Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
keIdor
üzenetére
500W-okról beszélgettek, amikor én most vidáman írom ezt a laptopomról, ami teljes terhelésen, monitorral együtt sem fogyaszt 45W-nál többet, PH közben lehet olyan 20W...
Én inkább annak látnám értelmét, ha a meglévő vasak lennének okosabban beállítva és használva.
Nem baj az szerintem, ha egy 64 magos CPU-szörny teljes tehelésen megeszi a 300W-ot, ha a tempójához képest ez hatékony. De egy egyszerű hatmagos vacaknak odaadni 140W-ot hogy fűtsön kedvére kicsit túlzás. GPU-kat is úgy kéne gyárilag paraméterezni, hogy egy elfogadható hatékonyságot hozzanak, legfeljebb a maximalistáknak legyen egy "utolsó +1%" mód. Ilyen szempontból nekem nagyon tetszik a koncepció, amit az AMD az RX 6800XT és 6900XT-nél bevezetett, hogy a driverből kapcsolgathatsz nagyon egyszerűen három előre beállított működési módot, quiet, balanced és rage [link] . Sajnos a gyakorlatban nem sok különbség van köztük, de az elképzelés már a jó irányba mutat, illetve főleg a sima 6800-at sikerült a tempójához képest tényleg takarékosra is csinálni. 
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- LEGO klub
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Anime filmek és sorozatok
- SSD kibeszélő
- Kuponkunyeráló
- Visszatérnek a szektás bárányok: teszten a Cult of the Lamb: Woolhaven
- Xbox Series X|S
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- Sapphire GPRO X070 8GB GDDR6 - RX 5700 XT passzív kiadás
- GIGABYTE RTX 5060 EAGLE OC 8GB GDDR7
- GAINWARD PYTHON III RTX 5070 12GB GDDR7! 3 VENTIS! GARANCIA/SZÁMLA (a Te nevedre kiállítva)!
- Manli RTX 3070 8GB LHR / Csavarmatricás / Beszámítás OK!
- MSI GeForce RTX 5090 32G LIGHTNING Z /ÚJ, BONTATLAN, MAGYAR GARANCIA/
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Nem baj az szerintem, ha egy 64 magos CPU-szörny teljes tehelésen megeszi a 300W-ot, ha a tempójához képest ez hatékony. De egy egyszerű hatmagos vacaknak odaadni 140W-ot hogy fűtsön kedvére kicsit túlzás. GPU-kat is úgy kéne gyárilag paraméterezni, hogy egy elfogadható hatékonyságot hozzanak, legfeljebb a maximalistáknak legyen egy "utolsó +1%" mód. Ilyen szempontból nekem nagyon tetszik a koncepció, amit az AMD az RX 6800XT és 6900XT-nél bevezetett, hogy a driverből kapcsolgathatsz nagyon egyszerűen három előre beállított működési módot, quiet, balanced és rage