- Apple asztali gépek
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- LG LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- OLED TV topic
- Apple notebookok
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
TTomax
félisten
Igazából ha Vega nano meg tudná csípni a 1070et akkor ez még jó is lehet,mert az világosan látszik az órajelből hogy nagyon vissza van fogva hogy fogyasztásban ne repüljön ha el. 150W TDP nem is de mondjuk 175Wal akár össze is jöhet.Azt még meg lehet hűteni léggel elég compact módon is,és ha a Fiji mintájára ehhez az XT-t párosítják akkor abból jó kis vga lehet jó áron...gondolom a Pro Duóra meg abból raknak kettőt,kész is a 350W tdps kártya....
[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
TTomax
félisten
válasz Raymond #29495 üzenetére
Az 56NCU az órajelek fényében elég reálisnak látszik.
(#29496) fules : ) )
Engem viszont az lep meg,hogy a frontiernek magasabb az órajelei.Ezt picit kétkedve fogadnám.Nem gondolnám hogy sok OC lesz bennük,a Furyban sem volt és nem a gpu,hanem a felépítés miatt az interposer elég kényes.[ Szerkesztve ]
★★★★★ I got too much soul, rhythm and blues R&B ya see, all that's cool, but hip-hop and rap yeah that's where my heart's at Even back when I used to break on a box ★★★★★ "Chief Rocka"
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz #45185024 #29491 üzenetére
Oszinten, ez szerintem az eddig kikerult leakek osszefoglalasa, semmi uj info, csak egy csomo szoveg melle.
Amugy ha a GPU 1500-1600MHz-en tud uzemelni, akkor max a kisebb kartyakhoz lesz csokkentett orajel, mert ha a nagy tenyleg 1080ti koruli teljesitmeny, azt nem lehet/nem erdemes visszavagni 1070 szintre, szoval orajel csokkentessel lehet varialni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Az az 1000-es felvet pár kérdést...
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz tailor74 #29489 üzenetére
Nem lenne baj ez a 2 GPU-s dolog.
Ha valahogy meg tudnák oldani a crossfire profil nélküli működését (legalább a drágább modelleken először)
Mert így hogy tudod hogy többe kerül mint kettő külön kártya viszont megspórolnak egy nyákok csomó alkatrészt, picit igazságtalannak érzi az ember.
Tudom tudom ...dupla interposer drága meg kis széria árnövelő ...etc emiatt magas az ár.
De a threadripperbe meg tudják oldani a részek pici veszteséggel való együttműködését ebbe is oldják már meg valahogyÉn tartoztam neked egy Vega 11 linkkel csak nem ebben a szobában kérdezted ott meg off lett volna.
Ebben írják le hogy jövőre jön , és mivel jövőre jön a Gddr6 is szerintem ez már nem fog 4 GBos HBM2-őzni hanem használja azt[ Szerkesztve ]
-
TTomax
félisten
Az a "16GB HBM2"-es vga két gpus lesz, a Radeon Pro Duo utódja.Az AMD mindig megcsinálta,most is meg fogja.
[ Szerkesztve ]
-
Yutani
nagyúr
16GB-os kártyánál mi értelme van a HBC megoldásnak? Vagy ezt a szkeptikusoknak készíti az AMD?
#tarcsad
-
-
törölt tag
Térjünk a szoba történelmének egy ismeretlen területére az ONba
Egyrészt találtak egy új AMD azonosítót
Másrészt elkezdték pedzegetni a 16 Gigás RX Vega létét.
4 different AMD Radeon RX Vega engineering samples turn up, 3 with 8GB HBM2 and 1 with 16GB HBM2Ami szerintem is egy reális dolog és legalább megmagyarázná a csúszást, frontiernek viszont egy pofon lenne...
-
Malibutomi
nagyúr
Jo akkor terjunk vissza a topik temajahoz, es a bitcoin es tarsai menjenek a sajat topikjikba
-
nagyúr
Pont ezt írtam én is, csak olvasd hozzá a megelőző mondatot ahhoz, amit idéztél A sok dellához korán kell felszállni a megfelelő vonatra, ahhoz meg szerencse kell. Vagy persze pénzügyi zsenialitás, de az egy kicsit ritkább.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Raymond
félisten
válasz #45185024 #29472 üzenetére
Ha meg csak most neztel utanna akkor azert ne merulj ennyire bele ilyen messzemeno kovetkeztetesekkel Ezt mondom ugy hogy en se banyaszok es nem is fogok, de a legelejetol kovetem a temat es volt itt mar minden - az is amit irsz es az is amirol meg nem is tudsz mert annyira meg nem neztel utanna. VOlt itt mar olyan hogy 50%+ kapacitast birtokolt egy csoport, volt coin tozsde osszeomlas, ASIC-bol volt egy csomo, ASIC scam-bol is meg persze voltak a kalsszikus "ennel feljebb mar nem megy" dolgok egy egy BTC akadasnal - peldaul $200-nal anno ha jol emlekszem, $1200-nal harom eve aztan azota is megy. Sok ember sok penz olt bele hogy legyen hattere a dolognak. A $1200-asnal volt a nagy bovules amikor jottek elo az ilyen-olyan alt-coin valtozatok (Dogecoin, Coinye es hasonlo oruletek is) amik azota is mennek. Sok minden beleszol mar manapsag abba hogy mi lesz es sok a politikai resze is, foleg Kina nyomul ebben mert mar even oka probaljak az emberek valahogy kimenekiteni a penzuket az orszagbol es ez az egyik nepszerubb valtozata.
Na ennyi volt az OFF reszemrol
[ Szerkesztve ]
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
HSM
félisten
"Szóval, ahogy a bitcoin esetén, most is gold rush van, és jól csak az jár, aki korábban szállt fel a vonatra."
Az azért nagyon ide kívánkozik, hogy akik viszont januárban is bányásztak, és nem adták el egyből, amit termeltek, azok azért bőven kockáztatták, hogy akár egy fillér hasznuk nem lesz, sőt, esetleg az áram/kártyák díjának egy részét is elbukják. Ahogy nagyon sok coin-nál lett ez a szitu, hogy kb. sosem hozták vissza a beléjük fektetett munkát.
Szóval azért itt többről van szó, minthogy néhányan "jól jártak".[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Hát bocs de ez OFF lesz.
Annyira kíváncsi voltam már hogy mi az az etherium meg a bitcoin hogy utána olvastam
Végre konkrétan megértettem hogy mi az amit bányásztok. Ez most komoly ?
Már értem hogy a bitcoin-t miért lesz egyre nehezebb bányászni és hogy az etherium ehhez képest miért szárnyal... és erre még egy egész iparágat is ráállítanak ?
Ó boy
Szeretném mindazok figyelmét felhívni hogy aki azt gondolja hogy majd minél több RIG-et (gyűrűt) vásárolva befektetve azt gondolja hogy ő pár év múlva abból fog megélni hogy bányász lesz, annak szólok hogy nem lesz !!!
Két éven belül vagy ha eléri a 100 dollárt teríteniük kell a lapokat és a rendszer beomlik ha nincs mögötte valós működő virtuális tőzsde -
nagyúr
válasz arabus #29465 üzenetére
No igen, ezek a szép álmok. A valóságban:
- Az a kisebb gond, hogy a 2 hónap közelebb van a 3-hoz, ha minden költséget hozzáveszel (kíváncsiságból kiszámoltam, egy 4db 570-ből álló rig ára 80 nap alatt jön vissza jelen difficulty és árfolyam mellett)
- A fő baj viszont az, hogy pl. az ETH / ETC esetén a difficulty átlag 60%-kal nőtt eddig havonta (és most, hogy booming van, ez nyilván jobb nem lesz). Ha ezzel korrigálod a hozamot, akkor a VGA-k ára meg sem térül, mert kicsit több, mint 4 hónap múlva kevesebb coint termel a rig, mint amennyi áramot fogyaszt. Ezalatt a beszerzési költségének a felét hozza vissza.Persze ha jó időben átállítod másfajta coinra, akkor abból kijöhet valami, csak ahhoz szerencse kell (ie. mint ha januárban elkezdesz ETH-t bányászni), szó sincs garantált hozamról. Szóval, ahogy a bitcoin esetén, most is gold rush van, és jól csak az jár, aki korábban szállt fel a vonatra.
(#29470) Yutani: igen, én is ezt néztem. Kezdj el vele számolni.
[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Yutani
nagyúr
-
Z10N
veterán
Nem kivanok vitat inditani. Csak megjegyzem, hogy a konkurancianal feltunt a miner 1060 (GP106-100). Mondjuk erdekes, hogy a 470 ellen versenyeztetik (gondolom a CC miatt).
Erre mar muszaj lepni. Az AMD meg megeroltethetne magat es a PRO vonal menten ujradefinialhatna a lineupot, ami mellesleg sokkal ertelmesebb. Bar ez ugyse fog megtortenni.
Ui: Amugy vicces, mert sok helyen olvasni kulfoldi forumokon, hogy sok gamer eladja a 480/580-t es 1070-t vesz az arabol
[ Szerkesztve ]
# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
törölt tag
Igen vannak rá megoldások csak abban vitáznék a gondolatmenettel hogy
a piaci kereslet kínálat törvény mindenkire vonatkozik.
Ha a világon mindenki hirtelen valami oknál fogva narancsot akar venni, akkor először elkezd felmenni az ára az irracionálisig majd készlethiány alakul ki
Utána valaki feltalálja hogy cukrozott citromot árul mert az "majdnem olyan", de ez azzal is jár hogy a citromnak is fel fog menni az ára ![ Szerkesztve ]
-
arabus
addikt
Tényleg pofon mikor jelenlegi árakon két honap alatt visszajön a vga(k)
ára.Amd-sek is kacsingatnak uj coinok felé.Nvidia-k meg szépen
nyomnak zcash-t.Mert amugy tényleg nem jo üzlet 2havonta egy vga ingyen?
Ha van pénzed 12 vga 2 havonta ingyen?Xeon Platinum 8480+,8592+,245K,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
nagyúr
válasz wjbhbdux #29461 üzenetére
Két apró megjegyzés - ETH / ETC alapon, de gondolom, más "valutákra" is igaz lehet:
- A Pascal-os GPU-kon már egész tűrhetően lehet bányászni - nem olyan jók ár / teljesítményben, mint a Radeonok normál árak mellett, de mondjuk egy 100-110e FT-ért vesztegetett 570-nel már kb. versenyképesek
- Ha megmarad (vagy főleg, ha növekszik) a jelenlegi trend a difficulty-ben, akkor most bányászásra venni VGA-t hatalmas pofon a sz**nak"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Azért az nem olyan egyszerű. Az NV-nek az OpenCL meghajtója leginkább így alakult dolog, míg az AMD azért ebbe sokkal több pénzt ölt anno. Most ezt korlátozni pár alkalmazásra eléggé nehézkes. Az NV sem direkt korlátozza, egyszerűen csak ilyen a driver. De ez is jó, látod a GTX 1070-eket kezdték el venni a Polaris 10/20 helyett.
[ Szerkesztve ]
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
válasz Petykemano #29456 üzenetére
-
Petykemano
veterán
válasz #45185024 #29454 üzenetére
Nyilvánvaló:
- 2016 októberre nem jutott hbm2
- 2017 preyelére nem jutott lapka a liquidsky miatt
- 2017 computexre nem jutott lapka az apple imac miatt.
- a frontier edition az, amiket Raja s.k. csen el az éj leple alatt a gyártósorról.Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
do3om
addikt
válasz #45185024 #29454 üzenetére
Na akkor megnyugodtam, megy a számláló. Azért néha tedd be hogy már csak 41 nap, 18 óra, 22 per a.....a hogy mondanak valamit
Nem ilyen infókra gondoltam, még azt sem tudni mekkora HBM lesz rajta, pedig állítólag kész vannak. Szerintem meg sehol sem tartanak. Persze ha megint 2 hónap amig talán jön akkor érthető, csak ne lett volna a sok hazudozás hogy bedobozolva várják a a kiadást.
[ Szerkesztve ]
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
törölt tag
Nem a Vegáról nem jön infó hanem az RX Vegáról, azért ne keverjük...
RX Vega Siggraph Július 30.
Frontier Vegának már megy a számlálója
Vega Pró ról most volt nagy tájékoztató hogy megy bele az iMac Pro-ba CU alapú HBM szelekcióval, 16 GBos is ! -
do3om
addikt
válasz wjbhbdux #29452 üzenetére
Szerintem az AMD-t nem igen zavarja hogy ki veszi meg a karikat, a lényeg hogy amennyit legyárt elviszik. (erre a mennyiségre lennék kíváncsi hogy mennyit is képes gyártani)
Abu azt írta hogy az NV-nél a softver miatt nem jó bányászatra, ugyan ezt megtehetné az AMD, de nem teszi, kell a vevő.Jó csend van a Vega-ró, semmi infó........ halotti csend
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
wjbhbdux
veterán
válasz nubreed #29441 üzenetére
gyakorlatilag a bányászatra befogott kártyák olyanok, mintha a szemétbe dobnák a boltból, a cég értékét nem növeli hosszú távon.
ha játékra adnak el egy jó kártyát, arról a használója ódákat fog zengeni hogy ezzel meg azzal hogy játszott, hónapokon éveken át, akár a baráti körében, egy ilyen fórumon, vagy youtube videokat csinál róla, twitchen streamel (amit csak ryzennel lehet akadás nélkül mint megtudtuk )
aztán ezek az agyonhajtott moddolt biosos kártyák kikerülnek a használt piacra, hamar tönkremennek és még rosszabb benyomást hagynak majd sokakban
/s
-
törölt tag
Tudja valaki hogy ez a GIMPing ez mit jelent?
Azt se tudom flamelek vagy haterkedek vele -
proci985
MODERÁTOR
Kitakaritottam, térjünk vissza onba.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
Jack@l
veterán
Pl ezt mutatják a számok, meg nemsokára jön a Q2 is:
http://wccftech.com/nvidia-amd-discrete-gpu-market-share-q1-2017/
Nem hiszem hogy pont a drágább 580 vagy a melegebb idő pörgette volna fel a bányásztársadalmat épp most.[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
nubreed
veterán
válasz Petykemano #29435 üzenetére
Szvsz valószínűbb, hogy aki komolyan nyomja a minerkedést, nem hiszem, hogy még abban is gondolkozik, hogy használtan eladja. Sokkal többet keres annál vele, minthogy még ilyenek agyaljon.
Szerintem az AMD valamilyen megoldással meg tudná oldani, hogy a gamer kártyái ne érvényesüljenek mining környezetben. Most már ez olyan szintű probléma, hogy muszáj lépni az ügyben. /Ugye sok helyen out of stock.../.
We are the first of cyber evolution. We are the first to program your future.
-
Petykemano
veterán
válasz Yutani #29388 üzenetére
Nem jó. Olyan megoldás kéne, ami a gamer kártyát ellehettleníti a mining piacon.
Ennek csak az lesz az erédménye, hogy kétszer is meggondolja a miner, megvegye-e, mert sokkal nehezebben fog túladni rajta. Emiatt olcsóbbnak kéne lennie, lennie, mint a gamer kártyának.Videokimenet nélküli másodlagos kártyával lehet crossfiret építeni?
Találgatunk, aztán majd úgyis kiderül..
-
HSM
félisten
Nem, még mindig kevered.
Ezt írtad: "De szerintem minimalis amennyit ezekbol utana el tudnak adni jelenleg is hasznaltan a konzumer kartyakbol." (#29401)
Erre válaszoltam, hogy a rendes konzumer bányász kártyákat el lehet adni, mert eddig is el lehetett.Igen, láttam aprót, külön vicces, amikor már olyan hirdetések vannak, hogy keresek nem 1000-et, csak 1db-ot...
Történetesen magam is lecseréltem volna egy 580-ra a 290X-em a kedvezőbb üresjárati és multimonitor fogyasztása miatt nyárra, de úgy tűnik, maradni fog még egy darabig. Nem is baj, úgyis Vegát akartam igazából.Nyilván van az a nyomott ár, amennyiért van, aki megveszi gari nélkül, de sokkal piacképesebb normál áron a cucc, garival.
(#29425) fules: )): Ja, ez mai/tegnapi történet. Na, én ott zártam be a HA-t aznapra. Nevetséges.
(#29427) Abu85: Aha, hogyne. Az elpukkant VRM alatt átégett PCB-t javítani. Ezt erősen összekeverted vmivel.
[ Szerkesztve ]
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz SaGaIn #29394 üzenetére
Az USA-ban a minimum gari eleve három hónap, szóval a gari, amit a gyártók adnak az extra.
Semmi gond. Elkérik az elpukkant kártyát, megjavítják és visszaadják. A legtöbb bányászásra használt VGA-n a VRM szokott gond lenni, amit relatíve könnyű javítani.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Z10N
veterán
"Még mindig nem érted. A régi sima 7800, 7900, 290 kártyákra írtam"
Ezt irtad: "Miért ne tudnák eladniugyan ugy mint? Jópár éve a bányászott 7900-asok meg 290-esek meg 7800-asok is mind elmentek az aprón"
Azaz egy kalap ala vetted a sima es miner kartyakat."Elég régóta vagyok hardveraprón, és bátran állíthatom, egy 50-60 000-es használt kártyánál az egyik legfontosabb kérés, van-e rá valami gari."
Amugy nezted az aprot? Csak ma tobben raktak fel elado Polaris kartyakat boduletes aron. Venni 70k korul akarnak, eladni 120k korul. Lassan 1070 aron fogjak adni"Főleg egy olyan kártyánál, amivel előtte bányásztak. Én se vennék gari nélküli kártyát, fele ennyiért sem."
Pedig forumokon lehet olvasni, hogy valakit ez nem erdekel es megveszik. Persze nyomott aron."Ők is szeretik szegmentálni a termékeiket, de kevésbé durva módon, mint a konkurens."
Azert mondtam, hogy "annyira".Idezek egy hirdetesbol:
Sapphire RX 480 Nitro+ 4GB
2017-06-07 12:22
Ár: 125 000 Ft
Követve a divatot, eladó szeretett GPU-m.
GTX1080 1:1 csere megoldhatóDe zarjuk rovidre a temat. Az aranylaz egyertelmuen jelen van es novekszik.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
Még mindig nem érted. A régi sima 7800, 7900, 290 kártyákra írtam, hogy mivel teljesértékű kártyák voltak, ráadásul garival, így eladhatóak maradtak, de a butított, kimenet nélküli, esetleg játékra is alkalmatlan, gari nélküli kártya max porfogó árban fog elmenni.
"Ha pedig a garanciat erted a hasznalt eladasra akkor megintcsak nem relevans amit irsz, mert vasarloja valogatja."
Elég régóta vagyok hardveraprón, és bátran állíthatom, egy 50-60 000-es használt kártyánál az egyik legfontosabb kérés, van-e rá valami gari. Főleg egy olyan kártyánál, amivel előtte bányásztak. Én se vennék gari nélküli kártyát, fele ennyiért sem."Persze, de az annyira nem jellemzo az AMD-re."
Ó, dehogynem... Ők is szeretik szegmentálni a termékeiket, de kevésbé durva módon, mint a konkurens. -
Z10N
veterán
válasz Jack@l #29415 üzenetére
"Azért ezzel várjuk már meg a negyedéves statisztikákat."
Ezt mire erted?"Nehogy az legyen hogy egy nagy kamu az egész bányászósdi és kiderül hogy alig adtak el (gyártottak le) megint kártyát"
Mert tele van a youtube es a forumok az uj "aranymosokkal", akik AMD kartyakat hasznalnak. Ezenkivul mi koze az AMD-nek, hogy mire hasznaljak a kartyakat?"Az ilyen pletykák általában a tőzsde hülyítése miatt szoktak felreppenni."
Meglehet, de ertelme lenne. Az nv-nel pedig tobb, mint pletyka."Csak aztán a számok mást mutatnak."
Miert, mit mutatnak?# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
törölt tag
Próbálok a szoba keretein belül maradni.
A 470D nagyon jó miningre már csak ára miatt is de egyiknek konkrétan ez a neve
Radeon RX 470D 4GB Mining
Ezt az egészet valahogy úgy kellene megoldani mint a tvknél.
Belépsz a szerviz menübe és meg tudod nézni mennyit futott a TV i(tt a kártya)..
és erre az időre adnák a garit.
Sokkal igazságosabb lenne minden kártyánál.
Egy heti 1-2 órát játszó meg egy miningest nem szabad egy kalap alá venni.
másrészt mi van ha valaki visszavisz nekik valami miatt 2000 db rossz kártyát
Nincs az a szervíz...[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
"Nem mondok magamnak ellent, csak összekevertél két dolgot, amit írtam."
De, mivel ezt: "Miért ne tudnák eladni?", erre ertetted: "videokimentetek nélkül butítva eladhatatlanná válik"."Ugyanezt nem tudod eljátszani egy szoftveresen játékra alkalmatlanná tett, videokimenet nélküli kártyával."
Ez meg mindig nem biztos. Csak az nv-nel."Nem, nem 90 napon belül. Inkább fél, 1 év volt, vagy több."
Ezt mire irod, mert mar nem tudom kovetni, ha nem idezel."A 90 napos garis kártyát akkor meddig használod? Másfél hónapig? Vicc."
Mi a vicc? Attol mert 3 honapos a garnacia ra, nem fog egybol elfustolni. Ha pedig a garanciat erted a hasznalt eladasra akkor megintcsak nem relevans amit irsz, mert vasarloja valogatja."Átütik az azonosítóját, és driverből azt tiltanak, amit akarnak. Akár a grafikus képességeket."
Persze, de az annyira nem jellemzo az AMD-re.Amugy nem ertem miert kell egy ilyen hiren ennyit vitazni.
-
Jack@l
veterán
Azért ezzel várjuk már meg a negyedéves statisztikákat. Nehogy az legyen hogy egy nagy kamu az egész bányászósdi és kiderül hogy alig adtak el (gyártottak le) megint kártyát. Az ilyen pletykák általában a tőzsde hülyítése miatt szoktak felreppenni. Csak aztán a számok mást mutatnak.
[ Szerkesztve ]
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
Z10N
veterán
"Ettől miért lenne több bevétele az AMD-nek?"
Ujabb piacot nyit. Ha bir tobbet gyartani tobbet is tud eladni"Ő a partnereknek szerződött árakon adja a termékeit, semmi ráhatása nincs a kiskerek hatalmas árréseinek az AMD bevételeire."
Hogyan jutottunk el a partnerektol hirtelen a kiskerig? Raadasul mi az, hogy a "kiskerek hatalmas árrései". Akkor mindneki informatikai boltot uzemeltetne, ha ennyire jo bizniszUtkozik a kontextus:
"A kis és nagykerek szednek itt max extraprofitot nem az AMD." vs az altalam idezett $400-500-s magan arak. Ezenkivul hol beszeltunk extra profitrol, darabszamrol volt szo.
Nem utolso sorban pedig lehet sajat maga gyartatna (Sapphire), mint az nv az FE-t. Ha pedig tobbet el tudnak adni akkor ertelmetlen a mondanivalod.
-
-Solt-
veterán
-
HSM
félisten
Nem mondok magamnak ellent, csak összekevertél két dolgot, amit írtam.
A nem butított, 2-3 év garis kártyák a játékos piacra mentek, miután nem volt már rentábilis bányászni velük. Ugyanezt nem tudod eljátszani egy szoftveresen játékra alkalmatlanná tett, videokimenet nélküli kártyával.
Nem, nem 90 napon belül. Inkább fél, 1 év volt, vagy több. A 90 napos garis kártyát akkor meddig használod? Másfél hónapig? Vicc.
Természetesen nem kell hozzá más csipet tervezni. Átütik az azonosítóját, és driverből azt tiltanak, amit akarnak. Akár a grafikus képességeket.
[ Szerkesztve ]
-
Z10N
veterán
Varj, mert most magadnak mondasz ellent.
Korabban ezt irtad: "videokimentetek nélkül butítva eladhatatlanná válik" vs "Miért ne tudnák eladni?"
"Főleg, hogy volt még rájuk többnyire gari is..."
Azaz meg azelott tuladtak rajtuk. Szoval surun cserelik ezeket."az volt a hírben, hogy játékra használhatatlanok lennének"
Hol volt ilyen a hirben? Csak az nv oldalarol. Persze eselyes az amd-nel is. Viszont ketlem, hogy jelenleg lenne penz egy custom Polaris-t tervezni megint. Jo lesz a mezei is."Úgy pedig fújtak a 64CU-s álmodnak 225 dolárért."
Milyen alom?! Ez egy feltetelezes volt, tele HA-val. Alom akkor lenne, ha mar minden adott lenne hozza. Ugy pedig a kijelentesednek "meszeltek"."A konzumer vonal fellélegzéséhez pedig szvsz idő kell."
Persze. Ezt nem most kellett volna elkezdeni, hanem meg a 400-nal, sot 200-nal."Nincs elég csip szvsz."
A gyartokapacitas kivitelezesre en is kivancsi lennek."Márpedig nem hiszem, hogy egy ilyen "szezonális" dolog miatt új gyártósort húznának fel."
Jogos. ezzel mar lehet elkestek. De a vega-nal mar eleve igy kene startolniuk."Majd idővel ki lesz elégítve a kereslet."
Amikor a blokk nehezseg csokken? Csunya idoszak var akkor a gamer kozonsegre."Az ilyen "butított" kártyákra ugyanúgy elmenne a GPU, nem lennénk sokkal előrébb."
Ez az AMD-re igaza, akinek jobban kellene. De az NV-nek boven van penze ra. Lehet azzal, hogy a kevesbe hatekony nv beszall a cryptocurreny bizniszbe megvaltozik majd a kereslet-kinalat.# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"
-
smkb
őstag
"Olyan helyzetrol beszelunk ahol $400-$500 arban mennek a $250-es RX580 kartyak."
Igen, errol hallottam mar. Ez sajnos alatamsztja az elobbit.Viszont legalabb az AMD-nek tobb bevetele lesz.
Ettől miért lenne több bevétele az AMD-nek? Ő a partnereknek szerződött árakon adja a termékeit, semmi ráhatása nincs a kiskerek hatalmas árréseinek az AMD bevételeire. A kis és nagykerek szednek itt max extraprofitot nem az AMD.
-
Z10N
veterán
válasz Raymond #29402 üzenetére
"A valosagban az ilyen laz mellett pedig az fog tortenni hogy felvasaroljak a miner plusz a normalis kartyakat is"
Van benne igazsag."Annyi lesz csak a difi hogy a miner nezopontjabol X kartyat olcsobban tud beszerezni mint a tobbit igy az egy darab kartya atlagara csokken."
Viszont ha eleg kartyat tudnak gyartani az igenyhez akkor talan eltolodik majd a merleg. A nagyok nyilvan mar az atlagaron szamoljak a kartyakat, ahogy mondtad is."Olyan helyzetrol beszelunk ahol $400-$500 arban mennek a $250-es RX580 kartyak."
Igen, errol hallottam mar. Ez sajnos alatamsztja az elobbit.Viszont legalabb az AMD-nek tobb bevetele lesz.
-
-Solt-
veterán
Mert nem lesz rajtuk videó kimenet,
Az információk alapján speciális, videó kimenetek nélküli, kifejezetten számolásra optimalizált modellek jelenhetnek meg mindkét vállalat kínálatában, amelyek segítenek a bányászat gyorsításában és valamivel olcsóbbak is lesznek, mint játékosoknak szánt társaik.
[ Szerkesztve ]
www.smart-bus.hu
-
HSM
félisten
Miért ne tudnák eladni? Jópár éve a bányászott 7900-asok meg 290-esek meg 7800-asok is mind elmentek az aprón... Főleg, hogy volt még rájuk többnyire gari is...
A multi-GPU meg nem játszik, az volt a hírben, hogy játékra használhatatlanok lennének, nekem ez driveres korlátozásnak tűnt. Úgy pedig fújtak a 64CU-s álmodnak 225 dolárért.
A konzumer vonal fellélegzéséhez pedig szvsz idő kell. Nincs elég csip szvsz. Márpedig nem hiszem, hogy egy ilyen "szezonális" dolog miatt új gyártósort húznának fel. Majd idővel ki lesz elégítve a kereslet. Az ilyen "butított" kártyákra ugyanúgy elmenne a GPU, nem lennénk sokkal előrébb.
-
Z10N
veterán
"Viszont még mindig kétséges, mennyire fogja ez megérni a bányászoknak."
Ezt mar az elobb Raggie forumtarssal kifejtettuk."videokimentetek nélkül butítva eladhatatlanná válik, ha már a bányában nincs rá szükség"
Ez valo igaz. De szerintem minimalis amennyit ezekbol utana el tudnak adni jelenleg is hasznaltan a konzumer kartyakbol. Amugy render kartyaknak meg mindig megvennek. Sot, ha fel aron lenne meg talan en is beszereznek egyet gyorsitonak. Ha az elobb hozott fel aras peldabol indulunk ki. $85 a miner 570, hasznaltan nem adnek erte a 2/3-nal tobbet, szoval max $56. Az jelenleg 15,3k. Az itthoni arak negyede Ha pedig belegondolok a dx12 multi-gpu-ba, akkor lenne ez mezei 570-m es egy kimenet nelkuli miner 570. $169+$56=$225. $225-bol 64CU nem rossz. De ha a normal 570-t is hasznaltan vennem, mert vegre lenne aki eladna, akkor meg olcsobban jonne ki. $200 alatt kozel Vega teljesitmeny (580+580M-rel mar biztosan) nem lenne rossz"Biztos, valakinek ez az álom, de kétlem, hogy ez orvosolná a kártyahiányt, plusz azt is, hogy minden bányász rohanni fog ezek után a normál kártyák helyett."
Pedig a nagy banyszok biztos kapnanak a lehetosegen. Igy fel tudna lelegezni a konzumer vonal.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Építő/felújító topik
- Mobil flották
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Apple asztali gépek
- Ukrajnai háború
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- DUNE médialejátszók topicja
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest