Hirdetés

Hirdetés

!!! SZERVERLEÁLLÁS, ADATVESZTÉS INFORMÁCIÓK !!!
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!

Új hozzászólás Aktív témák

• Alpi.

addikt

válasz #32839680 #18432 üzenetére

Jaja, sztem se nagyon kell készülni sokkal magasabb órajelekre már. Nekem spec. a jelenlegi Zen2-es csúcsok is várakozáson felüliek. A sok magnak nem az a lényege, hogy magas órajelen menjen, hanem hogy alacsony órajelen rettenetes hatékonysággal tud olyan számítási kapacitást szállítani, ami semmi egyéb módon meg sem közelíthető. Ha ez egyszer meglesz fejben majd mindenkinek, az csoda lesz ! :D Idővel fog majd annyira fájni az "all-core" üzem, hogy le kell majd ülni és elgondolkodni, milyen más módon lehetne akkor csinálni. S az lesz a pillanat, amikor Amd-nek lesz 5-10 éves előnye. Lehet most még vitatni, vitázni róla, mondani jó, rossz pontokat mindkét oldalnak, de az, hogy ez a jövő, én 1000%-ig biztos vagyok. Emiatt húztam néha párhuzamot az Am4 és a s939 közt. Akkor ugyan úgy elhozott az Amd egy darabkát a jövőből és megmutatta, hogy na, ilyen lesz a pck felépítése ezután. Persze akkor is sokan kiröhögték, aztán eltelt 10 év és tényleg el kellett hagyni az fsb-s felépítést. Zen-nél kb. ennyire érzem azt, hogy kaprunk egy jövőbe vezető út-at. Persze, tök jó a 7nm, de az igazi fegyvertény itt nem a gyártástechnológia, és ebben látom a komolyabb veszélyt Intel részére is, hanem ez a működés, ahogy az alapoktól a végéig, egy hihetetlenül átgondolt, kitalált, apró kis okosságokkal, trükkökkel teletűzdelt, minden helyzetben hihetetlenül életképes cpukat rakják elénk sorra. Zen2-nél meg valahogy elkezdett működni, komplexen, egy csomó minden értelmet nyert, és le is térdeltem az első találkozásoknál már, pedig, mennyi minden volt még akkor hátra, amit meg kellett látni, el kellett hinni. Szvsz ez mérföldkő-ként lesz emlegetve a jövőben. Annyira különbözik, hogy ez nem valamennyivel jobb vagy rosszabb, mint az elődök, hanem ez más ! Imádom. :)

Új hozzászólás Aktív témák