- 3DMark (2013) eredmények
- Házimozi belépő szinten
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Everest / AIDA64 topik
- Hővezető paszták
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Egy nap a TCL-nél: érkeznek az új tévék!
- OLED monitor topik
- Vezeték nélküli fejhallgatók
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
zolee0307
őstag
válasz
tirszin #25276 üzenetére
Elég sokat szórakoztam az offsettel, elsőnek őrültem, hogy mennyit csökkent a hő (kb. - 1,75 mV offsettel próbáltam), aztán tesztprogikban kijött, hogy elég rendesen visszaesett a teljesítmény. Igaz nyertem 10-15 °C-ot is.
Végül - 0,83715 mV (ha jól emlékszem) offsetnél találtam meg azt a határt, ahol nem csökken ta teljesítmény. Viszont hőfokba 2-3 °C-ot nyertem csak. Ha tovább mentem esett a teljesítmény.
-
-
Puma K
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #25279 üzenetére
Köszi szépen!
Most már megkérdem a mai előzmények után...
hogy mutassak én is mérési eredményt viszonyításképpen a már egy ideje 24/7-re belőtt 5GHz-ről vagy nem érdekes?
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #25284 üzenetére
-
Brekkk
senior tag
válasz
tirszin #25286 üzenetére
Nálam így néz ki több mint 1 óra PRIME SMALL FFT után a fogyasztás és a hőmérséklet.
4,2 Ghz ALL CORE.
Most 1,135 V-ot kap a proci. Az én procim "egy jobb példány", mert nagyon alacsony feszen is üzemel stabilan 4,2 Ghz-en, de cserébe jobban melegszik az átlagnál. Én azért álltam neki az all core tuningnak, mert 1 magos full terhelésnél is 80+ fokos volt a proci. Így jelenleg 68 fok alatt megáll, és a fogyasztás is kevesebb, a hűtő pedig alapon jár.
A hőtüskék már kordában tarthatók ezzel a módszerrel.
A Hűtést is jobban tudom szabályozni így.Az CB 20 eredményem is 1810 és 1830 között mozog. Nincs komolyabb eltérés.
Egyébként 4 Ghz és 4.2 GHz all core turob között mindennapi használatnál nem fogsz érdemi diffit észrevenni. -
tirszin
senior tag
Pont így tapasztaltam én is, pár Wattot ront Idle! Köszönöm!
Amit egy normális, logikus felülettel be lehetne állítani 1 óra alatt, már nekem is ráment úgy 8 órám. Annyi a "sötét folt" és a kereszteffektus.
8 éve az i7 3770-et negatív offset-tel beállítottam, kiteszteltem 1-2 óra alatt, azóta hibátlanul hozta a gyári számítási teljesítményét 1.12V-on 3.5 GHz-en. Idlében 1.2GHz körül 0.82 Volton 46W-al. Én balga azt gondoltam ez nem akkora feladat egy mai Rzennel sem.
Most Idle 63W-nál járok fix 3.9 GHZ @ 1.1V. -
válasz
Attila2019 #25283 üzenetére
varj meg 2 honapot...
Nemsoka jon a zen3...
Ha mindenaron kell venned, akkor 3100ast vegyel erre az idore...
-
Attila2019
tag
üdv. Mi a véleményetek a ryzen 7 3700x cpuról?
Stabil, höfokok, esetleg furcsa anomáliák, szükséges biosban hangolni mint a ryzen 2.gennél? Esetleg i5 10600k jobb választás?Sajnos nincs tapasztalatom egyikkel sem. Csak 2. Gen ryzennel .
Jelenleg .
Asus B450 E gaming lap
16gb 3200mhz cl14 samsung chipes ram
Rtx 2070 super
Játékra kell csak hosszútávra. -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
GIORGIONE76 #25258 üzenetére
Ez amúgy avx stabil is?
-
HSM
félisten
válasz
tirszin #25280 üzenetére
De, picit ront rajta üresben. Nálam nagyjából 5W lett pluszba, low current idle móddal. (58W helyett 63W a konnektor felől.)
Viszont terhelés alatt takarékosabb, 12W-al kevesebb Cinebench R20-al 12 szálon terhelve. Ami elég jó, tekintve hogy a pontszám is 3670-ről felment 3816-ra.
Ezen kívül rövid terheléseknél eltűntek a hirtelen brutális melegedések is, mint pl. netezésnél.Kicsit idegesítő, hogy nekem kellett jópár órát tesztelgetni a szabadidőm kárára, hogy jó
legyen, de szvsz megérte vele foglalkozni. -
HSM
félisten
válasz
tirszin #25276 üzenetére
Megoldható a kézi beállítás, hogy ne okoskodjon bele magától. Lásd: [link] .
Enyém is ilyen kocka, gyárilag 1,4V felett is adna magának, és igen forrófejű is lenne, de be tudtam állítani 1,2V környékére a gyári maximális 4,2Ghz mellett is, és így már sokkal kellemesebb a működése. -
chopin42
őstag
válasz
tirszin #25276 üzenetére
A 7nm az ilyen, kis helyen sok hő, apró, de forró hotspotok vannak, emellett nem az ihs közepén, így a hűtők talpával sem ott találkozik.
Gyári speckót alulfeszelni csak minimálisan lehet, de érdemben nem jelent semmit, teljesítményben viszont igen (negatív értelemeben). Hwinfo effektív órajel a legmérvadóbb, illetve az svi2/tfn fesz. -
tirszin
senior tag
válasz
chopin42 #25249 üzenetére
Köszönöm szépen a segítséget, a sok, számomra új infót! Vissza fogok keresni.
Azt próbálom, beállítani, hogy hozza a gyári speckot, de a még stabil legalacsonyabb hőtetmeléssel, tehát kvázi gyári órajel, és alacsony vcore. De látom, itt ez nem olyan egyszerű.
Nem akarok semmit újra kezdeni, csak most cseppentem ebbe a ryzen világba. Tegnap raktam össze egyet. Az már nekem is gyanús volt, hogy ezek valójában nem annyian mennek, mint amit beállítok, legyen az feszültség vagy akár a nyers órajel. Mindig örülök, amikor ezek az eszközök elkezdenek gondolkodni helyettünk. :( -
Puma K
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #25265 üzenetére
Köszi a méréseket!
Most éppen nem az ár volt a lényeg hanem a teljesítmény.
Tavaly szeptember közepén a Ryzen 3000 széria új volt és nem volt belőle használt. Viszont a konkurenciánál azonos magszámmal már voltak procik és volt használt piacuk is. Én meg ekkor váltottam.
Esetemben a dobozos és garanciás 8mag/16szálas prociért annyiért jutottam hozzá mint akkor egy kisker garanciás és új 3800X került.
Viszont az alaplap döntötte el a választást, mert egy adott felszereltséggel rendelkező lapra volt szükségem.
Az alaplapok úgy voltak, hogy a kékeknél az újabb chipset lenyomta a régiek árát. Holott tudásban nem volt különbség.
Ennek megfelelően AMD oldalon az X470 esetén 100K Ft-tól míg X570 esetén 150k Ft-tól induló lapok tudták. A Z370 meg 67k Ft volt.
-
Biga123
addikt
válasz
GIORGIONE76 #25265 üzenetére
Azt se felejtsük el h a 2 procc között van kb 40K difi, árban
-
GIORGIONE76
őstag
-
Puma K
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #25261 üzenetére
Köszi szépen mert a fogyasztásra nagyon kíváncsi vagyok mit tud ilyen órajelek-feszültségek mellett.
A 3DMark csak a CPU pontszáma miatt lenne érdekes számomra.
Van mérésem még a GTX 1080 Ti-vel is. Aztán az úgy még izgalmasabb lenne az összehasonlítás miatt.
Kár volt bele vau a témába, mert 1. senki nem kérdezett, 2. a pontszámok hajhászása még minidig f@szverés. Az pedig hogy te nem játszol ebben a ligában arról senki nem tehet. 3. korábban is kérdeztem kinek mit megy most ennyi BIOS és Windows frissítés után amik nem ritkán variálnak a teljesítményen és nem egyszer negatív irányban...
Az összehasonlítással meg senki nem veszít csak nyer. Ha ez neked meg fáj bármilyen szinten is az a te bajod
Nyugodjál meg attól megnyugszol már csak azért is mert van topik gazda
Nem tudom az előzményeket. Gondolom a Ryzen-re gondolsz
-
GIORGIONE76
őstag
válasz
Puma K #25259 üzenetére
majd rámérek egyet R20ra hwinfo-val,
de az eredményem biztos nem tartozik a legjobbak közé, pl allcore4.3-4.4-el multicore-ban lehet többet (már ha megy valakinek azon), pbo-val meg a single javul jelentősen, szerintem a cxx oc félúton van, és értelmes temp-ek is össszejönneka 3dmarkom nem.sokat jelent ha eltérő vga-nk van
-
Puma K
nagyúr
válasz
GIORGIONE76 #25258 üzenetére
Nah végre 2020. közepe után egy 8mag/16szálas proci ami érdekelt
Mennyire megy fel a CPU fogyasztása CB20 közben?
Viszonyításképpen a másik oldalról egy 8mag/16szálas proci:
5300 MHz CB20 & 5400 MHz CPU-Z
Nálam még valami ehhez a procihoz illő RAM-ot kellene tenni, mert nincs párban a procival a mostani RAM.
3DMark-od van?
-
Gyuri27
félisten
válasz
Gabesz84 #25255 üzenetére
Minden rendszer màs (màs dolgokat tölt be pl). De szerintem a 15 sec vs 22 sec abszolult nem releváns. Kuvève ha napjàban 100* kapcsolod be. Vagy órànkènt millàkat keresel. Mert akkor pàr sec alatt is tizerektöl esel el.
A viccet fèlretève hasznàlat közben legyen pattógós a rendszer szerintem. -
hackeeeee
Jómunkásember
-
chopin42
őstag
válasz
tirszin #25248 üzenetére
Ne kezdjük újra, kérlek, már sok ilyen kör volt a fórumban. Röviden összefoglalom, ha így sem szimpatikus, akkor add el, és vegyél 2700x-et (visszalépés, és az is fűt).
A hőtermeléssel ne törődj, amíg nem megy konstans 90 fok fölött. Ha gyári hűtőt haszálsz, cseréld valami jobbra , itt segítenek: [link]
Ha a zajjal van bajod, állítsd be a biosban, hogy csak 70 fok fölött pörögjenek fel a ventik, ha túl sokat van 70 fok fölött, akkor a linkelt topik az irányadó.
A gyári 1.4v és a statikus 1.4v nagyon nem ugyanaz. Gyárilag egy feszültség-hőtermelés-fogyasztás görbe alapján adagolja a proci a cuccot magának, másodpercenként több százszor. Ha valami nem oké, visszavesz.
A 7nm vs 12-vel az a helyzet, hogy sokkal kissebb helyen koncentrálódik a hő, így melegebb. Mivel vékonyabbak a belső "vezetékek", a túl magas statikus fesz elvékonyítja őket (elektronmigráció, 1.4++ volt full terhelésnél is).
Allcore oc: olvass vissza, de röviden: beállítasz 4 ghz-et a biosban, és hozzá 1.2 voltot. Leteszteled cinebench, ibt/cruncher/prime 95-el, ha stabil, vagy kicsit kevesebb fesz, vagy kicsit több órajel (attól függ, mit szeretnél). Ezt addig ismételed, amíg bírja a hűtésed, és stabil. Nem mész 1.3v fölé (csak minimálsan), és eléred a kívánt célt. Ez újabb prociknál 4.2-4.3 ghz allcore, 1.3 alatti fesszel. Bőven elég. Az enyém 4.2-t viszi (korábbi cucc), 1.312-vel. -
tirszin
senior tag
válasz
chopin42 #25246 üzenetére
Ok. Csak azt nem értem, miért kell egy procit 1.4 V-on járatni, ha 1.2-n is tudná azt ami nekem kell. Ha más nem, iszonyú hőt termel 1.4 - en, a ventilátorok nagyon zajosak. :(
A 2700X is u.így működik? Mert ha az beállítható alacsonyabb hőtetmelesre, eladom ezt a 3600-at. Így nem értem, minek a 7nm, egy 12nm-es proci is az egekbe húzható már 1.4 Volton.
Megtalálom valahol, mire gondolsz pontosan az allcore oc-val?
-
chopin42
őstag
válasz
tirszin #25243 üzenetére
Kb 1000000 alkalommal le lett írva, hogy gyárilag ilyen. 95 fokig mehet hivatalosan, asztalon nem lesz baja az idle 1.4 voltoktól, terhelés alatt lejjebb megy. Az én lapom is 1.4-et ad alapból.
A negatív offsetlegyen bármily kicsi, teljesítményt vesz el, ahogy a fix fesz auto frekvenciával is. Én -0.0125 voltról beszélek, te belőtted -0.2-re...
Két dolgot tehetsz: vagy alkalmazol egy allcore oc-t, amit rendesen kitesztelsz, max 1.3-1.325 voltot adva, vagy hagyod így, és játszol/dolgozol -
-
Gyuri27
félisten
válasz
T0mBd1gg3R #25242 üzenetére
1000 ève leirtam. De amúgy biosban hagyhatsz mindent alapon. Masterbe meg csinàlsz 2-3 profilt ès vàltod amikor kell.
-
tirszin
senior tag
Sziasztok!
Egy Ryzen 3600-at szeretnék picit tuningolni úgy, hogy csökkentem a feszültségét, mert az Msi B450 lap által adott default fesz 1.4V, de 1.2-n is stabilan megy a 4 GHz.
A gond csak az, hogy fél nap probálgatas után sem tudtam úgy belőni, hogy ne csökkenjen a számítási teljesítménye pusztán attól, hogy csökkentem a feszültségét.
Az offset-el volt talán a legrosszabb.Persze szeretném azt is megtartani, hogy idle módban ne fix magas frekin és feszültségen járjon, hanem szabályozza vissza magát. Bár ahogy láttam, pár Wattal fogyaszt csak többet, ha 3.2 GHz -en van fixen. De a lényeg, hogy még így sem tudtam azt a teljesítményt kihozni belőle, mint amikor 1.4V-on 80 fok fölé fűti magát.
-
Az mennyire lenne járható út, hogy a mostani oc-mat elmentem ryzen masterrel, egy visszafogottabbat beállítok biosban és amikor kell a kakaó valami billentyűkombóval váltok?
-
Brekkk
senior tag
válasz
Albigator #25224 üzenetére
Közben lementem 1.135-ig BIOS szerint. Most ezt tesztelem és eddig stabilnak tünik. Bár csak kb 3 órát tudtam tesztelni. 3 kör Blender BMW, és 30 perc Small FFT van benne.
Itt kaptam eddig a legmagasabb teszteredményeket. Itt a Prime small FFT 77-78 fokon megáll.
10-12%-al magasabb csak a PPT, ECT, EDC, mint az Eredeti R5 3600-as gyári adat. -
jeni
félisten
válasz
Gabesz84 #25237 üzenetére
2600 clone vagyis 1600AF és Kingston HyperX Predator 3200Mhz 2x8GB KIT.
Én a telepítésre mint hiba lehetőség,az akkor mikor az összes HDD-t rákötöttem telepítés előtt,és így a korábbiakba (előző win 10 rendszer egy része rajta maradt) bekavart nekem,hogy ha lehúztam az egyik HDD-t akkor a gép nem is bootolt be.
Vagyis tanulva a helyzetből csakis egy db SSD és semmi HDD ne legyen rákötve a Win 10 felrakása előtt és UEFI módban lemez nélkül legyen telepítésre előkészítve. -
neked milyen proci van benne? Csak olyanokat találtam eddig neten akiknek 3xxx-es ryzennel volt gondjuk b450-es lapban.
Hogy lehet rosszul telepítve? Crystaldiskmarkot néztem már: több mint 500MB/sec-el olvas, ha már felállt a rendszer. SSD-nek nincs baja, egy régi sata portos samsunggal (840pro) is ugyanezt csinálja.
Memóriák vissza vannak most véve 2400MHz-re, mert XMP-vel nem volt stabil se, és amíg a windows nem hajlandó normális időben bootolni feleslegesnek érzem a ramokat piszkálni.. Orthos futott így 1-2 órát, semmi hiba.
Még egyszer jelzem az UEFI 22 másodperc alatt végez, ez vállalható. A windows bootol 10-12 percig.
Tápegység nem lehet gond, 750W-os thermaltake GF1.
Win 10 friss telepítés, 2004-es verzió.Új info: Ubuntu 20.04 pendriveról pillanatok alatt bootol
felteszem SSD-re úgy is gyorsan indul-e.
-
Gyuri27
félisten
válasz
South Velen #25229 üzenetére
Nekem faty k4 van. Sokunknál van asrock lap. Semmi gondunk. Igaz nem is barmolunk össze semmit.
Az màs kèrdès hogy egyes msi ès màs lapok jobbak. De hàt mindennèl van jobb ès dràgàbb.Win 10 kapcsán a topikjàban tudnak segiteni. Ez az anomàlia nem lap hiba.
-
jeni
félisten
válasz
Gabesz84 #25228 üzenetére
Ide írj!
Esetleg ide.
jól van telepítve?
UEFI-ACHI mód,stb...
SSD állapota?
ha XMP profil ?
ha még sem akkor DDR4 RAm V 1,35V és freki 3200Mhz?
tápegység elegendő W?
Ilyennel nem is foglalkoztam mikor a gépet összeraktam.
Full screen logo show off.
Full HD uefi off.
BIOS-ban lesz valami a boot-al kapcsolatosan.A gyereknek az ASrock B450 Steel Legend ATX verzió van meg egy közel 6 éves Kingston HyperX 3K SSD-vel és a gép bekapcsolása után kb.20msp és bejelentkezik a Windows10-be.
Most mértem meg.Hideg bekapcsolás után kb.32msp alatt felállt a rendszer ,lehetett jelszóval belépni utána.
-
válasz
South Velen #25229 üzenetére
én sem akartam elhinni hugomnak, hogy 10 percig bootol, azt hittem ők toltak el valamit, de már egy 4 órája túrom, de nem jövök rá mi a baja.
-
Sziasztok,
van egy olyan gondunk hogy az újonnan vásárolt alkatrészekből összerakott gépen a windows 10 olyan kb 10 percig bootol. BIOS post 22sec.
Már végignéztem mindent, BIOS legfrissebb, B450 chipset driver pakk AMD oldaláról fenn van.
Miután elindul a gép minden normális.
- ASRosch b450m steel legend
- ryzen 5 3600x
- m2 SSD wd green 240gb (sata mód)
- corsair vengeance LPX Black 16GB 3200MHz KITÖtlet?
Biosban CSM disabled, amit eddig próbáltunk mert redditen írták. Nem segített.
RR89: neked milyen proci van abban a b450m steel legendben?
-
South Velen
addikt
Párom gépével szórakozok, kicsit akartam szűkíteni a timingokon, neki RGB-s Ballistix van.
Nem ment, cmos reset.
Azóta már az addig stabil beállítással se indul el.
Én már azt mondtam ettől az ipari hulladék B450M Steel Legend laptól már semmin nem lepődök meg, de ez mi a véreres szar, komolyan....
Eleve ami nekem 3733-hoz lévő időzítések neki 3466-on se mennek ugyanolyan fesz mellett, persze lehet ennyivel rosszabb az RGB Ballistix, de az hogy az eddigi jó beállításokkal se hajlandó indulni az biztos ez az okádák lap sara.
Eleve mi ez a 0,05V-os feszlépték.nyomorult Asrock
mire a BIOS-t hajlandó behozni, az is 5x annyi idő mint az MSI-n. -
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Sajnos az alaplapos topic kicsit kihalt, de innen se lóg ki túlzottan a kérdésem..
Csak egy általános kérdés: hogy lehet, hogy az alaplapom honlapján (B550 Aorus Pro) újabb Chipset driver van, mint az AMD honlapján?
2.07.21.306 vs 2.07.14.327
Melyiket érdemes használni?
Köszönöm! -
Albigator
őstag
válasz
Brekkk #25147 üzenetére
Szerintem a fix 1.15 V 4200 Mhz nagyon jó, én úgy használnám a 3600-at.
De én pont nem zárok be minden háttérpogit.. Vannak fontosak amik kell fussanak.
1 Chrome ablak ami még kell nekem és puff ki is futottam a 16-ból Warezone alatt..."korábban/nem szükséges neki."
Ja igen és minden szükséges (nekem). -
Mumee
őstag
válasz
Albigator #25221 üzenetére
Ha minden háttérprogramot bezár az ember és nem azt nézed, hogy ha megteheti befal 22gbot akkor nem fut még ki.
Az nem mérvadó hogy elvisz 22gbot mert a program lusta takarítani korábban/nem szükséges neki.Recsk: új kit neked mit megy? Nálam van most egy gyengébb E die 32gb és igen morcos a tRC-re.
-
Albigator
őstag
válasz
hackeeeee #25151 üzenetére
Szerintem az már eleve hűthetetlen kategória de te tudod.
Persze, hogy tele van a net ilyen tesztekkel mert ugyebár ki kell elégíteni az emberek kíváncsiságát... De az adott teszter lehet csak addig használta úgy eleve a procit, míg tesztelte. Pl Hardware Unboxed-nél is lehet látni 3900X-et @4.3 GHz 1.4V-on..
De, hogy ez hosszútávon egészséges lenne azt nem hiszem.Én mindenesetre nem fogok 1.3V fölé menni all core OC esetén Zen2-nél.
-
Kupszi
aktív tag
válasz
Create. #25214 üzenetére
A DDR5 még nagyobb késleltetés a DDR4hez képest ugyanazon órajelen. Kinek mi, nem mindenki fog tudni átállni DDR5-re azonnal, pláne hogy az alaplapcserével fog járni, és amilyen lapárak vannak mostanság....
Én azt a véleményt osztom hogy még nyugodtan lehet venni 32GB-ot a DDR4be.
Nem mellesleg a DDR5 lapokat milyen felárral fogják dobálni, mégha a RAM árak nem is lesznek olyan magasak. -
Brekkk
senior tag
válasz
South Velen #25205 üzenetére
Köszi.
Ezzel a beállítással 4200 Mhz all core turbon használva az R5 3600 at csak 10 - 12%-al tesz többet a gyári PPT, EDC, és TDC re. A 3600x gyári limitjei alatt vagyok így.
Már csak a RAM-ot kellene jobban meghúzzam.
A 3200 mhz kicsit karcsú -
Mumee
őstag
Viszont az is igaz, hogy 37e 32gb DDR4 DDR5re váltáskor se lesz nagy bukta, 45-50e ért nem vennék 32gb-ot, de 40e alatt simán.
Nem fog kifutni DDR5 ig a 16gb már szerintem, de a dual rank is hoz fpst és közel sem biztos hogy azonnal repülni fog mindenki a DDR5re. -
jokeph
nagyúr
válasz
CJ4567 #25210 üzenetére
Mindegyik jó.
lásd aláírásomban, a Viper-t nem kell tuningolni, nálam legalábbis XMP-vel megy.
A Ballistix-el több a tapasztalat itt a fórumban, ahogy olvasok.(#25211) Kupszi-nak is van igaza, főleg ha a lapod nem T-Topology ramslot bekötéssel bír., jobban jársz a 2*16 GB KIT-el.
(#25212) Mumee: DDR3-as gépeim ezt Like-olják.
(s775 P5E3 Deluxe, G41 P25, AM3+ 970A Gaming Pro Carbon, s1366 P6T Deluxe és s2011v1 E5 3.2 s1/X79 Extreme 9.
-
CJ4567
nagyúr
R5 3600-hoz melyik az "ajánlottabb", Ballistix 3200 CL16, vagy a Patriot Viper Steel 3600 CL17? A kettő ugyan abban az árban van, tudom, hogy a Ballistix-oknak elég jó a tuning potenciálja. (Mindkettő kit 2x8GB.)
-
b3Ro
senior tag
Tegnap este megérkezett a Ryzen 9 3900 + Asus b550 Tuf combo.
Ma reggel volt egy kis időm, es gyorsan osszeraktam a gépet, es inditottam par y-cruncher 1-6-0 at.
Limitált idom volt, majd kedden lesz tobb idom tesztelgetni.Alapon 3450mhz korul megy 0.954v-on.
Ezután 4ghz@1.2v, ami 3 kör cruncher utan is szépen muzsikált.Am ami érdekes, h BIOS 1.184v-ot ir, hwinfo pedig 1.1v-ot.
Igy elso nekifutásra sztem nem rossz.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
South Velen #25207 üzenetére
TWR-t emeltem még 18-ra, úgy sem ment, marad a GDM.
Esetleg a SOC-nak lehetne még addig, plusz a vddg, vddp-nek.. de oda sem nagyon adnék már többet. A SOC is 1.1.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
South Velen #25205 üzenetére
1.45V-n megy, nem adnék neki többet.
-
Brekkk
senior tag
All core OC és FIX Voltage-re az alábbi paraméterek mehetnek 24/7-re?
CORE voltage (SVI2 TFN): MIN: 1.125 V MAX: 1.156 V Average: 1.135 V
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
South Velen #25156 üzenetére
Megpróbáltam, nem megy, próbáltam 60,24,24,24-et, úgy sem, feladtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- ProCaster 50UNB800H 50" 127cm FULL HD üzleti kijelző
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- RÉSZLETRE , Bankmentes , kamatmentes Asus Rog Zephyrus G16
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged