et futtattam 70%-os fényerőn, wifi végig ment. Pár perc híján 7 órát bírt. Alvó módban egy éjszaka alatt 1-2 %-ot csökken a töltés. Kisebb akadások elvétve vannak, de szerintem elég fürgén lehet váltogatni a programok között. Torrent megy fürgén, közben netezés, levélírás/olvasás, zene. Ha hibákat kell mondani... A gyári böngészőt nem használom, nagyobb oldalaknál (pl. index) nekem lassú, a kétujjas nagyítás akadozik. Helyette remek az Opera mini, ezzel már majdnem iPad-es a netezés. Ja, flasht leszedtem (nem véletlen, hogy az Apple sem szereti), a masinát meg tudja fektetni. Így már a gyári böngésző is elég jó. Képernyő háttérvilágítása lehetne egyenletesebb, de ez kizárólag fehér háttérnél zavaró, akkor is csak ez egyik hosszabb oldalánál. Ebook olvasásnál így nem mindegy, merre forgatom el. De ennyi egyelőre. Továbbra is azt gondolom, hogy a Concorde-dal lehet egy szinten. További videót ne várjatok, nincs annyi időm,, és nem is tudom, mit mutathatnék még. De bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
mipityu #13681 üzenetére
Az ehavi frissitést tetted rá? Én tegnap tettem fel az 2012.05.03-as firmware-t, ezzel a marketből play lett de egy halom program ami fent volt korábban a gépen, nem kompatibilis cimkét kapott. konkrétan pl az appbrain se megy fel a Play-ből, simán apk-ból meg szó nélkül.
a proci nekem is igy skálázódik, lentebb venni nem tudtam.
Van valakinek ötlete, hogy mi alapján találja a market Play kompatibilisnek a programokat, és át lehet-e verni valahogy? Én annyit látok a Playen, hogy a SXZ-PD10 helyett SXZ-PDX0-01 lett a neve.
-
Sanzaa
senior tag
válasz
morpheuss12 #13692 üzenetére
Halott, mert hétvégén nem dolgoznak az adminok. Hétfőn biztos válaszolnak.
Kelzsoca, linkelnéd a hszed, amiben leírtad milyen videót játszottál le és meddig, milyen beállításokkal? (lusta vagyok megkeresni mobilnettel) Ha lesz kedvem lehet majd én is megcsinálnám a 9.7 IPS-en. -
kelzsoca
félisten
válasz
morpheuss12 #13689 üzenetére
A ConCorde saját fórumára is írtál? szerintem ott tudnak/fognak segíteni, ez inkább amolyan tablet ajánló-kibeszélő topic lenne
-
morpheuss12
tag
Hali mindenkinek. Van egy Concorde 7015 tabom és meg állt nem kapcsol be csak az Android feliratig. Nem tudom mi lehet a baj és nem tudom resetelni sem. Van esetleg valami módja a Hardresetnek? Vagy csak szerviz tud segíteni?
-
Djkepes
csendes tag
Erőltetem ez a Concorde 9.7ipst még ma, mai mérésen 4 óra 17 percig bírta az aksi közepes fényerőn, airplane üzemmódban. 80%ban mangát olvasva, 20%ban appokal szöszmötölve, kis játékkal.
Ez marha soványnak tűnik nekem, Concorde forumán még ennél is rosszabakat láttam.
A konkurens tabok mint a Wayteq 100s/is milyen akkuidőt produkálnak?Az extsd-s probléma mellett apróságokat leszámítva elég jól pörög a gép, általános működésére nincs panasz az tuti, de az akkuidő az pont az ami elgáncsolja a legjobb gépet is.
-
mipityu
tag
Továbbra is segítségre lenne szükségem.
A tablet PD10 Freelander.
Gondolom a smooth-ság érdekében a minimális processzor frekvencia 343 MHz. Ennek következtében még alapjáraton, repülőmódban is igen magas a fogyasztása. Ezt hogyan lehet lejjebb venni - nem gond ha nehezebben pörög fel - hogy lecsökkentsem a fogyasztását.
Rootolva van. Mit kell átírni és hol? Ha ilyen egyszerű és tudod a megoldást légyszíves zaklass itt, vagy privátban.Kiegészítés: arnyekxxx jelzésére alapállapotra hoztam a tabletet, de így is 5%-ot merült 7,5 óra alatt, repülő módban. Ez már jobb, de még mindig nem az igazi.
arnyekxxx: megnéznéd a Tied milyen frekvenciákra van skálázva? Az enyém 343-1200 MHz. Ez nem az eredeti - amivel érkezett - firmware, ráengedtem a gyári frissítést. Természetesen a rootolást kivéve, minden gyári.
-
Pharaoh
aktív tag
Hi!
Androidos tabletek tudnak USB-s 3G modement kezelni?
-
Shoo
senior tag
Szerintetek az Acer csak wifi-s tabletjei kezelik az usb-s 3g modemet? Ez az Iconia A510 egész jónak néz ki, bár fura, hogy nem gorilla glassal szerelték...
-
malwy
senior tag
válasz
tjb007 #13600 üzenetére
Kár érte. Erős processzor, egy fokkal erősebb gpu, stílusos design, kicsit nagyobb felbontás, ramos support. Akkor kb. ezek az előnyök?
Egyébként egy új listával találkoztam, meg is indult a nyálelválasztás: [rk3066 tabletek]
-
bigdady
nagyúr
válasz
kisgabor87 #13669 üzenetére
smart tab 7.
De 7-est ilyen akkuidővel nem kapsz -
hun_gery
aktív tag
válasz
tvamos #13663 üzenetére
Ez igaz, de azt is sokszor kitárgyaltuk, hogy pdf-re egyik tábla sem 100%-os, bár ott a 10", meg az 1034-1280-as felbontás tényleg szinte elengedhetetlen, pont az általad említett újratördelhetetlenség miatt. Djvu-t a calibre nem tudja epub-bá/mobi-vá alakítani? Mert akkor legalább annál a formátumnál fellélegezhetnél.
-
BeLuke
csendes tag
Somacsek mi újság? Jól működik a POV?
Egyedül a POVnak nincsenek betegségei? Legalábbis nem nagyon hallani róla. Lehet nálam ő lesz a nyerő. Már csak a 2 év garancia miatt is.
Kíváncsian várom a válaszod és némi videót.
Köszi
-
ityam
őstag
Egy problémám merült fel a tablettel ami komolyabbnak tűnik. Az olyan játékok amik a tablet döntögetésével irányíthatóak azok nem szuperálnak rendesen. Ha lerakom az asztalra akkor is alapból kanyarodik pl a motorral...
Ezt a gravitációs szenzort lehet kalibrálni? ha igen hol? Ha nem lehet akkor érdemes gariban visszavinni?Másik picit fura dolog hogy ha megérintem a tablet hátulját akkor a kijelzőn közepétől kicsit lejjebb hullámzik a kép, mint amikor egy lcd kijelzőt benyomunk. Nem tudom hogy ez feature vagy hiba :S
-
kisgabor87
tag
Sziasztok!
Olyan 50-60.000 ft környékén milyen tabletet érdemes venni?
Ami számít:
-legalább 7-8 órás akkuidő
-a lehetőségekhez képest jó kijelző (filmnézés miatt)
-7" legyen -
tvamos
nagyúr
válasz
hun_gery #13654 üzenetére
Konyvolvasaskor akkor jon jol a minnel nagyobb felbontas, ha nem lehet ujratordelni a konyvet. Pl. ha szkennelt konyvet (pdf, vagy djvu) olvasok, en nem szeretem jobra-balra huzogatni a kepet. inkabb maradnak a kis betuk. (Persze, nem latom a 4"-os kijelzot, ezert olvasok arasznyi tavolsagrol. Ami 15cm korul van. Meg persze azert is, mert a vonaton oda esik kenyelmesen az eszkoz.)
Ugyan ez van nehany weboldalnal, amit szinten vacakul tordel ujra a bongeszo.A retina kijelzo jol nez ki. Lehet nelkule elni, de ha futja ra, akkor szerintem erdemes megvenni, mert ugye nem csak a hasznalhatosag miatt vesszuk a keszuleket, hanem nezzen is ki jol! (Ha csak az szamitana, senki nem venne IPS-t!)
-
z0d1AK
nagyúr
válasz
klepto #13661 üzenetére
Elméletileg igen. Az S7-es tableten például annyira szartak a szoftverbe, hogy még a tárcsázó is benne van, amiben ha matatunk, akkor az adott android progress össze is szarja magát.
-
tjb007
nagyúr
válasz
klepto #13657 üzenetére
Ha érdekel a teszt olvasd el a ConCorde 9.7 IPS tesztjét mert a két gép fizikailag/hardverileg teljesen ugyanaz, amiben eltérnek az a szoftver mert azon a ConCorde dolgozott is/időt fektetett bele, a MyPad Series 9 -re csak feldobták a stock gyári rendszert és csókolom.
-
klepto
addikt
Picit régebben (cirka 1 hete) szóba került többünk által a MyPad S9.
Már pár napja hivatalosan is elérhető a tablet mindkét verziója raktárról, a MyAudio honlapján.
Változott-e azóta valami a bemutatóval, teszttel kapcsolatban; várható-e valamiféle anyag erről a tábláról a közeljövőben?
Véleményem szerint már csak ennek a gépnek a bemutatója, de még inkább a tesztje hiányzik a hazánkban hivatalosan is beszerezhető azonos árkategóriában induló tabletek csoportjából, és szerintem nem csak én lennék rá kíváncsi
Ha még ez is meglenne, akkor lenne teljes a kép, a magyarországi kínálatról -
mipityu
tag
válasz
arnyekxxx #13647 üzenetére
Köszi a választ.
Megnéztem a boot időt. Valóban kb. 65 mp. Sokkal hosszabbnak éreztem :-)
A készenléti merülést nem értem. Már csak ez az egy dolog zavar. Nekem 22:25-6:00-ig repülő módban 10%-ot merült. Ezek szerint valami fogyaszt. Megpróbálok egy resetet.13654 hun_gery: jogos a 10 pont :-) Én is olvasok 7"-en, 4.3"-en és régebben simán olvastam a 3,5"-es Blade-emen is. Moon+ és be kell állítani a megfelelő betűméretet :-)
A már eladott Acer A500 10"-je rosszabb volt olvasás okán - nehéz volt tartani, néhány perc olvasás után már helyet kerestem neki a letámasztáshoz. A 4,3"-es telefonommal nincs ilyen gond :-) -
hun_gery
aktív tag
Az én tapasztalatom az, hogy egész nyugodtan lehet 7"-os 800x480-as táblán is könyvet olvasni, abszolút nem zavaró, sok könyvet kiolvastam ekkora képernyőn. Nagyobb felbontásnál kisebbek ugye a betűk, tehát, ha nem sasszemű vagy, úgyis nagyítasz rajta.
Mostanában divat fanyalogni egy 4"-os telefon 800x480-as képernyőjén is, hogy pixeles, meg "nem retina", de szerintem sokszor ez már bohózat kategória,hiszen egy telefont/táblát általában nem 10-15 cm-ről néz az ember, hogy számolgassa a pixeleket. -
vamzi
senior tag
Na, szép, egymás után 3 tábla cikk is kint lesz logouton, ugyanis én is beadtam az íásom a T20-ról
Hamarosan majd meg is jelenik, de egyelőre saját videó nélkül, azt mihamarabb pótolom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- iPad mini 5. Wi-fi 64Gb
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Apple Pencil 2 dobozos hibátlan.
- ÚJ Bontatlan iPad Air 6 - 7 gen 11 és 13 Minden szín 1 év Apple Garancia Azonnal Átvehető DEÁK Térné
- Ipad Pro 10.5" Wi-Fi+Cellular 25GB Space Gray, nagyon szép, Garanciáva
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G / 8/ 256 GB / Gyári független / 12 Hó Garancia
- 122 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest