-
PROHARDVER!
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somacsek
csendes tag
válasz
Crytek #16485 üzenetére
Bár nincs ellenemre egy kétmagos tablet (hiszen már ez az egymagos is nagyon tetszik), de kellett egy hagyományos laptop. Ha a pénz nem számítana, megtartanám, vagy kétmagos irányba mozdulnék. Utóbbi a jövőben sem kizárt (ha sok pénzem lesz), ezek az Andriodos tabletek zseniális cuccok szerintem.
-
Somacsek
csendes tag
válasz
ynot2day #14635 üzenetére
Win 7 64 bit fut nálam. Biztosan ott az a driver, nekem sem találta meg elsőre, de újra neki álltam és sikerült. Betűről betűre követtem a leírást, úgy nem volt hiba. Szerintem próbáld meg feltolni, mennie kell!
Nem tudom mikor kapcsol le a wifi, de mióta lekapcsoltatom sleepbe, van, hogy nem csatlakozik utána vissza. Wifi ki-bekapcs kell neki. -
Somacsek
csendes tag
válasz
ynot2day #14596 üzenetére
Nekem sem ment elsőre a firmware frissítés. Nálam ez volt a kritikus rész:
- Simultainiously press the Power button and Volume – (V-)button on the tablet for a few seconds.
- Now keep the V- button pressed at all times and repeatedly press and release the power button (while still holding the V- button).
- After the 5 th time you will hear a sound in windows. (you can now release all buttons)
(If nothing happens you can also do the following > Hold both power+Volume - and keep them pressed > Press reset button once > press Power button 5x times while holding the V- button )Ha nincs az a bizonyos hang a windows alatt, akkor a tables simán ki van kapcsolva és nem is lehet megtalálni a drivert.
Másodszorra nekem felment csont nélkül. Még arra figyelj, hogy a végén a leírás szerint valami kínai szövegre kell yes-t nyomni. Na, nálam már nem kínai volt a szöveg, nyomtam is egy no-t. Valami felment a tabletre, de frissítés nem volt. Szóval a végén yes-t nyomj!
Azt hiszem írtam, hogy nekem a régi FW-rel kicsit laggolt a billentyűzet, ez nálam megjavult.
-
Somacsek
csendes tag
válasz
ynot2day #14456 üzenetére
1. Nekem sleepben 1-2%-ot eszik, kb. 10 óra lehetett a maximum, amíg nem nyúltam hozzá. Wifi-t egy idő után lekapcsolja, hosszabb alvás után látom, ahogy felcsatlakozik. Persze ha pl. torrent megy, akkor nem kapcsolja le.
Érdekességként itt egy kép az érintett menüről:
Na most akkor mi van? Nálam "mindig" van beállítva, de csak azért, mert az utolsó "soha" szerinte növeli az adatforgalmat. Olyan, mint ha meg lenne cserélve. Vagy megint hülye vagyok és félreértek valamit? Lényeg a lényeg: ilyen beállítással, ha nincs tennivalója a neten, lekapcsol. Másnál hogy van ez, pl. Concorde?
2. Wifi tökéletes sebességgel megy, Speedtest eddig mindig a netem maximumát mutatta. Nem tudom, mi lehet nálad a baj.
720p HD film, közepes hangerő, kb. 70% fényerő, bekapcsolt wifi mellett 7 órát bírt. Kevés nyomkodással 3 és fél napot ment, de max. neteztem rajta.
Az én kérdésem: nálad is 1008 Mhz a proci? Én ugyan 1104 Mhz-re húztam, de jobb lenne, ha alapból bírná az 1,2 Ghz-et.
-
Somacsek
csendes tag
Sziasztok!
Érdekelne, hogy a Concorde 9,7 IPS mekkora frekin megy. A POV-ra ugye az vagyon írva, hogy "up to 1,2Ghz". A tesztprogramok szerint gyárilag 60 és 1008 Mhz között megy a gép. Na, én megpörgettem a no-frills CPU controll nevű cuccal. Hát, elindul 1,2 Ghz-en, de instabil, tesztekbe belefagy, rebootol. Végül 48 és 1104 Mhz lett, amin nincs fagyás. Érzetre talán picit gyorsult, ritkábban röccen meg használat közben, de jelentősnek nem nevezném a változást. Akkuidőt nem tudom, hogyan befolyásolja, majd figyelem.
Nézem, miket írtok a billentyűzet csatolásról, de én pl. közepesen hosszú szöveget is szívesen írok a tableten, elég kényelmes, nagyon gyorsan lehet pötyögni. Persze szakdolit nem írnék rajta, de hogy meg nem formáznám, az biztos.
-
Somacsek
csendes tag
válasz
BeLuke #13672 üzenetére
A POV remekül működik, de az is lehet, hogy nem voltak túlzó elvárásaim. Szépen kezdem belakni. Az a cél, hogy ha kell, ki tudja váltani a laptopomat átmenetileg. Nyilván máshogyan kell használni, mint egy hagyományos számítógépet, és főleg tartalom fogyasztásra remek kis mobil cucc. Talán írtam, hogy sokat gyorsult, miután csináltam egy resetet. Az akkuidővel semmi baj. Nemrég fejeztem be egy mérést, divx-et futtattam 70%-os fényerőn, wifi végig ment. Pár perc híján 7 órát bírt. Alvó módban egy éjszaka alatt 1-2 %-ot csökken a töltés. Kisebb akadások elvétve vannak, de szerintem elég fürgén lehet váltogatni a programok között. Torrent megy fürgén, közben netezés, levélírás/olvasás, zene. Ha hibákat kell mondani... A gyári böngészőt nem használom, nagyobb oldalaknál (pl. index) nekem lassú, a kétujjas nagyítás akadozik. Helyette remek az Opera mini, ezzel már majdnem iPad-es a netezés. Ja, flasht leszedtem (nem véletlen, hogy az Apple sem szereti), a masinát meg tudja fektetni. Így már a gyári böngésző is elég jó. Képernyő háttérvilágítása lehetne egyenletesebb, de ez kizárólag fehér háttérnél zavaró, akkor is csak ez egyik hosszabb oldalánál. Ebook olvasásnál így nem mindegy, merre forgatom el. De ennyi egyelőre. Továbbra is azt gondolom, hogy a Concorde-dal lehet egy szinten. További videót ne várjatok, nincs annyi időm,, és nem is tudom, mit mutathatnék még. De bármilyen kérdésre szívesen válaszolok.
-
Somacsek
csendes tag
válasz
z0d1AK #13449 üzenetére
Oké, értem. Az enyémen nem is volt fólia, csak egy puha tokba volt becsúsztatva. A kijelzőt hogyan kell kalibrálni? Nekem nem volt gondom, sőt, meg is lepett, mennyire jól reagál, alig kell megérinteni. Eleinte kicsit letapadt az ujjam az üvegre, de rövid használat után ez megoldódott. Gondolom, a felvitt zsír miatt
Várjuk a videót!
-
Somacsek
csendes tag
válasz
z0d1AK #13404 üzenetére
Zodiak, kicsit meglep, amit írsz, mert az én POV 9.7 IPS-em nem tűnik használhatatlanul szarnak. Én nem vitatom, hogy a WayteQ és a Concorde-is jó cucc, sőt, az is lehet, hogy jobbak, mint az enyém. De az eddigi hozzászólásaidból és videóidból elég egyértelmű, hogy a WayteQ szekértolója vagy, így a véleményedet fenntartásokkal fogadja szerintem mindenki, aki látja, merre hajlasz. És ezt minden rosszindulat nélkül mondom, mint mezei felhasználó.
-
Somacsek
csendes tag
válasz
klepto #13352 üzenetére
Én inkább azt gondolom, hogy a Concorde és a POV egykutya. Azonos platform, apró eltérések, de a teljesítmény és a tudás azonos. Bár Concorde nem volt a kezemben, de érdekel. Egyébként nem tudom, de a POV megtáltosodott. A marketben eddig eléggé be tudott lassulni, de kellett csinálnom egy resetet, azóta nagyon szépen megy.
-
Somacsek
csendes tag
POV Antutu eredmények hamarosan. Mert nem ment fel a kép. Ezt törölhetitek is.
-
Somacsek
csendes tag
válasz
z0d1AK #13258 üzenetére
Igen, azért is mertem megvenni a POV-ot, mert ebben a szegmensben nem a gyártók harcát látom, hanem a platformokét. Én az Allwinnerre szavaztam, a neten fellelhető infók alapján. Vehettem volna ezért a Concorde-ot is, de az még nem jött ki. De kiváncsi vagyok nagyon a Wayteq-re, szóval várom a tesztet. Egyébként most a POV-ról gépelek és nagyon könnyen megy.
-
Somacsek
csendes tag
Sziasztok!
Feltettem egy videót, ahol kicsit nyomkodom a Protab2-t: link
Üzemidőről még nem tudok sokat mondani, nem értem rá folyamatosan használni, de persze azért babráltam. Így kb. másfél napot bírt. Éjszaka, készenlétben 1%-ot veszített a töltöttségből, de nem tudom, mennyire megbízható ez az adat.
A gyári böngészőt lecseréltem, mert elég akadozós lett a böngészés rajta valamiért. Opera Mini van most, azzal sokkal gyorsabb a netezés. NAS-ról szépen tudok filmet nézni 720p-ig, a g-s routerem már nem bír többet.
Az egész rendszer megfelelő sebességgel dolgozik, jól lehet lépkedni az appok között, tenni-venni. Azért vannak akadások, de nem veszés. Aki ebben az árkategóriában gondolkozik, annak el kell fogadnia, hogy ez a konfiguráció hamarabb eléri a határait, mint egy két-négymagos tábla, vagy egy iPad.
Az én vásárlásom oka főleg a kíváncsiság volt, de pl. sokat utazó diákoknak nagyon ajánlható egy ilyen gép, vagy második gépnek bárkinek.
Ja, lemértem többek kérésére: 640g. -
Somacsek
csendes tag
Sziasztok!
Végül kíváncsiságból beneveztem egy Point of View protab 2 IPS-re.
Első benyomások:Anyaghasználat és összeszerelés minősége rendben. A hátlap valami alu ötvözet, az Apple-nél valószínűleg soha nem fogják ezt az anyagot használni, de nekem semmi problémám vele.
A képernyő szép, betekintési szögek jók. A kapacitív képernyő reszponzív, finom érintésekre reagál.
A neten és a dobozon a procit "up to 1,2Ghz"-nek írják, de eddig csak 1 Ghz-et láttam. Szépen, akadásmentesen lehet a home screen-en pakolászni, beállítani a gépet. Az alap böngészőt próbáltam, a sebessége elmegy, ha már betöltötte teljesen az oldalt, rendesen lehet görgetni-nagyítani. Szöveget megfelelően tördeli. Market eléggé meg tudja fogni, ha egyszerre sok mindent telepítek.
Angry Birds akadásmentes. Skype megy. Full HD trailert röccenés nélkül viszi, könnyedén tekeri.
Most töltőn van, nem valami gyorsan megy bele a nafta. Remélem merülésnél is ezt a tempót produkálja.
POV oldalán találtam egy frissítést, fel is toltam. A build száma lett 4.005, nem tudom mit jelent. Gépelés jobb lett tőle, az biztos.
Összegzés nagyon rövid használat után: eddig csak iPad 2-őt használtam, ahhoz képest persze döcögősebb a rendszer helyenként, de fele pénzért csodát nem vártam. Pontosan azt kaptam, amire számítottam. Ha valaki kiváncsi rá, nézze meg ezt a videót: link
Egy Yinlips M907-et mutatnak be, ez pedig tökéletesen egyezik a POV gépével (a memóri méretét leszámítva, mert nekem csak 8GB). Nálam is pont így működik a tablet, csak én magyarul beszélek hozzá
-
Somacsek
csendes tag
válasz
pinnacle #12968 üzenetére
Én is ezt nézegettem. Próbáltam infót találni, mert tetszik, van benne BT, ami nekem kell, a 2 év gari is kellemes. Két videót találtam a neten, alig lettem okosabb:
Egy régebbi Cebites:
videó 1.És egy újabb:
videó 2.De a két kütyü alig hasonlít. A POV oldaláról letöltött manual-ban az első tabletra ismerek rá, de a második videóban más a készülék. Úgy fest, megjelenés előtt lecserélték a gépet és mást hoztak ki. Ami szerintem pont az, amit feljebb linkelt Mittu88 (#12949). Nézd csak meg a POV csomagolásán a képet és vesd össze a kettőt. (a BT billentyűzetet ne nézd, árulják anélkül is). A speckók is nagyon egyformák.
A Yinlips-ről egy videó:
videó 3.Szóval szerintem a POV beszállítója a Yinlips.
Már csak ezt kéne tisztázni:
A Pandawil fórumban egy kérdésre válaszolta az admin, hogy az USB nem OTG.
Egy másik fórumon azt olvastam, hogy a gyártó szerint lehet rá pendrive-ot, bill.-t dugni.Tehát mi is az az OTG pontosan?
-
Somacsek
csendes tag
válasz
keccsa #12827 üzenetére
USB dongle újabb kilógó vacak lenne, plusz pénzért. A POV kb. annyival drágább, mint egy külön izéke lenne. Azt nem tudom, hogy egy alap ICS-en mennyit kell polírozni, ha a hardware tök ugyanaz mindegyikben.
De az általános kérdésem továbbra is az, hogy mire számítsak felhasználói élményben?
-
-
Somacsek
csendes tag
Tovább fejtegetve, ha kell a Bluetooth, akkor a 60e Ft-os árkategóriában a Point of View tabletje marad, hazai vásárlás esetén. Arra ráadásul 2 év a gari. Nyilván addigra levélnehezék lesz belőle, de hátha azt is jelenti, hogy bíznak a minőségükben. Sajnos elég kevés infót találtam a neten a POV ProTab 2 IPS-ről, szóval ha valakinek van valami tapasztalata, ossza meg!
-
Somacsek
csendes tag
Bluetooth-on keresztül lehet külső gps vevővel párosítani ezeket a táblákat?
Eseleg a telefon gps-ével?Egyébként a korábban linkelt írások, benchmarkok alapján a hétköznapi használat során mintha az Allwinner lenne a nyerő. Azt hámoztam ki, hogy gördülékenyebb az egész rendszer ezzel a chipsettel. Ugye a ConCorde IPS-ekben is az van?
-
Somacsek
csendes tag
Feljebb valaki már linkelte Point of View gépét. Az 1,2 Ghz Cortex A8-Mali-400 páros azt jelenti, hogy ez egy Allwinner A10 cucc? Vagy tévedek?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Milyen monitort vegyek?
- OLED TV topic
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen egeret válasszak?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Milyen videókártyát?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bluetooth hangszórók
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
- iPad gen 6. - TÖLTŐ CSATLAKOZÓ HIBÁS
- MICROSOFT SURFACE PRO 7 12.3" i5-10th 8GB/256GB Notebookká alakitható Windows Tablet
- újszerű iPad 2021 (9. generációs) Wi Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- újszerű iPad Pro 11" (2018) Wi-Fi 64GB asztroszürke space gray Apple
- iPad Pro M2 11" 128GB Wifi Újszerű/2027.05.26.Gar./Akku 97%/p4316
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G5 - i5-8G I 8GB I 128GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- Eladnád a telefonod? KÉSZPÉNZES OKOSTELEFON FELVÁSÁRLÁS azonnali fizetéssel!
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest