- Hobby elektronika
- Ízléses, masszív és praktikus mikrotorony jött a Jonsbo műhelyéből
- Hővezető paszták
- Miért fontos a regisztráció előtt elolvasni a feltételeket
- Steam Deck
- Apple asztali gépek
- Fujifilm X
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen monitort vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pro!Petya
addikt
válasz
Stonerice #31299 üzenetére
Mivel a fabric sebessége már nincs összekötve a ram sebességgel így olyan ramot vehetsz bele amit a pénztárcád elbír! --> ez leginkább csak x570.
Viszont az X370-re már nem vonatkozik ott sajnos az alaplapi támogatottságtól függ..
3733 ig 1:1-be (1866ram-1866fabric) afelett meg 2:1 -be át kell rakni.Nálam a ramok vígan mennek 3733 CL14-et stabilan kitesztelve viszont ugy néz ki az FCLK nem bírja a hozzá tartozó 1866-ot. így ugrik a szinkron és nő a késleltetetés ezért maradtam 3666CL14 és 1833-on mert ott még megy az 1:1.
-
Pro!Petya
addikt
válasz
BullKoxa #31297 üzenetére
Természetesen visszaveszi a frekit és a feszt is! Attól függ milyen energia sémát állítasz a winben.
Energiatakarékosban 2,200MHz és 0.520V -ra visszavesz akár.
Ryzen Balanced és Ryzen High Perf. -ben ~3400Mhz & 0.520V szintén.Max fesz az nálam úgy alakul hogy 1,417 - 1,439V XFR+PBO mellett Auto-n ( utóbbi kitolva +200Mhz-re)
All core Oc -nál meg ahogy a beállított frekvencia megkívánja! (PL nekem a 4,4GHz-hez 1,439 - 1,461V kell)
Full alapon nem néztem még a feszeket de akkor 3800MHz a max XFR nélkül , gondolom akkor a fesznek is szépen alá vág. Majd megnézem -
BullKoxa
őstag
-
Pro!Petya
addikt
Sziasztok!
Csináltam egy kis összehasonlítást 1600X default / OC (4,1- 4,15GHz) és a 3600X default xfr+pbo / Oc (4,400GHz) között.
Esetleg aki a váltáson gondolkodik 3000-es szériára annak segítségére lehet....Cinebench R15
(Alap mérésem nincs
)
1600X @ 4,05GHzCPU-Z
1600X @ 4.1GHz
Cinebebench R20
FF XV benchmark
Rise of the Tomb Raider inbuild benchmark
Forza Horizon 4 inbuild benchmark
720 low:
1080p extreme:
Még lessz több mérésem is amint megtalálom az 1600X-es régebbi eredményeim..
(A 4,1GHz és 4,15GHz-es mérések az 1600X-es esetében azért fenntartással kezelendők mivel ez egy cherry picked, így a nagy átlag csak 4GHz és 4,05GHz-re képes maximum all core oc esetén!!)
-
Lukitomi
aktív tag
válasz
wwenigma #31293 üzenetére
Én most álltam át gpu-s konvertálásra és nincs semmi bajom vele, hibátlan a kép!
2700X-el 70-75FPS-el ment, most 280-300FPS körül megy gtx1650-el és sima 2600-al 40 fokos cpu-val és gpu-val.
Egyébként csak arra írtam hozzászólást, hogy miért nem lehet gt1030-al nvenc-ben konvertálni! -
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Lukitomi #31292 üzenetére
Azert egy NVENC minoseget ne hasolitsunk egy normalisan beallitott h264/h265-höz.
GPU-ból 1080p enkódolás retek magas bitratat igenyel normalis minoseghez (10-15Mbit minimum), prociból 8Mbites streamem nagysagrendekkel szebb.[link] Raadasul NVENC szeret kepkockat dobalni.
-
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
M@cika #31283 üzenetére
Mindegy mit kapcsolgatsz, a kulonboző enkoderek maskeppen terhelik, ugy ahogy azok vannak megirva. Olvass utánuk. Mint ahogy lathatod a tesztemben a sima h.264 terhelése és a modern h.265 között jelentős különbség van.
CB kifejezetten a többszálas hasznalatra van tervezve.
-
M@cika
őstag
Lekapcsoltam az SMT-t, most 70% a terhelés, és a kódolás ugyanannyi ideig tart.
Hogyan van megírva a szoftver, ha nem akarja a lehető leggyorsabban kódolni? A cinebench bezzeg mindig 100%-on tesztel.wwenigma: Látom a különbséget. Én a 720p Fast változatot használtam. Attól, hogy nem kell annyit dolgoznia vele, még tolhatná max.-on legalább hamarabb kész van. Nehogymár azért bukjak időt, mert túl könnyűnek tartja a rendszer a feladatot. Tolja 100%-on 4 percig és kész a kódolás. Így meg 9 perc - a példánál maradva, amin kipróbáltam) Persze, hogy ráérek, de az elv, hogy tudhatna gyorsabban is.
-
M@cika
őstag
válasz
Dragon3000 #31276 üzenetére
Mindet 40-re.(igazából a felét 43-45-re, a maradékot 35-37-re)
-
M@cika
őstag
Szokott valaki Handbrake-kel videót kódolni? Az a problémám, hogy csak 40%-ra terheli a procit. Többet nem lehet kisajtolni belőle?
-
Kashim
őstag
válasz
Dragon3000 #31273 üzenetére
Nem nagyon van itt ilyen “bolt” sajna a környéken ahol ezt megcsinálnák.
De úgy néz ki megoldódik holnap. -
Kashim
őstag
Srácok, nincs ajkai köztetek véletlen? Váltottam intelről de beszoptam egy bios frissítés előtti x470-es lapot és meg vagyok lőve. Igazán hálás lennék, ha valakitől kölcsön tudnék kérni egy procit a bios frissítés idejére.
Természetesen nem ingyen. Bios megvan pendrive-on de cseszik postolni a rohadék...
-
válasz
rsanya87 #31263 üzenetére
Ha a jövőben nem tervezel éhesebb VGA-ra váltani, akkor elég lesz az 500W, de szerintem is inkább 600W-os Hyper M-et vegyél. A moduláris kábelezést majd akkor fogod tudni csak értékelni, amikor rakod össze a gépet, de a kevés felárat megéri.
700W szerintem erős túlzás lenne, nálam a 600W-os Hyper M kiszolgálja az 1600X (gyári órajel) és Vega 64 (néha akár 350W) párost. -
rsanya87
tag
Sziasztok!
Egy gyors kérdés:R5 1600x + RX 570 8gb + 6venti, elég lesz egy 500wattos táp, vagy inkább legyen 600? Ez a kiszemelt Thermaltake, vagy ennek a 600wattos verziója. OC nincs tervben de nem kizárt (4ghz-et is viszi), első körben biztos hogy marad stock beállításon (alap freki + boost).
Köszönöm.
Üdv.
Sanya -
hfeco01
tag
Szép napot! Tudom hogy most hülyeséget fogok kérdezni, de nem vagyok annyira otthon a témában. Ryzen Dram Calculatorban háromféle Hynix van Azt úgy nagyjából sejtem hogy mi a különbség a három között, de arra még nem tudtam rájönni hogy a frissen vásárolt memóriám melyikbe tartozik. A Thaiphoon Burner a következőt mutatja:
A kérdés az hogy a kalkulátorban milyennek állítsam a memóriát? Hyníx MFR, Hynix AFR vagy Hynix CJR?
Előre is köszönöm! -
Lendova
őstag
Itt már elhanyagolhatót vagy annyit se tudok állítani, jöhet a feszültség
.
Ballistix Sport LT 3200 CL16 1.42V. -
Tengo
aktív tag
válasz
SECTORnooB #31258 üzenetére
Oh sorry, nem tudtam hogy mindegyik gen külön topicot kapott, de kössz.
-
Tengo
aktív tag
Megtudná valaki mondani a 3700x all core boostját, PBO nélkül? A valósra vagyok kíváncsi (fenntartható) nem a hirdetettre.
Előre is kössz.
-
hokuszpk
nagyúr
"ha mindent autón hagytam, akkor meg úgy elküldte automatán (!) a hőfokokat, hogy a boot után 75 fokba is belevert a processzor. "
egyreszt 75 fok még nem veszes, a 3xxx -et nemtudom, de az 1xxx/2xxx teteje 95 volt, szoval van benne tarcsi. masreszt meg mar parszor megallapitast nyert, hogy az XFR/PBO egyik fo targete a homerseklet, szoval ez ilyen, ha raksz ra peltier elemet, akkoris felhuzza magat, hogy nefazzon annyira.
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz
Sub-ZeRo #31250 üzenetére
Csípi az csak tobb modul eseten nagyobb terhelest kap az IMC ezert a memoriafrekvencia kevesebb lesz. Ha a memoria QVL listat megnezi az ember abbol is latszik hogy 2nd gen ryzenek esetén maximum 2800MHz-en jelennek meg az elso, 4dimm-mel tesztelt sebességek.
-
Lendova
őstag
4 modul esetén csökken az elérhető órajel mind az IMC mind az alaplap oldaláról. Ez nem Ryzen vagy AMD specifikus, meg nem is új dolog.
Sokat javult a 3xxx széria IMC-je, én nem hiszem, hogy ott lenne a gond. Az alaplap sokkal valószínübb, hogy probléma, nem is 4 modulhoz lett tervezve.
Ennek ellenére elképzelhető, hogy stabilizálható a 4*8GB 3000MHz-en, de ki tudja, hogy milyen macera árán. A Ryzen Dram Calculator ebben segítséget nyújthat. -
válasz
Sub-ZeRo #31250 üzenetére
Köszönöm a tippet, megnézem majd ezt is végső esetben. Most két és fél órája megy már gond nélkül a gép, a szenzorok szétesését szerint a hwinfo okozta, aida + asus program elvan egymás mellett a jelek szerint. Majd jelentkezek pár nap múlva, hogy más is tanuljon belőle, addigra kifutja magát a helyzet remélhetőleg.
-
A RAM-ok elvileg támogatottak. Jó lenne két modulra váltani, de ha a húgy PC MATE lapban nem okozott gondot, akkor a másfélszer annyiba kerülő ROGSTRIXGÁMERKUTYAF@SZA lapban ne legyen már ez a bottleneck.
Hát pedig a ryzen memóriavezérlője nem csípi a 4 ramot egyszerre sajnos. Erről volt annó szó a ryzen topikban. Azért a helyedben megnézném 2 memóriával is a rendszert. -
válasz
Sub-ZeRo #31248 üzenetére
A legfrissebb BIOS volt fent tegnapig, most már van egy újabb, de abban elvileg csak valami egérmozgási hibát javítottak, így nem rakom fel, mert amikor megtettem, még ezekkel a beállításokkal sem bootoolt be a rendszer, gyakorlatilag csak akkor ment, ha mindent autón hagytam, akkor meg úgy elküldte automatán (!) a hőfokokat, hogy a boot után 75 fokba is belevert a processzor. Nem tudom, ez hogy a francban lehetséges, szerintem még durvábban rakja a feszültséget ez a verzió a proci alá, de arra meg pláne nincs szükségem. A RAM-ok elvileg támogatottak. Jó lenne két modulra váltani, de ha a húgy PC MATE lapban nem okozott gondot, akkor a másfélszer annyiba kerülő ROGSTRIXGÁMERKUTYAF@SZA lapban ne legyen már ez a bottleneck. Az a baj, hogy először vettem 2*8-at, aztán tavasszal vettem mellé még 2*8-at, most meg bukóval tudnám eladni, hogy vegyek 2*16-ot, azt meg nem akarom. A következő bővítést 2 év múlva tervezem, akkor meg már lehet, hogy a DDR5 lesz a kurrens szabvány.
-
Hali!
Nem vagyok tuning fan, de a bios legújabb van fent?
A ramokat ha lecserélnéd 2x8 vagy 2x16 gigára? Úgy tudom, hogy maradt a 2 csatornás memória vezérlő, így nálad a 4 ram lehet tud gubnacot okozni.
A 3600-os proci megy a ramokkal? Mert nem találok listát a 3xxx-es szériáról, csak az egy, kettőről.
Vagyis arról listát, hogy a 3xxx-nek mik a támogatott ramjai, amivel biztos mennek. -
Sziasztok!
Kellene egy kis szakértés, illetve tanácsadás, mert nem akar összeállni a rendszerem, és már egy hete küzdök vele. Ryzen 5 3600, ASUS STRIX B450-F Gaming alaplap, LPX Vengeance 4*8 GB 3000 CL15 RAM, Enermax Liqmax II 240 AiO hűtés (Kryonaut pasztával), GF1080, egy M.2 SSD, plusz 2 merevlemez és 2 SSD. Seasonic Prime Gold 650W táp, csak hogy a táppal biztos ne legyen gond.
Több problémám is van, nem is tudom, melyikkel kezdjem. Jó lenne időrendben összeszedni mindent, megpróbálom, de annyi mindennel próbálkoztam már, hogy összefolynak a napok. Számtalan külföldi és magyar forrást elolvastam, de okosabb nem lettem, a gépem pedig nagyjából olyan instabil lett végül, mint az idegállapotom. A lényeg: alapvetően nem akartam tuningolni, semmilyen szinten sem. Ami mégis szóba jött, az a brutális feszültségek miatti negatív offsetelés vagy fix vcore adása, mert ez már az előző Ryzen R5 1600X / PC MATE B350 konfigomnál is kellett, ugyanezzel a hűtéssel.
Összeszerelve a gépet stabil volt, semmit nem tuningoltam rajta, egyedül a DOCP-t kapcsoltam be, ami aktiválta a 3000/CL15-öt a memóriák tekintetében. Az első indulás brutális hangorkánt és 1.5 környékére szökő vcore-t hozott, amit nem akartam hosszabb távon, ezért az első dolgom az volt, hogy kikapcsoltam a precision boostot, a DOCP maradt. Érdekes módon így is elérték az órajelek a 4.2-őt, a vcore is megmaradt, de a hőmérséklet csökkent közel 10 fokot, amit a vcore változatlanságának függvényében nem is értek. Ha már vcore és hőmérséklet: ezeket mindig az alaplapban állítom és ellenőrzöm, és bár fent van az ASUS Windows alatti "AI Suite 3" programja, abban nem állítok semmit a ventilátor profilokon felül, lévén UEFI alatt elég szűkek a kapcsolódó lehetőségek.
Na szóval, PBO kikapcsolva, DOCP bekapcsolva, EPU bekapcsolva (defaultból) minden más automatán, és bár a hőfokok csökkentek, a vcore továbbra is az egekben, és a boost megvolt egészen 4.2-ig, de ezzel a feszültséggel már a hűtés sem bírt normál hangszín mellett, ment a hullámzás fel és le. Mondom, frankó, akkor nézzük a csodaként aposztrofált offsetet! Első körben mínuszban kezdtem egyre nagyobb értékeket adni, de ezzel csak azt értem el, hogy a feszültség kiugrások tetőfoka mérséklődött valamelyest, de közel sem annyira, amennyire kellene, terheletlenül viszont csomószor kaptam kékhalált, vagy idle-ből például egy benchmark indításakor is gyakori vendég lett a BSOD. Taktikát váltottam, elindultam az ellenkező irányból. DOCP maradt ugyan, de clock ratio-nak bevertem egy barátságos 39-et, ami ugyebár 3900 Mhz-et kell jelentsen, offsetet kikapcsoltam, minden más maradt. Felállt a rendszer, az órajel nem változott, a boost eltűnt, azonban a BSOD-k nem, jellemzően órákig ment a rendszer, majd elcsattant, AIDA alatt is volt, hogy 18 perc után állt be, Mindeközben a deszka jellemzően 1.111 volt környékét, és kicsit efelett adott a procinak, amit keveselltem, gondoltam, itt lesz a hiba. EPU-t kikapcsoltam, hátha segít, elvileg ez lenne az alulfeszelésért a felelős. Nem segített, szinte semmi nem változott. Na, mondom, akkor üssünk be egy fix 1.25 voltot, abból baj nem lehet, ez az R5 1600X-nél is bevált az előző konfignál. Elfogadta, az értéket elmentette a lap, de semmi változás, minden, amivel néztem (HWinfo, AIDA64 (legális, friss), és az Ai3 szerint is maradt a vcore az 1.111-1.144 tartományban. A lap saját mérése is ezt mutatta, hiába volt két sorral lejjebb fixálva a magasabb érték. Aham, gondoltam, esetleg a DOCP a felelős. DOCP-t kikapcsoltam és manualra tettem, aztán megadtam a 39-es ratio-t, memóriánál beállítottam a 3000 Mhz-et és az 1.35 voltot,és próba. Látszólag megint rögzítette az alaplap az 1.25-ös vcore-t, de érdemben nem történt semmi. Kipróbáltam, egészen 1.35-ig felmenve, de hiába menti el, nem használja az értéket, lent tartja 1.111-1.144 között. Itt már kezdett elborulni az agyam, pedig a java még csak ezután jött. Nem maradt más hátra, mint előre: ha már a fix voltot nem fogadja el, marad az offset, csak ezúttal pluszban.
DOCP be, 39-es ratio megcélozva, EPU kikapcsolva továbbra is, +offset felfelé lépdelve apránként, 0.03750-nél tűnik optimálisnak, itt már órákig képes futni az AIDA stabilitás tesztje, és cold bootból is indul a rendszer. Vcore alja így 1.144, a teteje 1.177. Mondanám, hogy end of story, minden rendben van, csakhogy...
Időközben az AIDA elkezdett szórakoztatni olyan üzenetekkel, hogy megállt a pumpa, a CPU ventilátor, meg úgy nagyjából minden, ami lehetett, az AiSuite már 2 volt feletti vcore-t írt, a hőmérsékletet nem mérte, mindeközben a gép ment, jól láthatóan forogtak a ventilátorok (és gondolom, ment a pumpa is, bár a zárt ház miatt ezt kézrátétellel adott helyzetben ellenőrizni nem tudtam).Képek itt és itt! Látszik, hogy a Hwinfo szerint minden oké, a gyári ASUS program és az AIDA viszont pánikol.
Miután ezt szimpla netezés és AIDA teszt alatt is elkezdte játszani, már nem sok ötletem maradt. Betudtam mérési hibának, vagy bugnak, amíg egyszer csak arra nem figyeltem fel, hogy egy ilyen üzenet után elkezd nőni a hang, és hiába nem megy a venti az AIDA szerint, egyre feljebb kúszott a sebesség, és a hőfokok is kúsztak felfelé, lekapcsolás előtt már 70 foknál járt, pedig elvileg minden hűtés ment, a vcore pedig 1.55, tehát semmi furcsa. Na, itt azért már megijedtem.
Először memória hibára gyanakodtam, hogy esetleg mégsem bírja el a gyári DOCP profilt, ezért elkezdtem AIDA-t futtatni csak a memóriára. Hiba nélkül ment, memtest sem mutatott hibát. Amire még gyanakodtam, hogy a sok monitor szoftver kavarhatja a kakit, ezért az imént leszedtem a hwinfo-t, most csak a gyári ASUS szoftver van fent (amiben továbbra sem állítok semmit, csak a ventilátor profilt), és az AIDA, hogy legyen ,ami lelövi a gépet, ha én éppen nem ülök előtte, és akkor kezd el melegedni, mint a bolond.Egy kérdésem lenne igazából: mi a jó büdös franc folyik itt?! Van valakinek valami ötlete, hogy mit kúrok el, vagy mi hibás a gépben esetleg? Adná magát a vízhűtés, de eddig hiba nélkül ment, 2 éves, és DC-vel vezérlem, nem gondolnám, hogy valami PWM nyavaja áll a háttérben. a korábban sokat szidott PC MATE-tel ment rendesen ugyanezekkel a paraméterekkel. A ventilátorokat PWM-mel hajtom az AIO-n és a házon is, Noiseblocker eloop mind. Annyi, ami még gond lehet, és éppen ebben a percben ugrott be, hogy a lap CPU ventilátor részére egy ikresítővel van rákötve két 120-as eloop (ez így volt az előző deszkával is), viszont itt van egy CPU_OPT, amire meg rádugtam egy 140 millis házszellőztető eloop-ot. Mivel PWM a vezérlés, nem tudom, ez kjavarhatja-e esetleg a kakaót. Kényszer szülte átmeneti a megoldás, nem ért el a következő venti vezérlőig a kábel, hétfőn érkezik a PWM hosszabbító kábel, ha minden igaz.
Ha van ötletetek, szívesen venném, ha megírnátok. Köszönöm!
-
kopidoo
senior tag
válasz
Dragon3000 #31238 üzenetére
Húú de benéztem! Bocsi.
-
nuke7
veterán
jól érzem / tudom, hogy egy 1600x @ 3.95Ghz felesleges bármi másra cserélni (upgradelni) mint egy Ryzen 3xxx -re..?
-
kopidoo
senior tag
válasz
SECTORnooB #31234 üzenetére
A 10e inkább média box, a mini pc az jóval borsosabb sajnos
de ez itt nagyon off.
-
-
Lendova
őstag
Mostanában lehet látni post-okat reddit-en, overclock.net-en, hogy mennyire meg lehet ráncigálni ezt a ramot:
Crucial Ballistix Sport LT
A legextrémebb amit láttam: Micron E-die is awesome!
Úgyhogy vettem magamnak is egyet a FlareX kit helyett.
Még nincs belőve, de már tapogatózom, hogy ez biza menni fog legalább 3400-on. A jelenlegi eredmények is örülhetek, 3400MHz 2x16GB-tal. -
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #31231 üzenetére
10e kb
-
-
kopidoo
senior tag
válasz
NdrewSunix #31231 üzenetére
És akár egy jó kis HTPC-t is lehet belőle építeni
-
válasz
SECTORnooB #31229 üzenetére
Mondjuk az tényleg kb erre való kis proci kb. Nem is hülyeség otthon tartani egy ilyet.
Mennyi használtan 5000 Ft? Lehet veszek egyet én is a fiókba. -
yaga89
csendes tag
válasz
SECTORnooB #31227 üzenetére
Köszi a segítséged, de már berendeltem egy AM4-est. Pár nap és megjön, updatelem és utána visszaviszem
-
SECTORnooB
addikt
válasz
NdrewSunix #31228 üzenetére
A kis nyomorult Athlon 200Ge, magasra nőtt
-
válasz
SECTORnooB #31227 üzenetére
Akinek hegyekben áll otthon a Ryzen processzor.
-
yaga89
csendes tag
válasz
NdrewSunix #31225 üzenetére
Sajnos nem olyan egyszerű, közvetetten vettem Compkertől harveraprón keresztül. Macerás a visszavitel és szervizelés.
Az utóbbi lesz a legegyszerűbb és legolcsóbb megoldás, köszi! -
-
yaga89
csendes tag
Sziasztok!
Egy Ryzen 1000 vagy 2000-es procit szeretnék kölcsönkérni alaplap frissítés erejéig.
Ryzen 3600-at vettem ASUS TUF B450M PRO GAMING alaplaphoz. Gyárilag sajnos még nincs rajta a legfrisebb BIOS ami támogatná és POST stateig se jut el.
11. kerületben lakok.Üdv,
Yaga -
A P-state 0 módosításával meg tudom változtatni a maximális xfr boost feszültséget? ( 1600X, b350 mortar)
Azt szeretném megoldani valahogyan, hogy ne emelje 1,4V fölé a feszt boost közben se. -
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31221 üzenetére
Nem, hanem leáll, és kiírja hogy instabil.
-
-
varmi2
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31219 üzenetére
A ram vezérlő a cpuban van. És terheli a ramot is, így ha nem stabil, azt is megmutatja. Bár nem tudom, hogy hogyan lehet eldönteni, hogy maga a ram hibázik, vagy a ramvezérlő.
-
-
nuke7
veterán
Én felraktam az Asus ROG B350-F STRIX Gaming-re az 5008-as biost (támogatás a 3xxx Ryzen-eknek)
és úgy néz ki stabil most a 3915-25Mhz 1.32-1.33V Core körül és 3133Mhz a ramoknak... ( 1600x )Ram stabilitást is CPU-Z-vel érdemes mérni..?
-
Orbb
aktív tag
-
korren
aktív tag
Sziasztok!
{Elnézést, hogy lusta vagyok visszakeresni, de mentségemre legyen mondva, applikációról vagyok.}
Azt szeretném kérdezni, hogy a Ryzen 1700-at all core mennyi GHz-en lehet járatni, átlagban, jó léggel, fix feszültséggel?
Kb...
Köszönöm szépen előre is!
-
Feriboy2
aktív tag
válasz
NdrewSunix #31203 üzenetére
fognak (de biost kell frissíteni mielőtt beleteszed az új procit)
-
FoLey-v
addikt
Kijött 7A32v1NP(Beta version) bios az MSI supportnál.
Hiába tettem rá pendrivere M-flashnél nem látja a fájlt akár kicsomagolva vagy úgy.
Ezt miért csinálja? -
BullKoxa
őstag
Na szóval ! 2xxx-s Ryzen topikban segítettek elindulni.Ez lett a vége az 5 körössel stabil is volt a BFV. a másikkal kidobált . mióta megvan a gép 2933-n használtam stabilan.Adatlapon minden !
Itt a SOC feszt lejjebb vettem,mert ma láttam,hogy a Ryzen DRAM Calculatorban 1.5.1 ezt is mutatja. (A Soc feszt ) . Azt hittem ha SOC fesznek adok feszt stabilabb lesz a ramom, de ezek szerint nem.
-
válasz
Dragon3000 #31204 üzenetére
Fogyózol?
-
Dragon3000
nagyúr
válasz
NdrewSunix #31203 üzenetére
Ha már nem vagy képes leírni pontosan az alaplap típusát, Te is megnézhetnéd az msi oldalán, amúgy mind a 8db b350m típushoz fent van a friss bios az oldalon a ryzen 3000 szériához.
-
Valaki esetleg tudja, hogy az MSI B350m lappal működni fognak-e a 3000-es procik? ( R53600 pl)
-
bandika0626
senior tag
Reméljük lesz hozzá bétamentes bios is.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Intel Core i9-14900K 24-Core 3.2GHz LGA1700 oem(36M Cache, up to 6.00 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 7500F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-14700K 20-Core 3.4GHz LGA1700 (33M Cache, up to 5.60 GHz) Processzor! BeszámítOK
- AMD Ryzen 5 8400F - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7 9700T - TDP 35W - 8mag/8szál - Eladó!
- Honor Pad X8a 64GB Wifi,1 év Garancia
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- IKEA Format lámpák eladóak (Egyben kedvezménnyel vihető!)
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép PC Játékra! I9 13900KF / RTX 4080 / 32GB RAM / 1TB SSD
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG Ally Z1 Extreme 512GB SSD játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest