- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nubreed
veterán
válasz -Solt- #27498 üzenetére
Hmm előfordulhat, hogy csak az 1080 -ra és 1080Ti -ra koncentrálnak, mint ellenfél az AMD -nél és azt a rést, amit az 1070 jelent, az 580 és Vega között üresen hagyják? Egyetértek, akkor elmennek a búsba...
Akkor nem is lesz kérdés, hogy inkáb veszek egy gyárilag tuningolt jobb féle 1070et.We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
-Solt-
veterán
válasz #45997568 #27497 üzenetére
Mibe szaladnánk bele? Én nem azt mondtam, hogy olyan kártya jön az 1070 ellen ami elveri olcsóbban, hanem azt, hogy jön kártya ellene... hogy aztán az jó vétel lesz avagy sem, az a jövő zenéje! Ha viszont az 580 és a kisebbik Vega akkora távolságban lesz egymástól árban és teljesítményben, hogy az 1070-nek nem lesz AMD-s ellenfele, akkor meg is érdemlik...
www.smart-bus.hu
-
depzoo
tag
válasz #45185024 #27493 üzenetére
Tudom hogy nem lesz orokke ennyi es le fog csorogni az ara, koszi a linkeket jo latni hogy nem honapok muve lesz.
A Vega laz jo dolog de nektek, engem is erdekel de nem szoktam erteni a nagy hype-ot a high end hardverek korul amikor ugyis csak a tomeg 1%-a veszi meg.
Ryzen + Vega (?)
-
depzoo
tag
válasz stratova #27491 üzenetére
85 ala kell beneznie hogy megerje. En pont VGA-t keresek dea monitor freesync, 100-at nem adok egy 480 lts-ert, sima 480 nem kell mert kitudja meddig lesz ra driver es amd egyelore nincs foljebb. Nincs kedvem varni a Vegara mert minden info arra utal hogy az viszont nem 100k lesz es nem is 130k.
Tanacstalan vagyok.
[ Szerkesztve ]
Ryzen + Vega (?)
-
stratova
veterán
Alakul az RX 580 Gaming X kivitel ára, benézett 100 alá.
[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
válasz #45997568 #27487 üzenetére
Azt nem mondtam hogy az alagút melyik végén látja a fényt a fentinél vagy a lentinél A lávának is van fénye... Amúgy mindenhol a szerkezeti felépítésével jönnek. "Vega as It's Got A Soul... It's Got A Brain... It's Almost... Human."
Sokan kétségbe is vonták hogy és játékra jó ? Mivel nagyon a gépi tanulás a szlogen én nem tartanám kizártnak hogy kitalálnak valami rendszert hogy az ellenség MIjét a GPU vigye és ezzel tehermentesítsék a Ryzeneket .
Talán majd a HP-tól vagy a Dell-től szivárogtat valaki az előadásról...[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A Fény az alagút végén.
-
törölt tag
válasz MongolZ #27483 üzenetére
Az, hogy bizonyos típusokra válogatott GPU kerül nem feltétlen "idióta marketing duma". Hogy itt is ez történt e majd kiderül, jelenleg ezt állítja a gyártó, ha elhiszed ok, ha nem, nem... Az biztos, hogy az egyik legerősebb (és legdrágább) kártya 8+6 pinnel, szóval nem meglepő ha gyengébb kártyákon az 1450-es órajel már nem feltétlen működik. A PC devil hasonló felépítéssel 1380-ig, a "Golden" már 1425-ig megy.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
-
törölt tag
The Science Times írta
AMD Vega Leaked: Radeon RX Vega May Almost Hold Intelligence Like Human
Nagyon filozófikus,[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz #85552128 #27479 üzenetére
Furcsa egy helyzet ez. Spec alapján az FP teljesítménye duplája. De láttuk már, hogy ez ritkán érvényesül akár fele ekkora mértékben. Bizonyára vannak effektek amik veszik hasznát, pl a Tress FX
NBC RX 570 (notebook) verziót 120 W-ra taksálja nyilván RX 470 (notebook) [926 - 1206 Mhz] alapján.
Lényegesen e főlé nem mehetnek, vagyis nem érdemes Polarisokkal.Simán helye lenne a palettán egy 6-7 CU / SE lapkának 1536:96:32, 1792:112:32 konfigurációval.
Bonaire is ilyen volt 2 SE-nel [896:56:16, 768:48:16]
Tongában is volt 4 SE ilyen csonkítással és RX 570 vs RX 480 példája mutatja, hogy volna értelme.Persze ha már Polarisban is NCU lenne nem lenne ilyen gond.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
79 Dolcsiért jön ki az 550.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz füles_ #27473 üzenetére
A Xavier van 2018 végére írva. Az egy Volta SoC. Annak a fejlesztése tart a legelőrébb. A GPU-knál a GV100 áll a legjobban. Ezeknél azért fontos, hogy a bevezetésük jóval tovább tart egy GeForce sorozatba szánt megoldásnál.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
füles_
őstag
válasz Malibutomi #27472 üzenetére
Nem tudunk semmi konkrét információt erről sem. Abu azt mondta, hogy a Volta alapú GeForce-ok 2018 végén érkeznek. Aztán hogy mi az igazság, ki tudja.
-
Z10N
veterán
válasz füles_ #27468 üzenetére
Es raadasul meg ez is:
"According to AMD website, this card will be available with 10 Compute Units (640 Stream Processors), although it may be only for system builders (OEM)."Kivancsi leszek milyen neven jon a fullos (555/550X).
Kesz vicc ez az also szegmens (540/550). Ahogy mondtam az 550 is csonkitott (LexaPro), mint anno a 460. Remelljuk ez is csak le van tiltva es majd jon hozza bios hack.
Tenyleg jobban jarsz, ha veszel egy 460-t es flasheled 560-ra.
"Csak 20 USD különbség van köztük, miközben a P12 pont a P21 fele."
Marmint P11. Ugy latszik azon tenyleg nem valtoztattak semmit ezert maradt a stepping. Nyugodtan lehet falshelni es driver gond sem lesz."Ezt 20 dollárral olcsóbban kellene adni, akkor jó vétel lenne."
Es meg az is sok erte. A kulfoldiek se adnanak erte $50-nal tobbet."In my country first 550 models cost roughly the same as 460 cards, and there is literally no reason to buy 550 instead of 460."
"This card is really a joke considering its performance and value. It's only 20$ cheaper than the much faster Rx 560."
A vegere mard a legnagyobb poen.
"It doesn’t get better when we switch to power consumption, which increases to 96.4 Watts under load, to give you some perspective, that’s almost half of RX 580 while being 4 times as slow."Szanalom az egesz.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
Kicsimix
őstag
Tudom nem idevaló de azért így már kezd aggasztóvá válni a VEGA story is lassan...
GeForce 20 Series with Volta might be released in Q3 2017
Pedig Vega-ra várok én is de lehet kivárás lesz a vége..
Nem semmi ez a tempó..
Szerk:
Vagy azért ez a tempo az nV-nél mert tudják ,hogy nagyon ott van a VEGA
Vagy..
[ Szerkesztve ]
...Kockázat nélkül nincs vereség... : ------------)
-
füles_
őstag
AMD launches Radeon RX 550 for 79 USD
Nagyon közel lett pozicionálva árban az RX 560-hoz Csak 20 USD különbség van köztük, miközben a P12 pont a P21 fele.
Ezt 20 dollárral olcsóbban kellene adni, akkor jó vétel lenne.Szeretnék összerakni egy régi gépet, viszont kellene hozzá egy újabb GPU. De ez olyan áron van, hogy inkább veszek használtan egy RX 460-at.
-
törölt tag
A dologban az az érdekes hogy"The BIOS from Sapphire Limited Edition was successfully transferred to XFX RX 480 graphics card. This unlocked 1411 MHz clock speed out of the box which was verified by Witcher 3 and Furmark testing.+
A Limited Edition meg 1450" Ez amúgy csak azt bizonyítja hogy elinndul. Majd ha 3 nap múlva is Battlefield 1- ezik akkor térjünk vissza rá. -
Z10N
veterán
Mashonnan is megerositettek a flashelest 480-rol 580-ra.
Ui: Bar mondjuk szerintem csak az uj p-state miatt erdekes.
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
törölt tag
Nem lehet, hogy AMD jobban járna ha rábízná magát a régi Ati Radeon fejlesztőire?
-
törölt tag
a rebellista 500-asok Kő kemény )
-
Pokesz007
senior tag
válasz Walter_White #27453 üzenetére
[link]
Ezt találtam gyorsan neked️️Hardverapró Mindörökké️️ Ámen
-
Walter_White
senior tag
A Vega mikorra is várható a boltok polcaira, és lesz elérhető?
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz dergander #27451 üzenetére
De meddig? Ezek nem ugyanazok a lapkák. Amint egy olyan funkcióra kerül sor, ami nincs benne a régi hardverben rögtön megpusztul a munkamenet. Ezért hangsúlyozta ki az AMD, hogy ezek új lapkák a pletykákkal ellentétben. Nem egyezik meg 100%-ig a régi fejlesztésekkel.
(#27450) stratova: Lehet, hogy berakják mobilba, de ott a VEGA a fókusz. Sokkal kevesebb helyet igényel.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
stratova
veterán
Várható a mobil Radeonok tömeges megjelenése a középkategóriában, az következő egy-két hónapban? P10 jelenléte gyakorlatilag elhanyagolható és látszólag az asztali lapkák csúcsra vannak járatva.
Kb van Radeon Pro 460 (455, 450), jön RX 560 és ennyi?Kissé borúlátó a ember, hogy eddig csak 17,3"-os Samsung Odysseyben tűnt fel RX 570 ahol GTX 1070-nel is rendelhető a gép, míg a 15,6"-os variáns GTX 1050-et kap.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz dergander #27444 üzenetére
Nem tipikusan a feszültség a problémád. Nem ugyanaz a lapka van a 480-on és az 580-on. A Polaris 20-nak a büntetőciklusai az egyes utasítások után mások, mint a Polaris 10-nek. Ezt valamennyire próbálhatod korrigálni a feszültséggel, de egyszerűen fizikailag más GPU-ra való mikrókódot használsz most. Ez állandó probléma lesz. Lehet azon a limited cuccon akármilyen válogatott GPU, ha az fizikailag nem ugyanaz, ami van az új sorozaton. A kis változások is jelentősek lehetnek a mikrokód szintjén, és ez már instabilitást okoz. Érdemes visszafrissíteni azt a mikrokódot, amit a régebbi Polaris 10-hez terveztek.
(#27448) Yutani: Ezt nem tudom, hogy honnan veszik, de ilyen egy szóval nem hangzott el. Arról volt szó, hogy elvihetik a Samsunghoz is a gyártást, de első körben a GloFo a bérgyártó (ez az AMD-nek fontos, mert a WSA miatt van egy minimum rendelési követelmény, és amíg azt nem teljesítik, addig nem mehetnek sehova). Olyan sincs, hogy 14 nm FinFET+. LPP van, és továbbra is azt használják. A genre vonatkozó jelölés csak arra vonatkozott, hogy a Polaris 20-nál ugye új lapkát terveztek, ezért más dense libeket is használhattak, mint a Polaris 10-nél. Ez nyitja meg egyébként a Samsunghoz való utat is, mert a Polaris 10 dense libjei nem kompatibilisek a Samsung gyártástechnológiájával. A Polaris 20, 21 és 12 esetében már mindkét bérgyártóval van kompatibilitás a tervezőkönyvtárak portolása szempontjából.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
válasz Ciccuka #27440 üzenetére
Egy érdekes mondat a tesztből:
The Radeon RX 570 uses the same Ellesmere GPU as the Radeon RX 470; each transistor is identical. The only difference is in the manufacturing process, which has been refined and now happens at Samsung and Globalfoundries.
(#27446) sb: Nekem nincs ezzel gondom, a monitorom és mellette a TV is fHD felbontásúak.
(#27447) Szaby59: Kíváncsi vagyok, hogy a két gyártótól származó GPU-k között milyen kimérhető különbségek vannak.
[ Szerkesztve ]
#tarcsad
-
törölt tag
válasz MongolZ #27445 üzenetére
"For the SAPPHIRE NITRO+ Radeon™ RX 580 Limited Edition, we've cherry-picked the very best chips to allow maximum factory overclock and even leave some headroom for your own tuning."
Mondjuk egy clock-to-clock összehasonlításra egy ilyen meg "sima" között kíváncsi lennék fogyasztás tekintetében van e jelentős változás - főleg, hogy most már a Samsung és Glofo is gyártja, lehet még azok között is van eltérés.
[ Szerkesztve ]
-
-
Raggie
őstag
válasz #85552128 #27442 üzenetére
Szerintem várjunk még ezekkel a kijelentésekkel!
Az az "azóta" az kemény egy napot jelent. Volt már sokszor példa, hogy egy darabig jól működik, azután szépen meghalálozik a kártya. Majd pár hét múlva már lehet inkább következtetéseket levonni.Egyébként szerintem sem a legjobb lett ez az 5X0-s széria de mindenképpen alternatívát kínál a mostani megoldások mellett. Igen nagyobb fogyasztás(de ez eddig sem érdekelt sokakat) és ezzel nagyobb teljesítmény is.
[ Szerkesztve ]
Clint Eastwood FTW
-
törölt tag
válasz MongolZ #27441 üzenetére
Guru3D-n már van aki 470 -> 570-re flashelt és gond nélkül működik (3DMark, Timespy is lefutott), egyedül a venti profilt kellett a régebbi kártyához igazítani.
Az, hogy bizonyos kártyák nem bírják az 1450-et nem csoda, 580-ból se fogja mind a Sapphire eleve magasabb feszen megy. Nem is jó, hogy ennyire a végére van járatva, a Sapphire-ban +30 MHz tartalék van csak, későbbi driverektől majd nehogy crasheljen ahogy az R200-as szériánál pár szintén túlhúzott példány. Ahogy jön többféle bios lehet majd válogatni.
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
törölt tag
válasz velizare #27436 üzenetére
Szerintem az nem saját mérés.
TPU két eltérő felbontású monitort mér. Tomshardware [link] viszont kimérte, de náluk is csak addig volt alacsony amíg ugyanazon a felbontáson ment "power consumption is way down with multiple monitors attached, so long as you're running them all at the same resolution".[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz szmörlock007 #27434 üzenetére
fura, hogy a canucks ki tudta mérni, tpu meg nem.
Tudod, mit jelent az, hogy nemezis? Az érintett, erősebb fél kinyilatkoztatása a méltó büntetés mértékét illetően. Az érintett fél jelen esetben egy szadista állat... én.
-
törölt tag
válasz szmörlock007 #27434 üzenetére
Na akkor mégis van ahol működik.
Majd kíváncsi leszek ha valaki átflesheli a 480-at 580-ra és ott is működni fog a köztes memory state akkor mi lesz a magyarázat. Mert ez mind olyan tweakekből jött ami szoftveres módosításokkal a mostaniakon is elérhető és már tavaly is így kellett volna megjelenniük.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #27432 üzenetére
A state-eket tárolni kell a hardverben. Nem az értéket, hanem magát az állapotot. Ha két slot van a hardverben, abba nem tudsz három állapotot rakni, ahogy két pohárba sem tudsz három pohárnyi vizet tölteni. De a víz mennyiségét megszabhatod ettől, akár menet közben is. Tehát a BIOS-ban is nyilván átírhatók az állapothoz tatozó értékek. De a hardverben kell a slot hozzájuk.
A multimonitor fogyasztásnál ugyanaz a helyzet, mint a multimédiánál. Vannak olyan konfigurációk, ahol elég az idle, és vannak olyanok, ahol elég a köztes állapot, de olyanok is, ahol kell a max órajel. Erre vonatkozóan, viszont van egy ismert bug, ami miatt az erősen gyári tuningos kártyákon a köztes állapot nem aktiválódik több kijelzővel. Ez javítás alatt van.
A forrás az AMD. Nem tudok ennél közelebbit. De ha jobban tetszik a ráolvasásos csoda, akkor gondold azt, hogy ez történt, nekem olyan mindegy.
A 470 és a 480-nál a számolt shaderek eltérők. Volt régebben a driverben paraméterezhetőség az egyes post-process effektekre. Na most az már nincs a meghajtóban, hanem az AMD szabja meg hardvertől függően az értékeket. Később ez vissza fog kerülni, mert sokan szeretnék átállítani az alapértelmezett minőséget, mert a csúszkák egy 470-en nem ugyanott állnak, mint egy 480-on, de ezt ma nem lehet módosítani.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az AMD lenne az első aki ezeket a változásokat színes slideokon kiemeli.
Keresem, hogy hol írnak új memóriavezérlőről de nem látom. A powerstate változások ugyanis a biosból is lehetnek.
Hol nyilvánul meg, hogy a multi monitor fogyasztás kevesebb lett ?"Csak szólok, hogy az AMD-nél a post-process shaderek kategorizálva vannak. Nem mindegyik kártya futtatja ugyanazt, de ezt már többször leírtam régebben."
Akkor is írtam már, hogy erről forrást kérünk. Nem látom sehol, hogy az RX 470 és 480 multimédiás képességei eltérőek lennének.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Egy 580 Nitro CF teszt erdekelne 1440p-re vetitve Ryzen-el hajtva ofc.
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
válasz #85552128 #27428 üzenetére
Keresni is tudni kell ám laikus "MESTER", ha már forrást akarsz. Íme egy:
http://www.anandtech.com/show/11278/amd-radeon-rx-580-rx-570-review/2De találtam még kb. 10-et. Ha nem haragszol "MESTER" , nem linkelem mindet ide.
(Látom közben Abu is pont ezt linkelte.)
[ Szerkesztve ]
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #27428 üzenetére
Az AMD a forrás. Ennél hitelesebbet én sem tudok. De ha neked jobban tetszik, akkor csoda történt, és az AMD mérnökei ráolvasással érték el, hogy a rendszer a töredékét fogyassza multimédiában.
Ott van a három állapot, csak nem minden körülmény között vált köztes állapotra. Valamikor elég az idle is, és ilyenkor inkább arra vált (de például komolyabb HEVC tartalomnál köztes állapotra vált). De az biztos, hogy van egy idle, egy max órajel fele és egy max órajelre vonatkozó állapot. Ezt még az Anand is leírta. [link]
Attól az órajeleket meg kell szerezni. Az nem csak abból áll, hogy meghúzod, hanem abból, hogy annak stabilnak kell lennie mondjuk Indiában is. Ehhez már komolyabb munka kell, mert az itthon stabil 1350 MHz, nem biztos, hogy az lesz kurvára nagy páratartalom mellett és 50 fokos hőségben.
Csak szólok, hogy az AMD-nél a post-process shaderek kategorizálva vannak. Nem mindegyik kártya futtatja ugyanazt, de ezt már többször leírtam régebben. Ha nem ugyanaz a shader, akkor még ugyanazon a GPU-n is lényeges lehet a fogyasztáskülönbség.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Forrást.
"Ott van világosan, hogy van egy köztes órajelszint a memóriánál. Emiatt nem max órajelre kapcsol a memória, hanem a max órajel felére."
Hol van ? [link] Ugyanúgy 2 állapot van a memóriának.
"Ebből szedtek extra órajeleket, és ezt sem az Isten adta oda nekik."
Extra ? Többszörösen nőtt a fogyasztás mint az órajel, ezt tényleg nem adta nekik senki, mert már ott volt
"Na most optimalizációból nem lehet az ötödére/tizedére csökkenteni a multimédiás fogyasztást."
Izé, de lehet csak bios és gyártó kérdése:
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #27424 üzenetére
Micsodát? Ott van világosan, hogy van egy köztes órajelszint a memóriánál. Emiatt nem max órajelre kapcsol a memória, hanem a max órajel felére. Ehhez memóriavezérlőre vonatkozó változtatás kell, mivel az eddigi vezérlő csak két állapotot kezelt. A harmadik állapotnak tehát kell egy extra slot a hardverbe.
A fixfunkciós blokkok az UVD-be a Bristol Ridge APU-ból kerültek át. Ezeket az AMD kihagyta régebben a dGPU-knál, mert nem tartották fontosnak, viszont a shaderek post-process számításnál sokat fogyasztottak. Emiatt az új Polaris GPU-k megkapták a Bristol Ridge APU-knak ezt a hardverelemét. Nyilván nem az Isten döntött úgy, hogy mostantól keveset fog fogyasztani a hardver multimédiában.
Az LDO pedig a Summit Ridge-ből került át, ez az AVFS-nek egy kiegészítése. Arra jó, hogy kiterjessze a beállítható órajeltartományt. Ebből szedtek extra órajeleket, és ezt sem az Isten adta oda nekik.Azzal nem tudok mit kezdeni, hogy más nem magyarázza meg a változást, hanem egyszerűen annyit írnak, hogy optimalizáció. Na most optimalizációból nem lehet az ötödére/tizedére csökkenteni a multimédiás fogyasztást. Ehhez csoda kellene, de csodák nincsenek, így kapott az APU-ból egy már eleve létező és működő hardvert rá.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz #85552128 #27422 üzenetére
Miért ne indult volna el? Nem a GPU-t tervezték át a nulláról, hanem raktak bele pár extra áramkört. A korábbi mikrokódot pedig kiegészítették ezeknek az extra áramköröknek a kezelésével. De a mikrokód 99%-a lényegében ugyanaz, ahogy a lapka 99%-a is. Akkor lesz gond, ha hozzányúl ahhoz az 1%-hoz.
Nyilván a tuning az új kalibrációjú AVFS miatt szintén gond lehet, hiszen a Polaris 10 nem tartalmaz LDO-t.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha nem ugyanaz a lapka lenne akkor el sem indult volna a gépe a bios frissítés után. Más GPU biosát ugyanis nem tudod büntetlenül ráflashelni a kártyára.
Egyedül az órajelből lehet problémája, mert az 1450-hez már lehet +fesz kéne (a Sapphire Limiteden meg lehet, hogy válogatott XTX/R GPU van, ezért is az egyik legdrágább).[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz dergander #27390 üzenetére
Közel sem lesz ez success. Csak még nem ütköztél a változásokba bele. Attól, hogy ugyanannyi shader van benne, még nem ugyanaz a lapka. Új a memóriavezérlő, és új az UVD. Emellett több utasítás büntetőciklusa is csökkent. Amint meghív egy új dolgot a rendszer, azonnal problémád lesz belőle, mert arra számít a mikrokód, hogy a kártyádon Polaris 20 van, nem pedig Polaris 10 GPU. Még talán a büntetőciklusok redukálását túléli, de a hiányzó fixfunkciós blokkokét és vezérlőkét nem.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
válasz Laja333 #27417 üzenetére
Ez amolyan szükségmegoldás, amíg Vega csak tier1 tier2 kártyaként érkezik, legyen vmi a tier 3-ban is. Viszont több lapkaverzió is készült most, nagyon remélem az alacsonyabb fogyasztásúak elég jók lesznek mobil vonalra, mert ott Radeon Pro 460, RX 460/560 felett nincs kb semmilyen kínálatuk.
[ Szerkesztve ]
-
Laja333
őstag
válasz #35434496 #27416 üzenetére
Mert ennek az 500-as szériának semmi értelme...
A Polarisok valahol 1200-1300 körül mennek jól, ott kb olyan hatékonyak, mint egy 1060. Bár tény, hogy kicsit lassabbak is ezen az órajelen.
Viszont OC-vel már nagyon elszáll a fogyasztásuk. Polaris topikban még régebben ki is volt tárgyalva, hogy nem érdemes OC-zni ezeket, max 1-1 bench erejéig.Erre az AMD kihozza OC-zva... No comment.
-
törölt tag
Ez nagyon jo, aki ezt leirta... [link] Az 580-rol ezt irjak, rofl : Radeon™ RX 580: For smooth 1440p gaming -- The Radeon RX 580 delivers up to an average of 57% better performance compared to the Radeon™ R9 380X in testing8, delivering smooth gaming in leading AAA games and VR experiences for an SEP of US$229 for the Radeon™ RX 580 8GB GDDR 5 graphics card, and an SEP of US$199 for the Radeon™ RX 580 4GB GDDR5 graphics card
Itt meg hogy mit is tud 1440p-ben (direkt HardOCP-t hoztam, ok szeretik AMD-t) 52FPS az nem smooth, persze jo Freesync monitor sokat segit, am ha azt nezem hogy a 1080-am hoz egy jo kis 80-90FPS-t (minden ultra!) +- azonos fogyasztas mellett akkor ez beteg. Tudom, nem egy kategoria, es ez itt a gond, kell valami a top kategoriaban, ezert lesz erdekes a Vega es hogy mennyire lesz "jovo allo". Ja, es a Vega-nak a MA es a tegnap jatekaiban is korrekt eredmenyt kell letennie az asztalra, nem prioritas, de jo lenne, leven azokkal fogjak tesztelni
580 max (!) FHD-ra jo, szoval a 1440p es afeletti felbontasokra kell loni mostmar. Szurkolok, nagyon.
Ami jo most hogy sokat beszelnek az AMD-rol, ha a CPU front utan a Vega-val sikerulne a felsohazban rendet tenni akkor az sem erdekelne ha 275W-ot eszik, elfer ketto siman a gepben meghuzva, 400W/Vega, meg maradna is szufla a LED-ekre
Ez egy jo teszt, birom a sracokat.
[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
-
-
Ciccuka
veterán
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
-Solt-
veterán
válasz #85552128 #27401 üzenetére
Nem vettem észre, hogy még odaírtad ezt,
Már tavaly is ciki volt, hogy majdnem annyit fogyaszt mint egy 1080 és sokkal lassabb, most még rátettek egy lapáttal.
Tény, hogy fogyasztásban nagy a lemaradás, ezen nincs mit szépíteni, de azért számosítsuk ezt egy picit. Napi 3 óra intenzív játék esetén az 1060-hoz képest egy 580 cirka 210 wattal eszik többet, ez éves szinten 43.- forintos csúcsidős árral számolva azt jelenti, hogy cirka 3300.-Forinttal fizetünk többet... Az egyébként lassabb 1060 mennyivel is drágább? Na ennyire ciki ez...
Egyébként arra azért kíváncsi lennék, hogy közülünk kinek van ideje átlagban napi 3 órát intenzíven játszani, és akkor a vsync-t még nem is vettem bele a képletbe... szóval a fogyasztáson rugózás jól hangzik papíron, de amíg adott kártya normálisan hűthető, addig ez közel sem annyira lényeges, főleg úgy, hogy az NV termékei drágábbak, ergo amennyit spórolunk a villanyszámlán, annyit otthagyunk a kasszánál... vagy inkább többet.
www.smart-bus.hu
-
NandoXXL
senior tag
válasz -Solt- #27402 üzenetére
Tavaly nyáron jelent meg, ez a bibi. 3/4 évente jön ezentúl 'új' AMD vga? Kinek hiányzik az átcímkézés? Utána majd jön NV, hogy neki is új Pascalja van, ez nem fejlődés. Retardált marketing, szembe köpése a felhasználóknak, és a degenerált fanboyok recskázhatnak a 570/580 párosra, ami többet eszik, rossz a fogyasztás teljesítmény mutatója, megint nyer az NV. Szerintem akkor a Fury legyen Vega, mert jó nektek úgy 10% tuningal . Árat meg akkor csökkentnek 480-nál amikor akarnak, ennyire tudatlan ne legyél. Valós versenyt akarunk, fejlesztést.
Tessék, talán megérted:
[link][ Szerkesztve ]
V.R.S.N.S.M.V.-- S.M.Q.L.I.V.B
-
Bocy18
csendes tag
válasz -Solt- #27402 üzenetére
Sziasztok remélem jo helyre irok..
Adott egy konfig..
asus p5n-d lap
4x1gb ddr2 corsair ram
c2d e7400
r7 260x vga
xigmatek 500w táp
Olyan kerdesem lenne hogy hetek ota nem tudok jatszani mert azt irja ki a gep hogy a kepilleszto nem valszolt es utana helyreallt.. ezt mi okozhatja..? szoftveres vagy hardveres gond..? Nagyon szepen koszonom a segitsegeket.. -
-Solt-
veterán
válasz #85552128 #27401 üzenetére
Az, hogy neked mit jelent a generációváltás, meg mi valójában az két különböző dolog. Termékeket nem az architektúra verzió alapján számoznak hanem van egy generációkon át alkalmazott számozási stratégia.
Ezt vissza is dobhatnám... az, hogy a rendelkezésre álló infók alapján te "csodát" vártál fél év alatt, az nem feltétlenül jelenti azt, hogy ez a realitás.
De akkor szerintem se lovagoljunk, egy új termékgenerációtól jogos, hogy jobb legyen.
És nem jobb? De! Olcsóbb is? Igen! Marad a fogyasztás, ez jogosan említett hiányosság.
Jól néznénk ki ha ennyiért új terméket kéne kiadni. 100 MHz tartalék, aha +100 mV mellett... A fenti 1450-re flashelt RX 480 mellett elsiklottál ?
Nem siklottam el, de amíg a 480 ugyanannyi vagy drágább mint az 580, addig ez maximum annak releváns akinek 480 van a gépében, azt meg ugye elfogadod, hogy az 580 nem annak szól akinek 480 van a gépében!
Gigabyte RX 580 8GB: 220 USD [link]
Gigabyte RX 480 8GB: 240 USD [link]Az MSI Armor 580 8GB 50 dollárral olcsóbb mint a 480-s párja, de van ott több olyan ajánlat is ami már kezdésnél kedvezőbb mint a 480 jelenlegi ára. Innentől kezdve, ha valami nem releváns, akkor az inkább a 480...
www.smart-bus.hu
-
törölt tag
válasz -Solt- #27396 üzenetére
Az, hogy neked mit jelent a generációváltás, meg mi valójában az két különböző dolog. Termékeket nem az architektúra verzió alapján számoznak hanem van egy generációkon át alkalmazott számozási stratégia.
De akkor szerintem se lovagoljunk, egy új termékgenerációtól jogos elvárni, hogy jobb legyen. Ha nektek elegendő ez így akkor ok, gondolom nem is veszitek meg... Csak ne kérdőjelezzétek már meg mások elvárásait.
"abból gyönyörűen lehetett látni, hogy lényeges változás nem lesz, ergo a kirohanást továbbra sem értem."
Pedig megfogalmaztad, lényeges változás nincs és pont ezért van "kirohanás", semmi értelme nem volt ennek az egésznek. Mikor máskor lenne ha nem akkor amikor ténylegesen megjelent ?
"De, van létjogosultsága... vagy esetleg tudsz nekem out of the box ~1400MHz-n ketyegő 480-t mutatni 245 dolláros áron amiben van még cirka 100 MHz tartalék? "
Jól néznénk ki ha ennyiért új terméket kéne kiadni. 100 MHz tartalék, aha +100 mV mellett, ami RX 480-akkal is megvan... Vagy a fenti probléma nélkül 1450-re flashelt RX 480 mellett elsiklottál ?
Ilyen alapon akkor kiadhattak egy "anniversary bios update"-et úgyis illene javítani a régi RX-ek DXVA fogyasztását is...Már tavaly is ciki volt, hogy majdnem annyit fogyaszt mint egy 1080 és sokkal lassabb, most még rátettek egy lapáttal.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- További aktív témák...
- ASUS ROG STRIX Geforce RTX 3080 Ti OC 12GB GDDR6X 384bit
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- SAPPHIRE RX 7900 XTX 24GB GDDR6X NITRO+ GAMING OC VAPOR X - Új, tesztelt - Eladó! 360.000.-
- Garanciális ASUS TUF Gaming Radeon RX 7900 XT OC 20GB GDDR6 Videokártya
- Fair Áron / NVIDIA GeForce Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest