Hirdetés
- Apple notebookok
- TCL LCD és LED TV-k
- Gaming notebook topik
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asztrofotózás
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HP notebook topic
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atla
senior tag
válasz regener #37649 üzenetére
Próbáltam a Calculátort nevetséges értékeket ír. Sajnos nem bootol Cl -16-al 3200-on 1.37V-os adtam eddig.
Soc-hoz tartozó értékeket álligatni ,nem tudom lenne -e értelme.
VDDG CCD
VDDG IOD
cLDO VDDP
Ezekre gondolokKözben tettem egy próbát 1.38V 1600Ra állitottam az infiniti Fabrikot 16-18-18-18 és elindult
egyelőre fut a TM5[ Szerkesztve ]
-
Atla
senior tag
3800x Mellett szeretném a RAM-okat picit megrángatni,sajnos eléggé antituning modulok.
HyperX Predator HX430C15PB3/8 Hynix M-die. Ryzen 2600-al nem tudtam 3066Mhznél többet kicsikarni,most viszont úgy néz ki 3200Mhz 18-18-18-al megy,viszont COD Vanguardban mintha a minimum FPS-ek rosszabbak lennének,mint a 3000 16-17-17-el?
Tm5 lefutott + egy óra COD-stabilnak tünik!
Mivel lehetne tesztelni még ,hogy lássam megéri a 3200Mhz?
Superposition futattam még ott 3 ponttal kaptam többet,de a minimum FPS ott is kevesebb volt ,bár minimálisan. -
eJeti
csendes tag
válasz hokuszpk #37642 üzenetére
"* Win 10 telepito is pont jo memoriateszt probald meg az 1 modullal az A2 slotban. Aztan ha nemmegy, akkor a masikkal..."
Próbáltuk, idegen memóriával is.. nem volt változás ...Ilyen memória hibát látott már valaki, hogy 30 percig megy, utána bootloop, majd pihenő után újra megy 30 percet?
De holnap dobunk erre egy kört..
eJeti
-
palfitom
félisten
válasz Fruityloops #37645 üzenetére
OK.
Arra írtam, hogy szinte tuti nálad a dual.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Fruityloops
tag
válasz palfitom #37644 üzenetére
Okés, megnézem ahogy hazaértem a programmal!
+ Írod, hogy számít sokat..igen én is úgy tudom számít, nem mindegy dual e vagy sem teljesítményben, de akkor azt írod ezek szerint elöljáróban, hogy tuti dualban megy a 2 foglalatban? Vagy azt a képre írtad, hogy ha ezt írja a program, akkor van dualban. :-)Nagyon köszönöm a választ és kép segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Fruityloops #37643 üzenetére
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Fruityloops
tag
Egy mezei kérdés. Az MSI B450-es alaplapba van ugye a ryzen 5-1600AF-es procim, mellette a Crucial 16GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Ballistix Black memória. Na már most az alaplapon csak 2 memóriafoglalat van, kérdés, hogy most ez dual chanelben megy egyáltalán? És ha nem/igen, nagyon észrevehető ,ha dualba menne, még gyorsabb lenne a gép? Mert akkor alaplapot cserélek olyanra, amin van 4 memória foglalat.
-
hokuszpk
nagyúr
ha a memtest86 -al teszteltetek, akkor az elpazarolt ido, mar joideje mondogatom, hogy a ddr4 -hez nem alkalmas, csak senki nem hiszi el nekem; pedig parszor mar bebizonyosodott, hogy ami azzal jo, azt a tm5 de neha meg egy mezei aida stressz is gyorsan kipirosozza.
* Win 10 telepito is pont jo memoriateszt probald meg az 1 modullal az A2 slotban. Aztan ha nemmegy, akkor a masikkal...
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
eJeti
csendes tag
Tesztelném én bármi programmal, de a Win10 telepítés sem fut le.. SSD-re , PenDrive-ról nem olyan hosszú idő. De lefagy a gép közben.. úgy hogy az egér billentyűzet megáll, a képernyő változatlan. De!
Közepén a forgó kis animáció megy... reboot-ig ..
Nem is értem...eJeti
-
eJeti
csendes tag
válasz hokuszpk #37638 üzenetére
Teszteltük a memóriákat, annyit tököltünk vele hogy csoda.
- Különböző bank-okban, csak egyik csak másik, más ssorrendben, XMP-ből és anélkül. Másik gépből, ott jól működő memoriával! Sehogy sem volt jó. Ezzel én a memoria oldalt kizárom.
De már csak az okosodás kedvéért is meg fogom nézni az általad javasoltakat! :-)eJeti
-
Chaser
legenda
-
eJeti
csendes tag
válasz M0ng00se #37627 üzenetére
Nagyon Köszönöm mindenki hozzászólását :-)
- nincs valami kósza overclock beállítás mégis?
Több féle beállítással kisérleteztünk, emiatt többször vissza is töltöttük az CMOS alap beállításokat. Nem hiszem hogy lenne. De az első újra indulás és boot loop-ba keveredés elött biztosan nem volt.
- A későbbi kisérletezések során futott rajta AMD Ryzen Master / Auto OC. A leghosszabb teszt 600 másodpercre állítható, végig futott probléma nélkül.- Létezik program, amivel egy AMD proc funkcióit , működését lehet tesztelni?
#37628 Chaser
- Köszönöm Prime95-öt nem próbáltuk. Azzal úgy gondolom annyit tudok elérni hogy hamarabb esik hasra :-) De teszünk egy próbát, hátha dob valami ami előrébb visz.#37629 MaddeNNNN
- A lábait néztem amikor újra pasztáztam, szemre semmi rendkivüli nem volt. A kiszedés, behelyezés is könnyen ment.#37632 hokuszpk
- Gyári hűtő van rajta, másfél éven keresztül semmilyen gondot nem okotott. (2x lett kitakarítva ez idő alatt, amikor hangosabb lett a ventije)
- Memória 2-4-ben ahogy az elmúlt hetekben is, amikor gond nélkül ment. De volt a memoria mindenhol is. Egyedül is, másik gépből kiszedett is.#37633 jokeph
- A memoriát ügyesen elírtam :-) 2x8 van benne. De cseréltük / pakoltuk / teszteltük = kizártuk.eJeti
-
HSM
félisten
válasz jokeph #37633 üzenetére
Hely éppenséggel bőven akadna még az AM4 lapkán neki... [link]
Üzletileg viszont valószínűleg nem érné meg csak azért több szilíciumot elégetni a lapkára, hogy néhány száz Mhz-el később melegedjen el asztali körülmények között. Főleg, hogy a jobb pénzeket épp a laptopok és szerverek adják, ahol ez ennyire nem kritikus, mert relatív alacsony az egy magra jutó fogyasztási keret.
No, meg nem másfél voltokkal kellene egyszálon szivatnia magát, az is sokat segíthetne. Az új BIOS-okkal ez nálam mintha javult volna picit szerencsére.[ Szerkesztve ]
-
Chaser
legenda
válasz M0ng00se #37630 üzenetére
jah aszittem' amd
volt egy tag aki gépeket pkaol össze, mondta hogy hullik ott a zenekből is
persze /-osan nem sok, de nem is lehetetlen
ezek már agyon vannak integrálva, régi cpu-kban nem sok minden volt, azokat még mertem is gar nélkül venni értelmes tagtól ( :_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
nagyúr
De nem ám.
Finom grátisz, hogy ez a socket frame csavarosan van összerakva, és csak egy mezei torx kulcs kell hozzá, ilyet csak egyszer szedtem széjjel - merő kíváncsiságból (ha esetleg elszállna a hátmerevítő furataiból a menet, akkor gond nélkül cserélhető).
Bitang anyagból készült, semmi nincs kispórolva.Azon agyaltam, ha a RyZen is hasonló méretben lenne megcsinálva, kiküszöbölhető lenne a jelenlegi felépítés pici méretei miatti hőátadási gyengesége.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
-
M0ng00se
őstag
válasz Chaser #37628 üzenetére
acer predator\nitro gépek hibásnak vélt alkatrészei jönnek hozzám gyáron belül, és kiderítem, hogy mi a gondjuk...
legtöbbször semmi
mióta én vagyok intel-nvidia gépek gyártódnak, amiket említettem procik azok intelek voltak.
pontos számot nem tudok mondani de elég ritka amúgy hogy rossz a cpu, de néha előfordul.
inkább alaplapok jönnek be, nem ritka eset hogy egy acer gyártás után reggel 30-40 alaplap vár, hogy megnézzem mi a bajukV6
-
M0ng00se
őstag
hi,
nincs valami kósza overclock beállítás mégis?
a machine check exception előjöhet instabil OC-nál, de munkahelyemen találkoztam már kb fél tucat procival ami ugyan ezzel a hibával bukott, és azok viszont gyári hibásak voltak...
ahogy írtad a cpu-nak nem adtál több feszt, esetleg megpróbálhatsz adni neki pluszos offsetben hátha segít...V6
-
eJeti
csendes tag
Segítsetek, remélem van valakinek tapasztalata ötlete, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy sosem OverLock-olt processzor így menjen tönkre.
A hiba:
Kb. 18 hónap hibátlan működés után, az Asrock 450 alaplap garanciás cseréje történik.
Ezt követően (friss Win10 telepítés) a konfig kb. 2 hét alatt, összesen 25-40 órát hibátlanul működik.
Játék közben váratlanul újra indul és azóta 20-30 perc működés után a rendszer újra indul, de boot loop-ba kerül. Nincs csipogás, nincs hibaüzenet.
30-60 perc pihenés után, újra működik 30 percet.
A 20-30 perces működési intervallumban a processzor hőmérséklete 48-55 fok. Az újra indulás előtti percben sem több.
Egy alkalommal - Ubuntu ~20 perc működését követően, felhasználói újra indítás során - az alábbi hibaüzenet jelent meg Ubuntu Boot során:
Konfig:
Ryzen 5, 3600
ASRock B550 Phantom Gaming 4
Asus GeForce GTX1660 SUPER 6GB TUF-GTX1660S-O6G-GAMING
4x8GB Kingstone RAM (Hibátlan memtest )
Samsung SSD 250
Amit próbáltunk de a hiba továbbra is fennáll:
Különböző tápégséggel
Különböző alaplapokban
Különböző memóriákkal
Különböző videokártyákkal
Win10 és Ubuntu 21.10 Pendrive használatával is.
Legfrissebb bios (2.10) és régebbi változatokkal is tesztelve.
Proc Hűtő újra pasztázva
Alaplapon többféle SOC feszültség, több féle memória állítás.
CMOS Reset
Mit lehetne kipróbálni, beállítani még mielőtt a processort garanciába visszaküldeném?Köszönöm előre is segítséged!
A "Küld csak garianciába bátran!" is segít.eJeti
-
törölt tag
"A bepattintós hűtő ilyen szempontból (is) katasztrófa. " --- Meg a kutyatökét! -- Precíz, agysebész kéz kell hozzá, amilyen az enyém. No meg ismerni kell a finom trükköket. Ahhoz meg agy is kell/kéne.
Hajtogattam már vissza procilábakat nem egyszer. Legszebb az volt, amikor irdatlan mennyiségű hűtőpasztát nyomtak a proci lábaira és a trutyi alatt totál kócos volt minden. VD40, fogkefe, VD40, radiátor, 1 óra száradás, vastag injekciós tű, ami pont ráfért a rézlábra... Működött utána. P4 Nothwood proci volt a lelkem.
Perforált vakbélműtét után oldottam meg a dolgot. Az öcsém asztalosa hozott nekem 60kg számítógépet, hogy "Ebből csinálj valami működőt!"
Kész lett. Máig is tartozik 2 polccal. -
nagyúr
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
fanti
addikt
válasz #32839680 #37619 üzenetére
Der8auer vitatkozna ezzel
Tekerd csak a videót 2:30-hoz.
-
nagyúr
Igazából ezt a backplate megoldást hozta végig az AMD s939-től.
Jó pár hűtővel fel is lehet használni.#37616Chaser: az érzés, amikor sikerült egy bénán megfogott s2011-es Xeon E5-1650v2 procit sarokkal visszaejtenem a socketbe és látni az 5 elhajlott pint - felbecsülhetetlen (sikerült őket nagyító alatt visszaigazítanom és jó is lett, tesztelve. ).
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz Gyuri27 #37613 üzenetére
A bepattintós hűtő ilyen szempontból (is) katasztrófa.
Ezekhez kell az erős backplate, anélkül is ilyen tud lenni: [link] , ezt még meg lehet fejelni a tovább feszítő bepattintós hűtővel.
AM4-nél ez szuperül meg volt oldva, egy erős backplate gyárilag volt a foglalat mögött alapáron. Remélem, ez marad majd AM5-ön is. -
virkir
veterán
Esetleg egyszerűbben az alábbi kettőt is kipróbálhatod.
ryzen_3700x_high_iddle_temps_and_fan_speed
ryzen_3000_powerplan_perfomance_like_1usmus"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
A PBO már csak ilyen..meg a brand gépek BIOSa többnyire
Ryzen Mastert megpróbálhatod, azzal jó esetben hangolható. -
xward
tag
Sziasztok!
egy kis segítség kellene
Adott egy
ASUS G15DH-HU008T gyári gép (thomos)
Alaplap: Rog Strix mini atx
Cpu: ryzen 5 3600x 3 80.ghz 4.4 ghz turbó
Ram :2×8 gb hynix
Gpu : Gtx 1660ti
Nos az lenne a gondom mert már mindent ki próbáltam
Hogy pl üresjáratban is adja neki a nagy feszt igy üresjáratban melegebb mint pl játékok alatt max 60fok
És van hogy üresjáratban 50fok
A biosban semmi volt álitás nincs mert gyári asus lap
Energia séma beálitásnál energia takarékos modban le esik a cpu fsb je így csak 1800 2100 között jár de terhelésnél nem megy feljebb igy csak kinlódik
Már gondolkodtam alaplap cserén de még garis a gép
Még esetleg megpróbálom a gyári toronyhűtőt lecserélni amin egy kemény 8cm venti van
Lényeg az hogy sok feszt ad neki alapjáraton ami felesleges
Köszönöm a hozzászólásokat előre is
Üdv🙂by xward
-
-
nagyúr
válasz Chaser #37604 üzenetére
Annyira nem fura, régebbi Opteronok és a TR is LGA tokozású.
#37606Chaser: volt hozzájuk szerencsém, az Opteron az AMD "Xeon"-ja, a TR-nél a Threadripperekre gondoltam, AMD HEDT platform.
[ Szerkesztve ]
-
Gyuri27
félisten
válasz Fitzgerald #37601 üzenetére
Kutya világ lesz ha a foglalatba lesz a tű.
Mert a procin még megmókolja az ember.Amd - Radeon - Ryzen
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Eladó! 150.000.-
- Eladó 13600KF-em, garis a Konzolvilághoz 2026.03.20-ig
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i9 13900KF 24mag 32szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest