-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Stonerice
őstag
válasz
Beretvás #31098 üzenetére
Mint ahogy írtam.. "a DX12 és Vulkan mellet már nem számítok ilyen kihajthatatlan anomáliákra,"
A jövőben választott címeket pedig nyilván nem tudhatom előre!
Ez nem olyan mint elektromos autót venni, mert a múlt évben telepítettek a szomszéd utcába egy töltőállomást.(#31099) Feriboy2
Én nem így látom az anyagiakat.
Tény hogy a cpu drágább. De a gyorsabb ram is. Ellenben a Z-s lap is, De az erősebb vga is.
Szóval érvek és ellenérvek halmaza. Kb egálba jöhet ki, árban. De ha nem nézzük a Z-s lapot mert nem történt OC az intelen, akkor még gazdaságosabb is lehetne kevésbé cpu igényes játékokban.
Ha pedig nem OC-zok akkor máris 11 fps-ről beszélünk nem pedig 5 ről. Ráadásul nem 100 fps feletti értékeknél hanem éppen a játszhatósági küszöbön.Egyébként minden csak tájékoztató jellegű. Nem stressz
Szimplán hobbi!
-
-
Stonerice
őstag
válasz
Beretvás #31096 üzenetére
Nem volt ráírva a dobozra, hogy mely játékokhoz való
. Az ember hogyan is tudhatná előre hogy mely címek fogják lekötni?
Igazából a DX12 és Vulkan mellet már nem számítok ilyen kihajthatatlan anomáliákra, de ettől független még a régi kedvenceket nem fogom megutálni.
Majd ha a játékkészítők is amd-t fognak vásárolni és azon írják meg a programokat, majd akkor nem lesznek ilyen dilemmái az átlag usernek. -
Stonerice
őstag
Arra voltam kíváncsi hogy mennyivel marad el az amd az egy szálra optimalizált(na jó viccelek.. akarom mondani nem optimalizált) játékokban. Illetve Clock to Clock ez miként mutatkozik.
Egyszer majd elmegyek a sráchoz és megnézem 3000fölé beállított rammal is, mert úgy sejtem az intel nem profitál olyan mértékben a ram órajelből mint az amd.Dragon 3000-el is készítettünk méréseket az enyémhez viszonyítva az ő r5 2600-asával. Elhanyagolható a különbség...
-
Stonerice
őstag
válasz
SECTORnooB #31088 üzenetére
Közben kiderült hogy mediumon maradt egy beállítás nálam
. Látszik a torony színén is a különbség.
Újramértem most.R5 1600 3,4Ghz all core ram 2400mhz / 24FPS
R5 1600 3,4Ghz all core ram 3466mhz / 28FPS
R5 1600 3,9Ghz all core ram 3466mhz / 30FPS
i3 8350k allcore 4Ghz /ram ??? /35fpsElőző mérésem mehet a kukába, ne vegyétek figyelembe!!
-
Stonerice
őstag
válasz
SECTORnooB #31084 üzenetére
-
pengwin
addikt
válasz
Stonerice #31082 üzenetére
A szimuláció sebessége is lassabb Ryzenen?
Nálam nem csak az FPS-nek, de a szimuláció sebességének is nagyon jót tett a rizsa.
Értsd: milyen gyorsan telik el adott sebességen egy hónap úgy, hogy nem piszkálod a játékot?
Az 1600X nálam 60-70FPS-t hoz GTX970 mellett, szóval valami nálad nagyon nincs rendben.
-
Stonerice
őstag
Nyah srácok elkészült a Cities skylines pillanatkép teszt. R5 1600 / 3.4ghz, 3.9ghz VS i3 8350K 4ghz
VGA a ryzen mellett gtx 970 az i3 mellett gtx 960.
Nálam a ram 16gb 3466mhz cl15cr2 . Haver i3 konfigjában 8gb 3200mhz @ de valahol ez alatt mehet, Sztem2133vagy 2400mhz. Ő "sem" szokta nézegetni.r5 1600 @3.4ghz 32fps
r5 1600 @3.9ghz 37fps
i3 8350k @4ghz 35fps
csatolt kép -
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #31077 üzenetére
Elég durva különbség. Ennyit számít az optimalizáció.
Sajnos nálam a régi kis R7 260X eléggé visszafogja a képkockaszámot. Neked 1060 6GB van, na azzal kb pariban van az RX 580 8GB, szóval köszi, így tudom mennyit nyerek kb a fejlesztéssel
-
válasz
Vartanus #31076 üzenetére
Wot és Warships már új motorral mennek, és megkapták a multicore támogatást is. Warplanes még az évekkel ezelőtti motort használja, amivel anno megjelent és alig használ két magot. Wot nálam 100fps alá be sem megy 1080p-ben, ultra beállításokkal, Warplanes 30-ra is képes beesni
-
Vartanus
őstag
válasz
Cingáriusz #31075 üzenetére
Pedig a Warplanes is a WG fejlesztése mint a WoT vagy a Warships...csak akkor nem kapta még meg az új enCore enginet.
Mert nálam a WoT 1680x1050 Ultrán fut 35-65FPS-t átlag 45-55 között. 1600@3,7Ghz 1,25V+ 2933Mhz 2x8GB Aegis. Tervezek venni majd egy RX 480/580 8GB-os VGA-t a mostani R7 260X OC 2GB helyére. -
Kollégák! Nem akartam én vitát gerjeszteni ebből a dologból, csupán annyit írtam, hogy sajnos ez a nyomorult Warplanes egy irtózatosan rosszul optimalizált játék, és valamiért a Ryzen-t nagyon nem szereti. Minden más játék nagyon szépen fut Ryzen-en. Ma Forza Horizon 4-et játszottam több órát. Úgy fut mint az álom
-
nuke7
veterán
válasz
Dragon3000 #31073 üzenetére
ennyi
-
Dragon3000
nagyúr
Szerintem jó, hogy mindkét oldal leírta a dolgokat, mert ha csak az van itt, hogy az i3 olcsóbb és erősebb, aztán valaki betéved megveszi és csalódik, mert más a felhasználási területe, ahol a több mag sokkal többet ér és még olcsóbban is tudta volna megvenni nem kicsit szar érzés.
-
Sdi
addikt
válasz
NdrewSunix #31071 üzenetére
Semmi baj a magyarázatokkal, ez természetes, mert mint írtad erre van a topik
, de túlragozni sem kell
-
Szerintem nem történt semmi eget rengető, csak próbálják a saját igazukat megmagyarázni a fórumtársak. Miért ne lehetne ezt egy fórumon, ahol épp érintett is ráadásul a topik elnevezése alapján az egyik processzor.
Természetesen megrögzött konfliktuskerülőknek nem ajánlott! -
Sdi
addikt
Felesleges ez a győzködés, ha az ő felhasználói szokásaira jobban bejön neki az intel, akkor vegye, használja azt.
Dragon3000
Elnézést, de nekem elég megmagyarázó szagú volt a dolog
. Ha nála az intel jobban működik, használja azt.
-
nuke7
veterán
válasz
Cingáriusz #31057 üzenetére
azt azért vegyük észre, hogy több mint 20% az i3-8350k felára az 1600x-hez képest és többszálas (4+) feldolgozás esetén a ryzen kb. kétszer olyan jó... Szóval az, hogy mindenben jobb az i3 totálisan nem igaz.
És valószínűleg a ryzen időtállóbb lesz, ahogy a multi-core processing fele megy minden. -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Cingáriusz #31062 üzenetére
hm. akkor a nehany lapon bizonyos nvme ssdkkel valo inkompatibilitast is kizarhatjuk, mert ezeket idokozben allitolag megoldottak jol.
-
-
pengwin
addikt
válasz
SECTORnooB #31058 üzenetére
A sima i3-8100 még egy magon sem lesz erősebb, mint a Ryzen.
Egyébként a Cities:Skylines kb. 4 magig skálázódik értelmesen, szóval a 8350K biztos jobban fog benne teljesíteni, főleg, ha meg is lesz tuni9ngolva 4,5-4,9GHz-re.
Nekem linuxon nagyon jól megy, az Intel>AMD CPU váltás is segített rajta, és az AMD>NV VGA csere is.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Cingáriusz #31055 üzenetére
az asrock lapon a bios is a legfrissebb ?
-
válasz
Cingáriusz #31054 üzenetére
Én az új árakat néztem.
A használt I3-8350K-t szerintem nem az új 1600X -hez érdemes viszonyítani.
Amenyiben mindegyik terméket egy ugyanazon boltból szerezzük be újonnan, az I3. 8350K és az alaplap ami kell hozzá lényegesen drágább, mint az 1600X és alá a lap.
Vagy én nagyon rosszul nézek valamit. Meglehet. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31057 üzenetére
Ezt mondom,hogy a te felhasználási területedre jobb választás a kevés magos erősebb egymagos teljesítménnyel bíró Intel.
De ezt már a vásárlás előtt látnod kellett volna, sajnos baszták optimalizálni a mai, de régi technikával megáldott engineket. -
válasz
SECTORnooB #31056 üzenetére
Pedig sajnos úgy látom minden alkalmazásban, hogy pörgősebb az egész rendszer. Lehet 12szálon erősebb a Ryzen, de az meg nálam nem nagyon van kihasználva.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31054 üzenetére
Azt nem állítanám,hogy "jóval erősebb" csak azt,hogy az általad használt területre jobban megfelel.
-
-
válasz
NdrewSunix #31052 üzenetére
i3-8100-et 27K-ért már tudok venni használtan, alaplap is van 20 alatt, szóval egyáltalán nem drágább, sőt.
Az a helyzet, hogy olcsóbban kijön az i3, és ahogy tapasztalom, jóval erősebb.
I3-8350K-t is 35-ért vettem múlthéten. -
nuke7
veterán
válasz
Cingáriusz #31051 üzenetére
Frissitesek, driverek plusz milyen adattárolóról futott... ha minden egyezik, akkor a : “drágább jobb “egy esetben meg mindig valós lehetőség
-
válasz
Cingáriusz #31049 üzenetére
Mondjuk 20-25% -kal drágább is az I3-as, ha jól látom.
Ráadásul egy megfelelő alaplap is lényegesen nagyobb összeg alá.
Szóval a kérdés csak annyi, hogy a %-os felár hoz-e ugyanennyi pluszt. Szerintem. -
-
nuke7
veterán
válasz
Cingáriusz #31043 üzenetére
Szoftver környezet..?
-
válasz
NdrewSunix #31048 üzenetére
Megvan rá az esély.
-
válasz
Cingáriusz #31043 üzenetére
Cseréld le akkor arra a konfigod!
-
válasz
Stonerice #31040 üzenetére
Most két gép van nálam. A sajátom Ryzen 1600X, 16GB 3200-as G.Skill ramokkal, Gef 1060 6GB-al, a másik egy i3-8350K, 16GB 2400-as cl19-es value ram, RX580 8GB vga.
Warplanes annyival simábban fut az i3-ason, hogy zongorázni lehet a különbségetKipróbáltam felcserélt vga-kkal, de nem azon múlik. I3 + hulladék ram gyorsabb Warplanes-re, mint a Ryzen1600X a brutális tuning ramokkal. Ez van sajnos.
-
pengwin
addikt
válasz
Stonerice #31040 üzenetére
Ott valami más probléma lesz.
Nálam 1600X+GTX 970 elég sok pluszt hozott C:S-ban a korábbi i7-3770-hez képest.
Pedig az i7 mellett volt RX 480 8GB is, ami érezhetően erősebb a 970-nél.
Mindkét konfigban 16GB RAM volt, na az el tud fogyni. Cities-nek nevében a RAM igénye: határ a csillagos ég. -
Stonerice
őstag
válasz
Cingáriusz #31023 üzenetére
Nekem is ez a gondom. Cities skylines ban 20 fps alá megy. Haver hamarosan meglesi nekem 8genes i3 al. Kiváncsi leszek.
Széttuningolva a ramot és a procit is alig éri el a 23 fpst ugyanazon a beállításon. Szerintem nem kellene költened holmi 2600ra. Alig gyorsabb. Kb mintha húzott első genes ryzent raknál a gépbe. -
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #31037 üzenetére
az amd oldalán ott van, én is onnan szedtem le: [link]
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #31035 üzenetére
a ryzen energiaséma windowsban van ha feltetted a chipset drivert.
Vezérlőpult\Minden vezérlőpultelem\Energiagazdálkodási lehetőségek -
válasz
Feriboy2 #31033 üzenetére
Igen, minap frissült, azóta meg nem is indul a Warplanes el nálam
Az Amd energiaséma milyen néven van bios-ban és windowsban azt ki kell kapcsolni, hogy ha alaplapon aktiválom?
Újraraktam játékot, frissebb vga drivert raktam, frissítettem directX-et. Nem jó.
Menüig belép, onnantól már ha elindítok egy meccset, akkor fekete képernyő, csak hang van. -
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
Cingáriusz #31021 üzenetére
a windowsod már a legfrissebb 1903 verzió? (itt tudod megnézni: gépház/rendszer/névjegy)
ugyanis javítottak a ryzen támogatáson és rengeteg a pozitív visszajelzés, hogy simábban fut a pubg, valakinek a csgo max fps felment 300 ról 600-ra(bár mások meg semmi plusz teljesítményt nem tapasztalnak)
szóval egy próbát megér frissíteni a windowst
szerk: illetve használd a ryzen energiasémát (agresszívabb mint a windows kiegyensúlyozott hátha segítene) -
Kolbi_30
őstag
válasz
Cingáriusz #31026 üzenetére
Nekem egy sima 1600 van World of Warships fixen 75 FPS mert erre van lockolva..nem zuhan sehová.
-
sarkadifeca
tag
válasz
SECTORnooB #31030 üzenetére
Igen annyit mindenképpen várok.
Megnézem hogy alakulnak majd az árak. Addig csak a ram-ot fogom megvenni az jó a mostani Asrock lapomba is sztem. Utána meg jöhet a cpu+lap. -
Pakmara
őstag
válasz
Elvileg működnie kell B350-el is, de igen az elképzelhető, hogy feature-t vesztesz ha nem váltasz X/B5xx szériás lapra. Kicsit elindult nálam is a hangya, ígéretesnek tűnik a Zen2. Viszont Ryzen 1600-->3600 váltást sajnos magamnak se tudom racionális érvekkel megtámogatni, tekintve a használati szokásaimat.
-
válasz
SECTORnooB #31027 üzenetére
Gondolod fognak akkorát esni a használt 2600-os árak? Az a baj, hogy azokkal együt az 1600X árak is esni fognak, szóval különbözetben nem nagyon jövök ki jobban így se, úgy se, sőt, lehet az 1xxx szériát már a kutya se fogja venni.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Ha váltanál 2600-ra, javaslom várj pár hetet.
-
válasz
SECTORnooB #31025 üzenetére
Idő közben szereztem egy 3200-as, 16GB-os G.Skill KIT-et, de sajnos ezt a problémát nem orvosolta kellő mértékben. Amikor vettem a Ryzen-t, fogalmam sem volt róla, hogy a Warplanes ennyire nem szereti, mert erről konkrét írást nem találtam sehol.
Nagyon nem esem kétségbe, mert vadászok egy 2600-ost és szerintem azzal már elleszek. A 3600-os új árát jelenleg nem szándékozom erre a célra költeni, hacsak nem lesz 50 alatt az itthoni ára, amit erősen kétlekRáadásul a 3xxx-hez nem ártana lapot is cserélnem, mert bár lehet kiadnak biost a mostani B350-es lapomra, de szerintem az nem lesz az igazi.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31023 üzenetére
Ha tudtad,hogy ez a játék lesz a fő felhasználási területed miért nem egy új Celeront vettél?
Látom 2666Mhz-s kited van, mikor Ryzen felé kacsingattál nem tisztáztad magadban ezeket a pontokat?
Nem látom jogosnak a panaszod, mivel több mint 2 éve folyamatosan azt kommunikáljuk az összes Ryzen topikban,hogy minimum 3000Mhz-s kit, és,hogy a régi engineknél lehet lemaradásra számítani.
A hozzászólásom margójára idetűzve, a 2600-2600X sokat javult ezekben az irányokban 3-4% IPC növekedés, delayek csökkenése, órajelek növekedése, memória gondok orvosolása.Így sokat javult a 2. generáció a régebbi enginel szerelt játékokban is.
sarkadifeca: Várj még 1-2 hetet a vásárlással, mennek még lejjebb az árak, csak figyeld
Én még "időben" szálltam ki a jelenlegi generációból -
sarkadifeca
tag
válasz
SECTORnooB #31020 üzenetére
Értem, akkor lehet marad a sima 2600. Egy darabig biztosan elleszek vele. Úgyse vagyok az a "hardcore gamer".
Az i5-6500-öt úgyis megeszi szerintem. Meg lesz garancia is bőven mindenre. -
válasz
SECTORnooB #31022 üzenetére
World Of Warplanes. Köztudottan pocsékul optimalizált játék. i3-8100-el, RX580-al, 1080p high grafikán 130fps-ról indul és mondjuk beesik játék közben 50-60környékére. Ugyan ezzel a vga-val, ugyan ilyen beállításokkal a Ryzen 1600X 100-110fps-ről indul és 30 alá is beesik, meg úgy egész idő alatt érezhetően simábban fut az i3-al. Tudom, Warplanes nem a a nagyon közkedvelt játék, és igen vacak és öreg már a motorja, még direcX 9-et használ, de speciel pont ezt szeretem és live-olni is szoktam, ahol aztán mégjobban beesik az fps, mert nem képes jól használni a 6mag/12szálat a játék+az OBS.
BF1 nagyon jól van skálázva több szálra. Ősöreg Xeon5660-ason úgy hasít mint az álom, ultra beállításokkal
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Cingáriusz #31021 üzenetére
Ezt a 30-40Fps-t nehezen hiszem, mert még anno nekem 1060-al még a BF1 is majdnemhogy GPU limites volt 1080p lowon.(1600 3.8Ghz)
Magasabb grafikai beállítások mellett meg full GPU limit van,főleg a 1060 társaságában.
Mellyek is ezek a játékok? -
válasz
SECTORnooB #31020 üzenetére
Nem tudom, hogy a 2600-os milyen, de egy szálon, nem AMD-re optimalizált játékok esetén borzalmasan lassú az 1600X nekem. i3-8100-hez képest van olyan játék, ahol 30-40fps is a különbség.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
sarkadifeca #31019 üzenetére
Ne vegyél 1600-at, 40-45 között már használt 2600X-et kaphatsz.
Nyűgösebb az 1600 érezhetően. -
sarkadifeca
tag
válasz
South Velen #28494 üzenetére
Sziasztok!
Most szeretnék váltani Ryzen-re intelről! (a váltás alig kerülne valamibe ha eladnám a mostani cuccaimat)
A konfig ez lenne:
MSI B450M Gaming Plus + Ryzen 5 2600 + G.Skill 16GB Aegis 3000MHz F4-3000C16D-16GISBDe mi lenne,ha nem 2600-ot vennék hanem Ryzen 5 1600-ot? Most olcsóbban jönnék ki és később majd raknék az alaplapba egy 3. gen-es cpu-t.
Annyira nagy különbség nincs az 1600 és 2600 között gondolom. Játék, net, film lenne.
más: illetve a ram benne van a qvl-es listában de csak a pinnacle ridge-nél ! Gondolom csak jó lesz az 1600-hoz is ha azt venném?
Előre is köszi!
-
Picco
addikt
válasz
Dragon3000 #31009 üzenetére
lehetenvagyokabalfasz.com
Ugy mar kiadja, valami nagyon nem volt kerek. -
SECTORnooB
addikt
válasz
Az sem biztos h lesz közöttük 200mhz.
Ha manual tuning a cél felesleges az X. -
válasz
Igen
-
pengwin
addikt
válasz
NdrewSunix #31005 üzenetére
A hiba nem a te készülékedben található, hanem ilyenkor még hírzárlat van.
(#31006) Cingáriusz
Abban a +200MHz-ben valyon már benne van a magasabb XFR tartomány is? -
Picco
addikt
válasz
Cingáriusz #31006 üzenetére
de a +15% IPC novekedes miatt fizetsz tobbet, nem a +200mhz miatt.
-
Én egy sima 3600-ossal is kibékülnék. Nem nagyon érzem +15ezer Ft-ért azt a +200Mhz-et annyira megérősnek.
-
-
pengwin
addikt
válasz
NdrewSunix #31003 üzenetére
Mégis honnan lehetne?
Most jelentették be, semmi független teszt, publikáció.
-
Lehet már tudni hány százalékkal lesz erősebb a 3600X az 1600X -hez képest?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Core i5 12500 (50e) + Core i9 12900 (88e)- 3 hó gari - hűtő nélkül
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Samsung Galaxy A22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest