Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Melyik tápegységet vegyem?
- iPad topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Gaming notebook topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Videós, mozgóképes topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
eJeti
csendes tag
válasz hokuszpk #37642 üzenetére
"* Win 10 telepito is pont jo memoriateszt probald meg az 1 modullal az A2 slotban. Aztan ha nemmegy, akkor a masikkal..."
Próbáltuk, idegen memóriával is.. nem volt változás ...Ilyen memória hibát látott már valaki, hogy 30 percig megy, utána bootloop, majd pihenő után újra megy 30 percet?
De holnap dobunk erre egy kört..
eJeti
-
eJeti
csendes tag
Tesztelném én bármi programmal, de a Win10 telepítés sem fut le.. SSD-re , PenDrive-ról nem olyan hosszú idő. De lefagy a gép közben.. úgy hogy az egér billentyűzet megáll, a képernyő változatlan. De!
Közepén a forgó kis animáció megy... reboot-ig ..
Nem is értem...eJeti
-
eJeti
csendes tag
válasz hokuszpk #37638 üzenetére
Teszteltük a memóriákat, annyit tököltünk vele hogy csoda.
- Különböző bank-okban, csak egyik csak másik, más ssorrendben, XMP-ből és anélkül. Másik gépből, ott jól működő memoriával! Sehogy sem volt jó. Ezzel én a memoria oldalt kizárom.
De már csak az okosodás kedvéért is meg fogom nézni az általad javasoltakat! :-)eJeti
-
eJeti
csendes tag
válasz M0ng00se #37627 üzenetére
Nagyon Köszönöm mindenki hozzászólását :-)
- nincs valami kósza overclock beállítás mégis?
Több féle beállítással kisérleteztünk, emiatt többször vissza is töltöttük az CMOS alap beállításokat. Nem hiszem hogy lenne. De az első újra indulás és boot loop-ba keveredés elött biztosan nem volt.
- A későbbi kisérletezések során futott rajta AMD Ryzen Master / Auto OC. A leghosszabb teszt 600 másodpercre állítható, végig futott probléma nélkül.- Létezik program, amivel egy AMD proc funkcióit , működését lehet tesztelni?
#37628 Chaser
- Köszönöm Prime95-öt nem próbáltuk. Azzal úgy gondolom annyit tudok elérni hogy hamarabb esik hasra :-) De teszünk egy próbát, hátha dob valami ami előrébb visz.#37629 MaddeNNNN
- A lábait néztem amikor újra pasztáztam, szemre semmi rendkivüli nem volt. A kiszedés, behelyezés is könnyen ment.#37632 hokuszpk
- Gyári hűtő van rajta, másfél éven keresztül semmilyen gondot nem okotott. (2x lett kitakarítva ez idő alatt, amikor hangosabb lett a ventije)
- Memória 2-4-ben ahogy az elmúlt hetekben is, amikor gond nélkül ment. De volt a memoria mindenhol is. Egyedül is, másik gépből kiszedett is.#37633 jokeph
- A memoriát ügyesen elírtam :-) 2x8 van benne. De cseréltük / pakoltuk / teszteltük = kizártuk.eJeti
-
eJeti
csendes tag
Segítsetek, remélem van valakinek tapasztalata ötlete, egyszerűen nem tudom elhinni, hogy egy sosem OverLock-olt processzor így menjen tönkre.
A hiba:
Kb. 18 hónap hibátlan működés után, az Asrock 450 alaplap garanciás cseréje történik.
Ezt követően (friss Win10 telepítés) a konfig kb. 2 hét alatt, összesen 25-40 órát hibátlanul működik.
Játék közben váratlanul újra indul és azóta 20-30 perc működés után a rendszer újra indul, de boot loop-ba kerül. Nincs csipogás, nincs hibaüzenet.
30-60 perc pihenés után, újra működik 30 percet.
A 20-30 perces működési intervallumban a processzor hőmérséklete 48-55 fok. Az újra indulás előtti percben sem több.
Egy alkalommal - Ubuntu ~20 perc működését követően, felhasználói újra indítás során - az alábbi hibaüzenet jelent meg Ubuntu Boot során:
Konfig:
Ryzen 5, 3600
ASRock B550 Phantom Gaming 4
Asus GeForce GTX1660 SUPER 6GB TUF-GTX1660S-O6G-GAMING
4x8GB Kingstone RAM (Hibátlan memtest )
Samsung SSD 250
Amit próbáltunk de a hiba továbbra is fennáll:
Különböző tápégséggel
Különböző alaplapokban
Különböző memóriákkal
Különböző videokártyákkal
Win10 és Ubuntu 21.10 Pendrive használatával is.
Legfrissebb bios (2.10) és régebbi változatokkal is tesztelve.
Proc Hűtő újra pasztázva
Alaplapon többféle SOC feszültség, több féle memória állítás.
CMOS Reset
Mit lehetne kipróbálni, beállítani még mielőtt a processort garanciába visszaküldeném?Köszönöm előre is segítséged!
A "Küld csak garianciába bátran!" is segít.eJeti
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16mag 24szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-8700K 6-Core 3.7GHz LGA1151 (12M Cache, up to 4.70 GHz) Processzor!
- Intel Core i7-6700K 4-Core 4GHz LGA1151 (8M Cache, up to 4.20 GHz) Processzor
- ÚJ, 3év Gar! AMD Ryzen 7 5700X3D 3.0GHz (96MB Cache, up to 4.1GHz) OEM AM4 Processzor!
- AKCIÓ! Intel Core i7 8700K 6mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest