Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Hardvergyülekezet a Pilvax előtt
- OLED TV topic
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Simi37
őstag
Na pár napja váltottam 3600-ra az 1700X-et meg eladtam. Hát szevasztok
-
Paxker315
addikt
válasz
urbi73 #31596 üzenetére
pont ma írtam egy kúmmentet a Pro4 -ről, a releváns részt idekopizom
"A Lap VRM-hűtése kategóriájában remek-kiváló, DE, a biosban se finom lépcsőkben történő fesz-állítás, se LLC, se "RAM-try-it" mód, s az ultra magas RAM-frekiket sem mindig kedveli."Szvl: bírja-e a VRM a nyolcmagos procikat? Igen. Bírja-e a hatmagos OC-t? Igen. DE, nem olyan ajánlott húzogatni-cibálgatni a procikat rajt', mert egyszerűen a fapados biosban alig tudsz játszani a beállításokkal
Az aegis amúgy gondmentesen menni fog.
-
-
urbi73
senior tag
Egy ilyen lapot néztem ki egy 1600x -nek [link] . Ez megfelelő lenne ? vagy valami másik fajta jobb megoldás lenne? Árban eddig tudok elmenni .Tuningolni nem nagyon akarom .Viszont a későbbiekben cserélni akarom majd a procit egy 3600-ra .
-
-
MrCsiT
addikt
válasz
NdrewSunix #31588 üzenetére
Teljesen egyértelműen a Ryzen miatt van: neten nem egy hsz-t találtam - de megoldást nem - ahol pl. i7 xxxx procis gépen gond nélkül frissült a Win 10, a mellette lévő Ryzen 3700x - es konfigon pedig a mindkét gép tulaja ugyanazt tapasztalta, mint az ismerősöm az 1700-al. Így már számomra kezd a proci gyanús lenni.
A kérdés az, valaki, aki ilyenbe futott, vagy olvasott róla, tud-e megoldást a hibára?
A rendszer visszatöltése után a frissítés tiltása nyilván csak ideiglenes megoldás lehet. -
-
MrCsiT
addikt
Sziasztok!
Ismerős Ryzen 7 1700-asa egy MSI Titanium B450M lappal teljesen jól működik - egészen addig, amíg a Windows 10 Pro Eng 1903 -nál a 2019.08 vagy újabb CU-t fel nem teszi. Amikor az látszólag hiba nélkül felmegy majd a Windows újraindulna, akkor kint marad az EFI shell logo, és a Windows szépen karikázik, egészen a végtelenségig. Az elkerülő megoldás jelenleg csak egy korábbi image visszatöltése a Windows példányból, de ez így nincs rendben.
Esetleg, találkoztatok ilyen problémával? Mi lehet a megoldása?
-
zsintai1987
tag
válasz
zsintai1987 #31585 üzenetére
Ó hogy a macska rugja meg....
BIOS frissítés-4000mhz zen 1600x-51fok-pingem a kib@szott rénbóban 12....hogy a "fütty" nem jutott hamarabb eszembe, 2.0-s bios volt fennt (tavaly tavasszal frissitettem rá) felraktam a 5.8-ast és semmi baja. Nemgondoltam volna hogy ez a baja, ez is csak végső elkeseredésemben...
Valaki eltudná magyarázni, hogy miért csak a Rainbow six siege-ben jelentkezett? BF3-4-5/COD MW-2-3, Path of Exile, Dota 2 mind ment simán, csak a Siege-ben csinálta, de ott 20másodpercenként levágott a szerverről... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
zsintai1987 #31582 üzenetére
jo az a noctua na.
de aida az nem egy vilagmegvalto teszt, arra jo, ha nagy gebasz van, akkor a legrovidebb ido alatt kipirosozza.
valami erosebbet is toljal neki, vagy csak siman kezdj el jatszani -
apa111
aktív tag
válasz
zsintai1987 #31582 üzenetére
Mondtam én ,hogy bírja a hűtőd
Most akkor próbáld meg ezzel a be állítással a játékot.
-
zsintai1987
tag
válasz
zsintai1987 #31581 üzenetére
Érdekes 15perc Aida64
4000hmz 1,35V és marad az 51fok
cpu max 1,376V-ot vesz fel
3989 max minden magon -
-
Pakmara
őstag
válasz
hokuszpk #31579 üzenetére
Nálam a memtest is hasznos volt. Mikor minden máson stabilnak tűnt egy éjszakai szeánsz alatt ez kidobta a hibákat szépen. HA késznek érzed azt is futtass.
Valamiért nekem mindig elhasalt a 8-adik teszten uh onnantól már gyors tesztnek is használtam, ha a 8-ason elhasal akkor nem stabil)
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zsintai1987 #31578 üzenetére
Aegis van nekem is, az 1700 mellett csak 2933 -at ment.
tobbeknek 3000 felett is jo volt, de ehhez a cpu memoriavezerlojet is ki kell fogni.ne csak cinebenchhel nezd, lelsokorben aida stressz, az gyorsan kihozza, ha a ram instabil aztan egalabb a hwbot realbenchet is tolj melle.
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
zsintai1987 #31574 üzenetére
a memoria tipusat es ha Corsair 3000 CL 15, akkor a verzioszamat is please.
elvileg igen, xmp aktival es kesz. a 3000-es ramok altalaban 2933 -at mennek az elso genes cpuval.
azert azt is nezd meg, hogy a memoria feszt 1.2V -rol fellovi-e a lap 1.35V -re, ami altalaban az xmp profilhoz kell, nemelyik siman elfelejti.
cpu freki es fesz mehet feljebb utobbi 1.4 - 1.425V korul max , ha tudod huteni. Noctuaval valoszinuleg nem lesz gond.
@Pakmara : Asrock B350 lapon nincs offset, vagy auto vagy fix fesz. -
Pakmara
őstag
válasz
Az 1600X-nél a 3600 az alap freki. Elvileg 4000-ig boostol fel magától két maggal. Kérdés hogy a game hány magot használ ki. All core oc-val az első szériának 4000 körül van a vége egyébként.
1.25 Vcore és 3800 freki mellett szvsz el lehet indulni aztán tesztelgetni. Lapodon van fix feszültség vagy csak offset?
Pakmara
-
apa111
aktív tag
válasz
Szia!
Küld meg nyugodtan 4-4,1 ghz azt 1600x-t ha már ilyen hűtés csücsül rajta ne sajnáld ,és mindjárt kevesebb lesz a bottlenecked. -
zsintai1987
tag
Üdv!
Ahogy a 2000-res zennél is írtam, de csak ez a topicja.
A gáz hogy a rainbow six siegben a minimum fps 120 de néha tudja a 240+t is, és nagy CPU bottleneckem van kb 8%-ban
Asroc AB350 gaming k4 fatal1ty
Zen 1600x rajta egy Noctua NHD15 (lehet túlméreteztem)
2070 giga white OC
2x 8gb 3000mhz ramok
2éves lassan az egész cucc és nem tuningoltam eddig semmit, csak most kellene (már ha kell)
Tuning felől érdeklődnék:
Ram-nál csak simán átkapcsolom az "XMP profile 2.0"-t és ott a 2933-ra (3000-nél kékhalált kapok)
Procinál:
A CPU frekvencia alapból 3600- Ezt növelhetem nyugodtan? Felraktam 3650 és 2órajáték és stream ment hiba nélkül
CPU voltage: 1.35 (ettől mehetek-mehetnék fentebb? ezt nem merem piszkálni, csak feszkó)
Kellene még valami ezeken felül? -
Mumee
őstag
válasz
NdrewSunix #31572 üzenetére
Rossz topic.
-
-
Mumee
őstag
Core boost javítás custom Power Plan-el, főleg Ryzen 3700 + procikkal.
Leírás és szükséges beállítások is benne.
[link] -
füles_
őstag
Köszi a válaszokat!
-
Lendova
őstag
-
füles_
őstag
Hali!
Manapság hogy működik a Summit Ridge négy ugyanolyan típusú RAM modullal? Emlékszem a kezdetek kezdetén nem ajánlották, mert nem volt képes magas órajelre, ez változott azóta valamiben? Gondolkodom, hogy lecserélném a 2200G-m egy 1600-ra és akkor már a RAM-ot is bővíteném 16 GB-ra. -
urbi73
senior tag
válasz
Sub-ZeRo #31565 üzenetére
Nálam 1920x1080 felbontás a max, ami egy 108 cm tv" jelenleg . Gondolom az általam felsorolt játékok azért 50-60 FPS -el elmennek majd. Érdekes hogy a jelenlegi gépem a BF4 -alatt multiban 40-50 FPS -még ki tud hajtani .Phenom 955 (3800) húzva . R9-Asus 380-as 4GB -os VGA .
-
-
urbi73
senior tag
-
djculture
félisten
Tegnapi nap elköltözött az örök vadászmezőre az asrock ab350 pro4 lapom. Kikapcsolt és kész még jó hogy nem az 1600x mondta be az unalmast. Másik alaplapba simán ment.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
Tomoty #31555 üzenetére
attol a procitol egesz jo eredmeny.
altalaban 1.4-et szoktak mondani plafonnak, szvsz 1.43 elmegy, ha tenyleg jo az a viz. nezd meg, valami izzasztobb teszttel, hol tudja megfogni a procit, ha mondjuk prime 75 fok alatt marad, akkor valoszinuleg nem lesz gond hosszutavon sem. -
urbi73
senior tag
Sziasztok . Egy Ryzen 1600 -as proci , kihajt egy Rx 590 -es kártyát ? Most elég jó áron lehetne egy ilyen kártyát venni.
-
-
Tomoty
senior tag
Sziasztok!
Mivel nincs időm játszani, ezért feleslegesnek éreztem a 3600x processzoromat, így visszaléptem egy 1500x-re. Egyelőre teljesen elégedett vagyok vele.
Kérdés: Mennyi általában a tuningpotenciál ezekben?
Elértem a 4200Mhz-et 1.43V-on egy elég jó hatásfokú vízhűtéssel. Ez jó eredmény?
4250-nél már sehogy sem tudom Cinebench20 stabillá tenni. -
Sgt. Chris
aktív tag
válasz
NdrewSunix #31553 üzenetére
Mondjuk az 1.0.0.3.ABBA AGESA támogatás a legutóbbi BIOSban benne volt a ASUS B350-F-ben, de gondolom, CPU függő lehet, hogy ki tudja-e használni...
-
válasz
Sgt. Chris #31552 üzenetére
Olvasmányaim szerint csak a 3000-es szériát érinti.
-
Sgt. Chris
aktív tag
[link] Ez remélem nem csak a 3000-es sorozat esetén lesz elérhető...tudni valamit, hogy a régebbi Ryzenek is megkapják-e? R5 1600-am van....
-
válasz
Aljasvip #31550 üzenetére
Nekem megy 4GHz@1,3 V mellett stabilan, de akkor nem veszi vissza a feszt, mert ugye ez már OC.
Manuális feszültség állítás esetén 3 lehetőség van: 1, override (ekkor egy fix feszültséget kell megadni, onnantól állandóan azon megy a cpu), 2, Auto (azaz maga szabályozza) 3, offset (na ez az ami érdekelne engem, mert ezt nem teszteltem még, így visszaveszi a terheletlen feszültséget a lap elméletileg) -
válasz
NdrewSunix #31549 üzenetére
Ha nem idegesít nagyon a gyári beállítás, akkor hagyd úgy szerintem. Nálam 2,5 évig ment gond nélkül, szerintem hosszútávon se lesz baja egy jó hűtés mellett.
A feszültség állításnak akkor van értelme ha OC-zni szeretnél. Offset állítás esetén a proci fixen azon a feszültségen fog menni, fix órajelen - elvileg, de gyakorlatilag nálam mégis visszaveszi magát 2200MHz-re ha épp nincs terhelés.
Én csak kíváncsiságból próbáltam ki ezt, aztán úgy maradt: 3,9GHz @1,35V. Lehetne lejjebb is menni vele, de abban a kevés szabadidőmben szívesebben játszom. -
válasz
NdrewSunix #31548 üzenetére
1600X-nél ha mindent alapon hagyok a Biosban, azaz XFR on, fesz automatán, ezek után az offset voltage lehetőségnél tudok arra hatni, hogy max terhelésnél ne adjon olyan nagy feszt automatán?
Remélem érthető mit szeretnék kérdezni. A célom az lenne, hogy ne érje el xfr közben sem mondjuk az 1,4Voltot. -
-
PeAdam
tag
Sziasztok!
Jelenleg egy i7 4770-es processzor hajt nálam 16 giga DDR3 1600mhz rammal egy RX 580 Asus Strix T8G videókártyát. Egyenlőre nem terveztem platformváltást, de tetszik, hogy ennyire lementek a 2. generációs ryzen árai, ezért gondolkodóba estem. Egy Ryzen 2600-as mennyire lenne értelmes megoldás a mostani i7 helyett? Talán az 580 mellett nem lenne nagy a különbség, viszont a jövőre nézve nem ártana már a 12 szál. Vélemények?
-
-
FeRkE
őstag
Sziasztok, tesom most rak ossze uj configot,
Gigabyte B450 Aorus Elite vagy Asys ROG Strix B450-F Gaminget tennetek ala? 6 magos Ryzen lesz benne, valamelyik az jabb szeriabol.
koszi!
-
korren
aktív tag
válasz
NdrewSunix #31537 üzenetére
Én személy szerint 1-2 óra max... Vki úgy hagyja egész éjszakára.
-
-
korren
aktív tag
válasz
NdrewSunix #31535 üzenetére
Hát azt sajna Very High - on szokás futtatni...
Az orákulomok szerint (akik az IBT-ben hisznek....) 10 kör, aztán hú de jó minden má.
/magam részéről AIDA64 stress test, pipa minden, kivéve HDD/SSD, de gusztus dolga/
-
IBT -nél a stress levelt mire állítsam? Standard, high vagy very high?
Már csak azért is kérdezem, mert van olyan cpu beállítás aminél standard minden ok, de high-on az első körben már fagy. -
-
Kolbi_30
őstag
[kép] Ez 1.26 V mellett jó?
-
válasz
NdrewSunix #31529 üzenetére
Vega 64, a gépem amúgy az adatlapomon van. AC Odyssey mellett nem pihent a proci, 65...75% körül járt mindig mikor ki volt maxolva a grafika. Azóta se láttam még ekkora terhelést rakta, pl SW Battlefront 2 úgy rémlik 60% körül kér csak.
-
Deer76
aktív tag
Köszönöm a válaszokat, marad a R5 2600.
-
-
-
-
válasz
Deer76 #31526 üzenetére
A CPU jó választás, magam is azt venném ha most nem szolgálna még ki teljesen az 1600X @3,9Ghz. Eddig még egy játéknál sem láttam 80% felé menni a kihasználtságot, remélem még pár évig nem ütközök vele limitekbe - ami egy 2,5 éves nem csúcskategóriás konfignál durva így leírva.
VGA ügyben nem a közeljövőre gondoltam, de természetesen nem szólok bele. -
válasz
Deer76 #31523 üzenetére
Személyes véleményem: nem érdemes R5 1600 alatt bármit venni már most. Minek? Hogy később cserélni kelljen úgyis? Ha az 1200 ugyanakkora teljesítményű mint a mostani CPU-d, akkor pláne nincs értelme. A jobb CPu-ból a VGA is profitálni tudna (mikrolag, stutter, stb).
Szerintem várj mégegy hónapot, vedd meg egyből a 2600+B450 kombót, és akkor utána lehet majd gondolkozni VGA fejlesztésben. -
Tommee
aktív tag
válasz
Deer76 #31523 üzenetére
Én i5 3330@3.6Ghz-ről váltottam r3 1200-ra: alapon gyengébb a ryzen, húzva 3.7Ghz-re már egál vagy jobb a ryzen!
Én azért valtottam mert nulla forintba került bolti garanciával rendelkező konfigra cserélni. Egyszer majd persze proci csere is lesz...de a gépet nem igen használom ki. Egyelőre marad amíg el nem kap a gépszíj -
Deer76
aktív tag
Sziasztok!
Platform cserén gondolkodom. Jelenleg van egy i5 3470 16GB RAM-mal és arra gondoltam, hogy első körben vennék egy R3 1200-at B450 lappal (később jöhet R5 Zen2). Mik a tapasztalatok? Gondolom kb. sebességre megfelel az enyémnek. RX 470 videókártyám van.
-
válasz
pistabyte #31519 üzenetére
Igen, de ez a lényeg végül:
Update #1: Rájöttem, hogyan lehet értelme a dolognak. Érdemes használni ezt az energiasémát, de csak úgy, ha a processzor minimális értékét 5 vagy 10%-ra állítjuk az energiaséma szerkesztésével. Ekkor az XFR is hatékonyabban működik és a benchmarkok szerint is hoz pár extra %-ot (a Cinebench szerint majdnem 10%-ot).
-
-
gulupeti
senior tag
Lecseréltem a kis Ryzen 1200-ast, első körben 1500x vagy 1600-ban gondolkodtam. Itt a topikban a 2600/2600x-et ajánlották helyette, azonban végül 1600x lett belőle.
Itt szereztem hardveraprón, garanciával, szerintem jó vétel volt.Ma be is került a gépbe, első indítás alkalmával rögtön a tuninghoz nyúltam, na nem mintha az RX570-hez 1080p-re alapjáraton ne lenne elég, de azért mégis kíváncsi az ember.
Az 1600x-nek mennyi az alap feszültsége? Mert egyértelmű választ itt a fórumon nem találtam. Olyan infót találtam, hogy valaki 1,25 volt 3,8 ghz-en használja az összes magon, így ezt vettem alapul. Biosban mintha 1,375 voltot láttam volna, így az offseten lefelé állítottam.
Prime 95-tel tesztelgettem, futott 1 majd 2 óráig is, nem volt gond.
Ezek a feszültség értékek 4 ghz esetén jónak számítanak? A VDDCR CPU értékei a mérvadóak?
-
pistabyte
tag
Ez a Ryzen balanced energiaséma alapból el van rontva,itt egy cikk róla.
[link] -
válasz
NdrewSunix #31515 üzenetére
Srácok 1600x-nél mennyire normális az, hogy teljesen default beállítások mellett idle-ben a szorzó 37 és 41 között ugrál folyamatosan? Ezzel együtt a cv sem stabil.
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
thornadoj #31509 üzenetére
Nekem 1700x és nekem semmit sem vesz vissza , de már nem is érdekel . Lehet itt szórakozni a Biosban, meg a windowsban át energia sémákkal , de engem nem érdekel, szerintem ez hallott ügy már. Ha érdekel a dolog menj át a 3xxx topikba és 100-150 hsz-t olvass vissza , vannak ott hasonló gonddal emberek. Itt nagyon nem lesz válasz. Nem mindegy melyik verziójú Bios vagy chipset driver van fent.
-
-
BullKoxa
őstag
válasz
thornadoj #31507 üzenetére
Ha jól olvasom akkor a Biosban auton van minden. Szerintem az Xfr miatt látja a CpuZ néha 37-s szorzónak. Xfr = Turbó. A feszültség is az Xfr miatt ugrál, és a Vrm is ezért lehet akár melegebb is. Lehet az új Bios több feszt ad a cuccnak mont az elöző. Én ezt látom, de vannak szakik majd ők is írnak neked, csak ha jól tudom már sokuknak már 2xxx, vagy 3xxx -e van.
-
thornadoj
aktív tag
Sziasztok! Segítséget szeretnék kérni! Van egy Gigabyte AB350M-HD3-as alaplapom, és szereztem hozzá egy G.Skill 2x8Gb CL16 3000MHz-es kit-et. F2-es bios volt rajta, és nem szerette az xmp-t, így csak 2133 CL15-ön futott, szóval frissítettem a biost F40-re. Így már megy a memória xmp-vel szépen, viszont a CPU (1600X) nem veszi vissza az órajelet alapjáraton. Biosban auto-n van 36-os szorzón. Ami érdekes hogy a cpuid 37-es szorzóval látja, 1.270 és 1.500V közötti feszültséggel. Az aida szerint a vrm is magasabb 10 fokkal ennek köszönhetően, mint korábban volt.
-
válasz
pistabyte #31505 üzenetére
Nekem is 1600X-em van. A 10 fok ugrálás normális, sajnos ilyen, ebbe bele kell törődj.
A fix órajelet egyszerű beállítani biosban, két kattintás. Nekem pl. jelenleg fixen megy 4 GHz-en 1,3V mellett. Viszont ez már OC-nak számít és az XFR sem mehet mellette.
A 67 fok azért még messze nem a világ vége, főleg ha egy pillanatra ugrott fel a 10 fokos ingadozás miatt csak. Kérdés milyen hűtőt használsz hozzá. -
pistabyte
tag
Sziasztok.
Van egy Ryzen 1600X procim,ami változó órajelen üzemel. Meg lehet valahogy oldani,hogy a proci fix órajelen üzemeljen?
Az Aida 64-ben a processzor hőmérséklete is pillanatok alatt felmegy 20 fokról 30 fokra,terhelés nélkül. A CPU dióda pedig mindíg 10 fokkal tobb mint a CPU,tehát ha pl játszok a gépen akkor a cpu 50 a cpu dióda pedig 60,de volt már 67 fokos is. Az nem probléma? Pontosan mit mér ez a cpu dióda?
Gépem adatai:
CPU típusa AMD Ryzen 5 1600X, 4100 MHz (41 x 100)
Alaplap neve Gigabyte B450 Aorus Elite
Alaplapi lapkakészlet AMD B450, AMD Taishan, AMD K17 IMC
BIOS típusa AMI (08/08/2018)
Videokártya Radeon RX 580 Series (4 GB)Memória: 2x8 GB Corsair CMK8GX4M1D3000C16
(Dual Channelben,XMP profil aktív a biosban) -
19ati93
senior tag
Lenne értelme felrakni a legújabb chipset drivert első genhez?
Mostanában csak a 3. gen ryzen miatt frissítgetik, nem tudom lenne e bármi hasznom belőle ha frissíteném.
Legutóbb nyáron updateltem azt hiszem, ryzen 5 1600 és b350-es lapom van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Milyen videókártyát?
- Yettel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 5 5600 - Új, 3 év garancia - Eladó!
- i7-12700KF újszerű/új CPU-k: 89,999-91,999 Ft! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)! LEGOLCSÓBB SZÁMLÁS ÁR!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Intel Core i5 10500 - 4.5 GHz - 6mag/12szál - Eladó!
- AMD A10-7850K Quad Core FM2+ processzor
- LG 27GS95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1000 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 10700 / RTX 3060Ti / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FHD - i5-1335U - 8GB - 512GB SSD - Win 11 - 3év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest