-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #28798 üzenetére
és mi lenne a "normális" ram? G.skill vagy mi?
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
wwenigma #28769 üzenetére
Mégis hogy gondoltad ezt?
Kvázi leírtad a fórum lényegétHa valaki kipróbált valamit és működik / nem működik, arról be tud számolni, és ezzel segíti a többieket. Amikor ment a sok szívás a RAM kompatibilitással, akkor ebben két-három ember kivételével mindenki konstruktívan részt vett.
..vagy venni kéne egy normális lapot
Hát erre tudnék mit írni, de lehet jobb, ha nem teszem -
wassabi11
senior tag
válasz
SECTORnooB #28795 üzenetére
Ennyira szar lenne ez a Hyper X predator ram? Vagy inkább a Ryzen ennyire válogatós.... Holnap kiderül hogy a rizsa a gyenge vagy a ram
-
kecsawi
senior tag
válasz
wassabi11 #28792 üzenetére
Lehet, csak ennyire képes, szerintem úgy tudod meg a végét, hogy 22-22-22-22-stb késleltetéssel adsz a ramnak 1,4-et, és a frekit próbálod maximalizálni, (a soc is kaphat egy kis pluszt) ha megvan mehet a stabilitás, és az értékek csökkentése, de ez a tesztekkel nem rövid idő.
-
wassabi11
senior tag
Próbálgattam több időzítéssel a memóriát kisebb mhz-en is és valahogy állandóan kék halál a vége,a 2933mhz-em nem nagyon akarja a vas... valamint ha több feszkot adok a ramnak be se kapcsol a gép
Bioss frissítés meg volt, de már tanácstalan vagyok.
-
BullKoxa
őstag
-
BullKoxa
őstag
Valami ilyesmt kellene látnom nekem is nem ? Akkor megnyugodtam,hogy ez jó így, főleg BF1 multy-ban. Azt hittem a proci miatt csinálja, de ezen nagyot néztem volna, mert szerintem állat most a piros oldal Cpu-ban.
igaz ez kék gép i7 4790K @ 4,8Ghz 1070@1080 és ez a játék AC Origins, gondolom Single játék !
-
VipJoco
tag
Ryzen 5 2600, Asus ROG STRIX B350-F GAMING, F4-3200C16D-16GVKB 3200Mhz ram
És ezt produkálja, biosban 1.2-ről 1.35-re állítottam a volt-ot. Komolyabb terhelés mellett kékhalál elszáll a windows. Mit nem állítottam be a biosban? Köszi -
BullKoxa
őstag
Bocsi telóról csináltam, sajna elcsesz.m .itt a jó link.
De most azon gondolkodtam, lehet ki kéne próbálnom kikapcsolt Gsync-l hogy úgy mit mutat a diagramm.
-
válasz
SECTORnooB #28781 üzenetére
Nem csak neked nem (lehet törölve lett a H.Sz.)
-
BullKoxa
őstag
Sziasztok. Beteszem ide is a kérdésemet hátha tudtok segíteni. A Gpu load tűskékre gondolok.
Vagy lehet a G-Sync az oka? Nem hiszem hogy az 1700x nem hajtaná ki áll core 3800Mhz-n az 1080-t. -
gery14
senior tag
Sziasztok!
Mi a max amit egy Ryzen 1600 bol kilehet hozni ? egy giga ab350m gaming lapom van. jelenleg 3.75GHZ-n van 1.26+ all sok helyen olvasom hogy enyit stock voltagel is tud. És hol lenne érdemeseb probálgatni ryzen master vagy a biosban ez elözö oc-z biosban csináltam. Nemsokára jön az 1070 és egy kicsi plus kiakarok hozni belöle késöb kap egy kompakt vizet a proci krynoutal van pasztázva. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Tomi_Sci #28768 üzenetére
Tehát te nem próbálod ki mert akár rossz is lehet ergo rakja fel más mert ha neki rossz akkor neked jó. Mégis hogy gondoltad ezt?
Ha az OC a lényeg akkor élj együtt azzal hogy nincs merszed biost frissíteni mert mivanharossz....
Egyébként meg fogalmam sincs honnan a t*kombol kéne tudnia bárkinek ránézésre hogy minden stimmel vele a kivanalmaid szerint?! Supportnak írjál levelet de szerintem OC-ra senki és semmi nem vállal garanciát. A stabil működés a lényeg. El vagytok tevedve nagyon ha azt hiszitek majd más megcsinal mindent helyettetek...vagy venni kéne egy normális lapot.
-
Tomi_Sci
őstag
válasz
wwenigma #28767 üzenetére
Nem az "egyéb" javítások érdekelnek meg a kompatibilitás a nem-az-én-processzorommal, hanem a stabil OC.
A 3.20 után ezt sikerült is tönkretenni, amit a 4.70 oldott meg hosszú szívás után.Ezen túl csak a BF1 hang probléma miatt merült fel bennem a frissítés ötlete, mint azt olvashattad volna.
-
Tomi_Sci
őstag
Üdv!
Ryzen 1700X + Asrock AB350 Gaming K4 párossal szeretnék BF1-ezni, de előjött a Ryzen OC hang probléma (szakadozás), amit egy kis utánajárás szerint megold az 1.0.0.3b AGESA.
Ezt meg tudjátok erősteni?Illetve 4.70-es BIOS-on vagyok, merjem frissíteni az 5.10-re? Sajnos a korábbi frissítések során vált már instabillá az OC (CPU és RAM is), úgyhogy a 4.70-ről csak akkor váltanék, de ha tényleg megoldja.
-
wassabi11
senior tag
vááá vettem duan chaneles ramot 3200 mhz hyper x predatort és 3200 mhz 18 időzitésekkel kifagy a gép..
valaki tudna adni tanácsot ?
-
palfitom
félisten
válasz
zsintai1987 #28755 üzenetére
És mennek DUAL-ban? Érdekelne!
(#28758) Csorbi
"Tök ugyanaz a típus." - A típus lehet u.a., de verzió számban lehet eltérés, és nem törvényszerű, hogy DUAL-ban menjenek... -
Csorbi
addikt
válasz
zsintai1987 #28755 üzenetére
Ügyes, én is hadd csapjak a homlokodra...
-
zsintai1987
tag
Üdv!
SECTORnooB: örülök, hogy a párom így is belement, nyilván neki még a Jazz Jack Rabbit még mindig a kedvence... Sajnos drága lett volna egyszerre a 2X8, így oldottam meg.Csorbi:
Feriboy2:
raubisoda:A hiba leírása: (mentségemre legyen mondva, hogy 4nap 12órás műszak után "produkáltam" ezt a hibát)
Semmit nem kellett csinálnom, se elem kivétele, se cmos reset!
Beleraktam a két memóriát az A2-B2 foglalatba, bekattintottam a 2 "klikket, hogy lefogja és állandóan újraindult, Bent volt 12 órám gondolkodni: rákötöm a ház "hangszóróját, ami hosszú folyamatos sípolás, na mondom tényleg memória hiba.
Kiveszem őket, visszarakom=>LENYOMOM és hopp egy KATTANÁS!!!! B+ olyat csaptam a homlokomra...Nem nyomtam le eléggé a memóriát az alaplapba!
Friss BIOS, 1,35-ön 3000MHz!
Köszönöm a segítséget!
Na egy kis Prime95 míg kialszom magam ( kb 10óra) -
raubisoda
senior tag
válasz
zsintai1987 #28750 üzenetére
clr cmos utána start és bios.A lapodra van új 5.10-es bios azt rakjad rá.Nekem ugyan ez a cuccom van ugyan ezek ramokkal hibamentesen 3000-en mennek.
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
az amit Csorbi írt, de még egy cmos resettel is lehetne próbálkozni előtte. (áramtalanítsd a gépet, majd vedd ki az alaplapból az elemet) ez visszaállítja alapbeállításokra a biost.
-
Csorbi
addikt
válasz
Nézd meg az új ramot önmagában, az eredeti memória foglalatában. Olvasd el a kézikönyvet, egyáltalán melyikbe kell tenni a másodikat, nem mindig egyértelmű! Ha sikerül eljutni a BIOS-ig, akkor a ram feszültséget állítsd be 1.35V-ra. Ha nem segít, frissíts BIOS-t is, de az csak az eredeti memóriával! Illetve utána a BIOS-t tedd alaphelyzetbe, tedd be a második ramot és kezdd el újra beállítani őket.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Kitbe kellett volna venni.
-
zsintai1987
tag
Üdv!
Van egy
Ryzen 5 1600X hűtő rajta Cooler master hyper tx3 evo
Asrock Fatal1ty AB350 Gaming K4 alaplap
G.Skill Aegis 8GB DDR4 3000MHz F4-3000C16S-8GISBVettem bele még egy ugyanilyen memóriát.
A gond az, hogy hiába rakom a 2es és 4-es foglalatba, állandóan újraindul. A BIOS-hoz se jutok el.
Köszönöm az esetleges segítséget, ötleteket. -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
radamsky #28742 üzenetére
Negativumot nem tudok egyelore elmondani a lapról és van rajta minden ami kellhet.
axod: B450 a kesobbi esetleges nagyobb 2xxxX proci miatt illetve ahogy irod dual kitet vegyél meg még megfontolnék egy M.2 SSD-t a sebesség miatt ha munkára lesz, videokartya nelkul még extra hutes is konnyen megoldható mert bár alapbol szep gap pad es hutoborda van a lapon de igy is melegedik.
-
axod
tag
Sziasztok!
Egy ilyen gépet tervezek összerakni, viszont most, hogy a fórumban keresgettem elbizonytalanodtam az alaplapban... Most egy 10 éves Gigabyte lapot használok, így ennél a márkánál akartam maradni. Érdemes esetleg egy GIGABYTE GA-AX370M-DS3H-t, vagy GIGABYTE B450 AORUS M-t választani? Többi komponensről mi a véleményetek (sajnos ritkán rakok össze gépet, ez lenne az első AMD konfigurációm)? Nem játékra lesz a gép, arra van Xbox (fotó szerkesztés, youtube és munka amire lesz használva). Köszi előre is.
alaplap: GIGABYTE GA-AB350M-DS3H
processzor: AMD Ryzen 3 2200G 3.50GHz AM4 BOX Wraith Stealth hűtővel
memória: HyperX 8GB Predator DDR4 3000MHz CL15 KIT HX430C15PB3K2/8
táp: FSP HEXA 85+ 550W
ssd: ADATA 256GB Ultimate SU800 SATA 3 2.5" ASU800SS-256GT-C
ház: COOLERMASTER MasterBox Q300L ablakos fekete -
radamsky
senior tag
Hello
kimaradtam egy picit a számítástechnikából, és aki kimarad lemarad, igaz a mondás
gépet fejlesztenék és maradnék az AMD vonalon....
Egyelőre akarok egy normálisabb alaplapot, amibe beteszek egy ideglenes proccit, meg hozzá elég egyelőre 8 gb ram.. Táp nem hiszem probléma lesz vele, azt nem cserélem, nem egy gagyi kategória
Alaplapnál bőség van ezerrel...
Ahogy látom már van 450-es alaplap, ergo logikusan akkor a 350-et hanyagolom...
a procci egy AMD RYZEN 3 2200G ideglenesen jó lesz
8 gb ramot meg majd kikeresem az általatok ajánlót lap listájábólEddig mindig Giga lapom volt, gondom sose volt.. olyan 25 körül céloztam meg az alaplapot... van valami ajánlott lap , típus??
visszaolvastam, nem ok nélkül mondtam, bőség zavara
ezekkel szemezgettek
GIGABYTE B450M DS3H
MSI B450M PRO-M2illetve igy első blikkre erre rábuknék
GIGABYTE B450 AORUS Mköszi, persze ha van más alaplap amit az ajánlott kategória akkor arra ugranék, a lényeg a stabilitás.. nincs kedvem időket pazarolni, hogy még ezt is azt is finomítsam, majd pár hét után elmondjam van egy stabil rendszer.. Tunning első körbe nem érdekel, ha megy megy.. ha nem akkor nem... Később úgyis proccit cserélek, meg beteszek még 8 gb-ot.. SSD-n van az oprendszer
-
surgyi
senior tag
Sziasztok! Nem tudom jó helyen teszem-e fel a kérdést. 2 alaplap között kellene döntenem. MSI X470 Gaming Pro Carbon, illetve Asus Prime X470-pro.
Melyik a stabilabb,jobb a VRM hűtése,... Oc, RAM ügyileg probléma mentesebb,stb? Valaki használja valamelyiket?
Előre is köszi a segítséget! -
leviske
veterán
válasz
Ice_Man22 #28738 üzenetére
A 300-as chipsetes MSI lapokból tudtommal sokat küldtek vissza bios gondok miatt. A leírtak alapján szinte biztos azzal van a gond. Azt hittem, hogy esetleges cmos clr rajtad még segíthet.
Azt még érdemes lehet lecsekkolnod, hogy socketben van-e a bios chip, vagy forrasztva van. Ha utóbbi, akkor tényleg csak a RMA segít.
-
Ice_Man22
senior tag
válasz
leviske #28735 üzenetére
Persze, hogy meglehet kerdezni.... Nem ertem en se, hogy mi lett vele. Eloszor azzal kezdodott, hogy tuning nelkul is 3.9 ghz en mukodott a Ryzen 5 1500X... Ha bekapcsoltam a gaming boost ot. akkor 3.7 en mukodott de a feszultseg 1.2V ra allitotta, es instabil volt a rendszer... szimpla file masolasnal be akadt az eger... Ha lekapcsoltam a gaming boostot, akkor megemelte a feszultseget 1.440 es 1.524 v koze, es igy ment 3.9 Ghz en.. Es minden auton volt. Erre most egy szimpla "disable lan controller" beallitasra... nemtudok belepni a biosba...
ez a kep fogad. Ujra inditom a gepet es ez a kep fogad aztan bootol a windows. Minden ujra inditasnal ez a kep fogad... es nemtudok belepni a biosba.... Vissza kuldtem gariba, remelem, hogy hibas lapot fogtam ki.
-
törölt tag
válasz
Ice_Man22 #28732 üzenetére
Az csak a kevesebb baj, hogy a ram nincs a support listában, (van olyan, ami benne van, de nem megy az adott frekin), szerintem az jóval megfontolandóbb, hogy az Asus deszkán nincs VRM heat sink, nem hiszem, hogy így időtállóbb lesz, bár alapon egy nem tunningolt X nélküli procit elbírhat, vagy teszel rá utólag. Mi lett az MSI lappal?
-
Ice_Man22
senior tag
Sziasztok, ma megadta magat az MSI B350M gaming Pro alaplapom... A kerdesem az lenne, hogy kineztem magamnak ASUS PRIME B350M-A alaplapot. Viszont a ram ami jelenleg van nincs benne az alaplap altal megadott tamogatotsagi listaban. Ez mennyire fog nekem gondot jelenteni? Vagy keressek magamnak masik alaplapot?
-
hokuszpk
nagyúr
Tomahawk B350 -hez van uj bios. nagy valtozast nem irnak :
- Improve compatibility for AMD Athlon 200GE processor with RADEON VEGA GRAPHICS
azert este feltolom, hatha a sutyiban a reboot is megjavult.
-
leviske
veterán
válasz
Moromel #28718 üzenetére
Miután neked is 1st gen Ryzen van, én a helyedben kapásból feltenném 1.1V-ra és megnézném újra legalább 2933-on a memóriákat. Nálam maga a lap rögtön belőtte a 1,1V-ot a SoC-nak, de sanszos, hogy a 400-asoknál már ezzel óvatosabban bánik a MSI a 2nd gen miatt.
(#28719) varmi2: Van rá minimális sansz, hogy a memóriák feszültségét a bios alapból 1,35-re lövi be, ha auto-n van és 2933 vagy 3200 a kijelölt órajel. Vagy nem?
(#28717) Shasa86: Sok sikert.
-
leviske
veterán
válasz
hokuszpk #28697 üzenetére
+ Ragnar_: Köszi!
Futott 1,5 óra Prime95 blend. Nem dobott hibát. Illetve Overwatch (+100fps
az FX-hez képest) alatt sem kaptam kékhalált, így elég jónak tűnik a dolog.
(#28700) Moromel: A SoC/NB mennyit feszt kap? Memória instabilitásnál célszerű azzal kezdeni az ellenőrzést. Friss vagyok tulajként a topikban, 0 tapasztalattal, de azt azért kétlem, hogy még mindig ENNYIRE durva lenne a helyzet memória fronton, hogy 2600 körül szaladjanak kitek. Pláne 2x4-es kitek. Vannak itt páran, akik QVL-n nem szereplő kitekkel, azokat túlhajtva is tökéletesen megvannak.
(#28709) Shasa86: Nem lehetséges, hogy ez hasonló probléma, mint ami Hajdinak volt itt nem rég? Nála is random le volt tiltva valamennyi mag és BIOS-ban nem volt nyoma. Kövesd végig a beszélgetést ami vele zajlott, hátha neked is segít.
-
varmi2
nagyúr
Aida64-ben a cpu-nál mit kell nézni a hőmérséklet tekintetében, a cpu, vagy a cpu diódát? 12C a különbség a kettő között.
-
Shasa86
csendes tag
Sziasztok.Lehet rosz helyen teszem fel a kérdést,akkor elnézést.Lenne egy Ryzen 1800x-em egy Gigabyte X470 Aorus Ultra Gaming társaságában.A kérdés az hogy miért van letíltva nekem 4 mag és a Master Utility programban sem tudok állítani hogy 0 letíltott legyen.Biosban a Downcore controlban nem tudom hogy kell úgy állítani
Köszönöm előre is!
-
Moromel
csendes tag
válasz
hokuszpk #28704 üzenetére
Köszi hokuszpk!
Jó foglalatban van, azt már megnéztem. Megnézem majd külön, hogy csak az egyik rossz vagy mindkettő. Ez a ram pinnacle ridge-hez való. Kicseréltessem mindkettőt egy summit ridgesre vagy alacsonyabb frekvenciával elvileg ennek is mennie kellene stabilan? -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Moromel #28700 üzenetére
valoszinuleg hibas a memoria, az aidanal valamivel erosebb memoriatesztet toljal neki, mondjuk memtest86 nehany oraig.
illetve nezd meg kulon-kulon, valoszinuleg csak az egyik modul hibas, amitol ugyan meg csereltetni kell, de ezen a hosszu hetvegen a jo modullal talan elzorog a vas, legalabb a telepiteseket megoldhatod.jut eszembe, tobbek problemajat megoldotta, hogy megneztek az alaplap kezikonyve hova javasolja tenni a modulokat, es a helytelen a1-b1 kombobol atraktak a helyes a2-b2 slotba. egy probat megerhet.
-
palfitom
félisten
válasz
Helsing #28699 üzenetére
A Pinnacle Ridge prociknak van saját topikja, inkább ott érdeklődj.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-11900KF 3.5GHz LGA1200 (16M Cache, up to 5.30 GHz) Processzor!
- AMD Ryzen 9 7950X3D 16-Core 4.2GHz (128MB Cache, Up to 5.7 GHz) AM5 Box Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 7 8700F - Új, 3 év garancia - Eladó!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest