Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
-
PROHARDVER!
AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 3***(X) "Zen 2" (AM4) topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Albigator
őstag
válasz rasotamas #25087 üzenetére
"AC 4000-et próbáltam sztem 1,2-1,225 körül, ment, érdekes, hogy CB15 több pontom lett mint most."
4 GHz-en több pontod volt CB-ben, mint 4.425/4.375 GHz-en? Akkor ott valami nagyon nem kerek.
Hiába megy magasabb órajelen a procid ha kevesbb pontod / FPS-ed van. Erről korábban már olvastam és tényleg van ilyen.
Nem tudom mennyire életszerű egyáltalán így ccx-enként külön tesztelni, h közben az egyiket lebutítod. Nem életszerű szerintem.Ha ez a teszted még mindig ready akkor kipróbálnám a 4.3 GHz-et mondjuk 1.2V-al, a 4.425/4.375 ellen különböző benchekben. CB R15, R20; CPU-Z bench; de vmi életszerűbbel is: Fire Strike (pl.: hackeeeee tesztje 4.0 vs 4.2 GHz)
[ Szerkesztve ]
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz rasotamas #25069 üzenetére
Hát itt inkább az a kérdés, hogy megéri-e ez így, hogy odalököd a másik ccx-nek a nagyobb feszt feleslegesen.
Ezt próbálgattam én is, cruncher nem ment, viszont aida stress tesztet bírt 1,5 órán át gond nélkül, de végül nem maradt így maradt a pbo.
Véleményem szubjektív...
-
őstag
válasz rasotamas #25028 üzenetére
Gigabyte B550I Aorus Pro AX
(1) RTX 3080 miatt kelleni fog a PCIe 4.0 (2) Venni fogok majd 4000-es sorozatú Ryzent év végén és ebben tuti menni fog (3) Mivel ITX, ezért a VGA a korábbi laphoz képest egy slottal "feljebb" került, több levegőt kap a gépházban
"Less but better" - Dieter Rams
-
HSM
félisten
válasz rasotamas #24899 üzenetére
Elég súlyos baj lenne, ha 7 óra prime bármi bajt okozna a CPU-nak alapbeállításokkal... Legalább 3 évig is bírnia kéne, annyi garanciát kaptál rá....
Egyébként nálam is megkapta a 8 órát az allcore "OC"-m, szükség is volt rá, ugyanakkor köszöni, jól van: [link] .
Nyilván, a nem megfelelően beállított, túltolt OC-kra már nem annyira egészséges ráengedni, de az egy másik téma.[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz rasotamas #24859 üzenetére
Valaki erre esetleg?
2 hetes elállás alatt vagoyk a Tomával, és bár nagyon jó, ha tudja ugyan ezt a 41 ezres B550M Aorus Pro is és tuti viszi a 4000 szériát (meg jobb hangkodek) akkor átnyergelnék.B450 Tomahawk:
4x (2x ON Semiconductor 4C029N + 2x ON Semiconductor 4C024N)+2 SOC (ugyanúgy dupla)B550M Aorus Pro:
5x (2x(1x ON Semiconductor 4C10N + 1x ON Semiconductor 4C06N))+3 SOC (de szimpla)https://tinyurl.com/rasoapro
-
-
GIORGIONE76
őstag
-
ffodi
veterán
válasz rasotamas #24763 üzenetére
Normál esetben CCX OC mellett minden mag kb. ugyan azt a feszültséget fogja megkapni, az órajel lehet különböző. A külön-külön kitesztelt CCX OC érdekes lehet, ha tényleg a hőmérséklet a limitáció, azonban így könnyen előfordulhat, hogy összességében instabil lesz. Ökölszabályként elmondható, hogy a fogyasztás a frekvenciával nagyjából lineárisan, míg a VCore-ral négyzetes nő/csökken.
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
nagyúr
válasz rasotamas #24763 üzenetére
nekem úgy tűnt, amikor pesztráltam, hogy igen. így viszont számomra érdektelenné vált a CCX OC.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
GIORGIONE76
őstag
válasz rasotamas #24756 üzenetére
rasotamas
én azt vettem észre a ccx oc-nál, hogy ha az egyiket (az erősebbet) megküldöd azzal a fesszel ahol még éppen nem dobja el és kellően magas a freki is, akkor a másikat már hiába veszed le extrém módon akár 4G alá is az már a min feszen nem javít, szóval az erősebbre találd meg a sweet spotot és onnan haladj visszafelé addig a freki/temp-ig ami neked még tetszik és hozza a teljesítményt, a másik meg nyugodtan mehet akár jóval alatta is 3-400 mhz-elhttps://opensea.io/GIORGIONE76 https://foundation.app/@GIORGIONE76
-
Puma K
nagyúr
válasz rasotamas #24758 üzenetére
Az GTA V offline-single részének szinte mindegy a CPU. Ha már 4 mag 4 szál megvan akkor gyakorlatilag több nem is kell.
Viszont az online-multiplayer-hez a többi játékos miatt már kell a sok mag-szál és órajel. Anno a korábbi i5 4460-al meg-meg akadt a játék... a CPU 4magja/4szála 100%-on tekertek. Cseréltem 4790K-ra (4mag/8szál) és kisimult a játék a terhelés pedig eloszlott.
Korábban volt egy mérés (nem fogom megtalálni...) ahol a terhelés szépen eloszlott egy 3900X esetén. Minden mag-szál dolgozott és számolt valamit.
A magasabb órajelet meg minden játék szereti és egy szinttől kezdve nem abból van az előny hogy ott a sok mag és szál hanem a gyorsabban ketyegő magok.
[ Szerkesztve ]
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
Albigator
őstag
válasz rasotamas #24677 üzenetére
Nem, ezt úgy hívják szilícium lottó és kevés fesz.
Az 1.25V nekem kb a 4.1 GHz-hez elég jelenleg.Szerk.:
(#24672) rasotamasigen 2600 50e-től van,
viszont 2600X 47e-től[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz rasotamas #24656 üzenetére
Jobb volt mint az itteni procik többsége, kivéve a ti 2013 SUT példányotoknál.
Az már diamond sample. Szerintem.
Persze itt párszáz Mhz különbségekről beszélünk ugyanazon fesz mellett.A Core 2 érában a Q6600-am kb 5-600Mhz-vel többet tudott mint az átlag ugyanazon fesz mellett.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz rasotamas #24576 üzenetére
"Azt gondoltam egy értelmes feszen 4.4 azért mindegyiknek megy." -
Jó az a kocka!Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
South Velen
addikt
válasz rasotamas #24573 üzenetére
1. B450M Mortart maximálisan tudom ajánlani.
2. Annak mi értelme lenne, hogy megy vissza a proci és másik 3600-ast hozol el?
Még ha 2013 SUT is, az enyém is az, de rosszabb a tiednél. A tied top 10% matéria 3600-on belül
Nem váltanék le 4 magra sem, főleg ha hosszabb távra tervezel.
Én 3800X-ről váltottam vissza 3600-ra, de már itt is van néhány FPS visszaesés játékokban is.
Gondolkodok, hogy visszarakom és a 3600 megy eladósorba.
Persze nekem 144Hz monitorom van, de a jövőben egyre jobban kellenek majd a dinnyék.3. Intelre szerintem hülyeség váltani, a többit meg te tudod.
[ Szerkesztve ]
-
Alpi.
addikt
válasz rasotamas #24541 üzenetére
10 sec. Ha esik a vcore-od terhelésre, vagyis nem használsz valami atom aggressziv Llc-t.
Mivel semmihez nem hasonlíthatóan magas terhelést ad, ergo soha nem lesz hasonló valós használat során. Elindítod, szépen meghúzza vcore-t, kibírja pár sec-ig és meg is van a legrosszabb, gyakorlatban utánozhatatlan helyzet modellezése. Legalábbis én eddig látom igazán értelmét.https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg
-
Lukitomi
aktív tag
válasz rasotamas #24261 üzenetére
Nem eszik többet, falból mérve ugyanannyi!
Azt magyarázom, hogy az újabb lapok máshogy mérnek valamit, vagy nincsrnek még illesztve a hwinfóhoz vagy nem tudom miért. A lényeg, hogy pl. a cpu core+soc az 125W környékén van és a régi lapoknál a cpuPPT is e körül mozgott, kicsit magasabb volt, max. 5 Wattal, most meg 70-80-al. Miért? Az első szériás lapiknál is voltak ilyen anomáliák. -
arabus
addikt
válasz rasotamas #24261 üzenetére
B450-et már semmiképp nem érdemes.
többet ehet mindig jó a tuningnak.Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
Lukitomi
aktív tag
-
Lukitomi
aktív tag
válasz rasotamas #24255 üzenetére
Nem beszélve arról, hogy a proci teljesen gyári beállításon üzemel PBO-val, jelentősen alulfeszelve (-0,0875V) (Kézpénznek, elírtam előbb)
Vagy a hwinfó nincs felkészítve az újabb lapokra,
vagy a régebbi chipkészletes lapok (B350, B450, X370, X470) kiolvasása nem stimmel,
vagy az újabb chipkészletes lapok (X570, B550) kiolvasása nem stimmel![ Szerkesztve ]
-
Albigator
őstag
válasz rasotamas #24198 üzenetére
Szerintem az IBT-t el lehetne már felejteni végre. IntelBurn Test eleve. De volt egy "
normális" AMD-s változata is, ami rendes Gflops értékeket is dobott és terhelt is keményen.
Eleve ez nem is megy már új wineken. (Valakinek igen, ez örök rejtély nekem. )Amúgy nálam nem is az Y-Cruncher-é a végső szó hanem a Prime95-é. Ami előbbivel stabil volt, Prime alatt pillanatok alatt megfeküdt.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz rasotamas #24085 üzenetére
Valaki nézze már meg ezt pls, most töltöttem le egy újabb verziót ebből a dram calculátorból, és jött olyan bele hogy dram pcb revision, ezt honnan tudjam? Van A0/B0 aztán A3/A2/B2 és vágül bad bin.
Ez a Crucial Ballistix Sport LT 2300 CL16 BLS8G4D32AESBK ugye single rank Micron E-die?
Előzővel stabil volt, egy darab kékhalálom volt napok alatt, nem biztos, hogy emiatt, kb a 8adik alaplap-proci kombó egyazon win10 alatt.
Ez most jobb élrtétkeket, alacsony feszeket ír, nem is értem.
VDDG VDDC-t én eddig auton hagytam, de akkor érdemes egy fix 1 voltot rátenni?
Mindig más értékeket ad meg ez a calc minden vertióval? Nem is értem.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Albigator
őstag
válasz rasotamas #24085 üzenetére
-TM5 (1usmus v3 config, pl 30 ciklus)
-memtest 86 Pro (pendriveról 4 pass)
-memtest 64 (jó sok óra)
-Prime 95 (Large FFT pl pár óra)
-Y-Cruncher (0-1-7 16 gigánál v 0-1-8 32 gigánál; de 1-6-0 is jó)
-HCI
-Linx
-aida 64és persze játék, War Zone elvileg nagyon jó erre a célra
(#24090) -FreaK-
Na én ezért szoktam több mindennel tesztelni, mert vmikor csak 1-1 proginál jelentkezik a hiba, vagy kiugró érték/idő is jelezheti ezt hiába fut le az adott teszt.
[ Szerkesztve ]
-
HSM
félisten
válasz rasotamas #24080 üzenetére
"Itt meddig egészséges?"
Igazából a lapodon ahogy láttam, 4 gyenge fázis van a CPU-nak, arra azért jobb vigyázni. Inkább 50A környékére való az ilyesmi, mint 100-ra. VRM hőfokokra érdemes figyelni, különösen stressz tesztnél, nehogy elolvadjon az alaplap a terhelés alatt, szó szerint. -
Albigator
őstag
-
veterán
válasz rasotamas #24052 üzenetére
Továbbra is 2013SUT, én nem jól ellenörzök stabilitást, vagy ez ennyire jó?
4.4GHz 1.2V
bekapcs után HW infó belő, cpu z benchmark gyorstesztnek, 1-2 perc stress, utána cinebench lefuttatása, majd ibt standard 10loop, very high 3 loop, és végül pár perc játék, és semmi gond:https://tinyurl.com/rasoapro
-
South Velen
addikt
válasz rasotamas #23973 üzenetére
Páromnál van a lap, esetleg este tudok ránézni.
Arra emlékszem, hogy van olyan fesz, amit két helyen is be kellett állítani.... például SOC-nak is 1,2V-t adott (borzalmasan sok), hiába állítottam be az OC fülön 1,02-t, egy alfülön is be kellett lőni külön....
(#23974) jeni: fogalmam sincs, de mi val'szeg frissítjük nemsokára mert ennél csak nem lesz rosszabb ez egyébként b450m steel legend, 2.90 van még rajta.
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz rasotamas #23970 üzenetére
FIx feszt kell neki adni, ha All core OC-t szeretnél.
Override fesznek hívják, vagy AMD Overclocking. (utóbbi esetében idle visszaveszi elvileg a feszt.)
Auto-t és offsetet el kell felejteni all core oc-nál.A ramoknak 1,4V-nek elégnek kéne lennie a 3600-hoz, az időzítéseket kell állítgatni, de ez elég hosszú téma, volt itt róla szó az utóbbi napokban... de volt akinek nem ment végül 3600-at (1 ember). Valszeg a Zen+ miatt nem mentek 3600-on, nekem még a B-die se ment 3466 felett a 2600X-szel anno
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
-
South Velen
addikt
válasz rasotamas #23953 üzenetére
Ahhoz már ki kell venni.
Vagy ha elkezded tesztelgetni az all core OC-t, úgyis látjuk majd mit tud.
Kisebb háború szokott itt zajlani all core OC vs gyári PBO/XFR témakörben, újabb gyártású 3600 esetén szerintem egyértelműen az all core OC a nyerő... kivéve ha nagyon rosszul jársz a szilikon sorsoláson..
de ha most vetted, akkor 2020. 13-22. heti lehet, nagy eséllyel SUS. Ezek is mennek 1,15V körül 4,1Ghz-t, ami már szinte minden szempontból jobb mint az automata beállítás, főleg hőingadozásban. Egyébként a PGT-k mennek a legjobban.
[ Szerkesztve ]
-
South Velen
addikt
válasz rasotamas #23946 üzenetére
Borzalmas az a BIOS, MSI után megőrülök tőle...
Offsetnél arra vigyázz, hogy egy bizonyos mínusz offszet után beesik a teljesítmény (CB20-szal ki lehet tesztelgetni pl. ez procifüggő, az enyémnél -0,075 után)
De 3600-ot, főleg ha friss gyártás, érdemes all core OC-n hajtani szvsz...
4,1Ghz-t 1,15V körül viszik, de van ami ennél is jobb. Nem nézted esetleg mikori gyártás? Vagy a sorozatszám első 4 betűje alapján is meg lehet mondani és következtetni hogy nagyjából mit fog menni..[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Processzor tesztek:
[Ryzen 3 TomsHardware]
Zen2 Ph-teszt
3600 Best Value
3900X Vs 9900K
X570 Overview 35+:
Motherboards Analyzed
Ryzen PBO Explanation:
PBO Exp.
- Magisk
- Óra topik
- TCL LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Motoros topic
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest