Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
hegegabi80 #30349 üzenetére
"majd később jöhetne pl 6/12-es cpu is" - akkor főleg ne akarj full-fapad deszkát tenni a konfigba!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Johni5
őstag
válasz
hegegabi80 #30349 üzenetére
Azért a pénzért kapsz pl. egy B350M-HDV-t is mondjuk.Buget pc-nek pont jó alap.R5 1600 alatt van.
[ Szerkesztve ]
-
hegegabi80
addikt
válasz
palfitom #30352 üzenetére
Miért, ha a lap támogatott listájában benne van a frissebb 6/12 cpu is? Nyilván olyan lapot akarok én is, amivel hosszú távon kiszolgál és max csak cpu-t kell benne cserélni, és akkor jó pár évre le van tudva a dolog.
Ami még bosszantó számomra,, hogy elég nagyok ezek az AM4-s ,matx lapok, a MITX-es lapok meg horror áron mennek.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Habugi #30354 üzenetére
Örülök , akkor már megérte!!
(néha napján azért megfordul a fejemben hogy felhozom a pinyóból és beröffentem az FX riget csak hogy ne porosodjon már ott ,nincs szívem eladni)
(#30351) palfitom
Köszi!
Bár igazából nem is az enyém a "cherry pick" hanem rob5 fórumtársé, mert eszméletlen alacsony fesszel képes majd 4,2GHz-en járatni ami meg elég ritka mint a fehér holló! Nyugodt szívvel megelőlegezném neki a golden chip címet!!
Nekem már csak egy lépcsőm (4,175GHz) maradt amin lefut még a CB mert 4,2-őn már felénél freezel..
Szval lassan véget ér a móka számomra![ Szerkesztve ]
LG 65" C2 * Samsung Q935B * Nv Shield Pro * Edifier S360DB *
-
válasz
hegegabi80 #30355 üzenetére
"ha a lap támogatott listájában benne van a frissebb 6/12 cpu is" -
Hogy elindul vele, és tudja kezelni, az egyáltalán nem egyenlő azzal, hogy maximálisan ki tudja szolgálni!
Egy H310-es lap is hivatalosan támogat minden létező procit i9-ig, de próbálj meg vele kihajtani csak egy közepes procit (i5-8600 / i7-8700), valószínűleg (inkább biztosan) az elmelegedő VRM miatt droppolni fog...
Az Asus A320M-K is hasonló szint.
De nekem igazán mindegy, vedd meg, és hajrá!(#30356) propetya85
Simán kiérdemli a Golden Chip címet![ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Pro!Petya
addikt
válasz
hegegabi80 #30358 üzenetére
Azt észre fogod venni
PL: [link]
-
rob5
tag
válasz
Pro!Petya #30356 üzenetére
Grat az eredményhez
Próbáltam hol a vége 4250mhz 1,46v biosban félig lemegy a teszt (víz van rajta, feszelhetném még gondolom, de sajnálom kínozni). A ramokkal sikerült 3533Mhz-et (1,38v) elérnem itt is ez a vége. Cine. pontokban úgy , hogy a ramok 3533Mhz-en voltak sem sikerült már több pontot elérnem valamiért, a cpu-z viszont picit még hozott. Úgyhogy itt a vége, szép eredmények szerintem is, nem kell szégyenkezni a 2XXX..széria mellett sem.[ Szerkesztve ]
-
Pro!Petya
addikt
Thx!
Akkor ugyanott lehet a vége ahol az enyémnek! Én is megnéztem még anno és detto ugyanez, kidob elég hamar bár nem is vártam mást mivel 4200 is kapufa nálam CB-n. (jelenleg)
Az fabric már nem gyorsul tovább ezért nem is nő pontszám, a ramok sebessége végett.
3733-on is ugyanannyit dob mint 3600-on , ami így is szinte csak minimálisan több a 3466/3533-hoz nézve.
Imc is bírja , fabric is gyorsul ilyen ~+35%-ot a 2666-hoz képest szval első szériától derekas teljesítmény hogy szinte csak minimálisan marad el a Pinnacle Ridge-től.
Teljesen jók amúgy az eredmények ,amit lehet kihoztunk belőle ln2 nélkül lehetőségeinkhez képest!![ Szerkesztve ]
-
apa111
aktív tag
Üdv az uraknak!
Meg jött az új bios asus prime x370 pro lapokra ,fel készítve az új 3xxx rizsákra.[link]
-
Leon77
őstag
válasz
Habugi #30354 üzenetére
Én a 8320-asomat 5 ghz használtam fene tudja milyen elmebeteg vcore-al. De az a cpu inkább radiátor volt.
Amúgy imádtam, kb fél év alatt rendesen be is tudtam állítani.
Nagyon fájt a szívem, amikor eladtam. Régi szép idők...
Mert van élet a halál előtt:P AMD Ryzen 7 3700x, Asus x370 pro, MSI GTX 1080 TI GAMING 11G, 16Gb(2*8) trident z f4-3200c16d-16gtzb, Samsung M2 960 evo 250GB épített vízhűtés és saját készítésű kuckó
-
hegegabi80
addikt
válasz
hokuszpk #30366 üzenetére
Itt is ha jól látom a legalján 90-100 fok körül van a lap, akkor az lenne a vrm hőfoka? A te alaplapod se a legjobb ám?
Tehát az a jó lap, amelyiken nagyobb és jobb a hűtés a vrm-en?
Egyébként pl megnéztem az általam nézett Asus és a linkelt B350 alaplapot, hát én nem sok különbséget látok rajta.
Ezeket most ne kötekedésnek vegyétek, hanem csak kíváncsi vagyok és tanulni akarok belőle.(#30359) propetya85 Na szerencsére ilyen akadásokat még nem tapasztaltam a jelenlegi gépemnél se, pedig az se egy hó de jó alaplap ám. Igaz nincs is benne csak egy i5-4440.
[ Szerkesztve ]
-
Pakmara
senior tag
Asus B350 Plus lappal rendelkező fórumtárs segítségét szeretném kérni. Csak én vagyok a béna, vagy tényleg nem jelzi ki hw infon kerestül a VRM hőfokot? (Asus honlapján jelöl temp. sensort a vrmnél egy képen. Nem mintha ez sokat jelentene).
Köszönöm, Pakmara
-
válasz
Johni5 #30372 üzenetére
Pedig ott simán vannak elmelegedő VRM-ek, de mindegy, nem akarlak meggyőzni...
-
hokuszpk
veterán
válasz
Johni5 #30370 üzenetére
ha lett volna sima pci slot rajta, en is Taichit vettem volna.
de nem bantam meg ezt a lapot sem, ha nem az IBTvel kinzom, azert messze nem ilyen veszes a helyzet.* valami 118 fok volt a vrm teteje, de akkoriban még a Corsairral kuzdottem, soc 1.2V , cldo_vddp 1.1V ( vagy forditva, kiemlexik arra pontosan ; regvolt ) es hasonlo "akkor is stabil lesz ez" elszantsagu kiserleti beallitasokkal.
[ Szerkesztve ]
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
bandika0626
senior tag
válasz
Pakmara #30371 üzenetére
Tennél fel egy hwinfos képet?Nekem volt ilyen lapon csak nem emlékszem már, hogy melyik hőfokon kell nézni.
AMD RYZEN R7 1700, Cooler Master MasterLiquid 240, MSI X370 SLI PLUS, Corsair 2x4GB DDR4 3600MHz,Asus dual 1060 3G , Gigabyte GTX 1060 3G , Coolermasters GX 450, WD Caviar black sata3 500GB, SSD samsung 830 64GB.
-
FoLey-v
addikt
Na srácok!
Úgy határoltam el hogy lejjebb veszem az cpu feszültséget 1.5v kicsit sok. Azt szeretném megkérdezni,hogy cpu core voltageben mennyin kezdjem el?Jelenleg ennyi a feszültség amit soknak tartom,legfrissebb BIOS van fent.
• Opel Astra H 1.6 2005 Optima Z16XEP Caravan 105 LE • Xiaomi Redmi 5 Plus 4/64GB Black Global Version • Xiaomi Redmi Note 8 Pro 6/64 Mineral Grey Global Version •
-
-
Johni5
őstag
Egy cpu-z -t nyiss már mellé,mert keresztbe veri egymást két szenzor mérése.Az egyik oldalon a cpu fesz 1.44 max,a másikon meg 1.5V
[ Szerkesztve ]
-
leviske
veterán
Ezt ide bedobnám, mert bár szvsz abba a topikba való, innen gondolom hamarabb kap majd választ a srác.
-
Johni5
őstag
Mókás,hogy össze-vissza mér a hwinfó.Több helyen van ugyan az a fesz,de mindenhol mást mutat.
Maradok Aidánál asszem.. -
zsintai1987
tag
Üdv!
Jelenlegi gépem:
Ryzen 5 1600X hűtő rajta Coloermaster TX3
Asrock Fatal1ty AB350 Gaming K4 alaplap
2 darab G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16S-8GISBMa jön egy NOCTUA NH-D15 SE-AM4 2ventivel, meg egy házat kaptam havertól ingyen: COOLER MASTER MIDI MASTERCASE H500P a fehér "mesa"
Kérdésem, hogy a Memória dobozára ez van írva, hogy: CL16-18-18-38 2,35v
Tehát akkor ezt nem tudom lerakni CL 14-14-14-14-34-re?
Illetve a Dram voltage: 1,35 legyen, a CPU SOC voltage pedig 1.1, legalábbis a netet böngészve hasonlót írt.A processzort eddig mertem "tuningolni" a rossz hűtő miatt, a többit majd ma, kb -20 fokot nyertem egy -0,050 -el Cinebench 15-el.
3700x, ASUS 570prime, 2X16GbCorsair 3200 cl16 , CM 500P fehér, Seasonic Focus+ 550W 80+ GOLD, 2070 giga OC, rx 5700xt nitro+
-
-
Johni5
őstag
válasz
zsintai1987 #30393 üzenetére
1.35V akart lenni az a 2.35V,csak mellé ment.
Nem fog menni ,legfeljebb 14-16-16-18 ba(3200MHz).A többit nem engedi le,de a cl 14 el sem érsz el semmit.Lemértem.Ugyan azt tudja a ram a specifikációja miatt.Lóf@szt nem gyorsult vele kb semmi a spi32m en kívül.--3 lapba néztem 1600-al és 2600-al is.--
[ Szerkesztve ]
-
válasz
zsintai1987 #30393 üzenetére
Erre csak az tudja a választ akinek pont olyan a lapja ,a memóriája. Legfőképp a proci memória vezérlője birja-e a alacsony időzítésű CL14 beállításokat?
1600x
Van fent egy excell táblázat megadva kinek mennyire sikerült belőnie?
-
hegegabi80
addikt
NOs lassan kezd kirajzolódni a kép alaplap téren. Bár még több versenyző van, de azért szűkül a kör.
GIGABYTE GA-AB350M-DS3H V2
ASROCK B450M-HDVA giga mellett szól a 4 memória slot meg olcsóbb is pár ezerrel. De általában mindig azt javasoljátok, hogy inkább 2x8, mint pl 4x4.
Első nekifutásra 1. genes 4/4 cpura gondoltam, esetleg ha sikerülne akkor talán 4/8. Így méltó utód lenne az i5-4440-nek, ami jelenleg még elég nekem, csak később ki tudja mi lesz még.
A memória már nehezebb tészta. Intelnél eddig mindegy volt mit tettem bele, nem volt gondom. NA ennek lehet vége. Sajnos a sovány büdzsé miatt csak 8 gb lehet, ami nem tudom miként legyen. 1db 8gb-os modul, aztán később mellé egy másik, vagy 2x4 és majd csere 2x8-ra, csak akkor kínlódni kell a 2x4 eladásával, vagy kibővítés giga lap esetén a 4x4-re.
Jah és memóriából milyet érdemes? 2400, 2666, v 3000? Bár ha a költségeket nézem, akkor talán 2666.Egyébként láttam a kitöltött memós táblázatban, hogy van akinek ASUS PRIME A320M-K lapja van, és nem volt gondja vele.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
hegegabi80 #30399 üzenetére
Amúgy a PCi csatira szükséged lenne? (Gigabyte lap)
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Ryzen 7 7800X3D 3 év garancia Beszámítás!
- 2 gen i5 procik
- Intel processzorok: i3, i5, i7, i9 a legolcsóbban - ÚJ, BONTATLAN, 3 ÉV GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 12900KS 16 magos 24 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 13700K 16 magos 24 szálas processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest