-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
arabus
addikt
Április 11-én a szuper procikhoz jönnek az uj kártyák is rx570,rx580.Ugyanazok a vackok mint eddig.Mekkora kanyu cég lett ez az amd.
Xeon Platinum 8480+,8490H,8468H,Ryzen 7500F,Gigabyte B650M K,Xeon Phi,i9 7960X,i9 7920X,Xeon w2135,Gskill royal 4400,Gskill Trident Z,Pico 4,Red Devil 7900XTX,Asrock W790 WS,Fury Pro RDIMM 6000,Z590,Intel Cryo,Intel 11900F,Ryzen 5600,Radeon 7600,Radeon 6800...
-
-
sb
veterán
Aha, oké.
Tehát összefoglalva a 2 magosról 4 magra váltva nagy a növekedés (ebben én is egyetértettem, hogy van haszna, ha nem is élhetetlen egy 2 magos) míg 4 mag felett egy szaros HT hoz 20%-ot, +4-6 mag HT-val együtt pedig 30-40%-ot (jó esetben! mert több, régebbi játékkal még annyit se) a gyakorlati tesztek szerint...és továbbra is azt mondod:
1. Minden program a végtelenségig skálázódik és így 4 mag felett is nagyon sokat érnek a plussz magok.
2. Hogy ez elméleti maszlag és nem a gyakorlat.Ééértem.
A 2 mag belekeverése csak bónusz volt. Kicsit illeszkedik a képbe amit általánosan állítasz. De a lényeg az általánossága volt: hogy egy program nem skálázódik csak úgy magától és tetszőleges hatásfokkal. Ez teljesen feladatfüggő. És ez az elmélet, a magyarázat arra amit a gyakorlatban látunk. Ennek csak egy tünete az amiről fentebb beszéltünk: Hogy nem fogadsz el erre vonatkozó gyakorlati példákat sem, ahol az látszik, hogy:
- 4 mag felett alig van arányos gyorsulás.
- 2 mag felett 4-ig pedig sok esetben arányos a gyorsulás, de még ott is számottevő esetben (mondjuk 50%) szintén nincs normális skálázódás. 6-8 éve meg semmi se volt kb. Pár multin kívül az egyetlen játék a GTA4 az én emlékeimben amihez kettőnél több mag kellett.szerk: Mindenesetre zárjuk le. Lássuk a teszteket!
[ Szerkesztve ]
-
Oliverda
félisten
A legutóbbi callon konkrétan erre ki is tért a tag, nem tabu a GeForce. Amíg AMD CPU mellé GeForce-ot, vagy Intel mellé Radeont vesz valaki, addig csörög a kassza, persze nyilván azt szeretné a cég, ja mindenből AMD-t venne a nép.
"Minden negyedik-ötödik magyar funkcionális analfabéta – derült ki a nemzetközi felmérésekből."
-
sb
veterán
válasz MasterMark #955 üzenetére
Nem tudtad? Az ajemdék lefagynak, inkompatibilisek és szétégnek.
A legutóbbi Duron is leégette a kezem, Intelnél nincs ilyen, főleg mióta szar a paszta, kellemes hűvös a kupak. -
fuvi
senior tag
ápr 4-én jönnek ezek, 11-én az 550 és 560. május 30-án meg a vega
AMD Radeon RX 500 in April
AMD Radeon RX Vega Release Confirmed May 30de ez egy proci topik aszem
[ Szerkesztve ]
-
fuvi
senior tag
válasz Malibutomi #962 üzenetére
csak Linust ne engédjék a közelébe
-
kriszpontaz
veterán
Ez volt már? Másik topikból linkelve:
[link]Ez alapján nem rossz proci. Túl nagy gond nincs vele. Az AIDA64 teszt sem mutat olyan rossz L2 L3 értékeket.
[ Szerkesztve ]
-
HavocS
senior tag
válasz Vismajor01 #933 üzenetére
Ugyanez a proci van nálam is, ugyanennyin, vga is egy 960 szintúgy. 1 db hangfájl konvertálása tapasztalataim szerint 99%-ban órajel függő és egy szálat használ, CSGO tudtommal szintén tojik a többszálasításra. Úgyhogy neked konkrétan magas órajel és magas single thread teljesítmény kell, én AMD-felé húzó szívvel azt mondom, bagóért lesz i5-6600k, vegyél használtan egyet lappal meg hozzá valami combos DDR4 ramot (ehhez 8 giga masszívan elég lesz szerintem), meghúzod 4.6-ra azt is, vagy esetleg megvárhatod a 4/4-es legkisebb Ryzent, de ennél erősebbre tényleg nincs szükséged.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz kriszpontaz #964 üzenetére
Ez siman lehet valos, kb egybevag azzal amit Fiery mondott.
Hol jobb-hol rosszabb, mondhatni egy kategoria az intelnagyvadakkal. Teljesen rendben van. Meg a jatektesztek vannak hatra.Megegy:
[ Szerkesztve ]
-
Callisto
őstag
Úgy látom, hogy professzionális felhasználási területen fontos értékekben sajnos van baja, márpedig az lenne a lényegesebb véleményem szerint. Talán a következő verziókban javítanak rajta.
"A wise man can learn more from a foolish question than a fool can learn from a wise answer." - Bruce Lee
-
HSM
félisten
"míg 4 mag felett egy szaros HT hoz 20%-ot, +4-6 mag HT-val együtt pedig 30-40%-ot (jó esetben!"
Én pont ezt az állításod próbálom cáfolni, hogy átlagra lehet, hogy így van, játékélményre viszont jóval drámaibb különbségek lehetnek."1. Minden program a végtelenségig skálázódik és így 4 mag felett is nagyon sokat érnek a plussz magok."
Soha sehol nem állítottam ilyen nyilvánvaló hülyeséget, hogy minden program tetszőlegesen skálázódna. Illetve azt is írtam, hogy bizonyos játékokban lehet jelentősége a plusz magoknak. Nyilván, amelyik játék kétmagos és kész, ott nem fogsz tudni mit csinálni."egy program nem skálázódik csak úgy magától és tetszőleges hatásfokkal"
Ezt egy percig sem vitattam. Amit vitattam, hogyha egy program már jól skálázódik 8 szálra (ami igencsak sok már az 1-2-höz képest!), akkor az már igen jó eséllyel skálázódni fog 12-re is. Egyszerűen azért, mert már a 8 szálas skálázódáshoz is igen okosan kell tervezni, és ha ez sikerült, akkor a plusz magok etetése is könnyebben kivitelezhető. Ettől már egy másik nagyságrend a 10 magos proci etetése 20 szállal.Ha egyáltalán emlékszel még, miről is kezdtünk el beszélgetni a négymag/1CCX vs 6 mag 2CCX sebesség-kilátásait firtatva....
(#952) arabus: Azok a "vackok" teljesen jó, korszerű GPU-k.
[ Szerkesztve ]
-
JColee
őstag
memória késleltetés az fsb-s intel szutykokat idézi.
Ettől függetlenül ha nyáron gépet veszek, abszolút elgondolkozom ryzenen (elsősorban compute-ra, blas meg más lineáris algebra könyvtárakat használok). -
M0ng00se
őstag
Kólám bekészítve, mindketten várjuk a 4 órát.
V6
-
Ueda
senior tag
OS : EndeavourOS KDE . . . . . . Parancs menü : https://pastebin.com/u/txt444
-
malacka87
őstag
Ez valós vagy megint csak fake?[link]
btag:Sveryn#2510 uplay:MoRu_PManiac87 Origin:partymaniac87 World of Warships:partymaniac87 E60 520I
-
-
RexpecT
addikt
Ma jön a PH! teszt is?
-
HavocS
senior tag
-
Malibutomi
nagyúr
Elso? Overclockersclub.com
AMD Ryzen 7 1800X, 1700X, and 1700 Processor Review
Hopp le is vettek , vagy beszart az oldal
[ Szerkesztve ]
-
Fred23
nagyúr
Szerk.: 30mp.
Egész jó játékos eredményeket produkált, igaz, ez még mindig csak néhány játék volt!
antikomcsi : Az jó ár érte!
[ Szerkesztve ]
-
Személyes átvétel, várhatóan 2017.03.16-án.
Akkor nem sok jön erre az 1 milliós kezdő készletből.
-
syberia
veterán
válasz Malibutomi #981 üzenetére
Kicsit túlterhelt lehet most a szerverük.
Most olyan 56k sebességgel töltődik.
[ Szerkesztve ]
https://howbad.info/
-
aktív tag
Úgy néz ki. Kicsit lassan is jön be az oldal
[ Szerkesztve ]
"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."
-
Erdei88
veterán
-
Malibutomi
nagyúr
Elesedett a Guru3d is: [link]
-
Pug
veterán
Csak bekaksizott az oldal, sztem nem bírja a szerverük a terhelést. Néha betölt, néha nem....
Hát ez nem lett kaksi, na
(#987) Malibutomi:
Nyugi, az se nagyon tölt be
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Malibutomi #987 üzenetére
Haha, anno a Pascalnal is előbb rakták ki az NDA végénél Akkor mondjuk 1 nap különbség volt és le is szedették emiatt. Most talán marad erre az egy órára már
-
Fred23
nagyúr
-
HavocS
senior tag
Azt hiszem egy kicsit túlzottan rápörögtem a Ryzen launchra
-
Malibutomi
nagyúr
Na elso blikkre nekem ugy tunik az jott amit kb vartam, jatekokban 0-10% kozotti lemaradas a 7700Khoz kepest, benchekben, konvertalas ilyesmi hol jobb-hol rosszabb minta 6900k.
-
Jack@l
veterán
Kezdjem én? Erős ryzen leárazás várható az elkövetkezendő 2 hónapban.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
-
bmwk1200s
őstag
Nekem úgy tűnik, hogy jó árazással ez a proci végre álmatlan éjszakákat okoz majd az Intelnél.
Már csak azért kell szorítani, hogy a mobil megoldás is legalább ilyen ütős legyen.Semmit sem írok alá!
-
Zodicus
senior tag
válasz Malibutomi #996 üzenetére
Teszteket átfutva nekem is az a benyomásom
-
Fred23
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.