- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- VR topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen processzort vegyek?
- Vezetékes FÜLhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
phoenix64
őstag
Sziasztok.
Adott egy ryzen 5 1500X CPU, amit szeretnek kicsit tuningolni 3.8-4Ghz korulire. Olvasgatva a forumot nagyjabol mar kirajzolodott bennem, hogy milyen feszultseg erteken kellene probalkoznom. A problema az hogy a gigabyte AB350M-Gaming 3 biosomnak aza advanced voltage beallitas alatt csak ezek vannak:
Elleneben ahogy lattam mindenhol van olyan beallitasi lehetoseg ahol megadhatom a fix feszt a procinak + ez a 3 opcio is jelen van. Ez igy normalis? Illetve ezen beallitasoknak hogyan kellene "nekiesnem"?
Koszi.
-
hokuszpk
nagyúr
ha igy jo, akkor lepesenkent probald emelni. szvsz a 2933 -nak is mennie kellene, 3066, 3200 mar nem ennyire egyertelmu, de talan meg az is oke lehet.
* ha a memoriaval van a problema, akkor a lapot felesleges cserelni, a procidban levol memoriavezerlo korlatai ezen akciotol nem bovulnek
)
-
Picco
addikt
mennyin mennek a ramok eppen?
elso generacios ryzenekben a prociban van a memo vezerloes nem eppen arrol hiresek hogy szepen elboldogulnanak a ramokkal 3200 felett.
ez persze nem torvenyszeru, de elso korben megprobalnam 2800-on a helyedben, csak hogy tudd mi a helyzet.
kalappal -
hokuszpk
nagyúr
ez friss win10 vagy a regi rendszerbol visszamaradt ?
ha friss, es a legujabb letoltheto verzio, akkor a memoria tud ilyen szosszeneteket okozni, szoval nekifutnek egy alapos memoriatesztnek,szerk :
Memória típusa: Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3466MHz HX434C19FB2K2/16memoria alapon megy vagy xmp profillal ? ha xmpvel,akkor lehet visszabb kellene venni vagy a soc fesszel jatszani, az elso szeria memoriavezerloje nemigazan birja a 3466 -os frekit. Persze van akinek megy, de nem ez az altalanos.
-
odinx
újonc
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Most építettem egy új AMD gépet. Ez az első. Eddig Inteljeim voltak. A problémám, az hogy ezt a két hibakódot írja ki a gép (kék halál):
SYSTEM THREAD EXCEPTION NOT HANDLED
PAGE FAULT IN NONPAGED AREA.
Az alaplapom típusa: ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4
Memória típusa: Kingston HyperX FURY 16GB (2x8GB) DDR4 3466MHz HX434C19FB2K2/16
Tápegység: BE QUIET! Pure Power 10 600W CM
Processzor: Ryzen 1600x
Hűtő: Arctic Freezer 33
Zalman Z3 Plus fekete házHa valakinek volt hasonló problémája, le tudná nekem írni mit kellene tennem, lépésről-lépésre?
Köszönöm.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Vartanus #30170 üzenetére
en valahol a 8400 boostja korul keresnem a megfejtest, egymagon 4Ghz -re kepes, az osszes magon viszont 3.8 ami azert az 3.6 -on jaratott 1600 felett van. de ha alapon hagyod a 2600X -et, all core az se megy 3.8 fole.
#30174 : az AMD regebben is probalta a magszamhaborut, lasd a "nyolcmagos" FX -ek.
-
Vartanus
őstag
válasz
Televan74 #30173 üzenetére
Én is ilyesmire tippelek. Ez nem is csoda, tekintve azt hogy utobbi években AMD kullogott Intel után.
Elég érdekes humora van a sorsnak. Pár éve pont az AMD igyekezett a sokmagos procik helyett, kisebb proci nagy IGP és azon futtatni minél több dolgot. Most meg ők nyomjákna "magszamszáborút"
-
Televan74
nagyúr
válasz
Vartanus #30172 üzenetére
Intelnek jobban fekszenek ezek a címek,nincs ezen mit feszengeni.Tartják magukat,mert a játék motorok még mindig jobban kedvelik őket mint akár az említett 6/12 -es megoldásokat.Sok játékban jól jön az is hogy natív 6 mag van. Pici szerepe lehet az AMD CCX késleltetésének is,és az hogy sok játék motor Intelre optimalizált. Nem használják ki az AMD 6/12 -ben rejlő többszálas futtatási lehetőségeket.
-
-
Vartanus
őstag
Sziasztok!
Megnéztem PH!-s teszt alapján hogy egy 3,6-on járatott 1600 kb. olyan teljesítményre képes mint a 2600X alapon.
Kérdésem az, hogy az iménti techspot BF V multi teszten:
hogy a fenébe lehet 7fps előnye a 6/6-os 2,8Ghz-es i5 8400-nak a 6/12-es 3,6Ghz-es 2600X ~ 1600@3,6 szemben? Ennyivel jobb lenne a kék kávés architekt ?
-
Picco
addikt
Erdekes problemaval talalkoztam ma. Egesz nap OC teszteles volt.
Proci IBT stabil 3.9@1.35
Memo is 3000 14 14 14 14 36A ketto egyutt 20 masodperc alatt fagy IBT-vel.
-
Leon77
őstag
válasz
Iginotus #30158 üzenetére
Szerintem első körben szétszed és újra összerak, mert ahogy a kolléga írta lehet véletlenül valami nem jól csatlakozik.
Nálam nemrég volt pont ilyen és nálam a +2 lápcső fesz oldotta meg a procinak. Hiába a sok szintetikus teszt, azokon soha nem volt gond.
Az én procim nagyon éhes. Kapaszkodj, 1,44 volton megy 3.9-en és így stabil.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Iginotus #30158 üzenetére
nekem a corsair v5.20 -al csinalta tobbek kozott ezt is, de tapasztalataim szerint memoriahiba vagy tulporgetett ram is okozhatja.
**sot most jutott eszembe, hogy az nvme ssd beszerelese utan csak felig pattintottam vissza a videozsugat. na akkor is ezt csinalta, amig ra nem jottem hova nyuljak.probald ki kulon-kulon a modulokat, ugy par perc alatt kiderulhet, ha az egyik modul hibas.
ha kulon - kulon jo, akkor johet az egesz estes memtest86 -
-
Iginotus
addikt
Sziasztok uj ramoat tettem a rendszerbe és uj ssd-t. (a konfig az adataimnál.)
Jelenleg Nem indul újra a gép és csak minden második bekapcsolásra kapcsol be.
Próbáltak ki/be kapcsolni a gyorsinditást BIOSban de nem segített.
Pontosan ujrainditom a gépet a monitor marad bekapcsolva és nem ad csak fekete képet. speker nem jelez hibát egyet csippan. Ujrainditásnál ugyanez van.
De ha kicskapolom és kétszerinditom minden okHol és mi lehet a gond?
-
mokus1
addikt
Adott egy 1700 és egy TUF b350m plus.
Nem állítottam semmit de valamiért megreked a proci 1,5ghz-en és nem is megy följebb.
Hogyan tudom beállítani normálisan?
Illetve láttam, hogy van FID/DID. de igazából nem jöttem rá, mik a megfelelő értékek. -
tudi13
aktív tag
Sziasztok.
Jelenleg egy Ryzen 3 1200 van a gépemben 3.9-re húzva, de néha már kevésnek érzem és szeretném lecserelni egy R5-re.
Most az R5 1600X 42 ezer környékén van újonnan. Ez jó vétel lenne helyette? Vagy mit ajánlotok? -
törölt tag
válasz
Alvin_ti4200 #30141 üzenetére
Durván magas, vagy durván alacsony? Emagnál 39,990 Ft volt a múlt héten.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Alvin_ti4200 #30141 üzenetére
Hát tényleg az
-
Alvin_ti4200
félisten
Nem tudom, volt-e már, de Ryzen 5 1600X 43 ezer forint az iPonban, ami elég durva ár érte szvsz
-
Picco
addikt
válasz
Elit3Zotya #30138 üzenetére
nem akarlak elzavarni innen, de van amugy sajat topicja is a pinnacle ridge-nek, lehet ott tobb sikered lesz ha valaszok utan kutatsz, foleg ha lapspecifikus.
-
Picco
addikt
válasz
Elit3Zotya #30136 üzenetére
En 2600-at valasztanam a B450 melle, memoria kompatibilis is jobb es photoshop az orajelet reszesiti elonyben a magok szama helyett. Nekem anno i7-en jobban futott mint 2xE5-2690-el.
-
Elit3Zotya
addikt
Sziasztok
Szerintetek melyik lenne a jobb választás, egy 2600 vagy 1700..? 3 ezer a különbség köztük (Jó féle hűtőm van)
Visszaolvasva azt látom, hogy a 2600 at 4.2ghz ra lehet tornászni az 1700 at 4.0ghz ra.
G.SKILL Aegis 16GB (2x8GB) DDR4 3000MHz és MSI B450 TOMAHAWK társaságában nekem melyik lenne a jobb..?
Játékra lenne főként, de mellette lenne photoshop is.
Időtállóság lenne a lényeg, vega 64 mellett kéne helytállnia.Válaszokat előre is köszönöm.
-
Darkylmx
tag
Sziasztok. Crosshair Hero VI tulajokat kérdezném, hogy melyik biost ajánlanák. Jelenleg 6401 van fent.
Köszönöm -
mokus1
addikt
Mit javasoltok ha egy árban van 1700x vagy 2600.
Videovagasra lesz a gép szóval kitudom hasznalni az összes magot. Melyiket érdemes es miert?
-
válasz
--Disztroj-- #30128 üzenetére
Hi
Nem igazán látom támogatási listában sem az alaplapnál, sem a memóriánál a ramot.
Szerintem nem passzolnak össze. -
--Disztroj--
senior tag
Hi All!
Ilyen ramjaim vannak egy 1800X mellett és ha a referecia órajelre állítom / d.o.c.p standard /, akkor hangulatszerűen nem indul a gép, csak ha kiszedem a ramot vagy vissza és/vagy cmos clear.
De ha indul is, a winben az órám konkrétan visszafelé jár. Elég krézi a helyzet.
lapomon a legfisebb bios van. Ötlet? -
Iginotus
addikt
válasz
varmi2 #30113 üzenetére
Azt hogy hogyan csipod a speeker a POST alatt...
3 csipogás memória nincs benne. 5 csipogás vga hiba.. nagoyn hasznos tud ám lenniKözbe megvan a hiba is.
Ram idözítést nem bírta. BIOS reszet alap beállítással elindult. Aztán rátettem XMP 2400 as profilra és megint el sem indult. Szóval megint reszet aztán elindult szépen jelenleg 2133 as memória frekivel... Na úgy is terveztem ramot bővíteni 2x8GB-re 3200-asra
Most mennek le az árak addig kell venni.BerserkGuts :Köszi aludtam rá egyet és megoldottam
Csak ezt a kicsi metist így nem egyszerű szerelni sem... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
dangerzone #30121 üzenetére
sokminden javitva lett az ujabb agesa kodokban, de megis inkabb a 2xxx -et javaslom.
jobb ipc, magasabb orajelek, jobb ramkezeles ( magasabb garantalt memfreki... ) , jobban mukodo turbo/xfr, X -es modelleknel PBO... -
Picco
addikt
válasz
dangerzone #30121 üzenetére
memoriakra haklisabbak az elso szerias modellek szerintem es a 3ik szerianal az XFR kb eliminalja a manualis tuning szuksegletesseget, de az csak x470-el megy ha jol tudom.
eleg lutri amugy mert a prociban van a mem controller, nekem 1700am van es 3000mhz-ig nincs problema rammal, tovabb meg nemigazan probaltam.
-
dangerzone
addikt
Sziasztok! Intel ivy bridge-ről (4c/8t) váltanék ryzen-re. Jelenleg az r7 1700-as procival szemezgettem, de több helyen olvastam , hogy az első szériának még gyermekbetegségei vannak, és lehet érdemesebb a 2000-res szériában nézelődni, mert az már kiforrottabb.
A kérdésem az, hogy ti ténylegesen tapasztaltatok ilyen "gyermekbetegségeket az első ryzen szériában? Vagy ezek azóta már időközben javítva lettek és semmi gond nincsen már?
-
totyika93
tag
Sziasztok!
Ryzen 5 2600 +kevéske tuningot elbírna a következő lap: Asus B450F Gaming
-
venom8888
őstag
válasz
SECTORnooB #30109 üzenetére
Es az enyemet meddig lehet felhuzni? Sajnos nem talaltam neten semmi konkretumot.
-
-
venom8888
őstag
(CMK16GX4M2A2666C16 ilyen ramokkal erdemes venni 2700x et, vagy felejtos?
-
Iginotus
addikt
Van valaki aki tudna nekem segíteni tesztelni? Valószínűleg az alaplapom megadta magát.
Helyzet nem csipog nem indul a gép.. Ramot kiveszem csipog (ezért gyanítom, hogy az alaplap a kuka.)
Most asztalon tesztelem VGA nélkül, tehát valakit keresek aki egy 1600x-as ryzent ki tudna nekem próbálni, Budapesten
Elviszem megnézzük, és ha megy akkor vennem kell egy alaplapot... (cpu is meg alaplap is garis...) -
BerserkGuts
addikt
Van vmi teszt a hűtőkről összevetésben pl:gammax-al?
Meg oc mellett?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Érkezik az OpenAI saját böngészője
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Windows 11
- Telekom mobilszolgáltatások
- Autós topik
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Gamer PC Számítógép! I5 12600KF / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest